Přihlásit se RYBICKY.NET »

Paví očko (Gupka) - rozmnožování, odchov

NápovědaFórum » Akvarijní ryby » Množení ryb 

Akvaristik.eu

Přejít na předchozí stránkuPřejít na další stránku   1  
Paví očko (Gupka) - rozmnožování, odchov
 Reagovat na tento příspěvek 1  - R romant – Re: flipas
Jako ideální postup bych viděl nechat tomu volnej průběh. Čím víc člověk chce, tím míň to jde. Prostě pozorováním za nějaký čas dojdeš jistých zkušeností a pak už to všechno poznáš. Ale ten čas pozorování a sledování se nedá nikterak nahradit, ten se musí osobně zažít. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - flipas – moje samička
Fotka k příspěvku Tady je jestě ukazka jak vypada

Reagovat na tento příspěvek 0  - flipas – Re: Designer
diky moc za odpoved
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Designer – Re: flipas
My vime ze jsi netrpelivy a ze po tech mladych touzis, ale my to pri nejlepsi vuli z te fotky nemuzeme poznat, to proste z takove fotky nejde. Uz i pouhym okem naprimo, bez fotky, se to pozna s nejakou vysokou presnosti dost spatne, za hodinu nebo pozitri, to se splete i expert.

Rika se, ze expert prelovi zivorodku v okamziku, ze kdyz ji da do porodnicky, vypadne prvni mlade. A ackoli si myslim, ze odhad mam, a nerad trapim rybu dlouho v porodnicce, z posledniho porodu Platy jsem mel misto beznych pres 100ks jen 56ks, protoze proste porodila driv nez jsem cekal a odchytil ji az v pulce, tedy kdyz jsem zjistil, ze uz rodi.

Takze se na svou rybicku poradne podivej, podivej se dobre na tu skvrnu brezosti, a pokud uvidis prosvitat ocicka mladych (proto je pred porodem ta skvrna nejtmavsi), pak uz to bude hodne brzy, ale buhvi jak presne Ti to nepovim ani kdybych na tu rybu primo ziral z par centimetru.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - flipas – Re: romant
jak poznam že už bude rodit protože ja sem ju koupil z obchodu a už to měla
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R romant – Re: flipas
Snaž se ten popis v atlasu ryb přečíst až do konce a určitě se to dočteš. Nebo si můžeš projet tohle vlákno a dočteš se to taky několikrát. :)
jo diky ale ja sem myslel moje gupka ma březí a od toho březí zajak dlouho bude rodit????
 Reagovat na tento příspěvek 1  - Designer – Re: romant
A pokud samice samce u sebe nema, muze i tak pravidelne rodit klidne jeste pul roku.

Jediny pripad, kdy samice zivorodky neni v ocekavani, je hodne dlouhe odlouceni od samcu a nebo situace, kdy dospela samice zadneho dospeleho samce nepotkala (coz se stava pri cilenem odchovu a slechteni). V akvariich jen s Pavimi oky (kde nema moc co mlade sezrat) se pak situace napravi tim, ze za ten cas bez samce doroste z nejakeho novorozence novy samec, takze vsechno pokracuje dal vcetne te osamele samice.

Potesim tedy deti, ktere si horko tezko usporily par malo korun. Staci v akvaristice koupit jen jednu samici Paviho oka, dat kolem ni spoustu jemnolistych a plovoucich rostlin, a pak uz se jen tesit, az budu mit Pavich ok plne akvarium ;-) .
za jak dlouho je porodí
I když ta fotka není nic moc, lze na ten dotaz odpovědět následovně. pokud jsou kluci a holky pavích oček společně, tak jsou samičky permanentně těhule. :)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - flipas
flipas napsal: prosil bych radu je tato samička březí jestli ano za jak dlouho bude rodit?Je to to černý co má u řitního otvru?je toho tam vic te černe hmoty když se podivate ze zadu a zacina se jaksi hranatit
 Reagovat na tento příspěvek 0  - flipas – už brzy budou???
Fotka k příspěvku prosil bych radu je tato samička březí jestli ano za jak dlouho bude rodit?Je to to černý co má u řitního otvru?

Reagovat na tento příspěvek 0  - beowulfx
Se divím, že tady ještě někdo řeší rozmnožování těchto ryb, nejdřive každý nadšeně zjisťuje jak je rozmnožít a pak nestíhá ty malé vyhazovat či prodávat. Tyto ryby jsou jak stroje na malé rybky, sice žijou krátký život ale velmi produktivní. X-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - curdvo
děkuji za odpověď :) potlesk
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R romant – Re: curdvo
Jsou, obě samičky pavích ok. :)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Miras – Re: curdvo
neboj určitě je, malé budou
Fotka k příspěvku Nevěděl by někdo jestli není březí???

Mrkni se do tohoto vlákna, tam se to popisuje a jistě tam najdeš i další odkazy.
rybicky.net/forum/5458
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R romant Re: lucicekaquacek
Jsou to živorodky a ty jsou prakticky neustále v tom a pořád rodí. :)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - flipas – nadoba pro cely vrh
dobry den rad bych se zeptal moje gupka asi uz brzy bude mit male a na internetu je napsano ze ji mam dat do nejake jine nadrze(akvarium)sice mam dve akvaria ale neam filtr a takove ty dalsi pomůcky mohli bystemi prosim poradit jak to mam vyresit :-)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - lucicekaquacekRe: romant
No to jo, ale že tak často.. To snad není možné, ne?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R romant Re: lucicekaquacek
A nebude to tím, že když je těhotná, je tlustá a když porodí, tak je logicky hubenější. Dáš jí do společnýho kde se sameček postará o její další požehnanej stav a je zase tlustá. Někam se ty mimina musejí vejít. :)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - lucicekaquacek – Hubená...tlustá..porodí..hubená...tlustá..porodí.......
Ahoj - moje samička pavího očka (budu ji nazívat samička A), která vedla zatím všechny 3 mé první odchovy,
vždy po odchovu zhubne, já ji tedy pustím mezi rybky a do porodničky dám
nějakou rybku,která má porodit. Mezi tím zase ta samička "A" zase ztloustne a já ji opět pustím do porodničky, ona do týdne porodí cca 6rybek a pak už nic..
Takhle to bylo už 3x...
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R romant – Re: Žužu
Ano, bude mít mladé.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Žužu – Re: Živorodky
Fotka k příspěvku Mohl by mi nědo říct, jestli bude mít gupka mladé.

Reagovat na tento příspěvek 0  - D@n!€L – Re: NASREDDIN
nerikam bricho... psal jsem, ze nektery jsou takovy mensi a ze od pulky tela k ocasu jsou tmavy (mozna samci), ostatni jsou oproti nim baculatejsi a min barevny (mozna samice) ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - NASREDDIN – Re: DaNiEl
Břicho do černa mají březí samice.
Nekoukejte po barvách ale na pohlavní ústrojí ;-).
 Reagovat na tento příspěvek 0  - D@n!€L – Re: začátečník
resim ten steny problem
mam maly pavi ocka uz skoro mesic a asi 2tydny uz jich je nekolik takovych mensich a vybarvenych "do cerna" od pulky tela... ostatni jsou takovy baculaty min vybarveny... rodi se prej vetsinou vic samicek, tak snad to jsou samci :-)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - NASREDDIN – Re: začátečník
Podle barvy to asi nepoznáte, zkuste se podívat na ploutve pod břichem, samečci mají viditelný pohlavní orgán, ovšem kdy je už vidět vám nepovím.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - začátečník – mláďata živorodky
Dobrý den. K vánocům jsme dětem pořídili menší akvarium a rybky - paví očka. Asi po 14 dnech se objevili malé - dle dětí miminka . Rostou, rostou a děti se začínají zajímat, zda to budou kluci nebo holky. Jak je možné to u mladých poznat? Někteří jsou jakoby z půlky těla k ocasní ploutvy tmavý. Budou to samečci?
Pokud poradíte, budeme rádi. Jinak budeme denně bedlivě sledovat jak rostou a zbarvují se.

Díky.
 Reagovat na tento příspěvek 1  - sajfrdík
ne,nemůže,měl sem je s nim taky a žili spolu v pohodě...
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Žužu
Chtěla jsem se zeptat jestli může Ancistrus sežrat mláďata Gupek?
 Reagovat na tento příspěvek 1  - Designer – Re: curdvo
Kdyz je pohromade zdrava samice a samec, pak samice rodi pravidelne zhruba co 4 tydny, je tedy v ocekavani vlastne stale. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Yirka – Re: curdvo
Je tady pěkných pár stránek věnovaných tomuto tématu. Jsou i fotky. Tak si vyčleň nějaký čas a nebuď líný nalistovat. Další informace také v atlasu.
rybicky.net/atlasryb/zivorodka_duhova
Chtě jsem se zeptat jak poznám březí paví očko.
Děkuji za odpověď.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - achyles73
A ještě jedno, velmi hezké www.youtube.com/… potlesk
 Reagovat na tento příspěvek 1  - achyles73
Když se na ně podíváš shora, tak před porodem začnou hranatět, jinak jeden pěknej odkaz porodu gupky www.youtube.com/…
 Reagovat na tento příspěvek 1  - Deathbull – Re: palac15
No vzhledem k tomu že jsou vlastně březí rovnou po porodu, protože mohou rodit několikrát z jednoho oplodnění tak je to tak, jak se píše níže.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - palac15
já si myslím že březost gupky jde poznat hlavně podle skvrny březosti
hmm
 Reagovat na tento příspěvek 0  - D@n!€L
diky myslel jsem si, ze to nic nebude... jednu chvilu se mne zdaly takovy tlusty :-D
tak jsem se u vas chtel ujistit ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 1  - Nomen – Re: DaNiEl
Gupky jsou ve smíšený skupině březí prakticky permanentně. Ale protože nemají viditelnou skvrnu březosti (a březost trvá cca 4 týdny), troufám si tvrdit, že v příštích 3 týdnech od těchto žádný vrh nebude. Prognóza na delší dobu je prakticky vyloučená.
Fotka k příspěvku 2. a tlustejsi samice

Fotka k příspěvku taky si myslm, ze asi ne :-O... pridavam foto z boku

Reagovat na tento příspěvek 0  - Deathbull – Re: DaNiEl
No řekněme že použitý snímek je značně neprůkazný, příště to zkus raději z boku, křištálovou kouli tady má jen pár lidí smich
 Reagovat na tento příspěvek 0  - palac15
asi ne, ale chtelo by to z boku
Fotka k příspěvku ahoj
obe moje samice pred cca 3ma tydnama porodily a maji u sebe 2 samce, chci se zeptat, jestli jsou tyhle dve zase tehotne :-)... dekuji za odpoved ahoj

Reagovat na tento příspěvek 1  - katterinecka – Re: Dejv
gupky můžou rodit i navíckrát, nebo přestanou když jsou ve stresu
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Dejv
taky mám dotaz - samice mi porodila pred ctyrmi dny 10 mladych - ale porad je jak kanon .. tak nevim, jestli je to konecna nebo ne, precejen aby porod trval pomalu tyden?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - katterinecka – Re: Kaca
nemějte strach, měla by je ještě porodit ;-)
Vyzkoušejte

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... 96

Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 156427x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/1728-pavi-ocko-gupka-rozmnozovani?od=2482