Tlamovci - chov
Slyšel jsem, že na typ vody si mají zvykat jako malé rybky a pak už neměnit... jestli byly 5 let v hodně měkké, asi se přizpůsobily a změna jim teď nesedí."Mají větší akva" ...tzn. nové prostředí, zrušená teritoria ? A co další příznaky odlišující nemoc? Žerou normálně nebo ne (krmíš stejným krmivem?)? Změna očí nebo jiné atypické příznaky?
...mají jinou vodu, předtím měli extra měkkou, teď mají tvrdší, takže by jim měla vyhovovat víc...
Co když je to právě naopak?! Těch předchozích 5 let to potvrzuje, ne?
Takže je to výživou? Nejsou nějak nemocní? Nebo není to vodou? Mám už je 5 let, dnes mi jeden umřel, nikdy jsem je nemocný neměla... Teď nedávno jsme se přestěhovali, májí jinou vodu,před tím měli extra měkkou, teď mají tvrdší, takže by jim měla vyhovovat víc.. Navíc mají i větší akva, ale právě pozoruji, že se některým začínají propadat břicha. Ale na některých fotkách tlamovců to vidím taky, tak nevím, co/čím to je...
Je normalní, že se tlamovcům "propadají" břicha?
Starší reakce
1 27.03.2010 12:32 Packy fotka
Mečovka zelená tuxedo určitě existuje
mě se stalo se samečky něco podobného --> před 2 lety jsem si zařizovala k narozkám akva a chtěla jsem 4 mečovky (2 holky a 2 kluky
) a ženská mi odlovila 2 samce a potom údajně 2 samice, po 2 měsících se z toho vyklubali mladí samečci --> myslela jsem si že je to nemoc protože jsem tomu totálně nerozuměla
postupně se jedna ''samice'' stala dominantou a všechno mi tam pozabíjel
1 26.03.2010 08:09 Lila1 [31] Packy, také mi trvalo, než jsem se naučila hledat v atlase
Tady je odkaz na tu mečovku, co jsi nenašel.
rybicky.net/atlasryb/mecovka_zelena_tuxedo
Jinak s mečíkem - mě prodali samici mečovky vídeňské, a dnes je z něj sameček
)))). Mladí samečkové mečík nemají, a někteří dokonce ani gonopodium (pindoura
), to narostlo tomu našemu až v momentě, kdy přestal růst (máme malé akva), tak začal dospívat. A tak máme dva samečky v jednom akva ....
1 25.03.2010 23:38 sabreman – Re: Packy
a co třeba fotku?
Packy napsala: Mečovka zelená tuxedo. Nikde jsem ten název nenašla.
A koukala jste při tom hledání třeba do atlasu ryb?
Například v místním atlasu ji máte.
1 25.03.2010 22:23 Packy – Jakou mám vlastně mečovku
Koupila jsem si ve zverimexu 1x samečka mečovky a 1x samici. Bylo mi řečeno, že je to Mečovka zelená tuxedo. Nikde jsem ten název nenašla. Ale také mi bylo řečeo, že je to druh samečka, kterému neroste mečík. Uběhly zhruba 2 měsíce a samečkovi narostl mečík. Je to moje chyba, nebo mě ve zverimexu podvedli?
Starší reakce
Pustil som tam kyslik,ako miradite a vimenil som cca 40 L vody+vycistil fileter komplet.NO2 som mal 0,1mg a o dva dni to vymenim zas cas akva
popelnik napsal: Prostě tam pusť kyslík
Bude stačit i vzduchování, při něm se kyslíku dostane do vody dost.
1 18.12.2009 09:37 popelnik Prostě tam pusť kyslík a měl by si častěji měnit vodu. Stačí třeba jednou tejdeně dva belíky a jednou za dva týdny udělat velkou výměnu vody jednou za měsíc proprat filtrační hmoty samozdřejmě, že ve vodě z akvária.
Já bych to viděl na zvýšenou hladinu dusitanů. Změř NO2 a pokud se to potvrdí je třeba provádět častější výměny vody až do nápravy a hlavně zjisti příčinu zvýšené hladiny NO2.
1 18.12.2009 05:48 Bartnes Potřebuješ okysličovat vodu to je jasné
Zdravim vas tu skusenejsich.Zacal som sa venovat tlamovcom.Mam vsak taky problem.Dnes som si vsimol,ze niektore z ryb plavaj pri hladine,ako keby sa chceli nadychnut.Neviete mi poradit cim to je.Meral som PH vody a bolo 7.Tlamovce su na vyssie PH,preto by som rad vedel ci to moze byt tym,alebo ci potrebuju okyslicovat vodu.
Za pomoc dakujem
Starší reakce
Ja tlamovce zizalama krmim (Auloconary i bylozrave labidochromy), ale je to jen doplnek.
1 05.10.2009 22:14 vanTomas malé tlamky jsem krmil vylíhnutou artemií, později jsem přidal SAK drobné granulky a poté už můžeš dávat normální vločkové krmivo, jen trochu více rozdrcené.
Jinak s těma žížalama bych byl opatrnej, záleží, které tlamovce přesně s nima chceš krmit. Někteří jsou totiž býložravci, u nich žížaly určitě ne.
1 05.10.2009 19:10 popelnik Potřebuju konečně poradit lze krimt tlamovce z malavy žížalami???? někdo říká ano nkdo říká ne kde je vlastně pravda????
Starší reakce
Dík, já se toho nebojím, třídím je na 3 velikosti pak nastupují koretry protože po nich rostou nich neuvěřitelně rychle.
jinak začínám živou artemkou.
Vůbec se toho neboj já taky krmím živími dafniemi, pro madé musíš přez sítka třídit velikost, aby byli schopi portavu spolknout. Nevím proč to tady každý tak odsuzuje krmit přirozenou živou potravou? Prý kvůli nemocem prarazitům atd. to si ale můžu donést s rybami a kytkami.
Starší reakce
Holt - není BUBO jako bubo...
Nebylo by lepší počkat, až se akva opravdu zajede a až pak doplnit ztráty
?
3 06.07.2009 16:26 BUBO – bubo
Výr velký(bubo bubo)...v Česku
Bubo bubo patří mezi živočišný druh s příbuznou, která je symbolem moudrosti.
Náš BUBO s ní příbuzný určitě nebude.
Tak to bude problém asi v tom ...
Typoval by som ze akvarko nebolo zabehnute ...
Teď by stálo za to popřemýšlet co se stalo s vodou.
1 05.07.2009 16:49 BUBO – BUBO
2 05.07.2009 09:25 Ezachyel Zkus vymenit vodu,jestli jsi to uz neudelal.
3 05.07.2009 09:22 Michelle051 Mozno mas chorobu...ked ti zdochol ten samec....
Starší reakce
Mirku tobě bych napsal asi toto.Jaký otec taková dcera.Nic ve zlým,ale ty ji máš vést,od tebe se tvé děti mají učit.
V pohode to neni, ji "omlouva" vek. Tebe neomlouva, nerad bych aby se tu zase rozjela diskuze, rybky se maji super v malem prostoru, sice jim to normalne nevyhovuje a klidne mohou zakrnet, ale vypadaji spokojene. Uprimne, je to desna zhovadilost!!!
jak píše isamik, prostuduj něco o rybách a pořiď jim větší akva nebo je dej někomu kdo je má kam dát
Přidat reakci
1 ...... [18] ...... 28 29
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 21497x