Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Tlamovci - chov

NápovědaFórum » Akvarijní ryby » Druhy ryb - chov 

Akvaristik.eu

Přejít na předchozí stránkuPřejít na další stránku   1  
Tlamovci - chov
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.11.2013 22:57 georg Re: pepetrlik22
jací tlamovci? stejného druhu? v kolika kusech a v jaké nádrži?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.11.2013 22:02 pepetrlik22
můžou žít cca 5-7cm velcí tlamovci s cca 13cm velký samcem od tlamovce pestrého hmm

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 5   15.09.2013 16:13 Muž wladys [291] - CichlidyRe: Petnel
Petnel napsal: zdravim,čím krmit mladé tlamovce? mají tak týden

Artemka, cyklop a na jemno rozdrcené vločkové krmení, kterým krmíš dospělce.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.09.2013 16:07 Muž LiborSprysl [9016] Re: Petnel
Artemkou...třeba.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.09.2013 14:58 Petnel – krmení
zdravim,čím krmit mladé tlamovce? mají tak týden

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.08.2013 09:48 JagerMaister Re: wladys
ďakujem, to som chcel počuť ... inak mal som tam ešte jedného samca a OB samicu ale tie dve ubil hmm ale skúsim to ... ale myšlienka a skupinke placiďákov, ktoré ale neviem zohnať je pekná
ďakujem palec
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.08.2013 08:37 Muž wladys [291] - CichlidyRe: Buba - Gump
Řešení je jednoduché. Doplň počty "zeber" a to jak samce tak samice. Samec pokud bude mít v akva více samců, bude svou agresivitu rozmělňovat mezi více ryb a tím pádem bude celkově v akva větší klid. ;-) Prostor na doplnění "zeber" tam ještě je.
Druhá možnost, je zbavit se jich(prodat, darovat) a doplnit raději počty placidochromisů, jsou to mnohem hezčí ryby a taky mnohem klidnější.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.08.2013 20:01 JagerMaister
ahoj .. neviem si rady so správaním mojich zverencov o ktorom som sa zmieňoval vyššie v tomto vlákne .. a tým myslím správanie M.estherae .. mám nádrž 300l rybicky.net/nadrze/18533 - ryby sú v zozname a mám problém s tými zebrami .. samec neustále naháňa a ubíja všetky svoje samice v nádrži .. tie pri úniku pred ním až vyskakujú z akva ... pod akváriom mám neustále kopu vody, ktorú ryby vyšpliechajú .. samca som dal na týždňovú samotku a dnes som ho dal späť .. vytrel sa s jednou samicou a tým to padlo .. znovu ich obháňa a svojimi útokmi núti samicu vypľuť všetky ikry .. už viacero ľudí mi písalo že sa do tejto nádrže zebry nehodia alebo že mám doplniť ryby a teraz tomu asi začínam chápať ... mám tri alternatívy .. buď doplním skupinu aby neboli útoky mierené len na tie 3 samice , vymením samca alebo zebry dám preč
a od vás prosím pomoc ..s výberom riešenia ..už ma to jednoducho nebaví tone hmm

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.07.2013 11:07 JagerMaister
Fotka k příspěvku nené mám 300vku, len to prerábam tak som ju odtiaľ zmazal , čoskoro ju dám nazad ... ako to keď nosila mladé tak nemôže byť samec ? modrá samica je tam len jedna, ostatné sú OB -čka

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 5   12.07.2013 14:43 Muž wladys [291] - Cichlidy
Malá velikost akva, malý počet ryb od jednoho druhu a nebo to nemusí být ta samice, která ti donosila 25 mladých, ale subdominantní samec. Koukal jsem se do tvého profilu a pokud ty ryby chováš v té rozplávačce, tak potěš koště tedy. :-(
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.07.2013 11:28 JagerMaister – agresivita
zdravím, chcel by som sa opýtať alebo zistiť čo môže byť príčínou toho že samec zebry v kuse odháňa samicu a nedovolí jej ani voľne plávať po nádrži
- asi pred rokom som kúpil novú modrú samicu zebry ... všetko bolo v pohode a raz aj donosila asi 25 mladých, ale od vytrenia ju samec v kuse odháňa a tlačí ju do rohu akvárka kde trávi v kuse už asi rok coze čím to môže byť?
PS: pri kŕmení sa nažerie ale potom je zas utlačená do rohu

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.06.2013 12:33 Muž wladys [291] - Cichlidy
Lepší budou valouny. Vnitřní čerpací hlava+ biomolitan není špatné zkombinovat s vnějším filtrem, pokud se ti zdá, že 2213 nestíhá. Je tady, ale i jedno mínus a to je další zabraný prostor pro ryby tímto filtrem. Zkusil bych spíše 2213 vyměnit za větší. Měla by stačit 2217-ka.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.06.2013 10:21 MZ Re: wladys
Ok, o víkend zajedu pro ryby a do té doby zkusim pořešit vhodnější kemeny, abych to udělal zároveň, jak píšeš. Mám ještě pár kg břidlice, ale raději bych nějaké menší valouny. Udělám pak par fotek a hodim je sem. Ještě bych tě poprosil o názor k té filtraci. Předpokládám, že přidání toho vnitřního filtru nebude zbytečná investice co? Diky
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.06.2013 09:21 Muž wladys [291] - Cichlidy
Láva(hlavně ta kupovaná) rozhodně moc vhodná není, je ostrá a ryby by se mohli poranit. Zjevně to rozestavení a sestava ryb nevyhovuje, když píšeš to co píšeš. Největší problém je v malé nádrži a v malým počtu kusů, kde jsou dva dominantní samci. Tu změnu rozestavení jsem navrhnul proto, aby se nějak změnila hirearchie ve skupině... ber to spíš jako pokus. Ale je třeba to vše udělat najednou, takže změnit rozestavení šutrů a přidat ryby. Docela by bodla i fotka celé nádrže. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.06.2013 09:02 MZ – Osádka
Díky za názor. Ještě k těm kamenům, myslíš tim, že je špatně ta láva, nebo to že je v rozích? Neni jí nějak moc - 3 kameny v každém. Chtěl jsem ještě přidat jeden menší doprostřed, pro oddělení. Dle toho co jsem načetl a viděl na fotkách nádrží jsem měl za to, že je to takto správně. Rybám to zdá se vyhovuje. Jinak nejspíš zůstanu u jednodruhovky a dokoupim jen ty saulosky. Ještě přemýšlím o přidání mechanické vnitřní filtrace, zatim akva jede s eheim clasic 250 (2213).
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 6   25.06.2013 00:19 Muž wladys [291] - CichlidyRe: MZ
V prvé řadě zlikviduj ty vystavěné rohy z lávy. Po dně rozprostři jen pár větších kamenů. Počty ryb jsou malé. Doplnil bych na tak 15-18 kousků. Sprengeráče jsem dřív choval, ale v tak malé nádrži s nima moc zkušenost nemám, ale byli to jedny z těch mírnějších mbun, měl sem ovšem hodně samců a jejich agresivita se tříštila, takže byli docela v poho. Tvá nádrž není moc velká, já bych jen doplnil ty saulosky a zkusil "trik" z kameny. V lepším případě, bych doporučoval sehnat větší nádrž.....aspoň kolem 300 litrů. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.06.2013 19:19 MZ – Osádka
Zdravim, chtěl bych poprosit o radu k osádce akvaria. Vím, že je to už mnohokrát probrané téma, ale stále nemám jasno a tak bych byl rád za vaše názory k mému konkrétnímu případu :) Mám akva 100x40x50, vím že je to na hraně, ale dostal jsem ho a do budoucna nevylučuji větší, spíše naopak jak se znám :) Právě kvůli velikosti akva jsem zvolil 8x Ps. Saulosi coral red s tím, že počkám kolik se vyklube samců. Nyní tedy v akva plavou 2 dominantní samci, každý si zabral svůj roh s lavovými kameny. Dále se vybarvil ještě jeden subdominantní samec, drží se se samičkama, kterých je tedy 5. A můj dotaz zní, zda dokoupit ještě samice, případně kolik, nebo přidat jiný druh v menším počtu, přiklaněl bych se k I. Sprengerae 6x. V akvariu je zatím klid a ryby se zdají být spokojené. Rád bych aby to tak zůstalo, tak budu rád za každý názor.
Díky moc

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.06.2013 19:34 Muž LiborSprysl [9016] Re: georg
georg napsal: Měl jsem ve 240 pseudocrenilabrus philander dispersus a nebyl problém, paráda.Ty, co píše Libor jsou stejný druh.

S těmi druhy je to takové vachrlaté, ale rod to stejný je... ;-) Já už je mám asi patnáct let...:-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   17.06.2013 12:37 Muž Designer [5696] - CichlidyRe: LiborSprysl
Dekuji. Koukal jsem na www.akvarista.cz/… . Vubec jsem netusil, ze takovahle ryba existuje.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.06.2013 21:09 Muž georg [112] - AfrikaRe: Designer
Měl jsem ve 240 pseudocrenilabrus philander dispersus a nebyl problém, paráda.Ty, co píše Libor jsou stejný druh.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 6   16.06.2013 20:17 Muž LiborSprysl [9016] Re: Designer
Dejte tam P. nicholsi, a nebo multicolor. Máte tlamovce a nebudete mít dilema, zda je to pro ně dost velké... ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.06.2013 14:15 Žena Wendy2 [543] - Tak nějak od všeho trochu :)Re: Designer
jednodruhovka bude nejlepší, ale jsou tu zkušenější malawisti, tak ti určitě poradí i druh (napadají mě třeba saulosi)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.06.2013 13:34 Muž Designer [5696] - Cichlidy – Akvarium 200l
Mame doma 200l akvarko, tedy zatim spis nadrz a par veci okolo. Pritelkyni se libi Tlamovci, no a mne nakonec taky. Ale tak si rikam, mam se o to ve 200l pokouset? Neni to male? A kdyz jsme u toho, mohlo by jich tam byt tak rekneme 15 po 5ks od druhu? Nebo spis mene? Zkusenosti mam s Tlamovci male, kdysi jsem mel Lombardaky v akvaristickem krouzku, ale to jsem byl dite, zkuseneho akvaristu nad sebou, a je to davno...

Nemusim do toho nutne davat Tlamovce, ale tak nejak se rozkoukavam, pac to akvarko tak nejak spadlo z nebe a netusim, co v nem nakonec bude...

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.06.2013 09:19 Muž wladys [291] - CichlidyRe: tatraplan
Na tlamovcích už máš odkaz na mou kartu, kterou jsem k této rybě dělal u konkurence. Hlavní je velká nádrž! ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.06.2013 08:43 tatraplan
Fotka k příspěvku kdo má zkušenosti chovem haplochromis polystigma děkuji za rady

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.05.2013 23:35 Muž wladys [291] - Cichlidy
Nikam nic nepřelovuj. Samice mladé donosí sama a pak je i sama vypustí. Všechny mladé asi nepřežijou, ale něco určitě. Jak tak koukám, tak by ses měl spíše zaměřit na tvou nádrž. Máš to pěknou směsku a to dno...Nechápu, jak můžeš nacpat do nádrže Malawky s ramirézkama?! :-O
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.05.2013 20:01 Muž zdeněkK [0] - CichlidyRe: Hansel
tak že nemusím mít strach že by je požhrali?mám je poprvé tak se raději ptám.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.05.2013 19:49 paci
zdravím poradí někdo?mám samici tlamovce černoploutvého která má v tlamce mladý.mám ji přelovit do jiné nádrže nebo může žůstat ve společné nádrži?diky za radu

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.04.2013 20:29 Muž Hansel [945] - Cichlidy, Lka a sumci obecně... co má vousy to je dobrýRe: Petro
Rozhodně ne
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.04.2013 20:08 Petro – Cyphotilapia frontosa
MOHU DO ME NADRZE DAT TYTO TLAMOVCE JEDNOHO SAMCE A DVE SAMICE? BEMBY BUDU DAVAT PRYC stydim
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.04.2013 11:10 Muž Supator [-1] - kančík červenohrdlý,akara potočníRe: georg
tak oni sou zatim maly okolo 5 cm az povyrostou tak mam v planu 200L.chtel sem se jeste zeptat jestli jim nak moc vadí pozadi na akvariu(tapeta).dik
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.04.2013 21:57 georg Re: miloš
112 litrů na tlamky je špatně,2 i 3 je špatně a ten zbytek ryb- se rozmysli,zda tlamovci nebo to ostatní
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.04.2013 21:30 Muž Supator [-1] - kančík červenohrdlý,akara potočníRe: rriki
mam je ve 112L akvarku jeste s pancernickama a 2 kancikama červenohrdlyma.kdyz dokoupim samicku bude to stacit?nechci tam mit moc ryb
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.04.2013 21:18 Muž rriki [818] - CichlidyRe: miloš
Tlamovci se nekupují na párečky ,ale na hejna, aby se tomuhle předešlo.Přikup alespoň 6 ryb
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.04.2013 20:22 Muž Supator [-1] - kančík červenohrdlý,akara potoční – tlamovec žlutý
zdravim koupil jsem si páreček tlamovcu žlutych a po dvou dnech mi sameček nahání pořád samičku a ta se potom skrz nej porad schovava.mam ji s akvaria vyndat nebo tento problem po čase zmizí.dik moc

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.03.2013 18:57 hr:-) Re: Mikifr0sty
Ne, křížit se nebudou.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.02.2013 13:45 Muž Mikifr0sty [11] - cichlidy, krevetky – Lze spolu Tr. Duboisi "Maswa" a Tr. Moori "Bemba" ???
Chtěl bych do mé nádrže tyto dva druhy cca po 20 kusech - nebudou se mezidruhově křížit? Díky za každou inteligentní radu ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.02.2013 13:16 Muž duko1995 [32] Re: matlala
spomínal sem nekde že sou v mém akva ? mají zatím 1-1,5cm sou v 45l sou 4 na ty ješťe 2-3 mnesíce jim to stačí mají prece 1cm do té doby mi známi má privest 240l aqua
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.02.2013 13:14 Muž duko1995 [32] Re: Matildapg
a v pohode žijou že ? :-) to je prehnané 300 litru
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.02.2013 13:13 Matildapg – tlamovci chov
Já mám taky tlamovce v 112 l akvarku, krmím je dost, ale rostlinku mi pořád žerou. Ty rybičky jsou strašně nenažrany :-D :)

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.02.2013 11:38 Muž matlala [798] - RostlinyRe: duko1995
no ale myslým, že to není ryba vhodná do tvé nádrže rybicky.net/atlasryb/tlamovec_modrozluty
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.02.2013 08:43 Muž duko1995 [32] Re: LiborSprysl
díky moc...myslel sem si :-D ale sou to krasavci :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.02.2013 08:37 Muž LiborSprysl [9016] Re: duko1995
To záleží na více aspektech...třeba i za půl roku... smich smich Na takto položenou se nedá odpovědět...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.02.2013 08:18 Muž LiborSprysl [9016] Re: kyo
Není patrné jakých, ale může. Deset frontoz a stav je to celkem dobrý...:-)S vyměnou záleží spíš jak budete moc krmit... :) Pokud předal akvárko v cajku, tak není důvod vzhledem k malé obsádce to nějak hrotit...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.02.2013 07:52 Muž duko1995 [32] – Tlamovec Zebra Red
Zdravím mám od známeho 4ks tlamovcú modro-žlutých (Zebra-Red) mají tak 1-1,5cm chcem sa opítat po jakem časi narostou aspoň do 4-5cm ?Krmím ich zeleninú...Dekuju moc.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.02.2013 16:57 Žena kyo [271] - Labyrintky – znameho problem
Zdravim,

znamy ma akvarium, o ktere se ted musi starat v praci. maji cc 10 tlamovcu o 10cm delky na 500l akva. muze jich mit takhle malo? vim, ze jsme se tu pred casem bavili o tom, ze to u nich muze zpusobovat agresivni chovani a druha otazka. jak casto ma v takovem poctu menit vodu, ma tento filtr: tetratec ex1200.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.01.2013 17:19 Muž NIKO [528] Re: LiborSprysl
Myslím,že tahle debata tu už probíhala.Máš pravdu jako vždy,ale život v akvárku a praxe bývá jiná. ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.01.2013 16:08 Muž LiborSprysl [9016] Re: NIKO
Já nevím...mně to připadá jako pohádky ovčí babičky...klidně umlátí jasně. Ale přece to není každý den...Dělat z toho pravidlo...To se utlučou mečovky, jiné cichlidy...kdyk je to jak u lidí. Jsou na sebe naštvaní a bach. Mně spíš přijde, že se to stane v té bramboračce, než v nádrži, kde je přiměřený počet ryb...
Kdybychom debatovali o salvinech, tak je to něco jiného. Po dvou, třech výtěrech samec samici křápne asi každému.

Ale případě těch tlamovců submisivní samci zalézají mezi samice, jsou bezbarví a vegetujou docela v pohodě. Měl jsem asi tři roky nějakých 15 druhů tlamovců...dokonce i agresívních, ale ubitých vyhodím víc perlovek, než těch tlamovců. Toť můj pocit...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.01.2013 11:24 Muž NIKO [528] Re: LiborSprysl
A řeč není o extrémě "špatné" vodě!Silnější samec klidně slabšího umlátí ano
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.01.2013 10:48 Muž LiborSprysl [9016] Re: NIKO
Řeč není o třenicích, ty jsou přirozené, řeč je o "vymlácení"

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... 28 29

Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 21603x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/3353-tlamovci--chov?od=525