Pancéřníček - rozmnožování, odchov
Tak pochopitelně, pestrost a kvalita krmení ovlivňují úplně vše...
To nebyl vůbec blbý nápad...
hm to aj mna napadlo priznavam ze som nebol uplne presvedceny o pohlaviach vsetkych 4 kuskov no uvidime musim priznat ze mi to nedalo a dal som na hladinu misku dierkovanu a strcil ich do nej apson uvidim ci su oplodnene pripadne ako moc v tej vode plesniveju....
Jediné co mě napadá, že se to učí... Bude tam víc samic. Další výtěry si myslím, že už budou na pohodu...
0 26.11.2014 15:52 radovvv ahoj no ty moji panciernickovia sa spravaju nejako divne dnes som nasiel v akvariu zase 2 ikry moze byt nejaky dovod preco sa vytieraju po 2 -3 ikrach: lebo 3 boli v nedelu a 2 stredu. asi ma chcu nastvat asi chcu aby som to nemal take jednoduche a zbieral ikry po tych malo co najdem a budem aj malych odchovavat po 2 -3...
0 23.11.2014 20:32 radovvv Dakujem aj som si tak myslel len je to skoda lebo som sa celkom potesil hram sa snimi uz 2 tyzdne aby sa vytreli.
je to ich premiera pri vytere teda aj moja 2 ikry sa mi nechce do nicoho vyberat to radsej nech sa dobre najedia vykrmim ich a za mesiac bude snad dalsi uz lepsi vyter aspon tak nejako si myslim...
Pokud je to jejich poprvé, tak máš pravdu. Kvůli dvěma jikrám to neřeš... Pestře krm a na příště buď připraven...
0 23.11.2014 19:51 radovvv no su vo vytieracke 30L je tam do polovicky akvaria na zemy cierny strk 2-3mm hruby potom trochu demerza trochu cabomby a jeden echonodorus amazonikus ver mi prehladal som cele akvarium su tam len 2 ikry. je to ich premiera pri vytere teda aj moja 2 ikry sa mi nechce do nicoho vyberat to radsej nech sa dobre najedia vykrmim ich a za mesiac bude snad dalsi uz lepsi vyter
aspon tak nejako si myslim...
Už skončili. Jenom ostatní vajíčka nevidíš... Lepí je vždy tam co nechceš a velice náhodně, žádný klíč, ani systém u nich nehledej, nenajdeš...
Jestli chceš něco odchovat, odlov dospělce, nebo máš do rána po vajíčkách...
0 23.11.2014 19:11 radovvv Ahojte chcem sa spytat dnes sa mi vytreli corydoras sterbai ale mam len 2 ikry myslite ze budu dalej pokracovat alebo zvysok zjedli? mam ich v 30l akvariu uz 2 tyzdne ich vykrmujem dnes okolo 14 som nasiel 3 ikry a odvtedy vobec nic.
Starší reakce
Taky tak.....
Domnívám se, že zrovna u nich je to jedno. Vajíčka nelepí na jedno místo a to všude možně po akváriu. Ať jim tam dáš, co jim tam dáš, vyberou si různá místa, ale pečlivě se vyhnout tam, kde to ty chceš...
Edit: Jestli na to ale má někdo nějakou fintu, rád se také přiučím...
0 19.10.2014 15:59 vlachos – Corydoras panda - odchov
Dobrý den - nevíte nekdo, jak přimět samičku cor.panda , aby lepila jikry na nějak předem vymezené místo - četl jsem něco o vytíracím silonovém střapci - u jednoho chovatele jsem dokonce viděl mikrotenový sáček položený na hladině??? Děkuji předem za vaše zkušenosti.
0 19.10.2014 10:02 Aduš – Panceřníček skvrnitý
Dobrý den,
Třou se mi panceřníčci skvrnití a já s tím nemám zkušenosti. V akva mám měchýřovky modré a východní nemohou vajíčka sníst? Jak se mám o mláďata starat?
Starší reakce
Dobrý den, má tu někdo osobní zkušenost s chovem panceřníčků malých - jak u nich vyvolat tření, jak velké jsou jikry a jestli k jejich případnému vyvinutí stačí obyčejná kohoutková voda (PH kolem 7, středně tvrdá). Skvrnití se mi třou velmi často, ale pandy a pygmejové zatím moc chuti nejeví
artemie (živá),viřník, mikry, cyklop (až trochu povyrostou)
čím teraz dalej krmíť?po tekutej artémii...prežilo z 29ks až 27ks...
Starší reakce
Já krmila tekutým v sítku (mělo husté síťování).
šak preto sa pýtam...pretože neviem aké je to tekuté krmivo husté
Zkus uvažovat.Odkud tekuté krmivo odteče?Ze síťky,nebo z menšího akva.?
kde bude lepšie rozkrmovať tekutým krmivom..v sietke? či v menšom akva?
Pokud máš na mysli Nobil fluid artemia tak ano. Nejlepší je ale vylíhnutá artémie.
no nejako som to tam upevnil....snád to vydrží...bude vhodné na rozkrmenie tekuté krmivo?
Nějak to přichyť, já ho měla šprajclý mezi fitrem a podélnou výztuhou.
Ale platek polystyrenu plave, ze? A dira se da do nej taky udelat, a taky se to sitko da pripevnit k prisavce, at Ti to neuplave kam nechces
.
Připevnit nečím k okraji akvária nebo zatížit kamínkem v sítku
čo ked to sítko tam nechce plávať
Já je v tom plastovém sítku umístila nad vzduchovací kamínek přímo v akváriu, kde jsem je sesbírala a zůstali tam prckové i cca 14 dní po vykulení. Pak teprve šli do miniodchovničky (ale bylo jich jen pár).
Pokud je čistý (nepoužíváte ho na vytírání podlahy a pod...) tak klidně. Použij vodu z akvárka. Jikry dej do sítka nad vzduchování - pokud tam to sítko půjde nějak uchytit - umístit. (vzduchovací kamínek dej až dolů, aby to s jikrama moc "nemlátilo". Vzduchování dávám proto, aby bylo zajištěno proudění vody a jikry neplesnivěly. Do vody můžeš ještě přidat 1-2 kapky Esha 2000 (nebo nějaký jiný lék na plíseň)-pomůže to že jikry nezplesniví. Pokud nějaká zbělá, tak ji vyhoď. Voda by měla mít 24-26°C. Ob den vyměň část vody.
môžem dať ikry do 15L kýbla zo vzduchovaním?
Hlavně si začni shánět vajíčka artémie k líhnutí, aby si měl čím krmit potěr až stráví žloutkový váček.
lenže mne sa tak bláznili dva dni v kuse ...až potom nastalo trenie
Ještě,že tady máme odborníky na tření pancíků
Tak jasan,že každé blbnutí,nemusí nutně skončit početím
Klidně i zítra. Pokud je víc samic, tak se můžou třít i tři dny za sebou.
Stojím si za svým, že každé blbnutí, dovádění, hra (podle tebe předehra), nekončí třením.
Takhle mi dovádějí i 1,5cm prcci.
Tak vidíš
V následujících dnech můžeš očekávat další tření... (tak za 7-10 dnů) Když začnou, neví kdy přestat...
Ďakujem..tak to ano..dlho im to trvalo ....ale zato je vela ikier a ešte stále to pokračuje
Tak to gratuluju.
Teď alespoň vidíš rozdíl mezi blbnutím u skla a třením.
tak...a dobre som si myslel že niečo bude....v noci o 3 to začalo a ešte teraz lepia ikry
Když myslíš...
Tak to jsi těch výtěrů měla přece jenom ještě málo
Jak píše vondr001, dá se to vypozorovat, hra vypadá trochu jinak a tření taky, prostě při tření lítají jinak, než když si jen tak hrajou.
Přidat reakci
1 ...... [7] ...... 34 35
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 34843x