Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Tlamovci - chov

 

NápovědaFórum » Akvarijní ryby » Druhy ryb - chov 

Akvaristik.eu

Přejít na předchozí stránku 4 Přejít na další stránku   1  
Tlamovci - chov
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.03.2015 10:40 Muž Tomiino [43]
Ahoj lidi,mam doma akvarium podle prezentace..vcera jsem vypustily tlamovce do tatovo nove zarizeneho akva,pro ryby jsem jel s pritelkyni a kdyz vydela tech druhu co mnel chovatel a ty co jsme koupili tatovi rekla ze se ji skalary a zarostle akva proste nelibi,uz to posloucham teda delsi dobu,ze by chtela malawi.Tak uz jsem tak drobet nahlodanej,furt tady resim ze mi jednou rostliny nerostou,pak ze mam hodne NO3 latek,pak se rozpadaji rostliny atd,atd...tady zadny rostliny byt nemusi.Na netu si neco procitam,ale rekne mi tady nekdo jak moc jsou narocne na chov rybky jako je Labidochromis yellow - Tlamovec žlutý,Labidochromis hongi red - Tlamovec hongi red,Pseudotropheus zebra blue + blue - Tlamovec zebra blue + blue,Aulonocara sp. Rubin Red - Tlamovec aulonocara Rubin Red,atd...jak casto menit vodu,kdyz bude v akva 300 l,nepocitam pisek a sutry,filtr jbl 1501 a s cim treba pocitat u techto ryb??? je to asi lepsi na udrzbu nez stale strihat rostlinky atd ?? je zde nejaky odbornik na malawi,na pokec?

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.03.2015 19:03 Muž Malapa [494] - AfrikaRe: Tomiino
Ancistruse ano, ale musí jim spadnout dolů nějaká potrava. Pancéřníčky raději ne, budou okousaní.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.03.2015 16:15 Muž Tomiino [43]
Ahoj vsem,chtel bych se zeptat je mozne s mirumilovnymi tlamovci chovat pancernicky napr.zelenopasy a ancistruse??? dekuji

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.01.2015 19:18 Muž f3ar [1] - AfrikaRe: matus13
hold jsou to teritorialni ryby a k takovymto vecem bude dochazet casto. Ryby nech jak jsou, pokud jednoho vyndas, dominantni samec si vybere jineho a akorat to bude horsi... Akorat pokud by byl jeden hodne pobity, tak ho vytahni. Nedoporucoval bych ho pak ale vracet zpet. Bohuzel je mozne, ze nez se vsechno ustali, to nekdo odnese.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.01.2015 18:19 Muž Malapa [494] - AfrikaRe: matus13
Nechat, pokud je nádrž dostatečně zarybněná, nic si neudělají.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.01.2015 17:51 matus13
caute chcel by som sa len opytat dnes sa mi zacali mlatit dvaja samci mam to nechat tak alebo ich oddelit? Tlamovec Saulosův

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.11.2014 21:01 Muž georg [112] - AfrikaRe: Spery
max.nějakou dobu jejich odchovy, dospělé ryby ne
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.11.2014 15:00 Muž Spery [0] – Tlamovci 60-80l
Zdravím chci se zeptat , lze některého tlamovce mít v 60 - 80L akváriu ? ...

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.10.2014 12:55 matus13 Re: gringo
no mozno aj ano jak som sa vratil som im hned vodu vymenil a odkalil a cca odvtedy sa boja
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.10.2014 10:40 gringo Re: garggi
Tak tak. matus13: Vzduchování ničemu nevadí, když se Ti líbí, může být. A nezačal problém s lekáním ryb, po návratu z nemocnice?
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.10.2014 10:07 Muž garggi [65] - TanganyikaRe: matus13
Pokud chceš ubrat písku,jak ti radí gringo v 2. bodě, tak to normálně vycucni a rozhrň, ryby nikam nedávej.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.10.2014 09:32 matus13 Re: gringo
Naozaj neprekrmujem daval som im len rano a po troche aby to nepadalo na dno,mozno ked som bol v nemocnici tak mama prekrmovala,vzduchovanie mam zapnute len preto ze sa mi to paci inak filter mam tak nastaveny k hladine,svietim s 1trubicou od 10:00-19:00 skusal som aj viac a aj menej ale ta riasa tam je stale.a co sa tyka piesku tak ako to mam spravit ked nemam kam dat ryby?mozem ho vycucnut a potom pomaly zasypat?alebo len nieco vycucnut a potom zbytok rozhrnut.dakujem
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 5   08.10.2014 04:28 gringo
Shrnu, co bylo napsáno. 1.Přidání kamenů ničemu nepomůže. 2.Ubrání písku ze dna by pomohlo hodně, dno jen "pocukruj" i za cenu, že bude vidět místy sklo(ryby nebudou tak stavět "kopce", nebude z čeho), tím pádem přestane písek zahnívat, jak píšeš, že je až černý(tady bude asi největší problém). 3.Vyřešit výkonnější filtraci(větší objem molitanu, v takto malém akva ideálnější externí filtr, raději předimenzovaný). 4.Nepřekrmovat(i když napíšeš, že nepřekrmuješ, já myslím, že ano), dávku, kterou jsi jim dával doteď sniž na polovinu. 5.Standartní údržba samozřejmostí(týdně vyměnit polovinu vody, odkalování, ale možná nebude co). 6.Piskořky klidně dej, při rozumném krmení o nich nebudeš vědět, budou jen v písku. 7.Zkus svítit jen jednou trubicí(mě s hnědou řasou pomohla přísavka thajská, stačila by jedna). 8. Když rozpohybuješ hladinu výtokem z hlavice(filtru), nepotřebuješ vzduchování(ani přisávání vzduchu do čerpací hlavy). Asi tak, ať se daří ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.10.2014 00:33 matus13 Re: Mislow
NO2 som meral 3x a je v poriadku tak isto PH je dobre aj GH,ide o to ze tie ryby este nejsu moc velke zatial ani sfarbenych samcov nemam a doteraz sa neschovavali to len posledne 2 tyzdne dal som im teraz dietu nedostavaju 2 dni zrat a zacal som menit vodu,co sa tyka filtracie som rozmyslal nad externym filtrom ale momentalne na to nemam financie lebo som na PN.A aj hneda riasa ma trapi stale som nevychytal svietenie dobu a silu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.10.2014 23:17 Muž Mislow [304] Re: matus13
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   07.10.2014 22:47 Muž Mislow [304] Re: matus13
TAk vidis, mas tu ruzne nazory. Vetsinou to je tak, ze pricina neni jen v jedne veci, ale soubeh vsech faktoru ma svou roli. Kazde akvarko je unikatni system a nekdy pokud je problem s chovanim ryb, je potreba se podivat na vic faktoru. Co se tyka kamenu, tak je fakt, ze je to prirozene prostredi techto ryb a mela by byt snaha toto prostredi napodobyt. Nic se samo nemusi prehanet. Pokud se ryby budou chtit schovavat z jineho duvodu budou to delat at je tam min kamenu nebo vice, je treba hledat dal. Co se tyce filtrace, pro Malawi je samo silna fitrace potreba, odkalovani podle potreby. S timto typem filtru molitanova kostka a cerpaci hlava nemam zkusenost, to nemohu posoudit, ale hladinu dusicnanu bych si premeril, i to by mohlo ukazat, jak to filtrace zvlada. Kazdopadne, cim vic nazoru, tim lip, pricinou by mohla byt kombinace ruznych faktoru. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   07.10.2014 22:42 Muž georg [112] - AfrikaRe: leoncupra
Tak mě teda ty piskořky ty kupy co tlamky navrší nesrovnají ani náhodou. :-) Ale k tématu - je pravda, že nádrž je malá a to i s těmi dalšími důvody o kterých se tu zmiňujete může být příčinou toho, že se schovávají. Ono se vpodstatě ta 17ti členná skupina nemůže vklidu srovnat v tom daném prostoru a každý podnět ve skupině i zvenčí je rozhodí a prchnou do úkrytu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   07.10.2014 22:01 Muž Dawe_CZ [34] Re: matus13
Ahoj, rád bych přidal svou zkušenost ohledně kamenů a úkrytů. Před půl rokem jsem měl akvárium o objemu 240l (viz archivovaná prezentace) kde jsem měl dost kamenů, a rybky se mi taky dost schovávaly, jako by se bály. Nebylo to tak moc jak píšeš Ty, ale když byl okolo akvária větší pohyb tak se doslova všechny schovaly za kameny že jsem viděl skoro prázdný akvárko bez ryb. V sedmém měsíci jsem si pořídil akvárium větší 450l (v prezentaci Malawi 450l). Kde jsem dal kamenů jen minimálně tak na okrasu a jak si rybky zvykly na nový prostředí, tak krásně volně plavou po celým akvárku a je to krásný pohled. Při krmení jsou všechny u hladiny a div nevyskočí z akvárka :) Takže podle mého názoru a mých zkušeností počet kamenů nehraje velkou roli. Podle mě je důležitý prostor, tedy objem akvária. Tlamovci potřebují více prostoru a podle rad zkušenějších chovatelů tlamovců mi říkali, že objem 200l je minimum pro tlamovce. A co se týče piskořek, tak ty beru jako součást akvária. Jsou to výborní pomocníci se vším všudy a navíc dokáží i signalizovat, když je v akvárku něco v nepořádku. Tlamovci hodně rejpou do dna a dělají různý kupky z písku, piskořky mi to přes noc vždy pěkně srovnají. Zkus kontaktovat akvaristy v Tvém okolí a určitě Ti někdo pár piskořek dá. Časem se Ti v akvárku pěkně namnoží, ale pozor na překrmování, aby se Ti nepřemnožily. Přeji hodně štěstí. X-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   07.10.2014 21:52 Muž garggi [65] - TanganyikaRe: Mislow
Mislow napsal: Co takhle vsechny dekorace oddelat uplne, pak se nebudou mit kde schovat, ze? S tim nesohlasim. Mbuny ziji ve skalnatem terenu a tak by tomu akvarko melo odpovidat. Naopak si myslim, ze jim takovy teren doda vic pocitu bezpeci a casem na plachosti ztrati. Akvarko nema zadny extra objem, takze ukryty tam patri. ;-)

Mislow: Tak, že radíš, ať to za skládá víc, tu nádrž? No nevím jestli to bude to pravé ořechové. Řekl by jsem že tím by vytvořil více nedostupných míst k usazování nečistot a tím pádem i zase ke zhoršování kvality vody (zahnívání bordýlku). Máš pravdu v tom, že Mbuny žijí ve skalnatém prostředí ve své domovině, ale ve 200 litrech(v případě "matus13" 150litrech vody) to přiblížit nejde i kdyby jsi se . . . (na hlavu stavěl).
Můj názor je, že filtrační médium nádrže je malé. Navíc když ho vypere a taky i odkalí dno, tak si může rozhasit rovnováhu akvária a tím pádem lehce dostat ryby do stresu?
MÉ nepsané pravidlo při údržbě je , "Když čistím filtry - neodkaluji. A naopak."
Opakuji, když přidá čerpací hlavu s co největší filtrační pěnou. Filtry bude prát na střídačku ob-týden, tak může odkalovat každý týden při výměně vody(pokud bude co).
matus13:
ps: piskořek mám dost, pokud si přijedeš dám ti je. :)
;-) ;-) ;-) ;-) ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.10.2014 20:44 matus13 Re: Mislow
odkalujem 1x tyzdene a vtedy aj piesok trochu vyrovnam,zle sa mi to odkaluje lebo vcucnem aj vela piesku,pred cca 2 tyzdnami som cistil aj molitan.
chcel som si kupit aj piskorky vezovite ale nikde ich neviem zohnat mozno s tym pieskom by mi pomohly trochu
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.10.2014 20:13 Muž Mislow [304] Re: matus13
Koukni na tuto prezentaci, tento styl povazuji pro mbuny idealni. Nekdo treba resi i ukryty silnostennym pozadim, ktere je vytvarovane, .... nerikam, ze je to zrovna toto akvarko, to nevim, ale prostredi je zde vic prirozene. rybicky.net/nadrze/1152&kateg=0&typ=3
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.10.2014 19:45 Muž Mislow [304] Re: matus13
Ahoj, jak casto odkalujes? Jinak prestavovani substratu je normalni, nedelaji to jen tlamovci, ale i jine cichlidy, treba mnoho kanciku. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.10.2014 19:43 Muž Mislow [304] Re: garggi
Co takhle vsechny dekorace oddelat uplne, pak se nebudou mit kde schovat, ze? S tim nesohlasim. Mbuny ziji ve skalnatem terenu a tak by tomu akvarko melo odpovidat. Naopak si myslim, ze jim takovy teren doda vic pocitu bezpeci a casem na plachosti ztrati. Akvarko nema zadny extra objem, takze ukryty tam patri. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.10.2014 07:40 Muž garggi [65] - TanganyikaRe: matus13
Pokud tvé akva je stejné jak 20.5. tak by jsem tam žádné kameny nepřidával, přidej tam ještě jednu čerpací hlavu s co největší filtrační pěnou.
Řekl by jsem že problém je v tomhle. Vodu měn jak píšeš. Pokud tam pridáš víc kamenů, tak se budou schovávat ještě víc. A dokud to neustálí, tak by jsem i míň krmil(minimálně).
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.10.2014 00:36 matus13 Re: Mislow
ok tak tam pridam dalsie kamene a skusim menit vodu kazdy 2. den a snad sa spamataju lebo takto sa nikdy nebali ked som ich krmil tak skakali az nad hladinu a teraz su schovane.a este jedna vec zacina mi ciernat piesok jak keby hnil tam kde je hrubsia vrstva a aj ked to rozhrabnem tak za 2-3dni je zas na kope co to ryby nahrnu co s tym?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.10.2014 19:22 Muž Mislow [304] Re: matus13
Ahoj, pseudotropheus, to jsou pokud se nemylim mbuny, mel bys tam mit daleko vic kamenu sestavenych k vytvoreni ukrytu. To co je na fotce neodpovida jejich prirozenemu prostredi. Pro mbuny jsou skalnate utvary dulezitejsi nez plaz. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.10.2014 18:39 R Muž romant [27987] Re: matus13
Nemám čas studovat tvojí prezentaci, ale obecně, tam kde je minimum rostlin a světlý dno, bude toho světla stačit o hodně méně než ve "standartním" akváriu, na to ti jistě odpoví někdo v malawi kovanější, já budu spíš orodovat za tu vodoléčbu, protože ta bude platit vždy a všude. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.10.2014 18:27 matus13 Re: romant
Ok tak vyskusam snad to pomoze a ake osvetlenie mam pouzivat?teraz svietim s 1 trubicou a roby sa mi hneda riasa,ked som svietil s dvomi tak ryby sa drzali pri dne si myslim ze im to vadilo
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.10.2014 18:21 R Muž romant [27987] Re: matus13
Ač nejsem odborník na malawi, vyměnil bych několikrát po sobě, obdenně polovinu vody v akváriu a sledoval reakci osádky. Čímž netvrdím, že bude vše vyřešeno, ale ověříš si praxí, jak je to s tou tvojí vodou s tou kvalitou. Hodnoty měřený jsou jdna věc a realita může býti jiná.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.10.2014 17:54 matus13 Re: pavelbartek
To hnojivo tam nepridavam odkedy mi to napisali do komentu,ako to ze filter je slaby?no2 som premeral a je 0.krmenie pouzivam to iste cca 3druhy a striedam im to
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.10.2014 17:42 Muž pavelbartek [288] - CichlidyRe: matus13
Jistě, že jsou ve stresu. Stres nemusí být způsoben mlácením kladívka do akva, bohatě stačí nedostatečná filtrace, nevhodný rozměr nádrže, nevhodná osádka, jiné nevhodné látky ve vodě, nevhodné krmení, teplota…. A mnoho dalšího. Jistě to nesignalizuje nic dobrého. Kouknul jsem do prezentace tvé nádrže, filtrace je pro takový druh akvária nedostatečná, jistě bych přeměřil NO2 a přidávat hnojivo pro těch pár anubiasů je nesmysl, zbytečně akva a ryby zatěžuješ dalšími látkami.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.10.2014 17:38 axxis
xenotilapia ochrogenysmate někdo zkušenosti s chovem voda krmení hlavně o dík
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.10.2014 17:07 Žena Wendy2 [543] - Tak nějak od všeho trochu :)Re: matus13
tím to být nutně nemusí, náš roční synátor tříská do akviška kladívkem ze zatloukačky a ryby stresovaný nejsou, potíž hledej jinde ;)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.10.2014 16:37 matus13 Re: prasan
aj mna to napadlo ze su v strese som si myslel ze s netere lebo ta ma pol roka a vzdy ked pridu tak sa pozeraju na ryby ale vobec im netukaju na sklo a ani ich nestrasia len pozera
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.10.2014 16:33 - Re: matus13
Sú z teba v strese.Neviem prečo ale sú. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.10.2014 16:31 matus13
Prosim neviete mi niekto poradit?v 200L aq mam 17x tlamovec saulosuv cca od marca a v poslednej dobe sa strasne boja asi 2 tyzdne,jak sa pohnem v izbe tak sa hned schovaju za kamene a filter aj ked ich krmim tak zacnu zrat az ked odydem z izby alebo ked si sadnem prec od aq,vodu menim pravidelne 1x za tyzden,hodnoty vody su v poriadku.Dakujem

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.09.2014 16:26 Muž LiborSprysl [9015] Re: radim
radim napsal: Ahoj, kdy je nejvhodnější přemístnit po tření samici, pokud mi jde o odchov mladých ve společnosti samice? Nebo je lepší nechat je vitřít už na samotce? smich To je ale velmi individuální...to se fakt po netu nedá...ani vitřít... :-P
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.09.2014 15:24 radim – geophagus steindachneri
Ahoj, kdy je nejvhodnější přemístnit po tření samici, pokud mi jde o odchov mladých ve společnosti samice? Nebo je lepší nechat je vitřít už na samotce?

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.08.2014 23:55 Iwosek Re: georg
Ano takhle presne vypadaji ty moje rybky velikostne budou stejne jako u tebe prosim o radu co dal delat rybky mam pres rok a jsem rad ze konecne dospely a budu mit prcky tak at o ne hlavme neprijdu :-( :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.08.2014 23:05 Iwosek Re: radim
Jelikoz nevim ani jak dlouho je tam ma mel jsem ted hodne prace a nemel jsem moc casu je pozorovat tudiz nevim jak dlouho je ma ale jikry to uz nejsou ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.08.2014 23:04 Iwosek Re: georg
Dneska jsem zahledl malicke rybky v tlamce samicky mam uz pripravenou druhou nadrz kam je dam co mam delat ted rybky v tlamce ma nechci aby mi je sezraly.Kdyz dam ted samicku do mensi nadrze ona je nesezere nebo ne kdyz ji tam s nima necham coze
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.08.2014 12:15 Muž georg [112] - AfrikaRe: Iwosek
Tady máš máš odkaz, podívej se na fotky ze 24.4., do složky mbunas,jak lze poznat, že rybky jsou již vyvinuté
rybicky.net/nadrze/1152
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.08.2014 08:51 radim Re: Iwosek
Ahoj sice mám americké tlamovce, ale poznám to tak, že dokud samice nosí jen jikry, tak se straní ostatním rybám. Až cítí pohyb mladých v tlamě, tak začne být agresivní a stahuje se většinou k tomu rohu jak píše georg a ten nekompromisně hájí. Dělá to už přibližně 3 dny než je začne vypouštět(to jí ty prcky vezmu). Jestli je to u Afriky jinak , tak mě někdo opravte...k té jsem si jen čuchnul X-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.08.2014 07:40 Muž georg [112] - AfrikaRe: Iwosek
I tak to můžeš poznat,protože ona je i ve spol.nádrž pustí někde v rohu,kde je klid a v případě nebezpečí je zas hned posbírá zpět. Ale když ji vak ztmavne tak při jejím pozorování můžeš při pootevřené tlamce zahlídnout tmavé oči i malé rybky jak už chcou ven
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.08.2014 00:37 Iwosek Re: georg
Parada dekuju vam moc obema :) dam 20 dnu a odlovim ji do jine nadrze jelikoz ukrytu mam malo aby nebyly tak teritorialni a kdy poznam ze uz jsou z jiker rybky ? Az ji budou vyplouvat z tlamky ? ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.08.2014 23:05 Muž georg [112] - AfrikaRe: Iwosek
Pokud jsi si toho všimnul hned, nech ji 21 dnů ve společné nádrži a pak ji teprve odlov jinam. Pokud teda máš o malé zájem. JInak ji nech ve spol.nádrži a pokud tam jsou úkryty tak něco třeba přežije.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.08.2014 22:53 - Re: Iwosek
Zrejme nemáš skúsenosť s umelým odchovom(myslím vyklepávanie ikier z tlamky).Takže by som vyčlenil dáke menšie akvárečko len pre ňu,nech má kľud.No i tu sa pri mladej samičke stáva,že od stresu ikry spolkne.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.08.2014 17:30 gringo
Málo ryb na 300L(až budou kančíci mimo)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.08.2014 10:10 123456789
Velikost je 300l d=150cm š=50cm v=40cm
Osádka: 2x kančík perleťový (na dorost tento týden jde pryč)
2x tlamovec livingstonův
5x tlamovec černoploutvý (2 samci)
8x tlamovec demasonův (1 samec)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.08.2014 02:51 - Re: 123456789
A 4 skaly ,to je akože čo? V 200L nádrži mám asi 20 skál.A to myslím naozaj skál.

+ Přidat reakci


Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [4] ...... 28 29

Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 21459x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/3353-tlamovci--chov?od=151