Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Tlamovci - chov

NápovědaFórum » Akvarijní ryby » Druhy ryb - chov 

Akvaristik.eu

Přejít na předchozí stránkuPřejít na další stránku   1  
Tlamovci - chov
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.05.2016 11:47 Vasek563
Zdravím, potřebuju poradit, chci přebudovat osvětlení, setový zářivky nejdou regulovat a při sepnutí se můžou ryby zbláznit, přemýšlel jsem a vymyslel cree čipy,
6 x 3W studená bílá (270lm, 5500K), 3 x 3W teplá bílá (260lm, 3200K) a 6 x 3W modrá (na noční svícení), mám v plánu postupný náběh a stmívání, nějaké konkrétní tipy a triky? případně koment ke skladbě světla?
díky všem za konstruktivní kritiku...

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.05.2016 20:32 Muž Malapa [494] - AfrikaRe: dieu
Už samci Labidochromis caeruleus yellow jsou v dospělosti celkem velké ryby, natož zebry. Takže určitě doplň yelow.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.05.2016 16:14 Žena dieu [18] - malawi – Labidochromis caeruleus
Ahoj,
asi mám blbej nápad, ale nedá mi to a musím se zeptat, protože se v tom jako začátečník moc neorientuju smich
V akva 100x50x50 mám nyní 10x Pseudotropheous coral red 2:8. S ancáky dále nepočítám, již jsou k prodeji (nemá někdo zájem?). Dále mi tam plave 2x Labidochromis caeruleus yellow, oba samci. Bylo mi doporučeno k nim dopořídit ještě 8 samic. Musí to být samice jen "yellowky" nebo bych k nim mohla přidat Pseudotropheus zebra red 8 samic?

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.02.2016 13:34 Žena dieu [18] - malawiRe: prasan
mrknu na to...;)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   19.02.2016 12:56 - Re: dieu
Dactylogyróza a gyrodaktylóza -(žiabrohlisty)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.02.2016 11:06 Žena dieu [18] - malawiRe: prasan
No, po celkové výměně vody, vždy dávám "pro sichr" od Tetry Contra Ick...paní ve zverimexu, které jsem se na to ptala mi říkala, že tyto tlamky jsou celkové líné a různě se po písku povalují a rýpou v něm,a že je to normální, ryby jsou bez zjevných vnějších flíčků a pod. krmivo je pořád stejné. Když mi u nich začínala krupička, tak se tlamky přímo drbaly o vše v akváriu, tohle je jiné.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.02.2016 10:49 - Re: dieu
Otieranie o substrát môže vypovedať i o prítomnosti parazitov.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.02.2016 07:49 Žena dieu [18] - malawiRe: afc1886
Tak už je vše v pohodě....vyměnila jsem rybkám podloží a rybky se válí v písku ještě více a různě v něm rýpou a přemisťují ho...evidentně jim to svědčí mnohem více, než co tam měl strýc...ze začátku mě to zmátlo, než jsem si k tlamkám dohledala vše potřebné smich

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.02.2016 12:22 R Muž afc1886 [15618] Re: dieu
Chtělo by to prezentaci akvária,ať víme co nejvíc o akváriu.Když pomohla výměna vody,tak v ní určitě pokračuj.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.02.2016 12:13 Žena dieu [18] - malawi – Ryby u dna
Ahoj všem, mám v akváriu tlamovce černoploutvého, kančíka perleťového a anticitrusy, dosud žádné živé rostliny, mám je krátce. Chci se zeptat, čím to je, když se ryby "válí" po zemi? Při částečné výměně vody se to zlepší, ale potřebuji vědět přesně co a jak. Jsem úplný nováček v akvaristice.
Bohužel se mi to v tom obrovském množství příspěvků nepodařilo nalézt. Děkuji všem :)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.02.2016 22:23 Muž Tlama [9] - Afrika
ahoj, dostal jsem se do fáze kdy chci pořídit ryby, AQ asi 550l čistých, chtěl bych Pseudotropheus demasoni ale váhám jestli jednodruhovku nebo k nim přidat ještě max. 1 druh a jaký. Uvažoval jsem o asi 30ti kusech demasoni ale nevím jestli je to optimální počet do mého AQ. Poradte prosím vhodný počty ...díky Jirka

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.01.2016 18:00 James – Vyklepání samice tropheus duboisi
Ahoj, dnes jsem provizorně zřídil síťkovou odchovničku, která je umístěna v nádrži. Povedlo se mi vyklepat šest prcků 0,5-1 cm velkých bez žloutkového vaku plně vyvinutých. Chtěl jsem se zeptat, kam mám odchovničku v nádrži umístit, jestli raději do proudění od filtrace nebo bokem, aby voda tolik síťkou nelítala. Děkuju za informaci. Nevím, jestli to ryby zvládnou, ale z prvního vypuštění (přímo od samice) přežilo jedno v nádrži. Ostatní asi sežraly, tak proto jsem dnes prvně vyklepal do této odchovničky.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 5   16.01.2016 12:52 Muž NASREDDIN [1384] Re: Sharm
On je dosti velký rozdíl dělat si to po svém a radit někomu něco, co nemám ničím podloženo.
Nechat ryby 3 měsíce plavat v bordelu, rozhodně nebude to pravé ořechové.
Absence kvalitní filtrace se dá aspoň částečně dohnat právě tou pravidelnou a dostatečnou výměnou vody.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.01.2016 10:47 Muž Spai [7] - Africká jezera Malawi a Tanganika, Střední Amerika.Re: Sharm
Přesně tak palec :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   15.01.2016 22:24 Sharm Re: afc1886
Dělej si to jak chceš, já si to budu dělat po svém.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.01.2016 17:50 Muž garggi [65] - TanganyikaRe: Vasek563
Horní hranu kýblu dej pod dno akva, použí hadici(cca - 1,5m), v průměru silnější(větší) , jak je frakce štěrku (písku), odsaj (popřípadě dolívej vodu).
Nijak do dna nerypej jen odsaj (dno).
Jde to i za provozu, žádná velka věda to není. X-) ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   15.01.2016 15:42 R Muž afc1886 [15618] Re: Sharm
Vidím datum založení tvého akva 2. 11. 2015. Píšeš,že napřed jsi vodu měnil podle zdejších rad a až potom co 3 měsíce.To mi nějak nevychází,nebo tam máš teď vodu třeba 3 týdny.To že nejsou problémy teď,neznamená,že nemůžou přijít.Rybek máš dost a filtrace nic moc.Raději bych neradil tu výměnu vody co čtvrt roku,ale držel se klasiky jednu třetinu týdně. ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   15.01.2016 10:21 Sharm Re: Vasek563
Každý Ti poradí něco jiného a ty si z toho musíš vzít od každého něco.
Také jsem nedavno začínal jako Ty, koupil jsem akvárko 260 litrů i s Tlamkama, takže jsem neměl čas akvárko nechat zaběhnout. Ano asi to chce lepší filtraci. Já mám Fluval 205, 2x vzduchovací kámen, 30 asi 8 - 10 cm Tlamovců, jemný bílý písek. Anubiasy jsem navázal na kameny a jeden jsem dal do mělké misky s hrubou drtí a zahrabal do dna. Nasadil jsem Piskošky a odkaluji tak 1x za měsíc a vodu měním asi 1/3 za 3 měsíce. Voda je jako křičtálová a vše v naprostém pořádku. Dříve jsem měnil vodu každý týden asi polovinu, voda smrděla měla nádech do hněda jako když máš kouřové sklo a nyní v pohodě. Každý mě něco poradil tak jsem si udělal něco co mě vyhovuje.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   15.01.2016 07:07 Muž LiborSprysl [9016] Re: Vasek563
Anubiasům se v písku, natož jemném, dařit bude špatně, či spíše si dokonce myslím, že zdechnou. Vemte větev do oblouku od stěny ke stěně, nebo zavěšenou na horní hranu a vyvažte je na ni. Brzy uchopí akvárium do svého vlivu a dokonce i pokvetou....
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.01.2016 06:10 Vasek563 Re: garggi
b) jojo, běhá mi tam Eheim 3 2073, moje chybka, při založení tam bylo to setový honítko vody...
c) přemýšlím o tom, jak na to "logisticky", jestli to odsát, rybkly ponechat v akva a opatrně dodat jemný dno nebo jak na to, za radu budu rád... a co Anubiasy, bude se jim dařit v jemným písku?
d) vodu měním 1 x týdně, odkaluju 2 x (asi jsem to špatně napsal...)
e) mně se ten kořen prostě a jednoduše líbí, ten tam zůstat musí love
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.01.2016 15:17 Muž garggi [65] - TanganyikaRe: Vasek563
Čau
b)lepší filtrace?
v popise v presentaci je:
Filtrace: Eheim biopower 240
tak mě to zmátlo ;-)
pokud je tam Eheim 3 2073 tak je to v klidu, jen dej (před-filtr) pokud není
c) dno vyměnit za jemnější
d) tak že měníš 2x v týdnu 50l ?
e) hlavně proto, ale pokud jsou parametry vody ok, tak ještě proto, aby bylo více prostoru k plavání(ta nádrž je spíš POD hranou jak na hraně-velikosti)
X-) ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   13.01.2016 06:29 Vasek563 Re: garggi
1. větší nádrž opravdu nelze
2. určitě zůstanu u tlamek a jsem odhodlaný to dotáhnout ke zdárně fungujícímu konci
3.
a. rád bych je proselektoval, ale zkusím se poradit s někým zkušenějším, dle mého mi tam plave dooost samců - slabší půjdou přednostně
b. lepší filtrace? eheim 3 2073 jede na plný kotlík - myslel jsem, že to bude dostačující coze
c. začátečnická moje chyba, mám tam hrubší písek, přemýšlím o výměně...
d. měním 50 l/týden, odkalování při výměně vody + 1 x týden navíc
e. - důvod? tvrdost vody i ph je v pořádku...

díky za Tvůj čas a rady pivo

s počtem ryb jsem si nechal poradit od chovatele, který mi rybky prodával, parametry nádrže věděl...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   12.01.2016 21:18 Muž garggi [65] - TanganyikaRe: Vasek563
Vasek563 napsal: na 180 l akva mám 20 tlamovců sprengrae, zatím dorostenci... nemám přerybněno?
díky...

Ano máš přerybněno, jak ti poslal : prasan ten odkaz na :tlamovec_sprengerae
Je tam popsáno, že máš mít na 6-8 ryb 120l, podle mě máš v akva, tak kolem těch zmíněných 120l-130l/vody - což znamená, že máš o 2/3 více ryb. Podle mého názoru by to mělo být popsáno pro VHODNÝ CHOV minim. 200l/vody!(ne 200l akvár.) na 15-18 ryb.

ZA MĚ:
1. větší nádrž ?
2. jiné osazenstvo ? (jiný biotop)
3. pokud je chceš, tak: !!!pozor!!!!
a/ ubrat na 14-15 ks (1:1)
b/ lepší filtrace (čerp hl. + max. možný bioakv. co se vejde)
c/ min. vrstva písku(jen poprášit),do 0,5 cm
d/ lepší(kvalitnější) týdenní údržba - 2/3 nebo 3/4 cel./objemu
e/ ubrat na dekoraci- kořeny pryč, nechat 2-3 kameny podob. tapetě(u sebe na jedné straně)
Ať se daří.
X-) ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   12.01.2016 16:05 - Re: Vasek563
Pýtal si sa, či nemáš prerybnené.Je tam uvedený doporučený počet rýb do určitého objemu.No určite je nás tu viac čo majú prerybnené nádrže.Určite nie si prvý ani posledný,čo má v nádrži viac rýb ako by bolo vhodné.Nie že by som to odporúčal ale pri tlamovcoch si musíš vybrať.Môj osobný názor: Buď viac početnú zžitú skupinku(samcov/samičiek),ktorá sa toleruje a prípadná agresia sa nesústredí na jediného jedinca, alebo potom chovať samca a 2-3 samičky.
Pri väčšej skupinke treba samozrejme viac kŕmiť aby sa dostalo na každého a tak sa malá nádrž viac znečistí.Nehovoriac o priestore na plávanie.Preto časté výmeny vody a ,,dokonalá,, filtrácia.Maličká skupinka je často bezproblémová.
Záleží i na konkrétnom druhu rýb.
Skúsil som napríklad dať dohromady Victoria Lake a Malawi cichlids a nedopadlo to dobre.Konkrétne L.Hongi Sweden samce mi usmrtili 3 samcov Neochromis.Viac som to nepokúšal a každé majú svoju predelenú polovičku akva.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.01.2016 08:26 Vasek563 Re: gervais
to by se mi sice líbilo, ale větší už se do baráku nevejde sad
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.01.2016 08:23 Vasek563 Re: prasan
už předem několikrát pročteno...
něco konkrétního mi ušlo?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.01.2016 22:06 - Re: Tlama
Ja na rýchlejšie naštartovanie používam Tetra Bactozym.
Momentálne skúšam Pure Pond BLACK BALLS Evolution Aqua.
Kúpil som i Clean & Clear bakterie Microbe Lift,no ten vo fľaši smrdí jak ....Čo by som od baktérií čakal,že. smich
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.01.2016 21:57 Muž garggi [65] - TanganyikaRe: Tlama
Tlama napsal: Ahoj, pomůže mi pro rychlejší zaběhnutí akva pro Tlamovce. . .

Čao
1. pokud chceš rychlejší zaběhnutí akva, tak požádej někoho v okolí kdo by byl schopný ti vyměnit zaběhlý bioakv. za nový(pokud jich má dotyčný víc, tak věřím že to udělá, já za poslední měsíc a půl vyhodil dva-škoda), ale musí to proběhnout v co nejkratší době.
Když k tomu koupíš čerp.hl, tak na druhý den nebo ob den !můžeš! nasadit rybky,ale. . .(raději by jsem nechal týden).

2. pokud nikoho neseženeš, tak v tom případě to chce trpělivost,(u akvaristiky obzvlášť).
Ať se daří.
X-) ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.01.2016 21:29 gervais Re: Vasek563
Já bych doporučil sehnat větší nadrž a netrhat tu skupinu od sebe ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.01.2016 19:29 - Re: Dominick
Einige! Čiže sú myslené tie odolnejšie druhy. No nech to ľudí neplatie,nenútim nikoho trápiť rybky v nezabehnutom akvárku. ;-)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.01.2016 18:58 Muž Dominick [22] - AfrikaRe: prasan
Einige Fische können bereits 24 Stunden nach Neueinrichtung eingesetzt werden.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.01.2016 18:02 - Re: Dominick
OT:
Používam ho a ani o tebou spomenutých 24 hodínách tam nič nemám viď.originál.Sú to enzýmy a nitrifikačné baktérie.Enzýmy sa postarajú o svoju prácu a baktérie o tú svoju.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.01.2016 17:03 Muž Dominick [22] - AfrikaRe: prasan
nepovedal som ze hned ale po 24 hodinach(tak ako je v navode).Taktiez som nepovedal ze je to blud,len ze to nefunguje tak ako pisu v navode a dôvod preco som to pouzil bol skôr placebo efekt.
myslim ze sme mimo temu uz,malo by to ist do temy o zabiehani akva
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.01.2016 16:42 - Re: Dominick
OT:
www.hornbach.at/…
V tomto originál návode sa nič nepíše o tom ,že tam môžeš pustiť ryby okamžite!Takže čítať pozorne!Jediný rozdiel: v českom či slovenskom návode je chybne uvedené,že zábeh trvá 3 - 4 dni(v originále sú to 3 - 4 týždne).Čiže minimálne tak dlho by malo fungovať akvárium bez rýb,než sa zabehne.Bactozym môže tuto dobu skrátiť,ale nie zas na toľko a určite to nie je ,, liek na všetko ,,.Takže ak chce niekto púšťať rybky z akéhokoľvek dôvodu skôr,musí poriadne pritlačiť na výmeny vody.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.01.2016 16:25 Muž Dominick [22] - AfrikaRe: prasan
vravim ze to nema taky ucinok ako pisu ze po 24hod mozes dar ryby. (preco potom mi rastlo NO2 a potom po 4 tyzdnoch klesalo?) Pisal som ze raz som menil pocas 5 tyzdnov. V akva vyse 500 litrov vody a pri zabehu 10x 2-3cm rybicky krmene len tak po troske. ano jazierkove su naucene na chladnejsiu, ale pantátá ich ma doma v akvarku(ci pri izbovej teplote alebo v pivnici uz nevieme)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.01.2016 15:51 - Re: Dominick, Tlama
Náhodou Baktozym je fajn.Len pri väčšom nákupnom množstve to ide do peňaženky.Použil som ho neraz a funguje super.
Apropo meniť vodu pri zabiehaní po piatich týždňoch?To je akási navá finta či móda?
Vodu počas zábehu treba meniť normálne akoby si tam mal ryby.
To čo tvrdíš o odolnosti jazierkových rýb nemusí byť pravda.Takéto ryby sú naučené na chladnejšiu vodu.Doma resp. v zabiehanej nádrži máš koľko?Takto si skôr koleduješ o problém.
Nejde len o NO2.Kľudne ti počas zábehu môže vyskočiť amoniak a to rybky nie vždy rozchodia.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.01.2016 15:40 - Re: Vasek563
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.01.2016 15:28 Muž Dominick [22] - AfrikaRe: Tlama
Ahoj, nedávno som zakladal podobné akva. Ja som zabiehal tak že som dal 10 mladých rýb(predajca tvrdil že je lepšie tam dať tlamovce ako gupky,moly a pod. ale či to nebol len marketingovy ťah neviem. Jazierkove rybky sú odolnejsie ako malawi, len aby si si s nimi nezavliekol daku chorobu hned na zaciatok(ale to môžeš hociakymi rybami))+kapsulky baktozym (balenie 10ks-taky účinok ako v navode to nemá, možno tak ako placebo). Možno stačilo len "kŕmiť vodu" a neriskovať život rybičiek. Počas zábehu som raz menil vodu(50%).Asi po 5 tyždňoch NO2 bolo na nule(všetky rybičky prežili),tak som začal pridávať ďalšie rybičky.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.01.2016 10:35 Vasek563
Fotka k příspěvku na 180 l akva mám 20 tlamovců sprengrae, zatím dorostenci... nemám přerybněno? viz. prezentace nádrže... díky za doporučení...
rád bych vyselektoval "nadbytečné" samce (ryby jsem kupoval malé), poradíte někdo?
díky...

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.01.2016 22:29 Muž Tlama [9] - Afrika – zajetí AQ
Ahoj, pomůže mi pro rychlejší zaběhnutí akva pro Tlamovce, umístit dočasně- než se rozjedou nitrifikační procesy ve fitlrech ,nekolik kusů rybiček ze zahradního jezírka?? Nevím přesně jak se ty okrasný rybky jmenujou ( asi nějaký karas bo co to je ) ale pantátá jich má několik v samostatném AQ přes zimu doma, aby mu nezmrzli a mohl bych si je pujčit. Nerad bych mu je pozabíjel tone to by mě neměl rád pivo . A pokud by to bylo vhodné jak mám postupovat...měnit vodu nebo nechat at proběhne nitrifikační procec bez výměn vody....dík Tlama

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.01.2016 21:08 Muž Tlama [9] - Afrika
Ahoj všem, po letech se vracím k akvaristice a po dlouhém váhání a čtení informací jsem se rozhodl že zkusím neco nového...v minulosti jsem rostliné akvária celkem obstojně přežil a výsledek nebyl špatný, ale ted jsem se "zamiloval" do malawi. Stavím AQ 180/60/60 které je dostatečně velké na cichlidy a proto prosím zůčastněné o názor a radu jaké osazenstvo by bylo vhodné do mé nádrže. Líbily by se mi tak max 4 druhy ryb, ale nevím jaký počet....názory se někdy v různých diskuzích liší,nechci mít přerybněno, ale nechci aby ryby byli ve stresu. Přečetl jsem toho hromady- ale popravdě, čím více čtu, tím více se v tom ztrácím. Děkuji za názory a snad mě mezi sebe přijmete v dobrém....ač jsem začátečník amatér, snad nebudu číst jen odrazující informace ;-) . Vím že chov je náročný na kvalitu vody a možná nevhodný pro začátečníka...ale...možná není špatné začít rovnou cichlidami s dostatečnou vstupní informací. Tlama.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.12.2015 20:31 zelenáč Re: garggi
Díky moc, myslím si, že je to každého věc. Mě šlo o to, aby jim to tam neudělalo nějaký binec.
Jenom, abych to upřesnil: myslel jsem, že bych vedle odchovával paví oka a pak bych je jima krmil.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   18.12.2015 18:45 JoKa Re: garggi
ale podle mě je to divné(a asi trochu nemorální) odchovávat mladé, aby jsem je měl později jako krmení

Co je na tom divného? coze Čím jiným bys krmil masožravce, kteří ti mražák, z objektivných důvodů nevezmou??
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   18.12.2015 18:03 Muž rudolf [5015] Re: LiborSprysl
Souhlasím s tebou naprosto, že potěr je pro masožravé ryby výborné krmení a zcela jistě není na jeho zkrmování nic nemorálního, nicméně zrovna u maingan, tedy Melanochromis cyaneorhabdos, je ten potěr v krmné dávce svým způsobem zbytečný, pokud mají ryby dostatek živočišné stravy jiné. Když se dělaly rozbory žaludků, tak u "maingan" vyšlo: 68 % zooplanktonu, 25 % bentických bezobratlých, 5 % onoho "volného nárůstu" čili všeho, co žije na povrchu řasových porostů, a ten zbyteček byly vlastní řasy. O potěru ani slovo, ony ty mbuny jsou mrchy specializovaný. Je pravda, že melanochromisové obecně si potěru rádi zobnou, u takového Melanochromis melanopterus je to vskutku významná složka potravy, ale zrovna u maingan ne. ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 6   18.12.2015 15:58 Muž LiborSprysl [9016] Re: garggi
Tomu tedy úplně přesně nerozumím, pokud je známo, že pro rybu je nejlepším krmením zase ryba. Takže pokud jim naopak chci přilepšit, pak je potěr to nejlepší co může být. A nepřipadá mi na tom nic nesprávného, pokud se o tom všeobecně mluví. A nevím proč do toho motat morálku... coze
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.12.2015 15:32 Muž garggi [65] - TanganyikaRe: zelenáč
Tak v tom případě odpověď je "ne neuškodilo(nemělo by)", ale podle mě je to divné(a asi trochu nemorální) odchovávat mladé, aby jsem je měl později jako krmení(to je lepší to nechat tak a kdo to z prcků přežije, tak to přežije), je to sice každého věc co kdo dělá se svými mladými, ale když už to tak někdo dělá, tak by to neměl nikde roztrubovat nebo se s tím dokonce chválit (např: aby to třeba začínající akvaristi nebrali jako, že je to správné)apod . .
Radši obětuj nějakou tu kačku(25,-) a kup jim kousek mraženýho (třeba-Koretru)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.12.2015 13:58 zelenáč Re: garggi
Promiň už jsem tam nedal dlouho fotky, na mé nádrži se toho už hodně změnilo. Překopal jsem ho skoro od základů, změnilo se tam téměř vše. Ale bohužel litráž pořád stejná. Nicméně dotaz zněl: UŠKODILO BY JIM, KDYBYCH JIM TAM DAL POTĚR, ABY HO SEŽRALI?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   17.12.2015 19:03 Muž garggi [65] - TanganyikaRe: zelenáč
Víc by jim prospěla větší nádrž (pokud se na ní nic nezměnilo: rybicky.net/nadrze/21635… ) a kvalitnější filtrace, jak je nakrmit potěrem.
Ta stávající je, tak na ten potěr.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.12.2015 16:57 zelenáč
Dobrý den, chtěl bych se zeptat, jestli by maingánům udělalo dobře, kdybych jim tam dal nějaký potěr?
Dík

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   18.10.2015 17:58 Muž LiborSprysl [9016] Re: Spai
Spai napsal: Na tlamovce Ti dozajista 50 litrové akvárium stačit nebude. Tlamovci jsou ryby, které dorůstají až do 20 cm.
Nó... takto napsáno je to ještě ke všemu docela nesmysl... A co říční tlamovci P.multicolor, P.nicholsi a P.philander kteří taktak ťuknou sedm cm? Ti mají nároky zcela jiné než jezerní... :-P

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... 28 29

Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 21603x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/3353-tlamovci--chov?od=75