Paví očko (Gupka) - rozmnožování, odchov
souhlas , dost slušné hnojivo ,a potěr se postará i o případnou řasu, máme v odchovničce tak vypulírované kytky že by mohl i Dennerle závidět
, akorát to chce hlídat chemické přihnojování a co2
Ani nie, rastlín, že nieje kde plávať. Pripravujem akvária na emerz pestovanie, tak ich tam niejako poumiestňujem
v podstatě pokud se podaří je odlovit co nejdříve , tak je slupne myslím i neonka nebo jakákoli stejně velká rybka
Keď tu čítam dotazy typu pomôžte
neviete čo môže byť mojím rybičkám
, tak mám obavy to dávať začínajúcim. Predátor by bol pre ne určite lepším riešením
Můžeš je za korunu (nebo 10centů) prodávat začínajícím akvaristům. Uděláš jim radost. Zadarmio bych je nedával, většina lidí si neváží toho, co dostane zadarmo.
Nemám vyloženého predátora, mám tam pri nich moliny a im tiež utečú
A ta nejkvalitnější
Živá potrava pro větší ryby
Dokážu utiecť, ale ak majú priestor a hlavne kde, to je určite tvoj prípad, môj tiež. Rovnako to nerieším skôr naopak, čo stým?
Králík je proti ním hadr co se týče množení
Já je mam v 54L a nevim co s nima, jak se množí. Ztráty určitě jsou, ale v mém případě jenom dobře
Mám odpozorováno že už druhý den prckové dokážou utéct , máme je společně se starejma , dokud se vejdou do huby potěr se zdržuje v kytkách kde na ně staří nemaj ... samozřejmě asi nějaké ztráty takto jsou ale neřešíme to
Když už se jim nevejdou do huby, při dobrým krmení tak za tři týdny.
0 29.01.2014 17:39 Vitamin2 – mlade
ahoj chtel jsem se zeptat kdy muzu dat male ocka mezi velke ocka?dekuji
nech je tam kde jsou , příroda si poradí , jak už ti tady radil kolega a doporučoval bych něco si o rybkách , údržbě něco nastudovat třeba tady na fóru toho najdeš spoustu ...
Dej nějaký mech atd. a porodničku nebudeš potřebovat. Budeš jen potřebovat odběr přemnožených gupek
Zařiď si prezentaci
Dobře, a po porodu vylovit do jiného akva, nebo nechat s dospěláky?
to jsi se rozhodně překouk.. Mám jen gupky
Pokud tedy nemáš v akváriu nic jiného než gupky , stačí když tam bude pořádnej trs rostlin do kterého se potěr schová , v plastové porodničce se nemá kam schovat před svojí matkou která je sama s chutí slupne ...
No měl jsem pocit že chceš potěr gupek uchránit před skalárama , ale možná jsem se překouk
Rostlinky tam samozřejmě mám, myslela jsem celkem prázdno ohledně rybiček
jinak jsem nikdy netvrdila, že se v odchovu nějak extra vyznám. Kdybych se vyznala, tak bych jsem nemusela psát do diskuze.. Chtěla jsem jen poradil, ohledně data porodu a případně, jestli použít porodničku, nebo ne. Nic víc
Asi by nebylo špatné udělat prezentaci,pro lepší představu
co máš pořád s těma skalárama?
80l na skaláry asi taky není to pravé ořechové ...
Celkom? prázdno? ani rastlinky.....?
Já ti to rozhodně neberu , jen má pocit že o tom odchovu nemáš ani páru , akvaristiky jsou přecpané různými barevnými variacemi gupek a jejich příbuzných, a v plastové porodničce si myslím nikdy neodchováš žádný kvalitní potěr ...
Mám 80l akvárko.. Začínala jsem s ním od začátku, mám tam tři paví kluky a 7 samiček, zatím je tam celkem prázdno
Rybičky mám jen jako koníček, rozhodně nepotřebuji ideálně vybarvené kousky
jinak jestli to potřebuješ vědět, tak já sama mám akvárko dost velké a navíc jeden známý shání paví očka a rád by je měl od někoho, kde si bude jistý stářím apod.
A jak velké máš akva a kolik obyvatel tam je?
kam je dáš ? skalára ti klidně slupne dvoucentimetrovou gupku , na odchov potřebuješ nejméně dvě další zařízené odchovny , a co s ne ideálně vybarvenými kousky ?
to rozhodně nemám v úmyslu
Přesně tak ... nakonec z nich stejně bude svačinka pro ty skaláry , protože to nebude mít kam dávat
Gupky se množí celoročně a celkem dobře bez výrazných úprav vody atd ... za tři měsíce jich budešmít tolik že nebudeš vědět co s něma ...
Příroda si poradí,přežijí silnější.
takže ty osobně porodničky vůbec nedoporučuješ?
Na druhou stranu,se ostatní pomějou
Nechaj ju tak, radšej venuj čas úprave akvária, substrát, rastlinky (živé), atď.
Pôrod príde sám, až tam bude dostatok rastlín, úkrytov z prírodného materialu, (drevo, korene) Mladé sa budú mať kde schovať a ich maminy budú rodiť bez stresu. Tak by to malo byť, alebo nesúhlasíš?
akorát ti ta rybka ve stresu předčasně vrhne a potěr se nedožije púlhodiny , pokud nemáš hustě osázenou jinou nádrž bez skalárů, nechal bych ji tam kde byla a nechal to na přírodě
Mimina žerou samice i samci a všichni docela rádi.
Ahoj, tipovala bych klidně do týdne.U mě většinou s takovýmhle břichem rodí do týdne.Dej ji do porodničky aby to nesežrali paví kluci.A pokud ji už v ní máš tak supr.
no ted tam plavou 2 malý , normálně ve volný vodě a jsou tam 2 samice + krevety , já viděla dohromady jen 3 malý , tak nevím
No nerodí najednou. Pokud tam potěr byl a už neni, tak mohl být spestřením jídelníčku rodičů
Starší reakce
mám tam více takových samiček s většíma bříškama,ale vyfotit je , to je úmění
Může mi prosím někdo poradit, zda moje paví očka čekají mladý? nevím zda je mám nechat přelovit do jiné nádrže,bojím se toho,aby mi skaláry nepožrali ty maličký :-/ sice úkrytů by měli dost,ale skalára je pěkně vyčuraná ryba
Starší reakce
Takýchto množení, či produkcie potomstva sa dopúšťajú skoro vždy začiatočníci. Tu je zámer niečo odchovať a nie si robiť starosti s matkou-samičkou. Je to údel, asi sa s tým robiť nič nedá.
Akoby sa to prenášalo od chovu iných domácich zvierat, jednoducho množiť a keď sa to množí, tak je všetko v poriadku a pri tom to môže byť naopak, čo už?
Keby len tušili, tí, čo takto začínajú a množia, že to ide aj samo v akváriu s rastlinstvom a správnym výberom rýb
Keby len tušili, že potom to niet kam dať......
Přidat reakci
1 ...... [19] ...... 95
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 156083x