Přihlásit se RYBICKY.NET »

Paví očko (Gupka) - rozmnožování, odchov

NápovědaFórum » Akvarijní ryby » Množení ryb 

Akvaristik.eu

Přejít na předchozí stránkuPřejít na další stránku   1  
Paví očko (Gupka) - rozmnožování, odchov
 Reagovat na tento příspěvek 0  - kataChlum Re: Matejqa
Čichavci ten potěr všechen sežerou, jen co vyplave z rostlinek...
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Matejqa – čichavec
Ahoj,
chtěl sem se zeptat, mám akvárium 120 l. už 14 dní tam chovám bez problému 10 Pavích Oček, 5 Neonek a 2 Čichavce Modré + 2 (přísavky) Krunýřovce. Paví očka mi dneska vyvrhli mladé a já se chci zeptat jestli mi Čichavci malé rybky sežerou nebo jestli mají nějakou šanci na přežití.Přesná počet malých nevím abych si to odvodil a mám další březí takže mi brzy přibudou další. děkuji za odpověď
 Reagovat na tento příspěvek 0  - -Re: ferdysek
Čím bezpečnejšie sa budú cítiť o to viac sa ti namnožia.Nikdy som to neriešil a chovám mlade i staré spolu v jednej nádrži.Dospelé sa množia natoľko,že ani všetky mladé nestíhajú požrať.Mám ich ako maku a neraz som gupky rozdal.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - ferdysekRe: deck
Máme právě akvárko 50 l pro mimina kde jsou teda i rostliny, ale akvárko jěště není moc zarostené. Byli v něm dva panceřníci kropenatí a 1 ancistrus a z novoročního potěru cca 20 kousku zbyli 3 kousky. Tak jsme je teda přehodili do společenského a uvidíme co bude.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - deck Re: LiborSprysl
Jak jsem psal, záleží, jak je akva zařízené. Mě potěr spí převážně na rostlinách. Když spí na dně a jsou tam ryby, co tam po tom dně rejděj, tak potěr lehce vyplaší. Prostě silnější jedinec přežije a slabší je jako dobré krmivo ano Dobře osázené akva=vždycky někdo přežije ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - LiborSprysl Re: deck
Thorakát zcela jednoznačně! Pávčata spící na zemi a plovoucí u hladiny. Je to sumec lovící...
 Reagovat na tento příspěvek 0  - deck Re: ferdysek
Já bych to nějak neřešil. Ancíka bych se nebál vůbec a pancík žere ze dna, k hladině se jde jen nadechnout. Někdy si zobne i z hladiny, ale jestli nějaký ten potěr slupne, tak to budou stráty minimální. Dost záleží, jak máš akva zarostlé, jak velké, atd.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - ferdysek – dotaz
může ancistrus nebo panceřníček kropenatý požírat potěr gupek??? Děkuji za radu
 Reagovat na tento příspěvek 0  - TRULY Re: Turbínka
mam v rezerve 40l kde mam 8 malych mecunov a 15 antikov a pohoda. Do 12l by som dal vodu z hl. akva a zabehnuty rezervny filter z velkeho akva. Ona si zatial klud nehlada to zrejme robia tesne pred rodenim. Teraz je len strasne nenasytna a nervozna hladom. Ak som ori akvarku tak.sa ide zblaznit jym nenasypem jedlo a to nerobila.
 Reagovat na tento příspěvek 3  - Turbínka Re: TRULY
Ano, vzhled krabice, hledání nějakého klidnějšího místa jsou jisté známky porodu. Odlov je pro rybu stres, také nevíme jak moc je ta tvoje 12 l nádrž zaběhlá a vhodná jako porodnička. Než začneš přelovovat a vyvádět, odpověz si na otázku, mám kam dát mladé? Opravdu chci všechny? Nebo to nechám na přírodě, aby přežila jen ta nejsilnější oka? A pozor, i mamina si může pochutnat na vlastních mladých.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - TRULY
Zdarvim. Dnes som čítal na anglickýc weboch ohladom gupky a jej množenia. Dočítal som sa tam aj to že v posledných štádiach pred vrhom rybky je, že bruško začína mať tvar ´´krabice´´ a mení sa aj apetít rybky, čiže gupka začína žrať viac + je viac rozrušená. Presne toto teraz vidím u tej svojej. Máte niekto podobné skusenosti? Nie je riziko odloviť ju a dať napr. do 12l akva ak chcem zachrániť čo najviac malých?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Ptáčková – těhotenství
Dobrý den, já by jsem se chěla zeptat jak se pozná, že je (paví očko) ryba těhotná? Předem moc děkuji za odpovědi.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Tom mmmRe: PavíholkaXXL
No to nebude jsem biolog a poznam to!!
 Reagovat na tento příspěvek 5  - JoKaRe: DANMAZUR
Panebože to už si tu řešila milionkrat.Vetsinou rodí navečer a v noci.Hlavně ji nedávej do žádné porodnicky.Ve stresujícím prostředí umí porod zadržet až na několik dní.A někde jsem četl že nekomu v břiše paviho očka (byla v porodnici q z toho vystre3sovana)mláďata zatrvadla a mláďata s matkou zemřela.

:-) Dane, ty jsi "kouzelný", je to tak půl roku, co jsi se tady ptal úplně stejně (jenom to bylo tuším s mečovkou, to už si nejsem jistý) a odpovídali jsme ti, jako ty teď... :-D
Nicméně jsem rád, že jsi si z toho něco odnesl a přiučil se...

Pavíholka: roluj směrem dolů a odpovědi nalezneš... ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 2  - DANMAZUR Re: PavíholkaXXL
Panebože to už si tu řešila milionkrat.Vetsinou rodí navečer a v noci.Hlavně ji nedávej do žádné porodnicky.Ve stresujícím prostředí umí porod zadržet až na několik dní.A někde jsem četl že nekomu v břiše paviho očka (byla v porodnici q z toho vystre3sovana)mláďata zatrvadla a mláďata s matkou zemřela.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - PavíholkaXXL Re: PavíholkaXXL
Fotka k příspěvku a tady druhá samice

Reagovat na tento příspěvek 0  - PavíholkaXXL – Paví očko
Fotka k příspěvku jak tak koumám a koukám tak má jedna moje gupka(březí) hranatější bříško a nevím kdy porodí... ještě se v tom nevyznám,jak to poznat atd... přikládám foto jestli si budete vědet rady tak napiště kdy asi vrhne :-)

Reagovat na tento příspěvek 0  - cezarmilan Re: ota
Čím ich kŕmiš?
 Reagovat na tento příspěvek 1  - cezarmilan Re: ota
Nie, nemusí byť čierna
 Reagovat na tento příspěvek 0  - ota
U řitní ploutve už rodila a zase čeká ta červená tečka se my nelíbý
má tam být černá ne?
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - corydoras© Re: ota
a kde přesně máš namysli??
 Reagovat na tento příspěvek 0  - ota – paví očko
Co to znamená když má samice místo černý tečky červenou
????
 Reagovat na tento příspěvek 0  - TitanArmy Re: Štefan
Takže ta samička asi půjde do stavu offline že? Raději ji už mezi ostatní nedám. Jen mě napadlo. Mohlo se třeba stát, že neodrodila vše a něco v ní zůstalo? zdá se mi, že má pořád ten černý flíček. Tak rybka už se skoro nehýbe. Jen odpočívá na listu co plove u hladiny. Když klepnu do skla-skoro žádná reakce. Když na ni trošku šáhnu, tak má tendenci trošku plavat, ale nic. Co s ní?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - LiborSprysl Re: Štefan
Už mám osmou generaci...
 Reagovat na tento příspěvek 0  - ŠtefanT Re: LiborSprysl
u mně už je také klid, samce jsem nechal dožít, samice odešly a mladé skončily v mrazáku. Nakonec je sežral laboratorní potkan :-D
 Reagovat na tento příspěvek 0  - ŠtefanT Re: romant
uvažuješ stejně jako já :) ale je to jen domněnka.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - LiborSprysl Re: Štefan
Samice byly moc mladé, nebo moc staré...V případě mladých to chce chovat je nějaký čas bez samců...Staré do chovu moc nejsou...Jsou tu teď docela dost přešlechtěné potvory...Mám je také a dělaly to rovněž...Už je to v cajku.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R romant Re: Štefan
Genetická chybka? Přešlechtěnost? Opravdu nevím, jenom uvažuji nahlas.
Edit: Rada od praktika už je tu a máme po teoretizování. :)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - ŠtefanT Re: romant
Před nějakou dobou jsem se snažil rozjet chov modré formy gubek. Jedinci v pohodě, ale po porodu šla nejdříve do kytek první samice a za ní všechny ostatní, které porodily. Samci bez problémů, samice které nerodily také. Prostě úhyn byl pouze u samic které porodily. Odchoval jsem mladé a když dospěly, situace byla stejná, jako u jejích matek.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R romant Re: TitanArmy
Vynesená samice, nebo naopak nějaká prvnička co to prostě nezvládla. Půjde kukat, tedy s největší pravděpodobností.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - TitanArmy – rada
Ahoj. Byl jsem 4 dny pryč. Ryby krmeny byly. Jedna má březí gupka porodila. Našel jsem cca. 4 malinké rybičky.( zbytek asi sežrán ) Jenže ta gupka co porodila je nějaká divní. Skoro neplave, je pořád u hladiny. Poloho taková, že ocasní ploutev je směrem dolů a hlava nahoru. K tomu je mírně nakřivo, jakoby levou stranou padala dolů. Vyjmul jsem ji teda z akvária a dal do karantény. Teplota v akváriu 26°C. Zbytek rybek je bez problémů. Co by této rybce mohlo být? Jinak teď si ještě všímám, že v té karanténě je na dně a pohyb taky nulový.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - P Re: PavíholkaXXL
Stres.. Pokud na ní často civíš, zkrátka se lekne a couvá, až není kam.
Tak už je v porodničce a proč vráží zadečkem do stěny ?zacouve a vrazí zadečkem do stěny porodničky.... je to normalní ?
 Reagovat na tento příspěvek 3  - Turbínka Re: PavíholkaXXL
Gravidita trvá přibližně 4 týdny, dle stáří, kondice, stresu, prostředí atd. se může časový údaj lehce lišit od průměrné délky trvání těhotavství. Jak neslyšíš poprvé: Dej jim čas :-)
tak už mám gupku 3 týdny od porodu a muže to trvat ještě déle třeba až 4-5 týdnů ?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - LiborSprysl Re: Surdo
Surdo napsal: ak máš aj samca tak určite je březí
v akva kde je samec som ešte gupku ktorá nebola březí nevidel :)

Ještě málo jste viděl... smich images.google.com/…

Tento typ samců to má dost složité... :-P
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Tess17
Samečky mám 2, ale samičku jsem koupila teprve dnes. Proto ta zvědavost. Jsem začátečník. Děkuji moc za Vaše odpovědi :)PS: Za tu kvalitu fotky se omlouvám..
 Reagovat na tento příspěvek 2  - Zoidik Re: Surdo
Není podmínkou aby byl samec. Už si ji v tom stavu mohla přinést.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - SurdoRe: Tess17
ak máš aj samca tak určite je březí
v akva kde je samec som ešte gupku ktorá nebola březí nevidel :)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Zoidik Re: Tess17
jo, je v tom
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Tess17 – Skvrna březosti
Fotka k příspěvku Přikládám ještě jednu fotku ahoj
Za kvalitu fotek se omlouvám...

Reagovat na tento příspěvek 0  - Tess 17 – Skvrna březosti
Fotka k příspěvku Ahoj, chtěla bych se zeptat, jestli někdo z Vás má zkušenosti a pozná, jestli je březí nebo ne. .Někdy skvrnku vidím, někdy zase ne... přikládám fotky... Děkuji moc za Vaše odpovědi ano

Reagovat na tento příspěvek 3  - Turbínka Re: PavíholkaXXL
Pořád mladý mít nebudeš, s převahou samců ti dříve či později tu samici unohí k smrti, spíš tedy dříve než později. A i samice, která je již několik týdnů odlovená od samců může mít mladý, řečeno polopatě a zjednodušeně: "nechává si nějaké sperma do zásoby". Radim ti poradil zkusit i něco přečíst, kdybys náhodou nevěděla tady máš i odkaz: rybicky.net/atlasryb/zivorodka_duhova jako začátek a pro zodpovězení asi tak 95% tvých dotazů je zcela postačující :-)

Radim: Máš pravdu s tou "rovnicí" ano
 Reagovat na tento příspěvek 7  - radimRe: PavíholkaXXL
Proč si o těch gupkách konečně něco nepřečteš a bombarduješ to tady stále hloupějšíma otázkama? ne
Opravdu smekám před zdejšími vytrvalými uživateli ano romant, Turbínka a další...
PavíholkaXXL = Monča, nebo cooo? smich
Když bych nechala gupku u samců tak by mladý měla pořád ?? :-D
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - PavíholkaXXL Re: romant
ok nechám ji zatím ve společenském :-) a pak se uvidí :)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - PavíholkaXXL Re: Turbínka
:-D a je možný že by se nějak zasekl růst ? :-D
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R romant Re: PavíholkaXXL
Když budou dobře živený, tak určitě a těhule s největší pravděpodobností je, žádný brekule, necchat kde je má móře času.
 Reagovat na tento příspěvek 4  - Turbínka Re: PavíholkaXXL
Až se všem ostatním rybám nevejde do tlamy.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - PavíholkaXXL Re: romant
a kdy už můžu omladinu pustit do společenského asi tak po 2 týdnů ? hmm

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... 96

Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 156427x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/1728-pavi-ocko-gupka-rozmnozovani?od=732