Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Pancéřníček - rozmnožování, odchov

 

NápovědaFórum » Akvarijní ryby » Množení ryb 

Akvaristik.eu

Přejít na předchozí stránku 2 Přejít na další stránku   1  
Pancéřníček - rozmnožování, odchov
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.07.2019 18:43 Muž Skoro důchodce [21] Re: Antha
V přírodě přebytek stravy asi nehrozí, a určitě má potěr i více pohybu. K té výměně já osobně nevím co říct. Asi bych to dělal častěji s menší výměnou. K těm ploutvím spíš plíseň. Uvidime co navrhnou jiní.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.07.2019 10:47 Muž Antha [39] Re: Skoro důchodce
Krmeni se snazim aplikovat hadickou na dno. Stalo se, že měli plná bříška a pošli zrovna ti největší. U některých rybek se projevuje, že ocasni ploutev nemá správný tvar, jakoby konce chybí. Poteru se pak spatne plave. Může to být nějaká bakteriální infekce?

Výměna vody je 40-60% objemu. Není to třeba prilis velká skokova změna? Voda bývá o 1-3 stupně chladnější.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.07.2019 10:18 Muž Skoro důchodce [21] Re: Antha
Pancerniček se živí že dna, takže nic co plave. Vždy je potřeba u mrtvolek kontrolovat pohledem plnost bříška. Pokud jsou plné, hledejme chybu v parametrech vody
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.07.2019 08:11 Muž Antha [39] – Pancernicek zelený - poter
Fotka k příspěvku Zdravím, poprosim o rady jak se starat lépe o poter pancernicka zeleného.
Odchovnicka 12 l čistého objemu, snížena hladina na 10 cm. Vzduchovani je, filtrace není protože se mi do molitanu dostávali mladí. Výměna vody a čištění dna hadickou každý den až na výjimky, to pak obden. Voda je doplnovana z velkého akva, PH 6,5. Krmim morským virnikem a odskorapkovanou artemii.
Jikry se vylihnou, poter rozplave ale pak je problém. V pátek jsem večer měnil vodu, asi 80 ks necelé dva tydny starých rybek, v neděli odpoledne tam zůstali 4 poslední, zbytek posel a pozrali to okruzích.
Uz se mi to stalo dvakrát
Může to být teplotou, která je ted vysoká? Zkazena voda? Nedostatek krmení?
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.07.2019 20:02 Žena Icestar [595] Re: Pechi
Ahoj, odchoval jsi? Jak se černoušek vybarvil?

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.05.2019 17:15 Pechi – pancéřníček štěrbův - potěr
Fotka k příspěvku Dneska jsem chvíli podrobněji sledoval nejstarší várku narozených pancéřníčků, a všichni mají zhruba stejnou barvu (průhlední s flekama, okem laika). Tedy kromě jednoho, který je prostě černý jako bota coze Je to normální? Nerad bych něco podcenil, protože mám obrovskou radost že zatím přežili veškerou moji akvaristickou "péči". A tak se radši zeptám, i když je mi jasné že asi budu za blbce. :-)
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   10.05.2019 19:54 Anďaska Re: Pechi
Krmit je můžeš začít až spotřebují žloutkový váček (cca za 3-4dny od vykulení). Lepší je krmit vylíhlou artemií. S first bites jsem krmila Akarky zelené, protože se mi artemka nechtěla líhnout. Nasypala jsem špetku do nádobky s akvarijní vodou, nasála do stříkačky a pak dávkovala přímo do hejna.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.05.2019 18:05 Pechi – Krmení potěru - p. Štěrbův
Jen jsem se chtěl ještě zeptat - mam doma i krmení Hikari tropical first bites, za jak dlouho po vykulení s ním můžu začít krmit? Používáte ho někdo? Jinak po krmení tekutým JBL Nobil Fluid Artemia jsem zaregistroval v akvárku takové jakési malé potvory, vypadají jako cca 5-7mm dlouhé tenké narůžovělé žížalky. Vlnivými pohyby se vesele pohybují s proudem vody po akvárku, nevypadají sice že by něco dělaly nebo škodily, ale nechci je tam mít. Nic nového, z čeho by se mohly dostat dovnitř, v akvárku nemám, tak podezírám to tekuté žrádlo, může to být z toho? Pije mi to krev :-O Aspoň že potěr se má zatím čile k světu.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.05.2019 11:07 Muž Pechi [3] – pancernicek sterbuv - jikry
OK, diky za rady. Trochu me to prekvapilo a zaskocilo, no priste uz snad budu trochu chytrejsi a lip pripravenej :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   03.05.2019 10:30 Muž sajfrdík [14]
Moc pancernicku jsem nevytrel,ale osvedcilo se mi jehlou proderavit misku od tvarohu,kolem dat ctyri ctverecky polystyrenu na okraje jikry dat opatrne do toho a cely to nechat v puvodnim akvarku..nejen,ze se to dobre kontroluje,ale i cisti a je to lepsi pro dobrej pristup k hladine,nez se jim udela mechejr a nez se rozkrmi..Pak jsem je daval do solo akvarka..
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   03.05.2019 10:23 Anďaska Re: Pechi
No jasný, takhle je to v pohodě. Taky se dají dát místo do misky do menšího sítka. Až se vykulí, tak bych jim tam přidala trošku nějaké plovoučky. A až budeš krmit, tak nezapomeň odsávat bordýlek ze dna. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   03.05.2019 10:13 Muž Pechi [3] – pancernicek sterbuv - jikry
Fotka k příspěvku Ahoj, zdravim vsechny milovniky techto zivych rybek :-) Vcera se mi v akvarku poprve vytreli pancernicci (panc. Sterbuv). Mam bohuzel jen jednu samicku a ctyri samecky, pri vyberu se tenkrat moc nezadarilo, ale i tak mi po celem akvarku nalepila jikry. Bylo mi jasne ze kdybych je nechal jen tak jak byly, sezraly by je driv nebo pozdeji neonky, betty nebo ancistrus ktere v tom akvarku jsou, tak jsem jikry posbiral a dal do izolace k hladine. Je to takove nouzove reseni, ale nemam ted k dispozici dalsi akvarko kam bych je mohl ubytovat, bohuzel. Myslite ze je nejaka sance na preziti? Mam tam ted asi 20 jiker, ty co plesnively jsem vzdycky hned odstranil, vcera lehce "zezloutly" a dnes uz je vevnitr videt neco cerneho. Je to umisteno u hladiny, v mirnem proudu, voda tam proudi dirkami na bocich. Vypnul jsem zatim i CO2, nevim jestli to nejak neskodi? Jako potravu mam nachystanou artemii, kdyby se to prece jen povedlo... Snazim se precist cele tohle vlakno, ale je to dost neprehledne, no neco uz jsem snad pochytil :-)
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.03.2019 12:31 Anďaska Re: Provpe
Když budou jikry v mirnem proudu vody u hladiny, tak je to lepší.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.03.2019 18:34 Muž Provpe [8] - Rostliny – Vzduchovani
Zdravim vas bando! :) chtel jsem se zeptat jestli je nutno jikram vzduchovat? Nekde jsem cetl ze ano? Mam porodnicku 13l s beznim filtrem a rostlinamy po vytreni planuji pancernicky odlovit a nechat pouze jikry. Nejaky typy? Diky

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   16.03.2019 01:38 ondrejD Re: Jan Jonáš
Zdravím, pár poznámek:

- jikry jsou opravdu odolné, žiletka, platební karta, pravítko.. cokoli. Je dobré přemisťovat je dokud jsou světlé - to ještě lepí (lze je nalepit na stěny odchovny odděleně - tím mají dobrý přístup ke kyslíku - což je další věc, do sítka jich moc nedávejte...)

- pro přežití potěrů v akva je důležité jaké jiné ryby tam máte, obecně lze odhadnout, že "bezpečná" velikost aeneus je kolem 1.5 cm - do této velikosti bych jim rozhodně nějakou menší odchovničku pořídil.. - se zaběhaným malým filtrem, samozřejmě...

- případně pokud tu možnost opravdu nemáte, zkuste nějakou průhlednou plastovou vaničku nebo kyblík - aspoň 2 - 3 litry, proděravět na několika místech na husto jemným vrtáčkem nebo horkým slabým hřebíkem kvůli výměně vody a nechejte to plavat na hladině akva (pokud by se to topilo, chyťte to izolovaným drátem o okraj akva). Ve větším prostoru budou rybky určitě spokojenější a i počty odchovků budou vyšší... hodně zdaru! :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   15.03.2019 19:28 Deepinpeat Re: Jan Jonáš
Jakoukoliv plastovou věrnostní kartou. Pokud nejsou čerstvě nakladené, tak vydrží hodně a nemusíte se bát. Větší slepené hrozny prsty.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   15.03.2019 16:39 Žena tramtra [3202] Re: Jan Jonáš
Určitě, nic se jim nestane...něčím ostrým to půjde, žiletkou... Já to zvládnu i rukou, chce to trochu citu ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.03.2019 14:14 Muž Jan Jonáš [1298] - Drobné rybkyRe: tramtra
Takže jikry mohu odlepit od podkladu? Jak nejvhodněji? Opatrně jídelním nožem? Děkuji!
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   15.03.2019 13:48 Žena tramtra [3202] Re: Jan Jonáš
Odchovávala jsem Pancéřníčky pandy v malých čajových sítkách na hladině. Jde to. Šanci máš.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.03.2019 13:28 Muž Jan Jonáš [1298] - Drobné rybky – Jikry a potěr ve společenském akváriu
Až teď jsem propadl kouzlu pancéřníčků zelených. Mám malé hejno 5 kusů a vypadá to, že se povedly dvě samice a tři samci. Není týdne, kdyby se nevytřeli. Bohužel nemám možnost porodničky. Tak sleduji, jak ráno mám na skle i rostlinách bílé jikry, které po dvou dnech krásně zhnědnou (část jich zmizí v trávicím ústrojí ostatních ryb) a čtvrtý den jsou jikry pryč a potěr zřejmě nemá šanci přežít. Už jsem tu něco četl, ale raději se zeptám. Můžu nalepené jikry přemístit do síťky, kterou nechám "na hladině" tak, aby jikry zůstaly v akváriu a ostatní ryby k nim nemohly. Mám šanci na potěr, který by se po dalším dnu rozplaval? Nebo nemám šanci jejich snahu nějak podpořit? Prosím o rady, jak je odchovat bez porodničky. Děkuji pěkně.
Vyzkoušejte

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   22.02.2019 19:28 TOMASO – A JE TO TADY. POVEDLO SE.
Právě ted se klubou ven.. Od posledního příspevku, kdy jsem psal, ze se kladou jikry by to melo byt cca 4 dny.. Viz video lihnuti.. Youtube.. ano
(ANO - skoro na minutu presne 4 dny)

youtu.be/…

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.02.2019 23:09 Andaska Re: TOMASO
To je mumraj :-D potlesk
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   18.02.2019 21:58 TOMASO – Tření, kladení jikry....
youtu.be/…

A na konci perlička.. Jikra sežraná ihned po nakladení na sklo.. ne
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.02.2019 21:01 TOMASO Re: tramtra
Dík. Rybky se drzi dlouho. Zaklepu trikrat. Pancici me ted prekvapili, asi zmenou zradla. Udelalo mi to desnou radost. tramtra napsala: OT. To jsou divočáci...divím se, že to nelepí i na ty placky. :-D A ta prezentace by nebyla od věci...krásné ryby. palec
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.02.2019 20:48 Žena tramtra [3202] Re: TOMASO
OT. To jsou divočáci...divím se, že to nelepí i na ty placky. :-D A ta prezentace by nebyla od věci...krásné ryby. palec
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.02.2019 20:44 TOMASO Re: TOMASO
Nakonec mam 14 jiker co jsem nasel.. Tak za 4 dny uvidim co z toho bude.. ;-) TOMASO napsal: youtu.be/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   18.02.2019 20:42 TOMASO Re: TOMASO
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.02.2019 19:50 TOMASO Re: DavFM
OK. Sesbirat. To jsem chtel vedet.
Mohl bych se podelit o video, ale jak?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.02.2019 19:42 Muž DavFM [1371] - Corydoras&ApistogrammaRe: TOMASO
Jikry sesbírej, jestli z toho chceš něco odchovat a dej je zvlášť do malého akvárka.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.02.2019 19:40 TOMASO Re: DavFM
Pancéřníček Sterbův DavFM napsal: A co to je za pancíky, že jsi musel čekat 3 roky?
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.02.2019 19:38 Muž DavFM [1371] - Corydoras&ApistogrammaRe: TOMASO
A co to je za pancíky, že jsi musel čekat 3 roky?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.02.2019 19:36 TOMASO – Pancernicci.. Momentalne teď
Teď se mi zrovna třou. Jedna samička a tři samečkové. Střídají se jeden po druhým. Jikry jsou všude. Na skle, listech, kamenech. Tři roky čekání se vyplatilo. Akorat neonky diamantove jdou po jikrach. Co s tím? rozzureny

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   02.02.2019 21:25 Muž dudak [1885] Re: Jana
plíseň, mrtvé jikry
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.02.2019 21:16 Jana – Jikry a jakasi kapsa
Fotka k příspěvku Zdravim vsechny, na jikrach se nam udelal jaysi povlak nebo jak to nazvat... jikry tam jsou cca 5 dni. Je to v poradku nebo je to plisen? To same se udelalo i kolem jiker na rostline.
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.01.2019 12:54 Martin23 Re: tramtra
Fotka k příspěvku V akvaristice mi podstrčili tohle krmení. Je to taková úplně jemná moučka.
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   18.01.2019 08:46 Žena tramtra [3202] Re: Martin23
Tady píšou, že se rozplavou už po jednom dni a začnou hledat potravu...měl bys to poznat.
www.aquaworld.cz/…
Čím budeš krmit?
Držím palce.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.01.2019 08:32 Martin23 – Pancéřníčci nakladli jikry - update
Fotka k příspěvku Tak líhnutí jiker jsem propásl odhadem o pár hodin a většina jiker byla již vylíhnutá. sad
I přes to se mi podařilo pár jedinců odchytit a umístit do sítka. :-)

Byl jsem překvapen, s jakou odhodlaností sameček bránil své potomstvo a s jakou vytrvalostí napadal mou ruku a vše, s čím jsem se k jeho potomstvu přiblížil.

Těch pár zachycených jedinců jsem umístil do sítka na hladinu.

Kdy je nutné začít krmit? Jedinci v sítku přišli na svět 17.1. dopoledne. Mám zkusit trochu krmení již dnes, nebo to nechat na zítra?

Děkuji za rady a pomoc.

Držte palce, snad se podaří těch pár drobečků udržet při životě.

Drobečky zkusím později vyfotit, ale zatím se mi nepodařilo je vyfotit tak, aby byli na fotce vůbec vidět. Jsou neskutečně malincí.

 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.01.2019 21:05 Martin23 Re: tramtra
To by bylo asi nejjednodušší. Ale já mám nahoře na akváriu sklo, na kterém leží světla atd., takže to nebude jenom tak. Ale zkusím to nějak vymyslet. palec
Díky.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.01.2019 20:02 Muž powery [250] Re: tramtra
(OT) Týbrďo, zachvilku nebude místo pro cedníky coze X-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 9   16.01.2019 19:44 Žena tramtra [3202] Re: Martin23
Možná bych je zkusila nechat v původním akváriu v nějakém tom sítku...Kropenáče nemám, ale s Pandami to docela funguje.
rybicky.net/fotogalerie.php…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.01.2019 19:32 Martin23 Re: afc1886
Díky, za odkaz. Pro mě určitě zajímavé informace. Chápu to správně, že jikry se mohou vylíhnout, i když je ze skla "seberu" a umístím do jiného akvária například do síťky umístěné nad vzduchování bez fyzické přítomnosti samečka, který se o ně krásně stará?

Díky za rady. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.01.2019 19:20 Martin23 Re: Provpe
Ano, to je možné. Tedy za předpokladu, že by ona utajená levatka (Martinovu oku neviditelná) nějakým záhadným způsobem přiměla samečka pancéřníčka aby ony levatčí vajícka hlídal, čechral je svými vousky a odháněl od nich ostatní ryby... stydim
Dobrá rada nad zlato ano
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.01.2019 19:19 R Muž afc1886 [14682] Re: Martin23
Zkus se podívat tady, třeba ti to pomůže.
rybicky.net/clanky/1159-
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   16.01.2019 19:15 Martin23 Re: afc1886
Což o to, Martin klidně zítra ještě jednu fotku dá, zkusí i trochu vyčistit to sklo z vrchu, aby ty záhadné jikry byli více vidět...

Nicméně Martinův dotaz zůstává nezodpovězen. :-O

Buďme tedy crazy, odvažme se a předpokládejme, že Martin si svůj poutavý příběh o pancéříččích jikrách nevymyslel, aby se stal internetovou celebritou, ale že je celá story pravdivá a Martinovi pomalu ale jistě odtikávají hodiny do "Rybí genocidy Vol.2".

Co může tedy Martin udělat, jestli tedy vůbec něco, aby mohl malé pancéřníčky odchovat. Připomínám, že další akvárium či jiné vybavení není problém. Problémem jsou Martinovy malé zkušenosti.

Moc děkuji za užitečné rady či návody, co se s tím dá dělat.
palec
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   16.01.2019 15:17 R Muž afc1886 [14682] Re: Andaska
Přesně tak, slepých je nás více, proto nám dá Martin ještě jednu fotku. Třeba se šipkou, kde se máme dívat.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.01.2019 14:59 Andaska Re: Martin23, Strakááč
Ja jsem asi taky slepá? coze
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.01.2019 12:22 Muž Strakááč [138] - Jižní Amerika a (Truhlář)Re: Martin23
Asi jsem slepej vidím jen bubliny...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.01.2019 11:02 Muž Provpe [8] - RostlinyRe: Martin23
jestli myslíš že to na druhé fotce jsou jikry tak bych řekl že to jsou vajíčka levatky :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.01.2019 09:54 Muž trkwas [2] Re: Prašan
podla mna to bude tym, ze to je fotka rovnakej ryby :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.01.2019 09:26 Martin23 – Pancéřníčci nakladli jikry
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Už zase..
Jikry jsou přilepené na spodní straně napevno přilepeného skla, které lemuje celé akvárium dokola.
Moc prosím o radu či návod, co se s tím dá dělat. Jestli je možné jikry i se samečkem nějak přemístit, nebo jinak zabránit další rybí genocidě.
Minule bylo impulsem pro vytření zapnutí topení "na zimu" - akvárium je umístěno v chladné chodbě. Nyní stačilo dolití odpařené vody, aby bylo sklo ponořené "tak akorát".
Jsem v akvaristice absolutní amatér a rybičky a rostlinky žijí a prosperují spíše nějakým zázrakem, než zkušenostmi a znalostmi chovatele. V akváriu je mnoho druhů ryby, které k sobě asi ani nepatři atd. ale díky velikosti a množství rostlin a úkrytů vše funguje v pořádku.
Spíše než o kritiku, co vše je v akváriu špatně moc prosím o rady či návody, co se s tím dá děla, pokud tedy vůbec něco.
Moc děkuji, rád bych se pokusil pancéřníčky odchovat. Akvárium, kam by se dal sameček s jikrami přemístit mám, jen nevím, jestli to vůbec jde.
Děkuji za pomoc.
 

+ Přidat reakci


Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [2] ...... 34 35

Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 34835x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/2568?od=51