Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Jaké dno do akvária?

NápovědaFórum » Dekorace a dno » Dno 

Přejít na předchozí stránku 91 Žádná další stránka   1  
Jaké dno do akvária?
Nekupujte si černobílou drť která se běžně prodává v akvaristice.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   11.10.2006 19:14 pirát – dno
Záleží jaké druhy rostlin chceme pěstovat,pokud rostliny které vytváří jen malý kořenový systém jako egenrie,limphophyly,ludwigie,heterathera, cabomby aj,ale taky by se sem daly dát rostliny se středním kořenovým systémem jako valisnerie,hydrophyly tam bych problém skutečně neviděl.Na druhou stranu rostliny jako cryptocoryny nebo echinodory ,které mají mohutné kořeny , tady může nastat probém v příjmu detritu( méně jej propadne a jeho následné mineralizace- v takovém dně menší přístup kyslíku) jakožto výživy.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.10.2006 18:43 Sidonius – Dno
No a pokud neporostou, nebude chyba ve dně...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   11.10.2006 18:06 Pavel – Dno
Podle mě žádný problém - podívej se třeba na nádrž Malawi - stejná zrnitost písku a rostliny tam má taky :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.10.2006 15:49 Majka – Dno 0,8mm písek
Ahoj potrebovala bych poradit jestli muzu na dno akvarka dat pisek 0,8mm ? Teda ja uz ho dala a mam tam 10 rostlin zasazenych ...porostou?dekuji

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   20.09.2006 19:01 Muž [] – ac dno
Souhlasím s výše uvedeným popisem.testuji ho od jara.Pod něj jsem dal ještě jiné dno,které vypadá jako bílá struska.Rostliny jdou dobře.Při přebytcích,když vytrhávám odnože jsem neviděl jedinej černej kořímńek.Dá se použít i štěrk zrnitosti 3-8mm jako podklad.V něm lépe drží kořeny a případně i nějaké výživové tabletky.krom že je to materiál lehký nemám zatím žádné negativa.Nechci věc nikomuá doporučovat,ale člověk jenž se nebojí trochu experimentovat v tom najde i jiný pohled na pěstování rostlin.

Ještě doplním.Ty granule jsou naprosto tvrdé a pórovité.Je to spečené,takže nevidím problémy z nějakého strachování ze zákalu vody.
Navíc,když se zeptáte starších akvaristů důchodců,tak se dával i vypražený jíl pod písek.A kdo měl kryptokoryny,tak to nestíhal vyhazovat.Pro většinu kořenících rostlin platilo totéž.Rozdíl je jen ve vývoji akvaristiky.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.09.2006 15:58 Štěpán – .
Martine, a ty granule jsou ve vodě úplně tvrdé? Nebo měkčí?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   20.09.2006 15:56 Štěpán – .
Vodníku, stejně dobře se zakoření v hrubším štěrku, akorát tam budou mít víc místa na živiny, bude v tom dnu trošku proudit voda, takže se zabrání hnití, bude se o dost jednodušejc čistit.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.09.2006 14:52 Vodník – Štěpán
No myslel jsem aby se dobře zakořenily rostlinky ne ?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   20.09.2006 14:46 Muž Martin76 [5] – AQUACLAY GROUND
AQUACLAY GROUND mám v akva okolo půl roku a nějak ohodnotitelné poznatky jsou následující:
+ zajímavá barva, kvůli tomu jsem jej pořizoval,
- je poměrně lehký, takže v něm hůře drží drobnější rostliny (ty se mi vždy nejlépe pěstovaly v substrátu Nové dno od Rataje nebo jiném substrátu podobné hrubosti) a dno špatně drží plánovaný tvar.

Musím podotknout, že po řádném proprání před vložením do akva, nijak nebarví vodu, nedrolí se, ani nepůsobí jinou podobnou neplechu.

Volil bych jej pouze kvůli barevnému efektu - v reálu to vypadá opravdu pěkně, žádné jiné zázraky, na druhou stranu ani negativa však nečekejte.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.09.2006 12:41 Štěpán – .
A k čemu ti tam ten jemnej písek bude?!
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.09.2006 10:57 Vodník – .
Cože jíl ? To snad ne. Dobrý je dát několik cm jemného písku a přes to hrubej.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.09.2006 07:18 Štěpán – .
NEchápu, co tady tak všichni blbnete se dnem, kupte si křemičitý štěrk (nebo něco jiného nevápenitého) zrnitosti nejméně 4mm!
Proč by někdo chtěl v akváriu JÍLOVÉ GRANULE?! Kdyby se to dno nemuselo čistit, tak snad, ale ono se musí prohrabávat a odkalovat! nebudou se ty granule při mechanickým působení drolit a rozpouštět?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.09.2006 07:11 Štěpán – .
varování před starým dnem, je to jemnozrnný sajrajt kdoví s čím, který ti jen ucpe dno!!! prý dokonce i nové dno je příliš jemnozrnné
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.09.2006 00:26 rosta – akvarijní dno
Chtěl bych se zeptat někoho,kdo má zkušenosti s Aquaclay Ground starým dnem,jak je dobré pro rostliny.A na jak velké akvárium stačí jedno balení.Když budu počítat s ještě jednou krycí vrchní vrstvou.Děkuji za rady.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.08.2006 08:36 langosh – to Angellina
Souhlas s blekem - nemáte-li dokonale zaběhlé AQ (a to téměř bez řas), tak to bývá první trutka, která to odnese - vytváří pak na hladině ne zrovna pěkný zařasený "bochník". A trhutce též docela vyhovuje přidávání CO2 - rozdíl v růstu je zcela markantní.
Roman :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.08.2006 16:53 blek – riccia
Riccii bych nechal na později. Napřed zkus zvládnout nějaké jednoduší druhy. V novém akváriu ti ji téměř jistě umoří řasa.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   14.08.2006 16:46 Angellina – Rostlina
Možná se budu ptát blbě, ale jak se taková rostlina vůbec na ten kořen sází? Docela se mi líbí, ale nevim nevim. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.08.2006 16:07 langosh – to Angellina
Je to riccia fluitans (česky trhutka) rybicky.net/atlasrostlin/ric_flu . Je s ní ale trochu práce, aby ji člověk na tom kořeni udržel :-) ).
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.08.2006 15:35 Angellina – Rostlina
to Roman: Jak se jmenuje ta rostlina na Vaší druhé fotografii uprostřed připomínající mech? X-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.08.2006 15:22 Angellina – Akvárko
to Roman - Už se stalo, ještě předtím než jste mi to řekl. Máte moc hezké akvárko.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.08.2006 13:11 langosh – to Angellina
Neříkejte, že jste někdy nezabrousila např. na akvarko.cz ? Tam mne lehce najdete ;-) .
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.08.2006 11:37 Angellina – Akvárko
to Roman - To jsi mi toho teda řekl. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.08.2006 08:40 langosh – to all
to blek: za svých mladých nezkušených let jsem s ním přiznávám koketoval :-) , ale jinak vůbec nevím, o čem Matlala mluví :-)
to Matlala: zkuste prosím svou myšlenku trochu rozvést, resp. upřesnit
to Angellina: na konkurenčních akvastránkách ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   14.08.2006 07:30 blek – :-)
Teda Romane, ty pěstuješ Hemigraphis? Já uvažuju, že bych si dal taky jeden za okno :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   13.08.2006 23:49 Muž matlala [798] - Rostliny – dno
pro:langoš-na své stránce si zapoměl že v akva neroste i druh Hemigraphis po pár měsích mu opadají listy
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   13.08.2006 22:42 Angellina – Akvárko
Pro langosh: Prezentuješ někde své akvárko? :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 5   13.08.2006 21:43 langosh – -
Přečtěte si toto www.akvarijni.cz/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   13.08.2006 21:27 Angellina – Dno akvária
Poraďte mi prosím, co je nejlepší dát na dno akvária? Kamínky, štěrk, písek....... či co?

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   15.01.2006 07:49 xkymi – dno
Je to jen na tobe.Rataj taky pise ze je to jako spodni vrstva,ale vidis ze se to da pouzit i jako cele dno.Urcite muzes dat na dno tak 2 cm Aquaclay a nato pak normalni akvaristicky sterk zrnitosti kolem 5mm.Mej se. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   14.01.2006 23:47 mmany – dno
xkymi - dík za rychlou reakci.ale chci vědět dá li se tento substrát
překrýt normálním štěrkem.Mně se to líbí pro jeho porovitost,tu barvu bych zrovna nemusel
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 7   14.01.2006 22:43 mmany – dno
chci se zeptat má -li někdo zkušenosti se dnem AQUACLAY GROUD od Rataje.Doporučuje ho jako horní vrstvu,zajímalo by mne nezkoušel - li to dno překrýt.A výsledky?díky
Nekupujte si černobílou drť která se běžně prodává v akvaristice.

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Žádná další stránka

1 ...... ...... [91]

Zpět na obsah sekce Dekorace a dno • Zobrazeno 115099x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/3914?od=4501