Pancéřníček - rozmnožování, odchov
1) to neviem, ale ak podmienky vyhovujú, tak sa môžu trieť pravidelne
2) pre jednu ikru asi nie
3) artémku netreba
ešte ma napadlo, pri pandách by si mal skôr hľadať aj po rastlinách a ikry po jednej, dvoch, nie sú ako škvrnité, čo naložia všetko na predné sklo na jedno miesto, keď sa im chce
Tak tomu bys nevěřil. Včera večer to vypadalo v akváriu jako na závodišti. Pandíci jezdili sem a tam, nahoru a dolu a vždycky klucí jeli za holkama. S menší předtuchou jsem vstal v půl devátý( o víkendu slušnej výkon

)Už jsem věděl po zkoumání všech možných článků a knih o pancéřníčkách a taky tady na foru. Tak jsem vstal a kouknu do akva a jikry tam byly

. Napočítal jsem asi 5 jiker. Jelikož ale jsme zrovna žiletku neměli, tak jsem si vzal nůž. Bohužel se mi povedla jen jedna dát do sítka, ostatní byly hned vedle spoje akvária, tak jsem je asi nějak rozmáčkl. A tak mám pár otázek: 1) Je možné, že se mi vytřou znovu v krátkém časovém úseku( tak 2-4 dny)?
2) Potřebuju vzduchování pro tu 1 jikru? Mám akva v pokoji kde spíme a tak v noci by to moc nešlo.( ta jikra je v sítku v nádrži Elementka)
3) Musím chovat kvůli 1 jikře artémku? Nemám s ní zkušenost. Nestačilo by kdybych krmil sera micron???
Předem díky
Kubasix
Ne, živým je nekrmím. Všechno krmení mám uvedeno v prezentaci. Stáří odhaduju tak na 1 rok.

A jak staří asi tak byli? A krmil jsi je předtìm živým??
Za sebe říkám ano. Pro vyvolání tření jim prakticky stačí výměna vody a změna teploty vody - chladnější. Doporučuje se i hodně rostlin. Já jsem se o jejich odchov záměrně nikdy nepokoušel, ale už dvakrát se mi vytřeli samovolně v mém akváriu (viz prezentace) po tom, co jsem udělal údržbu a právě jsem dolil chladnější vodu.

Ahoj, myslíte si, že by se mi v mojí elementce vytřeli pandíci? Mečovky už jsou jinde. Děkuju za radu.
rybicky.net/nadrze/20766 Dík, dám vědět

Tak přeju, ať se to podaří.

Tak zkusím, teď jdu do práce, ale ráno tam odkalím a zkusím je vypustit. Snad si tam něco najdou. Holt to budu obden čistit, aby se tam nebrodili v bordýlku.
A co to prázdné miníčko, co máš nově založené? Tam by to mohli zvládnout, když mně přežili v pár dní starém akva. Jestli nebudou žrát ty mikry, tak bych se bála, že za 2 dny bude už pozdě.
Edit: jo, to je to Krevetčí. Frkla bych je tam hned i s mikrama.

Ty mám taky, ale skoro nejdou ke dnu pro dlabanec. Sličenky jsou takové víc zkoumající, hledají i na dně. No uvidím, zkusím ještě den dva, jestli uvidím, že něco baští a kdyžtak je zkusím šoupnout do Krevetčího. Ale bude to do jiné vody, tak aby to ustáli

Já je mám s razborkami a zvládli to. Rozkrmit je v sítku se mi nikdy nepovedlo, vždycky mi pošli. Třeba to ale s těmi mikrami půjde, já jsem vždycky krmila jen umělým a to nedali.
Jo, plánuju je dát do zaběhlého malého krevetárka, ale až tak za 10 dní až malinko povyrostou, mám tam pár dospívajících samiček sličenek a teď jsou tak malincí, že by je i ty mohly zkoušet slupnout. V domácím akvárku jsou i dvě platy a pár pávat, tam by to asi nedali. Dnes mi přivezou mikry, tak zkusím taky

Jestli je můžeš dát do akvárka, kde je nikdo nesežere, pusť je tam a oni se o sebe postarají sami. Nedávno jsem zakládala miníčko a po týdnu koukám, že v něm plave malý pancéřníček. Asi jsem jikru přenesla s rostlinami z velkého akvária. Miníčko bylo úplně nové, nezaběhlé, jen s kytkami a pár šneky, které jsem přikrmovala kousíčkem granule pro sumce rozpuštěné ve vodě. Po tomto nečekáném úspěchu jsem tam nasadila dalších několik prcků, taky vylíhnutých v sítku, a po týdnu jsou tam určitě 4 ze 7 ks (což možná ještě není konečný počet). Jinak krmím dál tou granulí, prachovým SAKem a mraženou dafnií, protože mezitím přibyly razborky. Držím palce ,ať se to povede.

Ahoj, vykulili se mi dva pancíci skvrnití (třeli se před odchodem do práce a stačila jsem sebrat jen pár jiker), teď jsou v cedníčku v původním akvárku, mají dva dny,už plavou. Potřebovala bych nějaké doporučení na rozkrmení a krmení v prvních dvou týdnech - nechci líhnout artemii kvůli dvěma kouskům. Zatím jsem zkusila prášek Sera mikron,mám doma odskořápkovanou artemii, Dajana baby a přemýšlela jsem, že by možná šly i mikry (když seženu násadu). Z mraženého mám moinu, cyklop, dafnie. Chtěla bych je udržet. Díky za případnou radu

Starší reakce
prečítam si ho dakujem

ja som sa pýtala na ten prípravok lebo som si nepamätala čo som tu u ňom čítala hmm prvý krát mám aktívny párik panciernikov a chcem tomu dať šancu a nič nenechať na náhodu

prepáč som len začiatočník
19:52 hod jsem sem dával odkaz na článek o odchovu, bude platit obecně i pro Tvoje chovance.

Myslím, že ten tvůj odchov nebude zas taková sranda, když se ptáš jestli koupit arciflavin v lékárně. Když se ti bude dařit chov, tak třeba časem příjde i odchov.
ok diki moc

je niečo na čo si mám dať zvlášť pozor ked chcem poter odchovať ? napr krmivo a tak ..
U každého léčiva je návod...
V akvaristice, zverimexu, e-shopech, tam tyto přípravky seženeš.

v lekárni ? a ako to prosím dávkovať ? po akú dobu ?
Běžně dostupný Acriflavin, nebo eSHa 2000.
Ahojte chystám sa na odchov pancierníka zelenavého, prosím o radu (nejaký spoľahlivý typ) a o názov tekutiny proti plesniam čo sa pridáva do vody s ikrami a info kde ju zoženiem a ako použijem

ďakujem pekne

Ahoj potřebuji rychle radu, právě se mi vykulil potěr pancéřníčka pandy cca 10 kousků...čím krmit?...děkuji
Starší reakce
Jak se pozná, že mají v sobě jikry? Já vím, že blbá otázka, ale nevím jak to vypadá. Vím, že mají větší pupík. Ale další znaky, chování atd.
ja jim daval normalni vlocky par dni po vykuleni a po par tydnech jsem je dal do velkeho akvaria (mam jen ty pancernicky a cervene neonky) a vsichni to prezili. Ale oni se mi i normalne mnozi v akvarku i kdyz je nevyndavam. Nejak je ty neonky nelovi i kdyz jinak jsou to dravci k pohledani. Uplne male pirane.
Rozhodně chybu neuděláš, ale už chystej artémku...

Jedná se o první den? Pokud ano tak stráví žloutkový váčky a pak by mohly papat mikrooranismy z jáváku. Tudíž by jim to nemuselo vadit.Dle mě.
ne neuděláš

Dobrý večer...
Vytřeli se mi pancéřníčci, vzal jsem jikry, dal je do malé odchovničky s filtrací a už se vyklubali... je jich asi 6.... no a zajímá mě, jestli udělám chybu, když jim do té jejich odchovničky dám trochu jávského mechu....
díky.
Starší reakce
děkuji moooc
heleri

Ahoj mám dotaz na Scleromystax barbatus nemá někdo zkušenost s chovem jak je vyprovokovat k výtěru a vůbec ?
moc děkuji za odpověď.

Ahojda
Mám dotaz na obtížnost množení pancíků černopruhých?A zda se taky podle ploutví hřbetních dá rozlišit pohlaví jako u skvrnitých nebo jen podle stavby těla?Dík
Starší reakce
15l aspoň, žádné dno, bublifuk, topítko netřeba a několik kilo plovouček, čím více, tím lépe. Po nakladení odlov dospělé...
Ať se daří...
Včera jsem objevil ve společné nádrži jedno mrně pancéřníčka, který si asi našel dobrou skrýš ve skále vlevo a podle velikosti mrňat co mám ve vytíračce se mi zdá o něco větší, než nejstarší jedinci. Taky je tmavší. Dospělých se zatím straní, jsem zvědav jak se to bude dál vyvíjet, jestli se spojí s dospělákama a kdy.

Ahoj mam dotaz, hledam foto vytiračky šterbu, stále se mi třou na sklo! A nevím jak na ne!Diky
Udělám to bez dna. Ale musím tak dva až tři týdny počkat než mi odrostou dánia, které tam plavou. Zatím by mi je jejich o měsíc starší bráchové akorát požrali.
Když už dno, tak fakt jemné...
Jo, to holý dno jsem taky udělala, právě kvůli tomu. Ale fakt se jim tam nelíbilo, kytek tam bylo dost a i plovoucích, že nebylo světla moc a přesto nic. Až když jsem je vrátila zpět do vlastního. A přitom tam byli nadstandardně krmeni, denně výměna části vody (přece jen to bylo čerstvější). Někdy je fakt lepší to ponechat osudu a zařídit se až podle toho, najde-li člověk jikry... V tý separé nádrži byli bledí a nic moc. Jejich nespokojenost byla evidentní.
Bez, dno holé, to je bez debat!!
Teď jsou koukal na youtube na videa ze tření a všude měli normálně dno a vypadalo to na klasickou společenskou nádrž. To se mi dvakrát nechce zakládat se štěrkem. Uvidíme co z toho bude.
Já tam měl vždycky jenom egeria densa, ale kotle, hromady, že se nehnou...
Edit: světlo takové, na které jsou zvyklé, možno také podpořit výměnou vody...
Takže světlo nechat bez změny. Vytíračky mám co nejvíc sterilní bez ničeho v nich. Takže mě zajímá co jim tam dát za rostlinky, pokud jsou teda potřeba.
Jojo, já vím. U mě jde asi o to, že voda je OK ať tak nebo tak, takže v jejich domácím akva se jim prostě líbí víc a vlítnou na to po každý výměně vody. Vždycky posbírám pár jiker, co najdu a konečně z nich něco málo je (když se mi konečně poštěstilo, že se vykulili a přežili a krásně rostou) a má se to velmi k světu. Pro moje skromný potřeby (že jich chci víc než jich momentálně mám) mi to stačí

Co konkrétně máš na mysli? Svítím naprosto standartně jako u jiných akva 10h a tyto jejich vytíračky byly původně betárka, takže je tam plovouček, že tam není k hnutí...
Ok, zkusím. U mě je to horší. Musím vzít osmózu a vodovodní vodu. Teče tu 18°dGH. Možná bude potřeba vyhnat i pár uhličitanů, protože těch je taky dost. Jak bude mít voda 20°C, tak je tam mrsknu a uvidíme. Co s těma rostlinama a světlem? Dáváš je tam?
Přidat reakci
1 ...... 34 35
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 35191x