Pancéřníček - rozmnožování, odchov
Starší reakce
Přestěhování jiker do separé nádrže je tu popsáno, stačí si diskusi přečíst.
Pokud něco zachráníš, nechala bych ty jikry v cedníčku ve stejném akvárku, kde se ryby vytřely, klidně kousek od toho cedníčku dej vzduchování (ne přímo pod něj), eSHu bych nedávala. Dle mého takhle máš větší šanci, aby se z toho něco vykulilo než je dávat do nějaké nově narychlo zřízené nádrže. Atika tento styl domácího odchovu praktikuje docela dlouho a úspěšně, podívej jací z toho rostou fešáci
rybicky.net/fotogalerie.php…Starší reakce
zdravím může se rozmnožit pančerníček skvrnitý s pančerníčkem černopruhým ? děkuji
Starší reakce
dnes sa opet vytreli asi 12 ikier z tych prvch nic nebolo vela roboty cez tyzden a teplota v akvariu len 23 stupnov co je pre ikry asi malo. neviem preco ale aquael ohrievac je v elektrike doteraz ohrieval na 25 stupnov a zrazu len 22 asi sa pokazil co je ovsem tazke urcit ked nema ani len diodku ze ohrieva.
Starší reakce
samozrejme je to voda z osmozy detailista

riedim ju pol na pol s vodovodnou nakolko u nas tecie PH 8 GH 15 KH 9 samozrejme sa v nej aj panciernickovia vytieraju. Takze mam 28 ikier teraz sa zacinam ucit ja doteraz sa ucili panciernickovia vytierat

a jednu som rozpucil ako som ich premiestnoval

uvidime uz teraz sa mi niektore zdaju neoplodnene aspon sa mi zda ze v nich je biela bodka je to ale podla mna este skoro zatial nic nevyhadzujem zajtra im urobim samostatnu nadrz zvysim teplotu aspon na 26 stupnov vzduchovanie a nieco na plesen samozrejme jemne..

K čemu ti ta destilka bude dobrá??

a myslim ze som ten prispevok este nemal dokoncit nakolko Panciernicky pokracuju uz je tam dalsich par ikier a nachytal som ich v T polohe takze vytieranie este pokracuje

a ja samozrejme nemam destilku aby som ich mohol namiesat vodu do druheho akvaria

strcim ich vsetky do misky a zajtra to vyriesim dufam ze jedne den vydrzia

tak dnes dali 10 ikier co uz je celkom slusne musim priznat ze mojou neopatrnostou som pri vymene vody prisiel o tu prvu co sa slubne vyvyjala prepadla cez dierku do akvaria a kedze na polovicke mam strk tak som ju uz nenasiel. takze dnes zacinam prakticky od zaciatku zvysok ikier nebol oplodneny tak som ich z krabicky vyhodil. Dalsie zistenie Ceratophylum demerzum nieje vhodna rastlinka do vytieracky parnciernickou kym som v tom ponachadzal vsetky ikry nakolko sa dnes rozhodli ze sklo je mala plocha a 3 boli aj v rastlinkach ale echonodorus amazonikus sa im asi nepaci lebo na nom nebola ziadna ikra co si skor myslim je tym ze nesiaha ani do polovicky vysky hladiny v akvariu. V piatok som menil 1/3 vody teplotne bola cca rovnaka dokonca by som povedal tepleisia o 1 stupen ako voda v akvarku. tak uvidime teraz je teplota 24 stupnov predtym som skusal okolo 22.
rybky su vo vytieracej nadrzi takze som si vzdy urcite vsetky vsimol Coridoras sterbai podla mna 3 samci a 1 samicka ikry su urcite kazde dva dni nove tie zo vcera neboli ani oplodnene pretoze dnes su uz od stredu biele jedina ikra sa zatial vyvyja dobre a ta je zo stredy uz je v nej vidiet male cierne ocko

vysok boli neoplodnene.
Kolik máš v akváriu panceřníčků (a kolik je z toho samiček)? Jaké panceřníčky máš? Mají ty nové jikry stejnou barvu jako ty co už jsi našel, nebo jsou světlejší?
(Já mám pandy a ty kladou jikry různě po akva -okolo 30 jiker - každou ale nalepí jinde. Stává se, že všechny hned nenajdu a nacházím je v dalších dnech. Jikry postupně tmavnou - proto se ptám jestli mají stejnou barvu. Pokud ano, jsou ze stejného tření, jen sis jich před tím nevšimnul. Taky je tady možnost že ty jikry sežerou jiné ryby a proto nacházíš jen 2 a pod.
Pouvažuj nad tou variantou nejdříve za měsíc. Ne dřív, lépe později...

to ja som rad

ze mam kopec tie ikry len som myslel ze budu vsetky naraz ja sa nestazujem ani nic len sa tomu cudujem rozhodne som nepredpokladal podobny vyvoj a som z toho prekvapeny

uvidime co bude dalej ja rozhodne budem pokracovat v tom co robim a budem referovat ako sa co bude diat hlavne ako dlho ich to bude bavit vytierat sa kazde 2 dni 2 ikry

jedine som rozmyslal ze pri niektorych druhoch sa oddeluju samcekova od samiciek a ked sa daju spolu tak prichadza ku trenie samozrejme ich nechcem separovat hned ale ked to takto bude pokracovat co ja viem este 2 tyzdne tak pouvazujem aj nad takou variantou
Sice nemělo, ale rozhodně bych nečekal za 5 dní (co padl tvůj původní dotaz) nějakou radikální změnu... Akvaristika je časově náročný koníček a je hlavně a to hlavně o trpělivosti... Prostě se to učí...
Dodržuj pravidelné výměny vody, pestré krmení a sleduj, co to s nimi dělá... Za měsíc poreferuj, jak se situace vyvinula, ba dokonce změnila...

Do té doby netřeba nějakých radikálních zásahů.
Jinými slovy, buď rád za každou jikru. 90% lidí, co sem chodí a chová pancéřníčky, ještě neviděla ani jednu...

tak dnes dalsie 2 ikry dal som ich do misky k dalsim ale myslim ze to takto by to asi nemalo byt ze kazde 2 dni pribudnu 2 ikry alebo sa mylim?
to mi je jasne ja sa nikam neponahlam budem pekne pokracovat v tom co robim a uvidime snad ma raz prekvapia velkym mnozstvom ikier

jedna ikra ma uz biely stred takze asi nieje oplodnena druha vyzera stale velmi dobre. pliesen to nieje lebo to biele je vo vnutri. ak sa v niecom mylim tak ma radsej opravte Dakujem
Netlač na to, kdo chce moc, nemívá nic. Jeď dál ve stejným rytmu a výsledky se jistě dostaví, protože někdy nedělat "nic" je daleko víc.

to je jasne uz 3 tyzden 3x denne patentkami zivymi. artemiou zivou a tabletkami Tetra tabi min takze si myslim ze vyzivou to nebude ze maju len 2 ikry...
Výměnou větší části vody za studenější o pár stupňů, to je pro ně dobrý stimul ke tření.
Mě se třeli minulý týden a na začátku roku leden, únor.
0
26.11.14 23:09 cartimandua Zdravím všechny,
poradí mi někdo, kdy přesně mají Pancéřníčci panda období, ve kterém se třou? A jak je můžu podpořit k tomu, aby se třeli?
Děkuji moc za odpovědi.

Tak pochopitelně, pestrost a kvalita krmení ovlivňují úplně vše...
To nebyl vůbec blbý nápad...

hm to aj mna napadlo priznavam ze som nebol uplne presvedceny o pohlaviach vsetkych 4 kuskov no uvidime musim priznat ze mi to nedalo a dal som na hladinu misku dierkovanu a strcil ich do nej apson uvidim ci su oplodnene pripadne ako moc v tej vode plesniveju....
Jediné co mě napadá, že se to učí... Bude tam víc samic. Další výtěry si myslím, že už budou na pohodu...
ahoj no ty moji panciernickovia sa spravaju nejako divne dnes som nasiel v akvariu zase 2 ikry moze byt nejaky dovod preco sa vytieraju po 2 -3 ikrach: lebo 3 boli v nedelu a 2 stredu. asi ma chcu nastvat asi chcu aby som to nemal take jednoduche a zbieral ikry po tych malo co najdem a budem aj malych odchovavat po 2 -3...
Dakujem aj som si tak myslel len je to skoda lebo som sa celkom potesil hram sa snimi uz 2 tyzdne aby sa vytreli.
je to ich premiera pri vytere teda aj moja 2 ikry sa mi nechce do nicoho vyberat to radsej nech sa dobre najedia vykrmim ich a za mesiac bude snad dalsi uz lepsi vyter
aspon tak nejako si myslim...
Pokud je to jejich poprvé, tak máš pravdu. Kvůli dvěma jikrám to neřeš... Pestře krm a na příště buď připraven...

no su vo vytieracke 30L je tam do polovicky akvaria na zemy cierny strk 2-3mm hruby potom trochu demerza trochu cabomby a jeden echonodorus amazonikus ver mi prehladal som cele akvarium su tam len 2 ikry. je to ich premiera pri vytere teda aj moja 2 ikry sa mi nechce do nicoho vyberat to radsej nech sa dobre najedia vykrmim ich a za mesiac bude snad dalsi uz lepsi vyter

aspon tak nejako si myslim...
Už skončili. Jenom ostatní vajíčka nevidíš... Lepí je vždy tam co nechceš a velice náhodně, žádný klíč, ani systém u nich nehledej, nenajdeš...
Jestli chceš něco odchovat, odlov dospělce, nebo máš do rána po vajíčkách...
Ahojte chcem sa spytat dnes sa mi vytreli corydoras sterbai ale mam len 2 ikry myslite ze budu dalej pokracovat alebo zvysok zjedli? mam ich v 30l akvariu uz 2 tyzdne ich vykrmujem dnes okolo 14 som nasiel 3 ikry a odvtedy vobec nic.
Starší reakce
Taky tak.....

Domnívám se, že zrovna u nich je to jedno. Vajíčka nelepí na jedno místo a to všude možně po akváriu. Ať jim tam dáš, co jim tam dáš, vyberou si různá místa, ale pečlivě se vyhnout tam, kde to ty chceš...
Edit: Jestli na to ale má někdo nějakou fintu, rád se také přiučím...
Dobrý den - nevíte nekdo, jak přimět samičku cor.panda , aby lepila jikry na nějak předem vymezené místo - četl jsem něco o vytíracím silonovém střapci - u jednoho chovatele jsem dokonce viděl mikrotenový sáček položený na hladině??? Děkuji předem za vaše zkušenosti.
Dobrý den,
Třou se mi panceřníčci skvrnití a já s tím nemám zkušenosti. V akva mám měchýřovky modré a východní nemohou vajíčka sníst? Jak se mám o mláďata starat?
Starší reakce
Dobrý den, má tu někdo osobní zkušenost s chovem panceřníčků malých - jak u nich vyvolat tření, jak velké jsou jikry a jestli k jejich případnému vyvinutí stačí obyčejná kohoutková voda (PH kolem 7, středně tvrdá). Skvrnití se mi třou velmi často, ale pandy a pygmejové zatím moc chuti nejeví

artemie (živá),viřník, mikry, cyklop (až trochu povyrostou)
čím teraz dalej krmíť?po tekutej artémii...prežilo z 29ks až 27ks...
Starší reakce

Já krmila tekutým v sítku (mělo husté síťování).
šak preto sa pýtam...pretože neviem aké je to tekuté krmivo husté
Zkus uvažovat.Odkud tekuté krmivo odteče?Ze síťky,nebo z menšího akva.?
Přidat reakci
1 ...... 34 35
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 35191x