Pancéřníček - rozmnožování, odchov
0 21.10.2008 17:32 marsz Tak asi to bude albín, když má oči červené. Klasický paleatus?
Tento web je akvaristický, ne věštecký. Přihoď foto, pancéřníčků je několik desítek druhů.
0 21.10.2008 14:54 julian851 – ????
Prosim vas,koupil sem pancernicky a nevim jakej je to druh.Je takovej slabo ruzovej a ma cerveny oci.Prosim va kdyby ste to nekdo vedeli jakej je to druh tak mi napiste na julian851@azet.sk
diiiki moc
0 19.10.2008 20:29 ARES 0 19.10.2008 20:02 karelpavel – pancernicek - jikry
Mam stejny problem, mam taky takoveho pancernicka a chtel sem se zeptat co s nim - mam je odlovit a dat do maleho akva ( i s dalsima stejnyma pancernickama ) ?? ted ho mam ve spolecnem akvu, lze to nejak nenarocne odchovat ? - moh bych ho dat do porodnicky, co mam male pavi ocka ? V porodnicce nemam topitko, filtr, a na dně mam jemny štěrk.Rad bych odchoval aspon nejake male, ale nevim co proto mam udelat
Dekuji za kazdou radu
Starší reakce
30 to asi ne to nejsou terčovci pancici radši chladnější ja je nechám při pokojové teplotě 24
0 21.09.2008 18:31 Polux – Re: Kadlosek
jako nevis co mas dat do akva k malim rybkam jo ?
0 21.09.2008 17:58 Polux – Re: Kadlosek
0 21.09.2008 17:17 Kadlosek – Jak odchovat pancerniky???
ahoj....chtel jsem se zeptat co mam dat do 12litroveho akva ktere mam a ve kterem je muzu odchovat...ted se mi vylihly a nevim co s nema
....co dat do akva....vzduchovani? filtr mam atman hf - 0100 s biofiltrem aby je to nevcuclo? teplomer?ohrivac? nebo co jeste??? a cim je krmit???staci hodne rozdrobenym suchym krmivem(vlocky)???budu rad za kazdou radu...
Kadlosek
0 19.09.2008 14:43 Page – Re: Kadlosek
Šnek by ti je určitě požral
0 19.09.2008 13:19 xx – Re: Kadlosek
Ano ty s bílým středem uvnitř jikry vyhoď.
0 19.09.2008 12:30 Kadlosek tak tady je foto...myslite ze to je plisen nebo ne???
0 18.09.2008 22:33 Kadlosek no ono to je spise jen z poloviny bile a neni to povlak ale je to uvnit te jikry....jinak diky za radu
0 18.09.2008 22:21 oldkiwinka – Re: Kadlosek
Pokud na jikře vidíš "chlupatý" povlak, jde o plíseň - odstranit. Ano, může to přejít i na ostatní. Neoplodněná jikra je neprůhledná, až bílá, projevuje se to po 1-3 dni po nakladení (
nd.blog.cz/… ). Ve zdravé a oplodněné jikře se ke konci vývoje začnou objevovat dvě černé tečky - očka, po čase i ocásek, a pak mimčo... Je to podobné jak u ancistrusů.
Starší reakce
Jsou již dospělí? Není to jen příznak pohlavní rozdílnosti?
0 20.05.2008 11:49 petroch25 – pancéříček zelený - jikry
mám 2 pancéříčky zelené a jednomu z nich (foto) se zvětšilo bříško. Není to moc dobře vidět, ale má ho větší než druhý. může mít v sobě jikry???
Starší reakce
Tak jsem začal více krmit živýma patentkama a ty jim jedou. Jen se u toho kroutí, jako by je šimraly v nose
Starší reakce
1 23.04.2008 17:24 Petr_Janousek – Re: Leo
Corydoras paleatus vytřeš jednodušše. Krm je aspoň 3 týdny kvalitní potravou - nejlepší je žívá nitěnka nebo aspoň plankton. Pokud ji nemáš, kde sehnat, tak aspoň mraženou nitěnku, patentku nebo cyclops. Až se ti bude zdát, že je samice zaplněná jikrami ( je plná v bříšku ) vyměň 1/3 až 2/3 vody za vodu o 2 až 3 °C chladnější. Pokud máš v akváriu top. tělísko a teplotu 25, tak klidně nalej do akvárka vodu o teplotě 18 - 22 °C. Top. tělísko vypni - C. paleatus se tře, když po výměně vody ti zůstane voda chladná, naopak C. aeneus se tře, když jim vyměníš vodu a top. tělísko necháš zapnuté na 25 °C. Oplodněná jikra je prvně průhledná a pak se začne zabarvovat do hněda. Neoplozená jikra ti zbělá - je lepší je odstraňovat, protože jinak ti mohou plíseň chytit i zdravé jikry a poté se ti potěr nevykulí! U C. paleatus se plůdek vykulí po 4-5 dnech a za další 2-3 dny se rozplave. Krm je potom vylíhlou žábronožkou nebo jemným planktonem, ale dej pozor na dravou buchanku! Můžeš je krmit i prachovou potravou, ale neporostou tak rychle a také ti nějaké pochcípou. Snad jsem na nic nezapomněl. Kdyžtak mi napiš na email. Pancéřníčci mě baví. Mám teď doma asi 10 druhů
Nevím jestli to ještě někdo dělá, ale někde jsem četl, že před přelovením do vytíračky s chladnější vodou staří akvaristi pencéřníčky ještě krátce osprchovali studenou vodou.
Dobrým stymulem ke tření paleatů je (možná trošku paradoxně) snížení teploty vody. Zhruba při dvaceti °C se nám množí jako diví
0 21.04.2008 18:33 Leo – Jak vytřít panceřníčky skvrnitý??
Prosím o radu jak mám vyvolat u panceřníčků tření??Kdo ví ať prosím napíše přesný instrukce moc děkuju.
Starší reakce
0 02.04.2008 13:54 Petr_Janousek – Re: kamik
Těch 5 by se ti mělo vykulit. Jikry pancéřníčka se vyvíjí 4-5 dní. Za 2-3 dny se rozplavou. Krmit nejlépe vylíhlou artémií. Můžeš i nějakými tabletami, ale které mají malé částečky, aby je dokázal potěr pozřít. Pří odchovu umělým krmivem musíš počítat se ztrátami.
Starší reakce
0 28.03.2008 18:53 kamik – jikry
ahojky mám takový totaz má jikry od panceřníčka a mám je už od velikonost ale ještě se nic neděje může mi jěkdo poradit pls? jo a ještě většina jiker jsou světle bíle a jen 5 je jich černošedých co to znamená a za jak dlouho se vylíhnou ? prosím o pomoc díky
Co tak JBL Nobilfluid (obsahuje artemie).
Nejlépe živou artémií,kterou si vylíhnete.U těch Vašich by mohla stačit i odskořápkovaná-bez líhnutí.
Pravidělně odsávat zbytky potravy po krmení a dolévat odstátou vodou,nejlépe z jiného akva,kde nejsou rybky,ale jen rostliny.Tato voda dokáže výborně potlačit nežádoucí baktérie a nálevníky.
Důležité je nepřekrmovat!
Na trhu jsou spousty druhů krmiv pro rybí poťěr jakéhokoliv druhu,jakýkoliv eshop/distributor/prodejce ve své nabídce něco má.
Pro Pancéřníčky je vhodné živé prachové krmivo,např.fytoplankton,plankton...Doma si klidně můžes připravít senný nálev a získáš tak trepku.Většina krmiv,tedy těch živých,se dá zakoupit na burzách a podobně.Nebo na netu (
www.dendrobena.cz ) ...
Samozřejmě se dají odkrmit i na umělém krmivu,ovšem na úkor rychlosti růstu.
A jaké např.krmení.Mám žloutek,ale ten je velikostně pro živorodky.
Vodu jsem měnil každý den při odkalování plísně na dně.
Účinější by bylo najít příčinu vzniku slepení a rozpadu ploutví,než bezhlavě do akvárka něco lít.Často se to děje ve špinavé vodě "obohacené" N-látkami.Častější výměna vody snad pomůže.Kvalitní žívá a umělá strava je samozřejmostí.
Optima je v tomhle případě na nic. Je to pouze tonikum zlepšující vodu. Ty potřebuješ léčebný a preventivní prostředek a to je ta eSHa 2000.
Já mám jenom esha optima.Pomůže?
Doporučuju eSHa 2000. Měl by být dobře snášen i potěrem pancíků. Tedy u mě se osvědčil.
Starší reakce
Nechápu konfrontační tón. Já je bez problémů odchovával při těchto teplotách. Pokud máte jinou zkušenost tak Delfínkovi odpovězte pokud chcete. Já je prostě třel při teplotách kolem 25 stupňů.
Takže pro tření snížíme teplotu o 2-3°C(výměnou vody),a pak ji budeme opět zvyšovat pro vývoj jiker?
Proč?
a teplota má být nějaká určítá???
Jestli jsou na listech nebo mechu, tak se i s vodou dají určitě vydělat ven. Rádi je pojídají. Mně vydržely tak dva dny maximálně.
Pak jen čekat?
0 18.03.2008 12:54 Delfínek – jak se starat o jikry?
Mám prosbu
od páncéřníčků mám poseté akva jikrami a chtěla bych aby z toho něco bylo(pokud to jde)pořád objevuju nové a nevím co udělat aby přežilo aspon něco
moc prosím o pomoc!
Starší reakce
0 15.03.2008 12:19 Naďa Samica tak4-4.5 a samec 3-3.5 cm.Netreba to silit,vytrú sa aj v spoločnej nádrži na sklo.
Přidat reakci
1 ...... [29] ...... 34 35
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 34843x