Plíseň
0
27.01.08 13:29 Michaela Diky moc...Ona tu "krupicku"mala len vcera,dnes uz nie...Tie bile bodky na bruchu(co su na fotke) ma vzdy.najviac ma trapia tie oci...Vcera uz nic nejedla,ani dnes...Rano zbehnem kupit tie lieky,teraz v nedelu nemam sancu,nic nie je otvorene...
Ja mam len tuto jednu rybu,tak skusim spravit vsetko,co sa da,aby prezila.
Ak sa mozem opytat-znamy mi radil podrvit jej nejake sirokospektralne ATB pre cloveka do vody vo vhodnom pomere,kym nekupim tie lieky pre ryby.Myslite,ze to mam skusit,alebo radsej nie...
Tak krupička to podle fotky asi nebude, je to příliš pravidelně rozmístěno, nejspíše to bude pigment. Jiank na těch očkách to bude jak jsem říkal nejspíše plíseň v kombinaci s mléčnou infekcí, břícho asi to samé. Jiank s tím masem to souviset může(asi bude), taky asi špatné životní podmínky(píšeš, že měla špinavou vodu. Jiank nasaď něco na plíseň a infekci-v akvaristice ti poradí dobrý je třeba Esha 2000-je to kombinované léčivo a působí hlavě na plísnová onemocnění, bakteriálním infekcím a parazitům, takže i případnou krupičku by měl potlačit. Je to sice drahý přípravek asi za 130Kč, ale zato funguje a je poměrně šetrný k rybám i rostlinám. Opravdu mohu s chutí doporučit

0
27.01.08 12:55 Michaela Dakujem za nazor,na fotke pracujem,pridam neskor.Este som zabudla spomenut,ze vcera,som jej hned vymenila vodu a vsimla som si,ze na bruchu mala malu skupinku bielych bodiek(moze to byt krupica?).Inak je cula,stale plava,ale kedze nevidi,je to des.
Mimochodom,cely jej zivot (6rokov)dostavala ako krmivo mrazene patentky,tento tyzden vsak dostala aj suruve bravcove maso.Moze to suvisiet?
Diky moc,foto pridam o chvilu
Ryba nemusela nutně oslepnou, nejspíše se jí na očích udělala nějaká plíseň nebo vznikla mloéčná infekce v oku(způsobují parazité rodu Proalaria).Pokud jsou oči vyboulené, tak to svědčí o velikosti rozsahu infekce, nebo plísně.Chce to určitě fotku.

Zašednutí je rovněž způsobené parazity(nejspíše).Určitě nasaď něco proti plísni a i proti parazitům. tady nejspíše nějaké léčivo typu FMC(nerad ho doporučuji, ale podle popisu se zde rozvinulo více nemocí najednou) nevím jaká je šance na přežití. Zkus dodat fotku, hodně by pomohla

Ahojte,
dnes som sa vratila zo sluzobky a doma sa mi akosi zabudli postarat o rybu.Bola v malej,uplne spinavej vode a OSLEPLA.Ona ma oci akoby niecim zakryte(bledy povlak),tiez ma stmavnute brucho (je to stvorzubec,mava to v strese),neprijima potravu-asi ju ani neciti. Prosim o radu,ako jej pomoct.Dakujem...
Starší reakce
A to je pravda, todleto

Mirne davkovanou metylenovou modri (preventin) nic nepokazis. Ale taky asi vyrazne nicemu nepomuzes.
Hmm...na plíseň jsem to taky tipoval, na krupici je to trochu velký. No snad to zmizí samo. Nemám tam radši preventivně dát malou dávku Preventinu? Nebo bych spíš právě neměl dělat nic, abych zachoval biologii? Děkuju všem !

Plíseň v tomhle stadiu opravdu zmizí sama, ale pokud tam nemáš studenou vodu.
Ja tam vidim plisen, v dobrych podminkach by sama mela zmizet, neni to moc. Pozoroval bych.
Píšeš, že nemají žádné příznaky a přitom jsi jich tam minimálně 5 púopsal

Je to počátek krupice nebo zaplísnění. Pokud je to pevně ohraničené, tak asi krupička.

Jo a rybky se otírají o kameny.
skus to foto nacitat este raz mozno sa uz nacita

Zdravim ! Nevíte někdo, co by to mohlo být? Rybka má na boku bílý flíček, který je tak jakoby vystouplý i s okolním povrchem těla. Viz. foto... plíseň, nebo cizopasníci? Rybka jinak nevykazuje žádné známky onemocnění, jen má někdy staženou ploutvičku, což dělají i jiné rybky. Některým jakoby padá ocásek dolů, občas polehávají, jedna trochu ztrácí barvu, jinak nic zvláštního, ani jiné příznaky. Detrit se mi zdá v pořádku. Děkuji všem za rady.
Starší reakce
Alofok: nesedi.ty vatove chuchvalce jsou na dne a obcas poletuji.parkrat jsem odkaloval,ale je tam toho porad hodne.premyslim,ze zacnu uplne odznova
-Příznaky:Různé části těla pokryty v malých i větších plochách "vatovými útvary".Sedí to???
a)Saprolegnia
b)Achlya
-Našla jsem si to v knížce snad je to ono -zkus to vyhledat na internetu

Možná vím co to je.

-Za chvilku to sem napíšu-pokud Ti to ještě pomůže.

dej tam nějake rychle rostouci aby spotřebovali nadbytek škodlivin a hlavně tam nedávej rybičky a kup si nějaky testna no3 atd.
Dej tam ty rostliny hned. Pomůžou ti stabilizovat podmínky v akvárku.
Takže už mi zbyly jen 2 neonky a dve parmicky .Odsal jsem dno a vymenil 10l vody.Muzu tedy hned nasadit rostliny nebo jeste pockat?
No já bych ted tak 2dny nekrmila a potom po maličkých dávkách-raději víckrát denně
Neřešilo se tu včera, jestli je skutečně nutné vydržet s nasazením rybek do nově zřízeného akva... etc., etc.?

Nekonečný příběh...
Rátam, že nebude trvať dlho, a zasa sa objaví názory, že čakať netreba. A dokonca, že je vhodnajšie nasadiť rybky čím skor a s rastlinami počkať, kým im rybky nestihnú vyhnojiť akvárium.

Horác:Už dopředu předpokládám,že mu asi ještě pár rybek umře a bude chtít hned další(jako většina začátečníků

)
To je právě ono ... mít zaběhlý filtr a nemít zaběhlý filtr, toť rozdíl ...
Jak vidíš, uvedený postup má svá rizika, hlavně pokud se akvárium hned na začátku přerybní. Daleko spolehlivější postup (z hlediska přežití ryb) je NEJPRVE rostliny a teprve PAK ryby - po třech až čtyřech týdnech a jen pomaličku polehoučku ...
No to co tam máte je plíseň a tu odstraníte odsáním zbytků potravy. doporučuji rybky tak 2-3 dny po odkalení nekrmit. a poté jak už bylo řečeno krmit málo. máte tam rybky, které toho moc nesežerou, takže opravdu malinko. Jo a s tim čekáním chápu, že je to pro začatečníky lepší, ale já jsem dělal v září totalní rekonstrukci akva a rybky sem tam musel dát co nejdřív, protože sem neměl další akva , ale jen kbelík....... tak sem je tam dal po 2 dnech a všechny to přežily....tak nevím co je pravda, ale musím dodat, že jsem je potom 7 dnu nekrmil a byl tam zaběhlý fitr, který sem přechovaval zapnutý tež v kbelíku
Jaké další rybičky?

Tak to byla mylná informace.Rostlinky je nejlépe dát hned při založení.
Teď vyměňuj obden 1/4 vody než se akva zaběhne.Další rybičky můžeš přidat až tak po 3 týdnech,až bude vše OK.
nekde jsem cet,ze rostliny mam pridat az po 14 dnech

Taky bez rostlin budeš mít i v budoucnu problémy.Rostlinky totiž odčerpávají z vody odpadní látky,bez nich je také zvýšené riziko tvorby řas.
je to nove akvarko.54litru a pouze zasypane dno.tyden jelo jen samotne cerpadlo a po tydnu jsem pridal 6neonek,2parmicky ctyrpruhe a 4 platy skvrnite.Po 5 dnech se zacaly delat ty chuchvalce a dneska uhynuly 2neonky a dve platy.krmil jsem 2xdenne.
Také si myslím, že jde o plíseň. Důkladně to odsaj a krm jen dvakrát denně. Krmnou dávku mají ryby (bezezbytku) spotřebovat cca do 5 minut. Pokud to nestihnou, dáváš jim toho moc. Zbytky krmiva nemají v akvárku co dělat.
Přidej více informací,kolik ryb, jak velké akva,jsou rostliny,jak často údržba....
Zacali se mi delat takove male vatove chuchvalce a po 2-3 dnech mi uhynuly 3 rybky.Ty chcuvalce se tvori okolo zbytku potravy a trusu a pote se usadi na dne pripadne poletuji po akvarku.nevite o co jde?
Starší reakce
a v profilu mam akvarium akorat tam nemam zatim fotky
georgede a co kdyz si toho teda vsimnu tak ji odlovim a jak ji mam pak lecit???
akvarko sem nechal zeběhnout nekolik dnu pred vypustenim ryb kysliku maj asi taky dost a nemoze to byt tim že jsem je včera poprve zacal krmit nitenkama????
Přidat reakci
1 ...... [20] ...... 23
Zpět na obsah sekce Nemoci • Zobrazeno 27007x