Přihlásit se RYBICKY.NET »

Tlamovci - chov

NápovědaFórum » Akvarijní ryby » Druhy ryb - chov 

Akvaristik.eu

Přejít na předchozí stránku 21 Přejít na další stránku   1  
Tlamovci - chov
 Reagovat na tento příspěvek 0  - wladys – Re: Nobody
..moc dobře víš,že tady těch příspěvků bylo více.Bohužel je jeden chytrolín,který si říká správce fora a nemá o tlamkách ani páru...smázl.Takže si to Šámes ani celé přečíst nemůže.Nobody nedotkl ses mě....
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Nobody – Re: Šámes
Taky nečtete vše! ;-) Já jsem se wladyse nijak nedotkl a vůbec jsem nepsal,že by tyto rybky choval špatně. coze
Jen to chce pořádně číst celé příspěvky a potom reagovat. :)pro Vás to samé - číst celé ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Šámes – Re: Nobody
No tak zrovna wladys je jeden z nejlepších afrikářů...nejde o to kolik ryb kdo odchová ale jak ty ryby chová celkově..jestli si Nobody viděl jeho akvárka tak nemůžeš napsat takový inteligentní příspěvěk..to se pozná ten zkušený palec
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Killer – Re: nikuska
pokud tim chceš tlamovce nakrmit,tak jo..ale jestli na to nemáš dost velkou nádrž tak raději ne
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Nobody – Re: nikuska
Nejlépe,ne!!!
 Reagovat na tento příspěvek 0  - nikuska
chcem sa spytat ci mozem dat tlamovca do akvaria spolu so 2 zavojnatkami a jednou bojovnicou
 Reagovat na tento příspěvek 0  - tlamovec
memeo napsal: Ta poslední fotka je opravdu Melanochromis Auratus neboli tlamovec pestrý.....jinak pěkný rváč ve společnosti tlamovců.
Z těch prvních fotek jsem poznal akorát již zmiňovaného Kančíka perleťového..to druhé nevím :-(
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Nobody – Re: wladys
Než něco napíšete"zkušený chovateli",přečtěte si řádně celý příspěvek. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Nobody
jonathane napsal: To nobody:
a dalsi chytra hlava, co jen buzeruje.....tak Ty toho panacku vis zrovna tolik co malapa...dalsi radoby chovatel....panove, bezte nekam........labidaci ve 100 L je proste hnuj......

Já buzeruji,koho?
Jestli já jsem pro Vás panáček,tak vy pro mne můžete být nejspíš tak"mladej",ale s"obrovskými zkušenostmi"v akvaristice. ;-)
Jen by mě zajímalo,kolik ryb odchováte měsíčně,abych si o Vás mohl udělat obrázek. :)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - wladys – Re: Nobody
Chovat mbuny na husto je fajn,ale ve velkých nádržích.Praktikovat tohle ve dvoustovce je cesta do pekel. :-|
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - wladys – Re: jonathane
....zbytečně se rozčiluješ.Vždycky se najde šílenec co nacpe mbuny do stovky a pak to bude nesmyslně obhajovat.Všichni tihle rádoby akvaristé, a že jich není málo, by si měli nejdřív okouknout jak to funguje ve velkých nádržích, ve správných počtech ryb.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - rolandmynar – Re: Nobody
Chovat se dá i Beťák v kelímku, ale pokud mám trošku starost o to aby se měl dobře, tak ho tam nedám. Stejně jako s Labidochromisy. Je to jako kapr ve vaně. Taky tam nějaký čas žít bude ....ale jak? X-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Nobody – Re: jonathane
Nevím proč někoho napadáte,když o chovu mbuna cichlid toho asi moc nevíte. :-O
Akva jsou dost malé(100,200l),ale dá se chovat i v tomto.Optimální tak od 400l.
Chovatelé těchto ryb jich mají v jedné nádrži jako sr....,aby snížili jejich vnitrodruhovou agresivitu. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Killer
Malapa napsal: Yelow jsou opravdu jedni z menších a hlavně relativně málo agrsivních tlamovců, takže menší skupiny v 100l akva bych se nebál. Samozřejmě ideální je mnohem větší nádrž a vní několik skupin různých druhů tlamovců. O tom není pochyb.
Není pochyb o tom, že si je měl v malym akvárku,v mojem 880 l dorostli oba samci 15,5 cm a to sem je měřil naposled někdy před rokem..tak je možný, že to ještě povyrostlo..už mam teda jen jednoho,ale je tam pár mladších,takže je to v pohodě. Jinak já choval tlamovce úspěšně i v 70ce,ale nebylo to ono..napsal jsem o tom menší článek,najdeš ho v radách zde na vebu, název je tlamovci ze skupiny mbunas..To že jsou mírnější druh ti neberu,ikdyž v mojí nádrži Malawi mam video,jak se celkem prali..
 Reagovat na tento příspěvek 0  - wladys
Malapa napsal: Yelow jsou opravdu jedni z menších a hlavně relativně málo agrsivních tlamovců, takže menší skupiny v 100l akva bych se nebál. Samozřejmě ideální je mnohem větší nádrž a vní několik skupin různých druhů tlamovců. O tom není pochyb.

...co to jsou za nesmysly.Yellowky nejsou malé ryby.Já viděl u Pana Čuhela 15cm samce,jsou sice klidnější,ale pořád to jsou Mbuny a ty jsou teritoriální.Mají to holt v genech,jinak by v jezeře nepřežili.Nedovedu si je ve 100 litrech představit a nikomu to rozhodně nedoporučuju.Malapo jestli je to tvůj web a tvůj chov nechápu jak můžeš splodit to co jsi napsal! no
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Anonym
V.Malawi napsal: To Malapa pokud si je opravdu choval léta,nechápu jak můžeš někomu doporučit lifrovat tlamky do 100l akv.Pokud jen malinko znáš chování a životní nároky těchto ryb(jako že bys měl po letech chovu),nedoporučil bys něco takového.Je sice pravda, že tito Labidochromis patří mezi tlamky s menším nárokem na prostor ale i to má své meze....
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Šámes
stim počítám..jen mě zaráží že si jí ty ryby vůbec nevšímaj ikdyž se jim producíruje před tlamou..
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R Mrakoplash
driv nebo pozdeji skonci krevetka jako potrava
myslím že by jim tam špatně nebylo..řas je tam hafo.. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - werča
Tak v tom se nevyznám, brala jsem to z pohledu těch krevet :). Tak to potom vylučuje podle mě chov krevet.
hustý porost mám tak max s kamenů.. :)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - chicko – Re: werča
no u tlamovců a hustý porost??? to mi náko nejde dohromady :-D :-D :-D
 Reagovat na tento příspěvek 0  - werča
Moje žáby taky živou potravu nezblajznou rovnou. Jedny rybičky čekaly na svou smrt měsíc. Třeba se ti to stane taky. Ale jestli máš hodně úkrytů a hustý porost, tak tam vydrží asi hodně dlouho.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - RADOVAN
Mne kakadu s krevetkami rýchlo skoncovali rozzureny
nebo..ale to nejsou určitě.. potlesk ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - chicko
nebo taky slepý :-D :-D :-D :-D
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Šámes – krevetka s tlamovci..
dneska sem nakouk do akva kam sem asi před 3 týdny šoupnul krevetku red cherry a vona tam ta mrška pořád je a lítá mezi calvusema a ocelátem a voni jí nic nedělaj..tak asi pár přidám co na to říkáte..?? :) ..mám holt hodný rybyčky.. :-P
 Reagovat na tento příspěvek 0  - memeo
Mě to příjde jak sprsklina Afry a Lombarďáka.......
To zbarvení je na Afru dost divoké.... :-O
 Reagovat na tento příspěvek 0  - jirka4
já si myslím, že to bude asi doopravdy on ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - petr
Fotka k příspěvku Dobrý den, dlouho jsem tu nebyl a lepší foto se mi nepovedlo udělat . Našel jsem však foto v atlasu ryb, které je tomu tlamovci velmi podobné a chtěl bych se zeptat jestli je to opravdu Tlamovec cynotilapia afra .

Reagovat na tento příspěvek 0  - rolandmynar – Re: Killer
Jen bych tady dodal, že Metriaclima je novější název spousty Tlamovců Pseudotropheus. coze
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Killer – Re: mch.sokolov
tak si v atlase příště zapni poznejte rybu z fotek..jinak ps.lombardoi je starej název..novější u nás používanej na webu je metriaclima lombardoi..
 Reagovat na tento příspěvek 0  - mch.sokolov
co zbrklej?:-Dse hrabu 30 minut v atlasu,kdo se má v těch rybách vyznat?:-D:-D tone tone
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - zikyc
vše je vyřešený, je hold moc zbrklej smich
 Reagovat na tento příspěvek 0  - mch.sokolov
Fotka k příspěvku ať hledám,jak hledám,nevim co to je za rybu smich udajně pseudotropheus lombardoi ale v atlasu neni:-O a tak žádám o pomocX-)

tak už ok rybicky.net/atlasryb/tlamovec_metriaclima_estherae

Tak já to samozřejmě taky včera zkoušel z hard disku...nejsem blbej. smich Proto mě zmátla ta zkratka. :-D

Teď jsem to zkoušel znova a nic. sad
 Reagovat na tento příspěvek 0  - isamik
Harddisk, cesky pevny disk pocitace
co je Hdd?? :)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R Mrakoplash
Obrazky sem jdou vlozit, ale zda se ze jen z hdd.

Tak sem taky zkoušel vložit fotku sem do diskuse a nejde to...chyba není na našich příjmačích. :-P
No teoreticky by se mohly zkřížit...podobnost tam rozhodně je.
cichlide38.free.fr/…
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Mikifr0sty
Tak to bych je měl co nejdřív odlovit a někomu darovat, aby se mi nekřížily se "sauloskama", co?! hmm tone
nejsem tatar - to jsem zkoušel několikrát ... :-/ - bohužel mi to sem nejde vložit ... k nádrži to jde ... nechápu ... :-(
Klikni na tu tužku a dole najdeš políčko pro vložení fotky.
sanažím se, ale nejde to sem přiložit - bude to tedy moje polední aktuální fotka ...
Foto?? :)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Mikifr0sty – Je to pseudotropheus tropheops chilumba ???
Prosím o radu - respektive o konzultaci, co že to vlastně mám za ryby?
Původně zněl můj požadavek na 3 samice Aulonocary Stuart. Chilumba , ale tohle rozhodně není Aulonocara ...
Tak tedy zkuste tipnout , co to je za druh - osobně tipuji, že na fotce je dospívající sameček ...
rybicky.net/nadrz.php…
 Reagovat na tento příspěvek 0  - rolandmynar
Díky moc za rady. Je vidět, že se tím nějaký pátek :) zabýváš. ;-) palec
Mladé johanky jsou všechny žluté.Samci se v období dospívání začnou přebarvovat do tmavě modro černa.Samice zůstávají žluté.Žlutí mohou být i submisivní samci. www.cichlid-forum.com/…
 Reagovat na tento příspěvek 0  - rolandmynar
Podle světlých podélných pruhů zřejmě přebarvující se samec Melanochromis johani....záleží na velikosti ryby.Pokud je ryba větší jak 6cm může to být i samice téhož druhu.

Dívám se na net, ale tady jsou johani jen tmavě modří. Jsou i takhle žluté variety?

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [21] ...... 28 29

Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 21612x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/3353-tlamovci--chov?od=1001