Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Paví očko (Gupka) - rozmnožování, odchov

 

NápovědaFórum » Akvarijní ryby » Množení ryb 

Akvaristik.eu

Přejít na předchozí stránku 57 Přejít na další stránku   1  
Paví očko (Gupka) - rozmnožování, odchov
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.08.2010 13:37 Muž avast [49] – Re: Miras
No dobře, ale co jsem měl dříve, tak měli celý černý zadeček a očička nebyly vidět vůbec. :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.08.2010 06:20 Muž Miras [111]
avast napsal: Já třeba jednu takovou vlastním a ta za tu dobu co jí mám nikdy neměla skvrnu březosti, vždycky jí byly vidět jen ty očička malých, ale ani náznak skvrny.

a co asi byly ty očička, že by skvrna :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.08.2010 01:11 Muž avast [49] – Re: fxengine
Já si ještě dovolím taky reagovat na otázku s porodničkou.

Já sám jsem neměl dobré zkušenosti s porodničkou. Vymřelo mi v ní asi 5 samic, tak jsem si pak udělal vlastní. Pokud budete chtít, můžu to vyfotit, případně popsat postup výroby.

Jinak ještě podotknu k skvrně březosti. Některé samičky jí vůbec nemusejí mít. Já třeba jednu takovou vlastním a ta za tu dobu co jí mám nikdy neměla skvrnu březosti, vždycky jí byly vidět jen ty očička malých, ale ani náznak skvrny.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.08.2010 23:05 Usine – Re: fxengine
Stresované ryby mění barvu to je normální. Skvrnu březosti mají samičky pořád. Dát ji do porodničky musíš až tehdy když jí břicho jakoby z hranatí a posune se trochu k hlavě. Jinak se také říká že když v břiše rozpoznáš malé rybičky a i jejich oči, je to ten pravý čas na jejich porod. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.08.2010 23:03 Muž Sewer [99] – Re: Oskar.
Oni ne, ale ostatní ryby jo. Copak ty víš, co tam u nich ještě má hmm ? Já teda ne, protože to nenapsal a prezentaci nemá (to je ale zase jeho chyba ;-) )
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.08.2010 23:01 Muž Oskar. [23] - Amerika – Re: fxengine
Paví očka se množí i bez porodničky. Svůj potěr si většinou nežerou.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.08.2010 22:56 Muž Sewer [99]
Tak že by samici pavího očka zmizla skvrna březosti sem ještě neslyšel... Já sem vlastně ještě nikdy snad naviděl samici pavího očka, která by skvrnu březosti neměla.

Ten stres by byla snad možnost, ale na druhou stranu by tam samice měly vycítit, že může v klidu porodit, když k ní ostatní nemůžou :-O

Měl si jí tam nechat ;-) ... zkus jí tam dát, když se jí skrvna vrátila a i když jí do druhého dne zase "zmizí", tak jí tam ještě 1 - 2 dny zkus nechat.

Já bych to udělal ... ale třeba poradí někdo, kdo má taky takovou zkušenost ano
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.08.2010 21:25 fxengine – mizící skvrna březosti
Mám menší dotaz. Při zkoušení odchovu živorodky jsem se rozhodl použít koupenou porodničku. Odlovil jsem samičku (jednu z těch menších porodnička je strašně malá) a umístil ji dovnitř. Druhý den samičce téměř zmizela skvrna březosti. Po vypuštění rybky zpět se skvrna do dalšího dne vrátila a je tam dodnes (asi týden). Nevíte někdo čím to může být? Napadlo mě, že rybka byla ve stresu z malého prostoru. Ostatní mormálně porodily v akva a mám už asi 20 mladých. Dík za radu. :-)

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.08.2010 09:24 Žena kobroor [20] – Re: sustik
Mně na to fungujou Tetry černý. Z asi čtyř vrhů mi zbylo 1 paví očko...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.08.2010 23:13 Muž Miras [111] – Re: sustik
no jak jim nedáš pár dní najíst tak je to jasný, hlavně aby nezačly okusovat rostlinky :-)))
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.08.2010 23:05 sustik
smich smich zajimavý rady zkusim teda několik dní rybám nedat najist,sám sem zvědavej jak to dapadne. ano
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.08.2010 20:25 Muž Deathbull [1928] - Cichlidy – Re: sustik
U mě fungují jako regulace Hyphessobrycon megalopterus. Od dubna přežily pouze dvě malé rybky, většina byla sežrána ještě než dopadla na dno a co dopadlo vyplavalo po naplnění plynového měchýře nahoru jen jednou smich
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.08.2010 20:19 Muž avast [49]
Někdo říká samici betty, někdo samce betty. :) Nebo prý fungujou dobře čichavci, ale hodně lidí už psalo, že to zas tak moc nefunguje, ale viděl bych to takhle: když jim nedáš pár dní najíst, tak se na ně vrhnou s chutí. :)

Ale moje rady jsou jenom doměnky, protože já očka odchovávám, takže se jich snažim mit zase co nejvíc. :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.08.2010 18:48 sustik
Daří se mi množit očka,ale je to nežádoucí,v akvárku mám už tet 2 vrhy,tipuju že je tam tak 30 mladých. Prosím poradte jak je přirozenou cestou zlikvidovat,ale aby nepřišly k úhoně ostatní rybky a ospělá očka. rozzureny X-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.08.2010 02:18 Muž Gunguy [2]
je pravda , ze presne tuhle nemam...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.08.2010 01:55 Muž avast [49]
No, přidám se do diskuze, protože mám podobnou, ne-li stejnou porodničku a už mi v ní nevydrželo víc samiček. :) Myslím si, že to je stresem z velmi malého prostoru.
Porovnáme na sobě. Kdyžby sme byly cca 2 týdny ve velkém sále a pak se najednou přemístili do kabinky velikosti 2 ToyToy-ek, tak asi taky nebudem nervově úplně v pořádku. :)
Právě proto jsem přešel na porodničku, která je ušitá ze záclony ("vlastní" výroba /dělala to mamka/), drží to dvě 0,5 cm tlustý trubičky zasunutý do hadičky (aby nerezatěly) a to pak celé sedí na skle (jen ty dvě trubičky). Má to tvar krychle, bez jedné strany a není to ničím vystužené. K těm trubičkám je to připevněno režnou nití, ale tady je problém, že se musí káždý měsíc připevnit k tyčinkám znovu (jak se namočí a pak uschne, tak se to pak zpřetrhá).
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.08.2010 01:31 Muž NASREDDIN [1383]
Gunguy napsal: predevcirem mne umrela samicka zivorodky cernopruhe, byla v pohode a tlustaa hranata a vsechno, rikam si: bude to sypat.Tak ji dam do porodnicky (mam vetsi a jiny typ nez ty) i se samcem, pry se to ma, ale nemyslim...
Ty Bláho.
A proč se to má?
U živorodek tak nějak postrádám význam samce v porodničce. Leda by se měl nažrat.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.08.2010 23:53 Muž Gunguy [2] – Re: BBerunka
ja myslim, ze voda nemusi cirkulovata uz vubec pulku menit..... myslim ze to muze naopak rybkam v noci vadit kdyz tam mas velky proud, protoze u mne se schovavaji na dno pod kytky kde proud neni....

u mne v porodnicce umrela rybka jen kdyz mela problem pri porodu, a to nevim jak ovlivnit... i kdybych docela chtel :)... az na dve, ty umrely starim....
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.08.2010 23:49 Muž Gunguy [2]
a nebo proste byla stara , a nebo mela problemy pri porodu, take se mi to stalo a vetsinou , kdyz mne uz umre rybka, tak je tehotna.... predevcirem mne umrela samicka zivorodky cernopruhe, byla v pohode a tlustaa hranata a vsechno, rikam si: bude to sypat.Tak ji dam do porodnicky (mam vetsi a jiny typ nez ty) i se samcem, pry se to ma, ale nemyslim... no a najednou zacala plavat hlavou dolu, a mela kriva zada, tak jsem ji zkousel masirovat brisko a trochu ji prohanet po akvarku, porad lezela na zemi, a potom umrela... no a pri pitve mela v brise plno velkych nevivinutych mladat, ktera nemohla porodit, a proto umrela.... pry se to mladym samicim stava, ale muze se to stat i stare, a myslim, z i pavimu oku .........

kdyz jsem videl lihne black moll v jedne velike odchovne, nemyslim ze rybicka v porodnicce ma mali mista, je to sice trosku horsi jak v akvariu, ale podle mne ji to neusmrti... ja pro sichr davam pod ten rost jednu dve krevetky a taky tam jsou nejakci ti mali snecci

myslim ze za to porodnicka nemuze.....
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   06.08.2010 18:52 koikpor – ..................
moznosti: stres,malo miesta a mozno aj malo kyslika.......
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.08.2010 15:29 Žena BBerunka [10] - Živorodky – Re: Violet
těžko říct kde se stala chyba. já když používám porodničku tak ji do akvarka umístím tak aby ji ovýval proud vody z filtru. Mám filtr s otočnou výpustí takže to není problém nastavit, moje porodnička nemá žádné víko a " větrací otvory" má po stranách takže když tam nasypu baštu můžu sledovat jak tam s ní cirkulující voda hýbe. Ale i tak každý den porodničku proplachuji velkou stříkačkou - Janetkou. Myslím že u tebe voda porodničkou dostatečně necirkulovala a pokud jsi opoměla jí alespon z části vyměnit vodu tak se tam ty rybky prostě zadusili. Toť můj názor.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.08.2010 15:29 RobinJugas
Třeba nějaké toxické látky z té porodničky, ale to by se stát nemělo.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.08.2010 14:36 Violet – Re: pepik
No, ta porodnička vypada takto:

www.tommiland.cz/…

vevnitř se nachází takový přepad ve tvaru převrácené sedlové střechy, nahoře je tedy dospělá rybička a dole potěr, který propadne z té horní části do dolní. vespod na dně té dolní části jsou malé otvory, je jich celkem 16, mají šířku tak cca 1 mm a délku tak 2 cm. Porodnička je opatřena víkem, které má 8 malých otvůrků a jeden větší. Myslela jsem si, že ten větší slouží na podávání potravy. Ovšem jak říkám, porodnička se ponořila pouze tak, že jí zhruba 1 cm přesahoval nad hladinu, měla jsem za to, že je to tak správně, aby ta velká rybka, popř. potěr nevyplavaly...

Napadá Vás něco, co jsem udělala špatně?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.08.2010 13:39 Muž pepik [6]
A byly v ty porodnicce dirky?V ty casti co byla pod vodou.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.08.2010 12:56 Violet – Úmrtí březí samičky pavího očka v porodničce - kde se stala chyba?
Dobrý den, předevčírem jsem zakoupila porodničku Resun FH-02. V akvaristice mi nebyli schopni poradit, jak se ta porodnička používá. S ohledem na to, že jsem akvarista začátečník, snažila jsem se jít po logice věci. Porodničku jsem dala do akvária, odlovila do ní dva malé prcky pavích oček, které porodila druhá samička a potom jsem odlovila, dle mého soudu březí, samičku pavího očka. Byla žlutá a zdálo se mi, že má moc velké břicho a vzadu měla takové tmavé fleky. Dva dny byla samička na pohled v pohodě. Semtam jsem ji tam dala krmivo. I malí caparti byli v pohodě. Kolem porodničky po celou dobu kroužil samec pavího očka, asi její "milý". Porodnička plavala u hladiny a její horní část, která sestává z umělohmotného poklopu s dírkama byla nad hladinou. Tak nevím - budto bylo pod zářivkou vedro, nebo umřela žalem a ty malé šokem nebo nevím...udusila se? prostě ráno všichni tři mrtví. Jsem z toho velmi špatná. Prosím o radu, co jsem udělala špatně??? :-( :-( :-( :-(

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.07.2010 17:52 Muž D@n!€L [74] - Labyrintky
ve zverimexu mne rekli ze to muzu skusit ze zadny mrazeny pro poter nemaji tak uvidime :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.07.2010 15:59 Žena Lila1 [31] – Re: DaNiEl
Krmím malé gupky vločkovým krmivem, rozdrtila jsem jej na prach. Dorostly všechny - je jich 6, mají něco přes 2 měsíce, a už se nám i vybarvil sameček :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.07.2010 21:11 Muž D@n!€L [74] - Labyrintky
zitra du koupit par rostlinek tak se skusim poptat ;-) :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.07.2010 20:59 Žena katterinecka [2146] - Rostliny – Re: DaNiEl
ajo ty si z brna :-) Maji to v hornbachu (nevim jestli tam maji primo cyclop), ve sklorexu, nebo v akva-tera (tam ho meli jen nekdy). To jsou obchody kde vim ze by ho meli mit, urcite ho budou mit i jinde
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.07.2010 20:22 Muž D@n!€L [74] - Labyrintky
a nevis kde nebo spis ve kterym zverimexu to sehnat ?? slysim o tom posrve stydim
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.07.2010 20:06 Žena katterinecka [2146] - Rostliny – Re: DaNiEl
jj, nebo prodavaji jen takovou namrazenou desticku. Je dobry jim dat jen kousek a ten predem rozpustit
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.07.2010 19:40 Muž D@n!€L [74] - Labyrintky
myslel sem si to ze nitenky budou moc velky... www.nakupniulice.cz/…
je to ono ??
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.07.2010 18:29 Žena katterinecka [2146] - Rostliny – Re: DaNiEl
nitěnky jsou moc velké, pokud nechceš líhnout artemii tak by možná žraly i mražený cyclop, nebo spíš až trochu povyrostou
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.07.2010 18:16 Muž D@n!€L [74] - Labyrintky
vlockove prachove mam ;-) a jeste mne napadlo kdyz ne ty artemie tak co nitenky ??
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.07.2010 17:17 Žena katterinecka [2146] - Rostliny – Re: DaNiEl
Pokud je budeš krmit vločkami tak budou růst pomaleji a možná že jich nepřežije tolik, ale jestli jsi začátečník a odchováváš je jen pro zábavu tak to ani není potřeba
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.07.2010 17:06 Muž Deathbull [1928] - Cichlidy – Re: DaNiEl
Nepochybně to stačit bude, jen to nezapomeň pořádně rozdrtit, nepočítám že budeš kupovat vločkové prachové :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.07.2010 16:50 Muž D@n!€L [74] - Labyrintky
cetl sem ze ty maly muzu krmit vlockama, ale ze lepsi sou artemie... Bude teda stacit kdyz jim budu davat vlockovy krmeni ??
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.07.2010 13:59 Muž D@n!€L [74] - Labyrintky
jj to sem tady cetl :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.07.2010 13:01 Žena katterinecka [2146] - Rostliny – Re: DaNiEl
samičky gupek jsou těhotný skoro pořád, spíš by byla náhoda kdyby neporodily, s jednoho oplodnění můžou mít i několik vrhů, takže když je dospělá a někdy v poslední i dost dlouhé době byla ve styku se samcem, tak je dost pravděpodobné že mladé mít bude ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.07.2010 12:40 Muž D@n!€L [74] - Labyrintky
mam jeste jednu, ale ta ma bricho jenom malinko mensi ;-) takze by mohla mit taky mlady ??
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.07.2010 12:36 Muž D@n!€L [74] - Labyrintky
to je dobre :-) ... ve zverimexu mne ju dali asi schvalne, aby se ji zbavili, protoze kdyby meli sami tehotny a pak by jim porodily tak nevim co by s nima delali :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.07.2010 12:25 Muž voko [9] - Živorodky – Re: DaNiEl
Jo, ta ti za pár dní či týden porodí.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.07.2010 08:05 Muž D@n!€L [74] - Labyrintky
Fotka k příspěvku ahoj
chcu se zeptat jestli ja moje gupka tehotna ?? dovezl sem je vcera ze zverimexu a tahle uz takova byla :-)
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.07.2010 01:20 Žena katterinecka [2146] - Rostliny – Re: sajfrdík
mají dost velkou nádrž? dost rostlin nebo pořádný filtr? pravidelně měníš vodu?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.07.2010 23:41 Muž sajfrdík [14]
dospělá.malí se drží
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.07.2010 21:35 Žena katterinecka [2146] - Rostliny – Re: sajfrdík
jako dospělá rybka, nebo potěr? Nejspíš špatnými podmínkami v nádrži, nebo je něco sežere, chtělo by to víc informací. Ale gupky jsou dost odolné ryby
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.07.2010 21:27 Muž sajfrdík [14]
prosimvás mě pokaždý se vytře 2 krát a do tejdne chcípne.čim to je?

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.07.2010 19:37 Muž Yirka [9126] – Re: Siminka
Zde odpověď určitě najdeš: rybicky.net/forum/1728…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.07.2010 14:10 Muž Miras [111] – Re: Siminka
pročti forum, fotek je tu dost a dost
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.07.2010 11:32 Siminka – pomoc
Nebola chyb av rastline lebo na listoch je nejaky povlak.Diki.

+ Přidat reakci


Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [57] ...... 95

Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 155818x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/1728-pavi-ocko-gupka-rozmnozovani-odchov?od=2801