Mražené krmivo
diky
ty špičky ale zůstávaj stejný
nezkoumej to tolik, trochu citem. Zkus se vžít do ryby
mam velky noze
diky,uz jsi to nekdy delal?nevim kolik tak dat na jednu kosticku marezeneho
naskrabat,rozetrit jasny...
Všeho s mírou ale neuškodí, naopak. Jenou za měsíc je OK, jen to nepřehnat s množstvím a najemno naškrábat/rozetřít.
Hezky den vsem.Chtel bych se zeptat na pridávani urcitych latech do mrazeneho.Videl jsem u firmy aquamaster ze maji patentky s cesnekem.Ja mam doma patentky od Koblasy,stane se neco kdyz k mrezenemu pridam pred krmenim cesnek?jednou treba za mesic,ale nevim kolik aby to rybkam treba neuskodilo...poradi nekdo?
Starší reakce
Takze pan Koblasa to bere od Grýgery?mam tomu tak rozumet?
A když pojedeš do Prahy,tak to koupíš u Grýgery ,tam to bere Koblasa v 1kg balení .Jeho Artemie téměř bez vody tu nemá konkurenci a patentky to samý.Mražený je to přímo na Ukrajině a oni to nešidí.
Tomiino napsal: Mam dotaz ohledne kvalit mrazeneho .Rozhoduju se,jestli koupi mrazene od p.Koblasi nebo od firmy Aquamaster.cz...poradi mi nekdo?nejake zkusenosti?
Prasečit se dá se vším. Ale s Pepíkem Koblasů jsem problém nikdy neměl...
A co víc, myslím, že je levnější...
Určitě rozdíly mezi výrobci jsou.... ale mě se napřiklad stalo že jsem koupil 4 čkolády patentek v jeden den, od stejného výrobce a kvalita byla rozdílná i v jednotlivých baleních. Hned první patentky byly po propláchnutí na pohled hnusně hnědý a hned jsem to vyhodil (ikdyž závadný asi nebyly, nesmrdělo to jinak než by mělo), další balení už jsou na tom líp. Tím chci říct že bych neřešil jestli má jedna nebo druhá firma lepší, klidně bych šel do obojího, ale v první řadě je důležitá ta osobní kontrola před krmením.
Mam dotaz ohledne kvalit mrazeneho .Rozhoduju se,jestli koupi mrazene od p.Koblasi nebo od firmy Aquamaster.cz...poradi mi nekdo?nejake zkusenosti?
Semtex napsal: Ale je třeba použít Český česnek, ten je nejúčinější
A vypadá to, že se naši zákazníci, (potažmo pak i ryby), mohou těšit, protože se letos urodil docela dost pěkný...
Jj, čínskej česnek je jak prd ve větru.
Ale je třeba použít Český česnek, ten je nejúčinější
Česnek je dobrý pro prevenci,myšleno tak,že se s ním nemusí krmit pořád.To samé je i u lidí,česnek je dobrý k prevenci (nemocí,parazitů atd.,nesmí mít člověk vředy
)
To samé i s vitamíny u lidí,je doporučováno užívat nějakou dobu a pak na chvíli vynechat.
Tak česnek chvíli zkrmovat,pak dát pauzu a po čase zase chvíli zkrmovat.
jakože pak je netřeba krmit tím česnekem 3 týdny a podávat jim jenom žrádlo?
Hansel napsal: rozhodně neuškodí
Všeho moc škodí...česnek je ideální aplikovat třeba po dvou měsících krmení bez něj, na dva,tři týdny...
rozhodně neuškodí
rekne mi nekdo prosim jak je to s tim cesnekem v patentkach??
Budu kupovat vice druhu od aquamaster a maji vice druhu patentek...cerveny,cerveny s cesnekem..Skalarum je lepsi davat s cesnekem nebo staci obycejne??
bude masakr
Ahoj, a jaké mražené krmení doporučujete pro malinké rybky?? Mám v akvárku razborky trpasličí, pro ně v mrazáku přichystaný cyklop a chtěla bych jim tu stravu ještě malinko zpestřit. A je mi jasné, že např. patentky by pro ně byly moc veliké a já bych asi neměla žaludek krájet je na malé kousky
Díky za případné rady
Nic z nich nezbude.
co takle dafnie?mam jeste jedny v mrazaku od humla? sni je nebo se pro ne nedoporucujou?
Patentky, koretry, komáry.
Dobre ranko vsem.Budu kupovat mrazene krmeni od firmy aquamaster.Mam v akva skalary,tetry..chtel bych vice druhu..jake teda doporucujete pro tyto rybky?dekuji
Starší reakce
Ono se stane a nestane spíš se stalo, mrazem se naruší buňky a rozmrazení dojde vytečení obsahu a jednoduše řečeno to dobrý zůstane mimo ,ikdyž vše zamrazíš zpět tak jednak už to nebude v krmivu a znovu zmrazení to dodělá.Ohledně těch hnilobních procesů bych to neviděl tak tragický, pokud to nerozmrazíš na sluníčku a nenecháš to tam celý odpoledne.Jinak si nedělejte iluze u čokolád jo, třeba kryll ,artemka,to vše je z rozmražených bloků.
Nestane? Stane, nebo lépe řečeno stát může a to že začnou pracovat hnilobný procesy v rozmraženým krmení a jde to vcelku rychle, takže na rozmrazovací cykly u mraženýho krmení bacha.
Tak v tohle ti budu hodně oponovat. Tím že se krmení rozmrazí, tak se dostatečně znehodnotí, jelikož se spustí hnilobné procesy. Než to znovu zmrzne, tak je z toho jen pěkná kaše vhodná tak akorát na vyhození. Lepší je rozmrazit vždy jen část od každého, namíchat a rovnou krmit.
Martin Honzejk
to je asi jako u masa,taky by se nemělo rozmrazovat a pak zase zmrazovat..ale u rybího krmení tím člověk asi velkou škodu nenadělá.
Starší reakce
Že by obživly si nemyslím, spíš bych si tipnul jestli tam nebyly zamražená i vajíčka cyklopu, a ty se pak v teplé vodě nevylíhly..
Třeba nám to osvětlí někdo zkušenější
No jejda, plavalo mi to v jedne nadrzce, ktera zustala bez ryb. A predpokladam, ze se to dokonce muselo vylihnout z nejakeho sucheho krmeni, nejspis vlocek.
Nevím odkud ale objevil jsem v akváriu plavat živé mini živočichy o velikosti cca 0,5 mm. Krmím občas artemiemi, ty ale nepřežijí víc jak pár hodin... a naposledy jsem je tam dával tak cca před 14 dny. Jinak krmím mraženýma cyclopkama. Je možné že by mražené cyclopky obživly???? Stalo se vám někdy něco podobného?
Starší reakce
PaDa napsal: Když je správně zamražená, tak jde ke dnu.
No tak to tedy nevím...Pokud je správně zamražená, tak naopak plave, protože popraskaly obaly živočichů a jsou to vlastně jen slupky, které na hladině plavou...Pokud ne, jde ke dnu!
Když je správně zamražená, tak jde ke dnu.
Ahoj, dafnie po rozmrazení plave na hladině, nebo klesne na dno? (chtěla bych něco na přilepšenou pro ryby dna).
Starší reakce
Ale kdyk víte jak to myslím...v případě tazatele, který začíná s rybami stačí klidně obden...Pokud ovšem půjde třeba o nádrž s formosami, či eleganskami...je to ideální klidně i pětkrát denně. Ale úměrně počtu a velikosti ryb...
Když bude původní jedna dávka rozdělena na 4 menší, tak to beru, jinak souhlas s tím nepřekrmováním.
4x denně je možná i dost ne? nechci se sváma hádaat, ale lepší je ryby nepřekrmovat
Kryštof napsal: když bude ruznorode, klidne i dvakrat denne
A když na to budete mít čas, tak klidně i čtyřikrát denně ...
když bude ruznorode, klidne i dvakrat denne
Jak často krmit mraženým krmivem rybky?? ob den nebo můžu každej den? díky
Starší reakce
Patentky jsou úplně v pohodě. Krmím tím celkem běžně.
1kolda1 napsal: Ahoj, chci se zeptat.. jaké je nejelpší mražené krmení? Mám namysli druh, ne značku, četl jsem něco, že patentky a nitěnky nejsou moc vhodné, kvůli velkému riziku přenosu nemocí, jak sou na tom ostatní krmiva?Ostatní mražená krmiva jsou na tom úplně stejně, když se s nima nesprávně nakládá v průběhu skladování, kdy dojde třeba k nějakým rozmrazovacím cyklům, tak může i to sebelepší krmení bejt skažený. Já osobně s patentkama nemám problém a přes zimu s nima přikrmuju. Nítěnky ty bych z hledáčku vyřadil úplně. Projeď toto vlákno, je tady o tom na co se ptáš diskutováno několikrát.
Ahoj, chci se zeptat.. jaké je nejelpší mražené krmení? Mám namysli druh, ne značku, četl jsem něco, že patentky a nitěnky nejsou moc vhodné, kvůli velkému riziku přenosu nemocí, jak sou na tom ostatní krmiva?
Starší reakce
Mražené nitěnky jsou snad nejhorším mraženým krmivem. Po rozmrazení je z toho akorát blátivý sajrajt. Když už ojediněle přikrmovat nitěnkami, tak jedině živými.
Přidat reakci
1 ...... [11] ...... 25
Zpět na obsah sekce Krmení • Zobrazeno 33965x