Přihlásit se RYBICKY.NET »

Paví očko (Gupka) - rozmnožování, odchov

NápovědaFórum » Akvarijní ryby » Množení ryb 

Akvaristik.eu

Přejít na předchozí stránkuPřejít na další stránku   1  
Paví očko (Gupka) - rozmnožování, odchov
 Reagovat na tento příspěvek 0  - geminika – Re: YellowAngelfish
Základ je mäsko (červíky...), väščia nádrž ( 2-3 l na dospelú rybku) a teplá vodička (25°C). Pravidelná údržba a čistenie vody. Popíš viac o nádrži.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Karlo – Re: YellowAngelfish
Jaká je teplota v akváriu? V chladnější vodě se vývoj rybek hodně zpomaluje...
 Reagovat na tento příspěvek 0  - eriksk
kolko litrov ma to aqva?davaj im nejake krmivo pre male rybky od sera alebo Tetra-Min .....
 Reagovat na tento příspěvek 0  - koikapor – sd
ak mas male akva a vela malych ryb v nom tak budu pomaly rast, ale skus pestru stravu
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Yirka – Re: YellowAngelfish
Za normálních okolností musí mít 1cm do měsíce, ve třech měsících by měly být vybarveny a schopny reprodukce.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - katterinecka – Re: YellowAngelfish
některé gupky se ani nevybarví, hlavně samičky, záleží jakou máš barevnou formu a nejsou nakřížené mezi sebou různé barevné kombinace, pak se může stát že pěkně vybarvených kousků moc nebude
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Semtex
určitě dobré krmivo, ale taky hodně zálení na NOx - častěji měnit vodu, filtrovat....
 Reagovat na tento příspěvek 0  - YellowAngelfish – Re: katterinecka
dobre .. :-) a kolko by to tak ešte malo trvať kým sa sfarbia a vyrastú?? či nevieš asi že?? ;-)
mě taky gupky platy rostou pomalu. Pokud mají dobrý podmínky v nádrži tak jim nic nebude. Tyhle rybky jsou docela nenáročný
skúsim díki .. takže je to len tým čo im dávam jesť ano?? Nie sú nejak choré alebo tak niečo ..
kdybys je krmila živým nebo mraženým, tak porostou o dost rychleji
striedam vločky a sušené dafnie
a čím je krmíš?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - YellowAngelfish – Prečo mi mladé guppy a molly nerastú?
V decembri minulého roku(2009) a v januári tohto roku(2010) som odlovila malé gupky a molly(black a gold) do oddeleného akvárka, aby bych nezožrali velké jedince. Už sú tam okolo pol roka a stále majú len cca 1cm, všetky sú rovnakej farby(len asi 3-4 majú na konci chvostíka čierne sfarbenie) aj "tvaru". Niektoré ale vyzerajú tak, akoby samy čakaly mladé. Je to možné? A kedy dorastú na "normálnu" velkosť?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - geminika
Zlepené chvosty môže mať na svedomí okrem znečistenej vody aj jej teplota. Ak majú studenú, tiež to robia. Mne to raz robili mečovky. Vymenila som 1/2 nádrže vody, preprala filter, pridala nejaký preventívny prostriedok a spravilo sa to. Fungovali ďalej normálne. Ale v každom prípade to che uviesť viac informácií.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - geminika
Zlepené cjvosty môže mať na svedomí okrem znečistenej vody aj jej teplota. Ak majú studenú, tiež to robia. Mne to raz robili mečovky. Vymenila som 1/2 nádrže vody, Preprala filter, pridala nejaký preventívny prostriedok a spravilo sa to. Fungovali ďalej normálne. Ale v každom prípade to che uviesť viac informácií.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - sajfrdík
to už sem se na ty ocasy ptal taky.prej je to buď špinavá voda nebo moc ryb v akváru
 Reagovat na tento příspěvek 1  - Sewer – Re: Kub@
To je strašně málo informací... Zeptat se proč je moje ryba nemocná a nic k tomu nedodat je celkem na prd hmm

Jak to přesně vypadá? Zkus to vyfotit... Čím je krmíš? Jsou v samostatné nádrži nebo jsou ještě s jinými rybami?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Kub@ – slepená ocasní plotev
Zdravím. Chtěl bych se zeptat zda-li nevíte nebo nemáte zkušenosti se slepováním ocasních ploutviček u plůdku pavích oček... Nevím čím to je. Děkuji :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - sajfrdík
já to když rodila poprvý neodhad a nechal sem to tam.po 2 tejdnech už jezdili mezi ostatníma.zbyli 4.a mečovky zbyli 2.teď se mi narodili ve čtvrtek a mam je v malym akva bez filtru bez ničeho.měnil sem jim vodu a ZATIM žádná nechcípla.ve většim akva mam 2 molly,4dospělý mečovky,2 paví oka,1 mutanta,ancistruse.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Sewer
suelin: Co teplota? Já nechovám přímo paví očka, ale Endlerky (v atlase Gupka Endlerova), ty jsou si velmi blízké (a rádi se mezi sebou kříží) a vím, že v atlase je napsáno, že pokud je v akváriu teplota stabilně 27°C a víc, tak samička hyne již po 3 - 4 vrzích. A všeobecně platí, že vyšší teplota (než je ta, kterou mají ryby mít) zkracuje rybám přirozenou délku života.

Cupinka: Vzduchování i topítko rozhodně, filtraci bych taky doporučil. Přendavet vždy do stejně teplé vody, z jaké jdou a do vody vytažené z jejich původního akvária...ani nepoznaj, že sou jinde ;-). Vše (filtr, vzduch) velmi jemně. A kolik vody? :-D Až po okraj :-) . Dostatek rostlin, aby se cítili v bezpečí. Až trochu poporostou, tak je tam můžeš přendat. To poznáš, že už jsou dostatečně veliké, rostou rychle ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Cupinka
ahojky ,vcera jsem si donesla 4samice pavihoocka a dneska mi po akvarku plavou male,ty jsem odlovilado maleho akvarka protoze mam v akvarku zivorodky velkoploutve a betty tak nechci aby se hned prvni vrh stal krmenim.ted prosim radu mam mit v malem akvu filtr a topitko??? a kdy je muzu vpustit do velkeho akva-nekde jsem cetla az jsou velke tak ze se nevlezou nejvetsi rybe do tlamy :-D :-D ,urcite mi nejake mrne ve velkem akvu zustalo ma nejakou sanci??a kolik mam dat vody do maleho akva???
 Reagovat na tento příspěvek 0  - suelin – proč hynou po porodu?
Včera nám uhynula už druhá samička paví očko cca týden po porodu. Tak jako ta první měla po porodu podivně placaté bříško a pod ocasní ploutvičkou "vytahané" jakoby se nezatáhlo zpátky. Pátý den měly vypouklá očka a do dvou dnů uhynuly. sad Měli jsme je asi čtyři měsíce a rodily několikrát, no skoro pořád. Poradí mi někdo, ať už se pro příště tomu vyhneme.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Linduš – Re: zdenulka2910
supr fotka potlesk
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Miras – Re: zdenulka2910
přesně tak, chce to jen trpělivost.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - zdenulka2910 – Re: Linduš
Fotka k příspěvku Po připsání příspěvku jsem zjistila, že samička má další mladé. Srovnala jsem to s těma malýma a je to fakt rozdíl :-). Udělala jsem foto.
Ono se to nezdá, ale fakt rostou :-D!

Reagovat na tento příspěvek 0  - Linduš – Re: zdenulka2910
ono se to nezdá, ale rostou. vidíš je každý den a srovnat je můžeš jen s dospělými, ale kdyby se narodili další, tak už je to velký rozdíl ;-)
vločky stačí, dej jim čas :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - bluedream
Mikro krmivo je taky zbytečné, pro očka dost malé. Lépe budou růst po "masíčku" ... např. mražený cyklop.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Miras – Re: zdenulka2910
vyčkej a oni vyrostou, jinak ten žloudek je pro ně skoro zbytečnej, ty rozdrcené vločky poberou dobře a nebo se dá koupit mikro krmivo.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - zdenulka2910
Můžete mi prosím někdo poradit jak dlouho trvá než malé paví očko doroste do normální velikosti? Mám totiž 2 prcky pavích oček (mají tak měsíc a něco) a připadají mi, že za tu dobu ani nějak nevyrostly. Mám je už od začátku spolu s 2 dospělýma pavíma očkama. Krmím je rozdroleným vločkovým krmivem. Jen mám pocit, že to je pro ně asi málo výživné. Četla jsem o krmení uvařeným žloutkem, ale z toho mám strach. Existuje tedy něco přímo pro potěr na rychlejší růst? Díky za rady.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Miras – Re: deno151
no bez fotky těžko říct, ale zdá se podle popisu, že asi bude.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - deno151
Ahoj,mam podobnu otazku mojej gupke velmy narastlo brusko neviem ci je tehotna lebo ked prejde popred svetlo tak v brusku jej vidim take modree malicke kopceky... dakujem za odpoved prosim odpovedajte na mojej prezentacii
 Reagovat na tento příspěvek 0  - stanulik
tak ja sa tiez pochvalim vcra vecer sa mi vytrela gupka vcas som ju odlovil dal do 5l pohara a za hodinu som to prelovil mam ichh 40ks samozrejme nepodarilo sa mi vylovit vsetky par sa uslo mamke a par bojovniciam ale 40ks mam :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - StrNd4 – Re: Bart Simpson
Me se dokonce i stalo ze sem vezl gupky na burzu a jedna mi porodila primo po ceste v sacku :)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - voko – Re: Bart Simpson
V tom případě to páš v poho. Ryby sice nějaké rybky odloví, ale postupně se budou rodit další atd. :-) Hodně štěstí. smich :)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Bart Simpson – Re: voko
dík je to hodně zarostlé je tam kořen atd..
 Reagovat na tento příspěvek 0  - voko
Pokud máš dost skrýší, tak jo. Postupně přežijou ti nejlepší a nejsilnější. :-) ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - dikard – Re: Bart Simpson
zostat tam mozu ale rodicia ti ich trosku preriedia vlastne ti spravia prirodzenu asimilaciu cize silnejsie a rychlesie a rozumnejsie ostanu a ostatne ti pozeru stary pokial chces vsetky tak ich vylov a daj do 4lit flase a mas po probleme: odober vodu s akva a napusti tu 4literku a prelov ich inak gratulujem X-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Bart Simpson
tak sjem jich napočítal přes 20... můžu je nechat ve společensém ??? neočítal sjemže porodí tžak brzo protože jsem si ji přivez v neděli a proto jsem nenapustil chovnu... i když jsem ji rychle napustil vodou z akvárka ryb nejdou chytit :-O můžou tam zůstat?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - eriksk
nojej gupke sa raz narodilo az 80 malich naraz X-) hop hop
 Reagovat na tento příspěvek 0  - danielTS – gupka
mne sa narodilo 24 hop hop hop tak sa tesim
 Reagovat na tento příspěvek 0  - stevo112
aj moja je uz plna :-D rozmyslam ze ju prelozim... ale nemam kde :-/
a to není ještě všechno to jsou možná strý 15 minut ted jsem objevil další tři je jich určo víc a samice je ještě plná :)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - stevo112
Tak gratulujem ;-) ja keby som ich prekladal tak ich mam asi 80 :-D mal som 5x mlade :-D
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Bart Simpson – Gupky
:) tak se vám chci pochlubit: v neděli jsem si dovezl 2 páry gupek... a dnes už jsem našel v nádrži 5 mladých sca. 8mm .. ano už musela být plná v obchodě ano
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Miras – Re: Bart Simpson
chovnu mám připravenou pořád, takže ji napusť a pak už jen trpělivost a čekat, lidé taky čekají 9 měsíců...
tak díky, já jenom jestli bych měl napustit chovnu či ne ... ted jsem ji napustil a ividíme no
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Linduš – Re: Bart Simpson
což to chápu, ale řekni mi, proč to musíš vědět hned, jak si (možná) vrzne?
vždyť je času, než něco bude a když, tak to poznáš na skvrně březosti dostatečně brzy :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Bart Simpson – Re: Linduš
smich no ale nwm... přivezl jsem je před týdnem a až ted žačali oba samečci nahánět jednu samičku každý jinou...
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Linduš – Re: Bart Simpson
to se budeš muset zeptat jeho, jestli trefil :-D

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... 96

Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 156426x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/1728-pavi-ocko-gupka-rozmnozovani?od=2932