Tlamovci - chov
čuz už sem tu
Jsou to nádherné , ale bohužel rvavé ryby.
Já je mám a je pravda,že je zatím klid mezi dvouma samci,ale samice(jsou tři) si to občas pěkně vyříkávvaj,ale zatím bez následků na zdraví.
Akvarium pro ně opravdu minimálně 400 litrů.........já mám 450 a je to taktak.
Jak říká Wladys. Velice ostrě ryby. V mnoha případech zůstane jen nejsilnější jedinec. Proto jsem je raděj ani nesháněl,
..velice agresivní...dle mých zkušeností jedna z nejagresivnějších mbun...doporučuju ji chovat ve větších skupinách 1:6(samec:samice) a to v akvárijích od 400 litrů do menších bych je nedával....
Starší reakce
0 11.11.2006 12:59 jardik.cardik – yyyy
mam 200l a mam v tom 18 ryb tři druhy po 6 a je to uper
dokonce možna budou mali yelowničci
0 11.11.2006 10:48 memeo – Labidochromis caeruleus yellow
Wladys má pravdu.
Musíš vědět,co chceš.
Taky doporučuji akvarium 200 litrů a cca 10 ks.
Jinak to asi nemá cenu
...nekombinuj a kup větší akvárko a jdi do toho....jedna ryba je na prd....
0 10.11.2006 20:15 Sidonius – Sám...?
Deimosi, může, ale co by to bylo za život bez harému?!
Jak by se líbilo vám bez partnerky? Nebo bez partnera?
0 10.11.2006 16:49 Deimos – ...
A môže byť aj jedna ryba sama? napr. samec
Takže Ti i ostatní potvrdili moji první myšlenku.Doufám že téměř 100% shoda všech korespondentů urychlí výběr vhodných podmínek pro tyto krásné ryby
kua to je ale fakt blbej preklep 2 samci a 6x samice
yelowni nejsou parove ryby,bude ti stačit 2 samic + 6 samic...
zkus dát na jednoho samce 3-4 samice, jen je nedávej v páru
At tě ani nenapadne párovat mbuny.....to nejsou párové ryby....takhle ti samec brzy samici utluče at je to yellovka nebo třeba lombardak....
Pro pár,nebo samec + samice,stačí těch 200l.Pak bude docházet k pravidelnému tření.Nadbytky dávat jinam.
0 07.11.2006 18:21 Deimos – Labidochromis caeruleus yellow
Takže ja potrebujem vedieť, kolko litrov potrebuje jeden párik Labidochromis caeruleus yellow. O.K.? Vopred ďakujem....
0 07.11.2006 17:35 Deimos – litre
Dobre. Ale ja neplánujem (zatiaľ) 10 yellowiek a 200 litrové akva.... Kolko bude stačiť na jeden párik? Možno časom bude z toho kolónia, tak ako povedal roman a potom si kúpim veľké akva...
200 litrů je minimum,ale pro dvě ryby luxus.Budou se ti schovávat a budeš mít akvarium prázdné.Jestli chceš chovat jen Yellowky,tak jich do 200 litrového akva kup více cca 10 ks.
Jinak doporučuji pro chov těchto ryb akvarium o objemu 250-300 litrů.
Více o rybě zde :
www.akvamania.webz.cz/… a nebo
myfish.akvamalawi.com/… Minimálně je 200l,ale to spíše jako krajní mez.Začal bych alespoň na 300l.1 samec na 3-5 samic.Uvidíš jak to půjde,pak můžeš časem dokoupit,nebo si počkat na mladé.Jednou jsem viděl aqa s N.brichardi,kde 1 pár za rok a něco vytvořil početnou kolonii různého stáří.Zajimává myšlenka.
0 06.11.2006 17:52 Deimos – Labidochromis caeruleus yellow
Sorry, že stále otravujem, ale chcem, sa niečo spýtať. Chcel by som chovať samca a samicu Labidochromis caeruleus yellow. Žiadne iné ryby. Aké veľké MINIMÁLNE potrebujem akvárium? Niečo lacné by som poprosil. Lebo si chcem kúpiť nové akva a potrebujem vedieť aké k týmto rybám potrebujem....
Starší reakce
0 02.11.2006 21:48 Tlamovec – Lukáš
Zkus se mrknout sem
http://wds.cz/tlamovci/fotogalerie.php?PHPSESSID=a26b32ea0c9276c8ed8c6a6b5b77991e
Z tvého fota se toho moc poznat nedá. Snad ho tam najdeš. Pamatuj na to, že u tlamovcu se může lišit samec od samice.
..vypadá to,že to je tou fotkou....není zrovna nejlepší....a co se týká starých a nových názvů tak to je celkem jednoduché....v jezeře se stále objevují nové a nové druhy a už nestačilo pouhé rozdělení na rod pseudotropheus....proto se tento rod rozdělil na další..no a právě ona zmíněná "zebra" se zařadile do rodu Metriaclima.
Ty české názvy jsou skoro ve všech případech úplně nesmyslné a zavádějící...proto doporučuju(a ne jen já) latinské názvy.
0 02.11.2006 18:23 Houba – latinske nazvy
wladys.... ale problem je v tom ze existuji 2 nazvy v latine .... neco jsem slysel o starych a novych nazvech ( treba Pseudotropheus Zebra = Metriaclima esherae) ... nevis jak to s tim je ? ale jinak sem samosebou pro latinske nazvy tlamovcu
ps na obrazku je Labidochromis caeruleus Electric Yellow
ale zda se me ze je trosku vybledlej ... no mozna to je tou fotkou
....já to samozřejmě vím...ta narážka na to české pojmenování byla hlavně proto,že nemám rád české zkomoleniny u názvu tlamovců....a všem doporučuju používat jediné správné pojmenování a to latinské!
0 02.11.2006 17:21 neo – To Wladys
Ano, to je jeho latin. jméno jen se podívej do atlasu
Labidochromis caeruleus "yellow" ....popravdě nevím co je tlamovec černoploutvý....
0 02.11.2006 13:45 neo – ...
Vypadá to na tlamovce černoploutvého, zkus se na něho mrknout v atlasu
Tak si zajdi na příští burzu a zeptej se chovatele od kterého to máš.Většina prodávajících je tam pořád.Nebo se mrkni na kobylyskou burzu,tam jsou také většinou ti stejní prodejci.
0 02.11.2006 11:32 black.jacker – tlamovec
Na akci vinohradské rybičky jsem si koupil tlamovce viz foto ale nevím co je to za druh?
pomocte!!!
Starší reakce
Máš recht.4ím více tím lépe.Ale pokud ta 180 zůstane na krku,tak proč nezkusit šnekáčky.
0 26.10.2006 14:55 Buri – Prostor
Znam lidi co maji tlamovce ve 180l, ale vsichni ti potvrdi ze je budou davat do 250l a vic. Potrebuji prostor hodne ukrytu a svoje teritorium celkem agresivne haji. Asi bych se priklonil k jine variante ryb.
nic moc o cichlidach nevim ale 180l jim stacit urcite bude jestli tam budes mit jen ty zebry a cernoploutve a ucite i nejake krunyrovce tak si myslim ze to stacit bude
0 26.10.2006 14:32 neo – 160
Starší reakce
0 10.09.2006 16:47 neo – foto
No jo to je tak že fotak nejede.
...co si v těch akvaristikách nevymyslí za pitominy....seš si jistý,že je to zebra?Navíc ve velikosti 4cm není rozhodně jasné zda to je samec a samice...klidně to můžou být dva samci...foto by pomohlo.
0 10.09.2006 16:42 neo – velikost
Jsou asi 4 cm A v akvaristice bylo napsaný '' Tlamovec krvavý '' .
..pokud půjdou do většího,tak to je jiná.Doufejme,že se většího dožijou,protože spárovat tlamovce a navíc v tak malém akvárku je doslova vražedné.Jak sou ryby velké a jakou máš formu "zeber"?
..doporučuju tlamovce někomu darovat a do akvárka dát třeba neonky....tohle nemá smysl.Ryby nebudou spokojené a ve finále z toho ani ty nebudeš moc šťastný...
0 10.09.2006 16:16 neo – ..
Kupoval jsem je před 2ma tejdnama.
0 10.09.2006 16:15 neo – ne
Akvo je zaběhlé asi 2 měsíce.
v provizorní?a v 70ce?Zebry?A jen 2?To je všecko špatně..
A tos je jako tam prsknul a nenechal si zaběhnout akvárko?
0 09.09.2006 20:39 V.Malawi – Tlamovci
je otázka kolik těch tlamovců máš a v jak velkém akv.?
0 09.09.2006 18:07 neo – Tlamovci
Starší reakce
0 08.02.2006 14:53 Killer – Tlamovci
Tak já začínal na pseudotropheus acei,ps.socolofi,metriaclima zebra,labidochromis caeruleus.Od každýho si vezmi 2 samice a 1 samce nebo lepší je 3 samice a 1 samce.Musíš tam udělat schovky po celym akvárku.
0 08.02.2006 14:31 Tonda – Tlamovci
200l!!!
?tak to abych vyboural díru sousedům do bytu. I oto se pokusím, ale budu muset něco vymyslet jinak ,,tlamuvci pá pá'mockrát díky za radu a vemuji na srdce že 100l akvarium nééééééééééééé ještě jednou díky
PS:napiš mi prosím jaký druh tlamovců bys mi poradil.
1 06.02.2006 16:27 Killer – tlamovci
počkej,řikam že ti tak malý akvárko jako mam já nedoporučuju.Kup si aspoň 200 l,vysvětli rodičum,že 200 l dá míň práce udržovat než malé akva.
Přidat reakci
1 ...... ...... [28] 29
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 21497x