Tlamovci - chov
no takhle pokud máš jednoho tak to nevadí.tyhle ryby jsou agresivní vnitrodruhově..takže by si ostetních ani nevšiml..ale je to na tobě..

No a co sem mu asi napsal..štika..??

je celkově tmavší..newim prostě už to poznám

..a radši ho daruj..máš na ně malý akva

tohle je demasoni

podle mě a podle toho co jsem vykoukal..demason je o dost tmavší a pruhy má víc tlustější..elogantus má pruhování kratší..ne jako demasoni až k ocasu
Zdravím všechny. Mám takový dotaz, pro Malawisty asi k smíchu, ale poraďte mi prosím jaký rozdíl je mezi výše uvedenými druhy tlamovců a jak je identifikuji?

Na netu jsem sjel asi 100 stran s jednou i druhou rybkou a připadají mě úplně stejné. Rád bych znal spíše vizuální rozdíly než potřeby a vlastnosti. Myslím jak je rozeznám? Děkuji mnohokrát za radu
diki za rady a co je to nitrátů alebo z coho vznika
ok sa sa ich zbavim bude mi smutno a kupim nieco ine ale s tymi gupkami nooooo ja uz mam viac skusenosti
tlamovci musej mít větší nádrž protože jich musí bejt v akvárku víc,jinak se bojí..já měl 5 dospělých kusů v 75 l akvárku,ale podotýkám, že tam byly od doby kdy dorostli na 1 cm,takže byly zvyklý..když sem se motal kolem akvárka já,tak jim to nevadilo,pokud sem neudělal prudkej pohyb..to pak byly zalezlý..když byl u akvárka někdo jinej,tak byly zalezlý..ale množili se furt..
Takže je dej někomu s většim akvárkem nebo je prodej do zverimexu ale nenechávej si je..nebude to lepší než teď
více zde:
rybicky.net/rady/tlamovci-ze-skupiny-mbunas 1. Máš malé akvárium (minimum je 200 litrů)
2. máš málo ryb (minimum je 2 samci+3samice od jednoho druhu, u některých ryb víc)
3. pro tlamovce není přirozené že se rádi schovávají, přes den by měli být aktivní venku. V jeskyních jsou jen nosící samice nebo nemocné ryby, jinak tam chodí jen spát.
Prodej tlamovce a kup si paví očka.
mam problem s tlamovcami mam ich 4 v 65 litrovom akva a vzd su zalezene .......moze byt problem ze akva je ulozene na codbe a casto sa popri nom chodi a mozu sa bat ??? pls pomozte

Měří 10 cm a je zbarvený do modra
Jemmes:kdyby šlo vybrat jen samicky,tak bych to pak asi vzala...kolik za poslani?
wladys:škoda...ale díky za názor
Ještě otázečka: naskytly se mi prostory, kam by šlo nechat vyrobit akvárium o délce 120, šířce 40 a výšce 25 cm (možná i 30, ale už by se tam hodně špatně dostávalo). Co říkáte na osazení takového akvária tlamovci? Vyhovovalo by jim to? A kolik kusů by tak šlo dát?
Killer: díky
Jammes: jestli to jsou samicky, tak to zní dobre
já bych ti je klidně poslal,ale mnevim jak bych je v tom mym akvárku chytnul aniž bych rozebral všecky schovky..
Že by to byl tlamovec ,,zebra" ?????????
Já jsem z Prostějova, takže to asi bohužel neklapne(teplice jsou trochu bokem:o). Z posílání bych asi měla trochu obavy,aby to prezily.
0
[15] 20.10.07 19:20 memeo Ty fotky jsou hrozně mizerné....není na nich nic vidět a jsou hrozně rozmazané.
I bych řek,že ten v akváriu a ten v tom prázdném jsou každá ryba jiná.
Chce to lepší fotky......já osobně to takhle nepoznám.
V tom akváriu bych to tipnul na samici Afry,ale je to hodně velký odhad.....

a ještě jednou

a znovu on
Přidat reakci
1 ...... [22] ...... 28 29
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 21612x