Pancéřníček - rozmnožování, odchov
0 14.08.2013 21:53 Atika Tak dík, třeba ještě trošku povyrostou i když normální asi už nikdy nebudou.
Zväčša sú menší samčekovia, možno i genetika či niečo iné.
přežijí, a je to jak u lidí někdo má 150 cm a někdo 200 cm, ale muže to být zaviněnou špatnou stravou, taky třeba něčím jiným
0 13.08.2013 11:28 Atika – panceřníčci skvrnití
Zdravím, chtěla bych se zeptat - podařilo se mi odchovat (poprvé a neplánovaně) několik panceřníčků skvrnitých. Jiker bylo cca 18, nakonec jich přežilo asi 10, Dnes jsou jim skoro 4 měsíce, pár jich šlo do nových domovů a pět jich zůstalo doma. Tři z nich jsou jak mají být, skoro dorůstají rodiče, ale dva zůstali zakrslíci. Myslela jsem, že to nedají a postupně umřou, ale oni jsou aktivní, drží se v hejnku, baští, plavou, jen jsou takoví trochu pomalejší - ne tak akční jako ostatní. Ale mají stále tak 1,5 cm, prostě nějak zakrněli. Mají šanci ještě vyrůst a přežít? Utrácet je nebudu, nikdo jim neubližuje, oni se snaží, jen mě to zajímá. Díky za případné odpovědi.
Starší reakce
Jsou dost staří? Ale klidně týden výdrž a pak si myslím že to má cenu řešit
Za týden. Vodu jsem použil z původního akva.
Kdyz jsi nachystal vytíračku, za jak dlouho jsi je tam dal? Ono možností je víc.
Zdravím,rád bych se zeptal za jak dlouho (+-nějaký průměr) ke tření Panceřníčků. Vše jsem nachystal podle článku
rybicky.net/clanky/462-pancernicci pouze filtr jsem nahradil vzduchováním. Samička je pěkně baculatá,ale sameček nějak plave kolem a k ničemu se zatím nemá (alespoň z m´ěho pohledu)
.Je možné že jsou po prvním dnu ještě "vystrašení"? Jinak přívítám každé tipy které v článku nebyly zveřejněny
On už se právě vylíhl z takové dobře zastrčené jikry a má už asi 1 cm. Spíš mi šlo o to krmení, jestli se může uživit tím, co najde. To je dobře, že to je možné, děkuju za dobrou zprávu. O odchov mi nijak nejde, mám z něj radost, ale nepotřebuju jich mít 30
Malú ,ale dáka tá zapadnutá ikra sa vyliahnuť môže a drobec aj dorastie.Mám známeho,začiatočníka.Pancierniky mu kladú vajíčka o dušu a neonky mu ich samozrejme poctivo žerú.Nedávno sa mi pochvaľoval,že mu v nádrži plávajú z ničoho nič dva odrastené drobce.Nijak sa o to nestaral a ani o nich nevedel.Proste prišli samé.
Lepšie by ale bolo ikry pozbierať a vychovať niekde bokom.
Zdravím, vím, že křišťálovou kouli nikdo nemá, ale jakou šanci má potěr pancéřníčka ve společenské nádrži? Má vůbec nějakou? Nekrmím a neplánuju ho krmit ničím extra.
Starší reakce
Tak je tam radši nech všechny, osobně si myslím ze ty na to nemáš oko, vydrz kdyz s nic nepovede, tak zkusis potom
Pokud se tu zdají plesnivé tak je odstraň ;)
Každý den klidně, a střídmě to musíš uvážit ty, ani moc ani málo, ale spís mín ;) a víc krát, a pestře !!!
Měn vodu pravidelně, a potom krm střídmě a kvalitně odkaluj a měn furt vodu
to bude stačit
Ted jak se ti vytřeli tak se jim nastartoval třecí cyklus ;)
Bude, pokud se o nich náležitě postaráš, a ve společenském se ti zase vytřou, ted uz chápeš?
Pancéřníčci se ti zas za 3-7 dní vytřou, u chápeš?
Počítejme ze za 3-7 dní znovu ;)
Já myslím že to jen obal, nemusíš se bát
kolik jich más?
Starší reakce
Občas se "přefouknou", tak je to nadnáší, ale nemělo by to mít nějakého trvání. Jj, videou by nebylo marný.
Udělej video ;) tak poznáme nejlépe
U té hladiny šmejdí sami, nebo je to k ní vynáší?
Jsou hlasní, a naučili se zrát z hladiny, pozoruji to i u me, ale možná se pletu :/
0 21.05.2013 19:18 Atika [134] Zdravím, mám v odchovničce (15 l, pár malých hnědovek, jávský mech a na hladině plovoučky) 15 dvouměsíčních dorostenců panceřníčka skvrnitého. Už mají tak 1,5 - 2 cm. Krmím 2 x denně, denně měním 50% vody a odkaluji zbytky ze dna. Je tam bublifuk a vzduchování.Teď pár dní pozoruji, že dva z nich zůstávají u hladiny, prostě se tam povalují pod plovoučkami, jeden byl na boku, vypadal skoro jako mrtvý. Když tam sáhnu tak normálně odplavou ke dnu, ale přijde mi, že je to stejně trochu nadnáší, nevydrží tam dlouho a za chvíli se zase vracejí k hladině.Nemáte s tím někdo nějakou zkušenost? Jsou nemocní nebo se tak můžou chovat i zdravé rybky? Když jim dám baštu tak jdou ke dnu a baští.
Starší reakce
Starší reakce
i tak by to šlo
ahoj! no, bohuzel, ostatni ryby jikry sezraly, nezbylo nic dneska rano.
cilene, nevim, nemam porodnicku, jen jeste jedno male akvarko kde mam ted tehotne krevetky a mimina endlerek.
pokud se o ne dobře postaráš tak jo, tyhle bych nechal ale na přirodě, za týden bych se pokusil o cílený odchov
Pokud je ostatní ryby nesežerou tak ano.
0 26.04.2013 14:24 meleri ahoj, vytreli se mi pancernicci zeleni. pancernicek mel jikry prilepene na svych ploutvich. pak je nalepil na sklo. ostatni ryby je sezraly krome dvou ktere zbyly. myslite, ze se vylihnou? jsou tak prilepene na skle, ze je ryby nemuzou sezrat.
mam tam 2 kropenaty, jeden to hlida.. stopro to je jejich.. je to horni rantl
Vajíčko a jikra není rozdíl
"Jikra" je specifické označení rybího vajíčka. Každá jikra je vajíčko (ale ne každé vajíčko je jikra
)
To jsem si neuvědomil, počítal jsem s panceřničkem rodu corydoras ;) takže se omlouvám
Přidat reakci
1 ...... [12] ...... 34 35
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 34843x