Přihlásit se RYBICKY.NET »

Pancéřníček - rozmnožování, odchov

NápovědaFórum » Akvarijní ryby » Množení ryb 

rostlinna-akvaria.cz
Přejít na předchozí stránku Přejít na další stránku   1  
Pancéřníček - rozmnožování, odchov
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Luccas77 Re: vondr001
kde bude lepšie rozkrmovať tekutým krmivom..v sietke? či v menšom akva?
 Reagovat na tento příspěvek 1  - vondr001 Re: Luccas77
Pokud máš na mysli Nobil fluid artemia tak ano. Nejlepší je ale vylíhnutá artémie.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Luccas77 Re: Turbínka
no nejako som to tam upevnil....snád to vydrží...bude vhodné na rozkrmenie tekuté krmivo?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - lemming46 Re: Luccas77
Já jsem je měl v tomhle potreby.heureka.cz/…
Třeba to můžeš použít jako inspiraci, když nic jinýho.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Kaira Re: Luccas77
Nějak to přichyť, já ho měla šprajclý mezi fitrem a podélnou výztuhou. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 1  - Designer Re: Luccas77
Ale platek polystyrenu plave, ze? A dira se da do nej taky udelat, a taky se to sitko da pripevnit k prisavce, at Ti to neuplave kam nechces ;-) .
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Turbínka Re: Luccas77
Připevnit nečím k okraji akvária nebo zatížit kamínkem v sítku X-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Luccas77 Re: Atika
čo ked to sítko tam nechce plávať
 Reagovat na tento příspěvek 1  - Atika Re: Luccas77
Já je v tom plastovém sítku umístila nad vzduchovací kamínek přímo v akváriu, kde jsem je sesbírala a zůstali tam prckové i cca 14 dní po vykulení. Pak teprve šli do miniodchovničky (ale bylo jich jen pár).
ok...dík moc
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 2  - vondr001 Re: Luccas77
Pokud je čistý (nepoužíváte ho na vytírání podlahy a pod...) tak klidně. Použij vodu z akvárka. Jikry dej do sítka nad vzduchování - pokud tam to sítko půjde nějak uchytit - umístit. (vzduchovací kamínek dej až dolů, aby to s jikrama moc "nemlátilo". Vzduchování dávám proto, aby bylo zajištěno proudění vody a jikry neplesnivěly. Do vody můžeš ještě přidat 1-2 kapky Esha 2000 (nebo nějaký jiný lék na plíseň)-pomůže to že jikry nezplesniví. Pokud nějaká zbělá, tak ji vyhoď. Voda by měla mít 24-26°C. Ob den vyměň část vody.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Luccas77 Re: Luccas77
môžem dať ikry do 15L kýbla zo vzduchovaním?
 Reagovat na tento příspěvek 5  - vondr001 Re: Luccas77
Hlavně si začni shánět vajíčka artémie k líhnutí, aby si měl čím krmit potěr až stráví žloutkový váček. ;-)
lenže mne sa tak bláznili dva dni v kuse ...až potom nastalo trenie
 Reagovat na tento příspěvek 0  - jamajcanRe: Kubasix
Ještě,že tady máme odborníky na tření pancíků :)
 Reagovat na tento příspěvek 3  - jamajcanRe: vondr001
Tak jasan,že každé blbnutí,nemusí nutně skončit početím ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 3  - Kubasix Re: vondr001
Klidně i zítra. Pokud je víc samic, tak se můžou třít i tři dny za sebou. X-)
 Reagovat na tento příspěvek 1  - vondr001 Re: jamajcan
Stojím si za svým, že každé blbnutí, dovádění, hra (podle tebe předehra), nekončí třením. :-D Takhle mi dovádějí i 1,5cm prcci. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - jamajcanRe: vondr001
Tak vidíš :) :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - vondr001 Re: Luccas77
V následujících dnech můžeš očekávat další tření... (tak za 7-10 dnů) Když začnou, neví kdy přestat... ;-)
Ďakujem..tak to ano..dlho im to trvalo ....ale zato je vela ikier a ešte stále to pokračuje
 Reagovat na tento příspěvek 1  - vondr001 Re: Luccas77
Tak to gratuluju. palec
Teď alespoň vidíš rozdíl mezi blbnutím u skla a třením. ;-)
tak...a dobre som si myslel že niečo bude....v noci o 3 to začalo a ešte teraz lepia ikry
 Reagovat na tento příspěvek 0  - vondr001 Re: jamajcan
Když myslíš... ;-)
Tak to jsi těch výtěrů měla přece jenom ještě málo ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 3  - Kubasix
Tak já taky přispěji svým názorem. Ono když je to před třením, tak samička hledá místo, které očišťuje(může ho několikrát změnit) a samečci ji následují. Pak teprve nastává samotné tření. V průběhu tření samička dodatečně očišťuje a hledá místo, kam odloží jikru. Já jsem u pandíků měl jikry na bočním skle nebo na listech Echinodoru bleherae.
Jinak spíše jezdí sem a tam hlavně třeba u předního skla.
 Reagovat na tento příspěvek 3  - Kaira Re: Luccas77
Jak píše vondr001, dá se to vypozorovat, hra vypadá trochu jinak a tření taky, prostě při tření lítají jinak, než když si jen tak hrajou.
 Reagovat na tento příspěvek 2  - vondr001 – Re: jamajcan
Nikdy jsem u nich nesledovala, že by měli před třením nějakou předehru. ;-) Že by lítali po skle a následně se pak vytřeli... X-) A že jsem těch výtěrů už měla... ;-)

Pandíci jsou hejnové ryby a když jich je víc, tak spolu řádí...
To není blbnutí,ale tzv.svatební tanečky,prostě předehra.
Když se třou, samička plave po celém akva, samečci ji sledují jak blázni, když má mezi ploutvemi jikru, dlouho s ni plave po akva a snaží se najít vhodné místo kam ji nalepí. Když plavou po skle nahoru a dolů, tak jen blbnou...vydrží to dělat hodně dlouho...
Vyzkoušejte
a nemôže to znamenať že by niečo mohlo byť?
Pokud jen lítají po skle, tak to ještě neznamená že se třou - občas takhle spolu blbnou. Většinou několik samečků nahání samičku (u které můžeš pozorovat jikru mezi břišními ploutvemi). Pandy je lepí všude možně po akva - každou někam jinam - sklo, listy rostlin a mně hlavně do jávského mechu. Ze začátku jsem nacházela jen 5-6, pozdějí i přes 30. Chce to opravdu dobře hledat. ;-) Jinak jak píše Romant, mohly je už sežrat jiné ryby....
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Luccas77 Re: romant
šak totok .. lebo teraz robia zasa to isté...tak neviem či ich tam mám nechať alebo dať do 20l akva a tam skúsiť vytrieť
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R romant Re: Luccas77
Těžko přetěžko se bude hledat odpověď na tvojí zdánlivě jednoduchou otázku. Třeba i k výtěru došlo a je to pečlivě uschovaný, třeba je to už sežraný, třeba vůbec o žádný tření nešlo, třeba nemáš odpovídající vodu, prostě třeba...
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Luccas77 – panda
Čaute.... včera v noci mi všetky corydoras panda lietali po skle...(snažím sa o výter)....som myslel že ráno budú ikry.ale nič .ako je to možné?

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - Atika Re: ivaha
No tu jsem právě neměla - líhnout pro dva kousky, tak jsem dávala ten micron, odskořápkovanou, mikry, potom mraženou moinu a cyklop i kousek spirulinový tabletky a měli bříška kulatý pořád. Moc rádi měli tak od měsíce i menší živej grindal, soukali to do sebe jak špagetky. Teď už brázdí větším akvárkem s rodičema :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - ivaha Re: Atika
Odskořápkovanou artemii spařím horkou vodou a jde ke dnu spolehlivě. Jinak jsem používala tabletky od Sery (Plankton Tabs a myslím, že Viformo, pokud si to dobře pamatuju), ty se dobře rozpouští a malí pancéřníčci je dobře jedí. Na začátku samozřejmě vylíhnutou artemii.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Atika Re: lemming46
Já Sera micron trošku nasypala do dlaně, nalepila na mokrý prst a udělala pár obtisků na dno odchovny. Něco se rozptýlí do vody a něco drží nalepené na dně. Jinak namočit se musí třeba i odskořápkovaná artemie, taky by jinak plavala.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Kubasix Re: lemming46
Ne, musíš jim ho namočit. Vzít špetku mezi prsty a ponořit do vody.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - lemming46 – Odchov c.paleatus
Ahoj, chtěl jsem se zeptat, jestli se dá používat krmivo plovoucí na hladině. Třeba tady zmiňované Sera micron zůstává na hladině a pancéřníček na hladinu moc nechodí, tak jestli to má smysl tam sypat. Zatím jim drobím Sera viformo, to vždycky klesne na dno a rybky to vyluxujou.

A další dotaz, jestli může albinotická forma vzniknout z normálně zbarvených ryb, případně za jakých podmínek.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - Atika – Malopanceřníček - problém?
Fotka k příspěvku Ahoj, chtěla bych požádat o radu. Na fotce je cca měsíc a půl starý panceřníček skvrnitý a před asi dvěma dny se mu v oblasti za žábrami objevily tyhle malé podlitinky. Nevíte čím to může být? Je aktivní, baští, ale tohle se mi nelíbí. Odchovávám si jen tak pro radost dva na doplnění svého hejnka, ten druhý je trochu menší, ale tohle nemá. Chovají se oba stejně. Odchovaní jsou na Sera micron, odskořápkované artemii, mikrách, později mražený cyklop, nasekaný grindal, sekané mražené patentky, drcené spirulinové tablety, teď už baští skoro všechno. Omlouvám se za fotku, prostě to neumím, ale vidět to tam je. Ještě odchovávaní jsou v akvárečku cca 7 l bez dna, s filtříkem, bez topítka, denně odsávám zbytky a doplňuji cca 1/2 vody za odstátou, vytemperovanou na pokojovou teplotu.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - Kubasix Re: Atika
No ono je problém, že se na burzu nedostanu. Nejblíže mám v Praze, ale to bych musel busem o víkendu frčet hned ráno, což je problém. Akorát zítra jedu k zubařce, tak jestli nevíte o nějaký slušný akvaristice po po trase tramvaje Smíchov -> Strossmayerovo náměstí (nekamenujte mě za název :-D , nevim jestli se to tak píše a jestli to je špatně, tak mi to prosím napište, rád se poučím).
Uvidíme jak na tom budu s časem.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Atika Re: Kubasix
U vás nevím, u nás je maj za 20,- na každý burze. Případně bazoš, aukro. Já je normálně nekrmím, koupím je jen když se něco občas narodí na ten začátek. Artemka se mi pro těch pár kousíčků nevyplatí. Tak držím palce.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Kubasix Re: Atika
Zatim jeste nic. A kde mam ty mikry sehnat??
Edit: Mám je od 18.5 => jsou to 2 dny
Vyzkoušejte
Zkus sehnat násadu miker, mě to berou docela dobře a odskořápkovanou artemii - ta už se jen namočí a krmí. Sera mikron dávám taky, ale odvázaný z něj zatím nejsou. Těm mým dvěma bude zítra týden. Kolik se toho vykulilo?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Kubasix – Pancéřníček panda
Myslíte, že bych je odchoval na sera micron? Nevím jestli by se mi podařila artémka.
www.rybicky-rybky.cz/…
Díky za radu
Kubasix
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Kubasix
Tak asi v osm se mi začala třít druhá samice ze tří. Bylo to tedy hodně zajímavý vidět je v akci palec . Jak nasaje od samečka to mlíčí(jestli je tomu jako u kaprů atd.) a má mezi břišními ploutvemi jikru. Pak když jí pokládá, tak se hrozně zavrtí a pak zase tlačí jikru a takhle pořád dokola. Viděl jsem je takhle asi 3 hodiny, což je makačka. Tak jsem je pak odendal i na listech a dal do Elementky na listech - utržených kouscích. Vzduchování bylo moc hlučný. Jikry byly buď na skle a nebo na listech echinodirusu bleherae. Tak uvidíme a všem přeji zdat při chovu a odchovu. A díky všem co psali. X-)
Často mi samička schovává jikry na spodní stranu listů (hlavně na anubiasy), kdybych na ni nekoukala, tak bych je tam nehledala, jsou dost u dna. Na sklo taky. Zrovna se snažím rozkrmit dva 4 denní prcky, sehnala jsem násadu mikry a tu jim dávám několikrát denně do cedníčku (ale já ho zatím mám ve stejné nádrži), vypadá to, že už žerou. Aspoň když ji tam hodím, tak začnou jezdit. Občas přidám trošku Sera mikron nebo odskořápkované artemie. Uvidíme. Jikry jsem měla v tom samém akvárku nad vzduchováním (mě běží pořád, mám tichej motorek).
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Kubasix Re: koikapor
Díky ještě se podívám X-)

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... 34 35

Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 35191x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/2568?od=325