Paví očko (Gupka) - rozmnožování, odchov

Co si myslíte o téhle samičce ??? Myslíte že je těhotná ???
Ta skvrna není zrovna moc tmavá. Takovouhle mívá spousta samiček permanentně. A plná zatím taky nevypadá. Počkej až ještě nějaký ten milimetřík přibere a ta skvrna ztmavne a trošku se zvětší.

myslíte že tato samička čeká mladý ??
Ahoj, mám mladú samičku pávieho očka, ktorá mi pred pár dňami porodila 6 mladých. Pôrod mala ale podľa mňa strašne dlhý, viac ako 24 hodín. Vyzerala hrozne. Ležala pri hladine na boku, prehnutá a pomaly, postupne rodila. Od vtedy je ale chudiatko celá zničená, vychudnutá, nevie sa celkom narovnať a plávať pekne rovno. Žrať žerie, aj taká prehnutá ked bola tak jedla, ale hýbala sa len pomocou predných plutiev. Teraz občas trošku kývne aj zadnou
Je možné že sa jej nejaké orgány porušili počas pôrodu? Prejde ju to?
Pokud jde o mladou samičku, tak mohla mít jen několik mláďat a ani jste si toho nemusel všimnout, ostatní rybky (nebo ona sama) je mohli hned ulovit. Taky mohla porod "zarazit" kvůli nějaké nevhodné manipulaci (třeba přelovení do studené vody), pronásledování jinými rybkami, apod.
A když přidám svojí vlastní zkušenost, tak se mi dřív taky nechtěly množit, ale v akva to vypadalo hrozně - moc ryb, málo rostlinek, neudržované,...

Tak tam taky zapátrejte nebo rovnou zkuste přidat prezentaci akva.

No když nerodí tak je to divné, zkusil bych doplnit ještě pár, třeba už se to rozjede. Ale jak se to rozjede, tak to nezastavíš

Tož dokud nedonosí, kam pospíchat ?
Ano falešná březost, to jako když si králíci začnou trhat chlupy a dělají hnízdo.. No u pavího očka by snad mělo jít podle skvrny březosti poznat jestli je samička v březosti, ještě jsem se nesetkal s tlustou samičkou, i když může dojít k infekci vodnatelnosti, to pak může vypadat podobně...
Takže některá grupka vbc nemusí být těhule?

nikdy ?

Zdravíím.Chtěl bych se zeptat, jak dlouho asi orientačně trvá březí pavího očka . Děkuji všem za odpověď, přeji příjemný večer

Živorodky jsou stejně hezká záležitost, komerčně jsou hoby paví očka na nižší kategorii, šanci mají asi jenom čisté a probrané chovy
Tož má už trošku otevřeno, ale hlavně přelovením do porodničky se vždycky u živorodek vše urychlí takže jsem vždycky čekal až se trošku pootevře a šup do porodničky, pak to šlo ráz na ráz

Tak to má ještě chvilku čas.. Mě rodila až měla asi 2-3x větší...

Ahoj, chci se zeptat, jestli ta těhule na levo bude brzo rodit... Fotku jsem zkoproval od uživatele "Andrea", ta moje samička má uplně stejně veliký břicho, myslíte, že by v nejbližší době mohla porodit? Díky

Ahoj je mi to trapné ale jak se pozná sameček od samičky?
Díky předem
Čau je mi to blbý, ale de paví očka oplodnit uměle (ze z samicky dostanu vajíčka a ze sameska mlici) videl jsem to v nakyp poradu a rozmnozovali umele pstruhy. Díky předem.
Nasla jsem zajimave video, takze kdo nevi jak to probiha tak se kouknete:
www.youtube.com/… děkuji moc ikdyž mě trochu mrzí že to nejsou jikry neonek

chtěl bych se zeptat v akváriu nad vodou přilepené na víku akvária mi vznikli takové dva kokony.Kokon je seskupení nákých malých kuliček.Chtěl bych se zeptat co to je jestli jsou to jikry nebo pěnové hnízdo zkrátka co to je.Nezdá se mi to jelikož to bylo přilepené na tom víku jikry jsou přece pod vodou.Jaké ryby mám, je ve starších otázkách.PLS ODPOVĚZTE NĚKDO CO NEJDŘÍV.Předem se omlouvám za chyby v mé zprávě.kokony jsem oddělil od ryb,do jiného AQ.

Nevím jaká situace je u vás v nabídce a poptávce pavích ok , ale s dvouměsíčními rybkami bych v obchodech asi neuspěl. Počítej s delší dobou odchování , záleží na chovné linii , prostoru , kvalitě a teplotě vody i použitých krmivech.
Jen za sebe uvedu , že v případě prezentace svého chovu , by použil ryby ve stáří 8 - 10 měsíců , kdy už bývají plně vyvinuté a komerčně nejvíc upoutají pozornost.
U některých kmenů sice trvá vývoj déle , ale ryby jsou mohutnější s pěkným vybarvením.
Na snímku v chovné síti venku jsou s pavími oky i jiné druhy letos odchované , pro další chov vybrané mladé ryby - jmenuji např. dánia , gavůnci , platy , 'velifery'.
ked jim budes davat 4-5 krat denne, Tak ti rychle porastu a možno 1a1/2 až 2 mesiace budu v akvaristike.
Tak to je fajn to se mi ulevilo

.A za jak dlouho tak asi vyrostou do normální velikosti a kdy je mám nabízet do akvaristiky,protože já sem se ptal v akvaristice a oni řekli že si je vezmou.Nevím ale kdy jim je mám dát.Mají teprve 4 dny tak nevím to je určitě brzo tak někdo pls napište kdy jim je mám dát

.PROSÍM ODPOVĚZTE NĚKDO CO NEJDŘÍVE. S POZDRAVEM ŽÁK.
Ja svojim malym gupam davam 4-5 krat denne v malom množstve. vždy všetko spapaju. Pekne rastú.
já jim taky rozdrtím jen tak v ruce vločky zhruba 2x denně a v poho
Ne to málo nebude.. Já dával 10 jenom tak "mezi prsty" rozdrcených vloček a to jenom 1x deňe..
je jich tak asi 40 a s tím ocáskem máš pravdu

.Dávám jim špetku jídla 3x denně přímo pro mimča gupek není to málo.

kolik jich asi je? mě se na nich líbí, jak šmrdolají ocáskem

dneska mi právě teď porodila těhule je to fakt hodně malejch prcků

no to ti přesně nikdo neřekne, ale radím ti dobře, nenechávej ji v tak malým prostředí! ...
a co je to ,endlerka?protože moje takhle vypadaj preventivně
a za jak dlouho asi tak porodí
a za jak dlouho asi tak porodí

myslím tam, kde je šipka!
a proč je chuděrka v tak malinkém prostředí (ta porodnička)... pokud porodí tam, tak se prostě s těma malýma utlačí... dej ji do nodoby nějaké větší, nemusí být vložena v AQ! prostě v tak malé kádince newm newm!

Tady je další foto té těhule.Znovu se omlouvám za nekvalitu fota.PROSÍM ODPOVĚZTE NĚKDO CO NEJDŘÍV.

chtěl bych se zeptat kdo s tým má zkušenost za jak dlouho porodí tato těhule.Dal jsem ji radči do porodničky kdyby náhodou.Skvrny březosti má.Omlouvám se za nekvalitu fota.
filtr mám značky fluval 2 a rostlinky koupím po neděli

Tak tomu říkám rychlost... Takže Betty + Gupky + Neonky + Pancéřníčci? Pořád je to dost, ale při dobré péči to už má šanci fungovat. Ještě jsi ale pořád neřekl, jaký máš filtr...? A nezapomeň na rostlinky.
vše sem podaroval a nechal jenom co si napsal ale ty neonky jsem si nechal
Umělý kytky vůbec nepočítej. Ty jsou na dvě věci.
5× Betta ... 30
7× Molly ... 50
13× Gupka ... 50
3× P. skvrnitý ... 15
3× Mečovka ... 30
8× Neonka ... 30
suma sumárum 205 l minimálně...
Navíc to jsou většinou živorodky, takže by to chtělo ještě větší objem, protože to jsou čuňátka.
Chceš mít doma fungující akvárko, nebo rybí polívku? Pokud akvárko, tak se nejdřív trochu zamysli. Z toho co máš, bych nechal například jenom Betty, Gupky a Pancéřníčky. Nadbytečný ryby někomu daruj. Vyhoď všechny umělý "kytky" a dej tam víc skutečných (živých) rostlinek.
Ještě jsi zapoměl napsat co máš za filtr? I když tu stávající sestavu by nezvládnul snad ani 10l vnější filtr...
EDIT: V průběhu psaní jsi ještě přihodil Neonky, tak trochu upravuju komentář.
Dobrý den ,chtěl bych se zeptat stačí když budu měnit v akvárku jedenkrát týdně kbelík vody čistou vodu za špinavou.Měnil jsem to totiž jednou za dva týdny a smrdělo mi to hnilobou,tak už mám strach.Filtr čistím každou neděli,a odkaluji při té výměně vody.Dělám to totiž takovým tým zvonem a ona se odsává voda a zárověň i ten kal.Krmím jedenkrát denně a to ráno jednu špetku myslíte že to zhruba pro 40 rybiček stačí?Mám opravdu už strach aby to zase nesmrdělo protože by mě to asi už od akvaristiky odradilo. Mám 100L AQ. PROSÍM ODPOVĚZTE NĚKDO CO NEJDŘÍVE.S pozdravem ŽÁK.
jo a ještě tam mám 8 neonek

už mám jiná stav rybek 5x bojovnici,4x gold molly,3x gold molly,13x paví očko,3x pancéřníčky skvrnité,3x mečovky,3x živá kytka,3x umělá kytka
Celkem rybiček:31
Živých kytek:3
Umělých kytek 3
Mám strach aby to zase nesmrdělo ach jo já se zblázním.dělal jsem si výpočty co 1cm ryby to 1l vody v akvárku a vyšlo mě že je třeba 120l AQ tak sem počet rybiček snížil a teď to sedí přesně na 100l AQ
Přidat reakci
1 ...... 96
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 156426x