Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Plíseň

 

NápovědaFórum » Nemoci  

Přejít na předchozí stránku 4 Přejít na další stránku   1  
Plíseň
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.01.2016 09:19 Žena Mejtys [7] Re: romant
Fotka k příspěvku Dobré ráno, tak rybka je po čtyřech dnech s eshou 2000 stále v pohodě. Mám ji přendat do nového akvária. Běží tři týdny. Obyvatelé jsou zavlečení šneci (čtyři okružáci, dvě levatky) a jedna koupená neritina. Chtěla jsem někoho na řasy, tak mi doporučili ve zverimexu ji. Teď už vím, že dvacka je pro ni malá, ale naštěstí žere spirulinové tabletky, takže hlady snad nepojde. Hodnoty všeho jsou optimální a NO2 a NO3 stále neměřitelné. Používala jsem filtrační bakterie od Dennerle a Nitrivec. Rostliny jsou zatím v pořádku. Jen růžkatec odešel. Teplota 26 stupňů, jeden list mandlovníku a dvě olšové šišky. Tak co? Jsem nervózní, že se něco pokazí, ale v tom provizoriu se jí plíseň pořád vraci, i přes to, že denně měním třetinu vody.
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.01.2016 17:43 jamajcan Re: Mejtys
Proti zaplísnění ryb a jiker používám jen Anti-mykotin už několik let. Určitě to není znouzecnost.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.01.2016 17:32 Žena Mejtys [7] Re: romant
O.K. Díky moc! Kdo by to byl řekl, že bude s jednou rybkou takové práce. Ale pokud bude vše tak nějak fungovat, tak mne to bude asi dost bavit. Už teď mám nové akvárium místo televize. Hádám, že se z toho může vyvinout slušná závislost, co? ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.01.2016 17:23 R Muž romant [27981] Re: Mejtys
Jak Torben, tak šišky, tak mandlovník mají trošku jinej význam a dají se klidně kombinovat, tedy v míře rozumné. Kloním se k tomu mandlovníku, protože u něho je do vody dodáván koktejl flavonoidů a tříslovin, řekl bych v dobrém poměru, čímž neříkám, že ostatní je nevyvážené, jenom mě to prostě k těm listům v souvislosti s tvojí kauzou více táhne. Tak někdy je ten větší driják tím nejlepším řešením a ano, klidně podle návodu ten Anti-mykotin použij, ale nedávej do akvária, kde budeš používat žádný z těch imunitu pisilujích přípravků(Torben, šišky, list), vodu přisol a aplikuj. Tedy to bych si nechal, jako další postup, protože teď to podle popisu vypadá, že se ledy hnuly.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.01.2016 17:06 Žena Mejtys [7] Re: romant
To bude asi telepatie. Včera jsem ty listy objednala v nano verzi. Jeden list na 10 litrů. Nemá olšová šiška, kterou tam teď mám, podobný účinek. Nechci to překombinovat. Stačí asi jen jedno z toho nebo Torben, ne?
Ještě tedy seženu něco proti té plísni. Nemám zase zkusit ten anti-mykotin, který jsem koupila z nouze mezi svátky. Nebo je to svinstvo?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.01.2016 15:10 R Muž romant [27981] Re: Mejtys
Ne, tohle je "jenom" ten problém zaplísnění, takže se vydáš tímto směrem a budeme předpokládat, tedy podle toho co popisuješ, když eSha 2000 nezabírá, že už je na ní vytvořena rezistence a budeš muset použít nějaký jiný obdobný přípravek, jako třeba Mycopur, ale ještě lépe Omnipur od Sery. Určitě si sežeň listy mandlovníku mořského, který přidávej posléze do akvária, kde ta betta bude na stálo www.koblasa.cz/… , opatrně s tím, nebláznit, ve snaze rybě přilepšit se to obvykle přežene a to už je kontraproduktivní, zabarví to vodu, což nevadí. Jedn velkej list na 100 litrů vody, vložit do akva a nechat rozpadnout.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.01.2016 06:34 Žena Mejtys [7] Re: romant
Fotka k příspěvku Tak jsem popadla tablet a šla fotit. Docela šok. Před dvěma hodinami jsem přidala eshu a ryba je teď čistá. Mrkni na to. Je to možné?
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.01.2016 06:25 R Muž romant [27981] Re: Mejtys
Pokud o ploutve, nebo jejich čísti přichází, jak jsem z daného textu pochopil, budou na vině bakterie a máš pravdu v tom, že si je tzv. nosí s sebou a je jenom otázka v jak kvalitním prostředí se nachází, tak podle toho je to lepší a nebo horší. Tedy to bych usuzoval z toho, co jsem si přečetl. Jako možnost se nabízí použití přípravku Bactopur direct, tedy v té karanténě, ale rozhodně by to chtělo fotku.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.01.2016 06:16 Žena Mejtys [7] Re: romant
Ahoj Romante, tak plíseň je asi zpět. No, spíše asi neodešla. Rybka je stále v provizoriu u topení. Voda má kolem 28° a měním 1/3 denně. Vždy po vysazení eshy 2000 je den dva pokoj a pak má rybka opět zaplísnění na konci nějakého paprsku na ploutvičce. Původně jsem si myslela, že to je jen nějaký šlem, který se tam usadil přes noc. Druhý den byl ale obalený celý koneček a byl tenký jak nitka. Nasadila jsem opět eshu, ale ten kousek už jsem nezachránila. Poslední dny se zdála O.K., tak jsem ji dala na noc do odstáté vody do původního mini akvária, abych to trošku větší provizorium vyčistila. A dneska má chycené snad všechny konce paprsků. Hned jsem zase nasadila eshu, aby to nedopadlo jako minule, ale přeci to nemohu přidávat do vody stabilně. Jinak ryba je čilá, žere jak o závod a nezdá se, že by nějak trpěla. Já akorát začínám pochybovat o tom, zda ten problém není v samotné rybce, když si jej nosí všude sebou. Už když jsem ji dostala, měla paprsky na ploutvích různě ohýbané.
Nové akvárium jede už 16 dní. Dvakrát jsem měnila vodu a přidávala nitrivec a bakterie od Dennerle. Hodnoty se dle testů prakticky nemění. NO2 a NO3 neměřitelné, zavlečeným šnekum se daří a vše se zdá být na dobré cestě. Jen nový kořen chytá takový ten šlem, ale olšove šišky to měly stejně a dnes vypadají normálně.
Bettu jsem tam už chtěla další víkend přenést, ale takto nevím. Co teď? Mám udělat něco jako šestidenní kůru eshou a pak ji zkusit přendat, co to udělá? Pomoc! :-(

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.01.2016 18:54 R Muž romant [27981] Re: Mejtys
Je mu rozhodně líp. :)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.01.2016 18:45 Žena Mejtys [7] Re: romant
Tak nevím, jestli ten teploměr byl dobrý nápad. Můj rybičák se zamiloval. smich Krouží kolem teploměru v plné zbroji, ploutvičky pěkně roztažené a snaží se, co může. Je mi ho skoro líto. :-(

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.01.2016 15:12 R Muž afc1886 [14655] Re: Mejtys
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.01.2016 14:55 R Muž romant [27981] Re: Mejtys
Přisuň tu nádržku někam k topení, teď se topí stále, tak toho mlžeš využít, ale měj tam teploměr, aby jsi tu rybu neuvařila, netop na více jak 30 st.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.01.2016 07:05 Žena Mejtys [7] Re: romant
Ještě jsem koukala na net a našla jsem topítko Hagen Marina Mini 25 W, které je cca 15 cm dlouhé. To bych možná do aktuální nádržky přichytla. Je vhodné do cca 3,5 litru? Píšou max do dvaceti. Kdybych měla teď rybku alespoň v 10 L, tak bych se nebála, ale takto nevím. A pokud to je možné do nádržky dát, tak mám teplotu postupně zvyšovat např. po 2°C?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.01.2016 04:50 Žena Mejtys [7] Re: romant
O.K. řasokoule přendám do včera založeného akvária. Tam snad s filtrem a světlem vydrží. Zatím děkuji. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.01.2016 04:40 R Muž romant [27981] Re: Mejtys
Růžkatec by si poradit měl, ale řasokoule bych tam nedával. Ta teplota je důležitá. Prospívající bettu nebudeš nikdy mít ve 22 st.(to odhaduji).
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.01.2016 04:28 Žena Mejtys [7] Re: romant
Topítko ještě nedorazilo. Takže zatím je rybka na studeném odchovu. Do jejího momentálního ubytování by asi ani nacpat nešlo. Včera jsem sehnala alespoň dvě řasokoule a kus růžkatce namísto plovoucích rostlinek. Trochu se bojím, aby rostliny bez pořádného světla a živin neuhnívaly a nebyly tak spíše na škodu. Na víkend odjíždím. Bude to O.K. a nebo je mám raději vyndat? Testy vody zatím v pořádku.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.01.2016 15:32 R Muž romant [27981] Re: Mejtys
Ještě bych přitopil, na 28 st.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.01.2016 09:09 Žena Mejtys [7] Re: romant
Zdravím! Tak Betta je zatím O.K.. Žere sice podstatně méně než na začátku, ale už taky není tak vyhublá. První dny zbodla na počkání pořádnou dávku krmení 2x denně a teď nad jednou pomalu ohrnuje nos. Včera měla půst a dneska si s jídlem stejně jen tak pohrávala. Do vody přidávám Torben. Ploutvičky se mi zdály zpočátku na koncích téměř průhledné a teď se mi zdá, že jsou kouřově šedé a sem tam i chytají odstíny z vnitřní části ploutví. Vodu stále měním 1/3 denně. Jen ráno než se rozplave má na sobě jakoby šlem. Když pak začne plavat, tak odvane po kouskách do vody. Je to takto O.K.?

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.12.2015 19:36 Žena Mejtys [7] Re: romant
O.K. Provedu! Až nebudu vědět kudy kam, tak písnu. :-)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   30.12.2015 19:31 R Muž romant [27981] Re: Mejtys
Ano, tak jsem to myslel, i do této nádrže. Bez přípravku, nejlepší je mít dobře stabilizovaný akvo, čímž nabádám ke zdrženlivosti a trpělivosti s tím novým prostorem, rbu tam nedávat ne dříve než za 14 dní a stejně to podržet výměnou vody, rozhodně před i po přidání ryby. Nový akvo podpořit sem tam lehounkým zakrmením vločkovým krmením, aby se lépe a pevněji nastartovala nitrifikace, tedy to správné odbourávání n látek, na rostlinách nešetřit. :-)
Edit: Ještě je důležitý držet a to i nyní teplotu na nejnižší hranici a tou je 25 st. a mít akvo přikrytý.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.12.2015 19:26 Žena Mejtys [7] Re: romant
Moc děkuji. Rostlinky plánuji nakoupit o víkendu, pokud tedy akvárium dorazí zítra. Mám mu koupit nějakou plovoucí rostlinku i do toho pidiakvária? Je mi toho mého rybáka líto, když ho vidím v té skleněné kouli. Jako by byl v cele dva na dva metry. Už se nemůžu dočkat, až bude mít prostor, skrýše a čistou vodu. Doporučil byste mi nějaký přípravek do vody? Narazila jsem na pár výrobků od Dennerle, ale nevím, zda to není jen past na peníze a aby to nakonec rybce neuškodilo.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.12.2015 19:11 R Muž romant [27981] Re: Mejtys
Postupuješ správně. palec Přidávej, jako rekonvalescenční péči nějaký rašelinový výluh, třeba Torben dle návodu. Tu sůl nepřeháněj, pořiď nějaký živý rostliny, pomůžou s kvalitou prostředí, ideál jsou plovoucí. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.12.2015 18:57 Žena Mejtys [7] – Betta bílé pavučinky
Dobrý podvečer, k Vánocům jsem od neteře dostala bettu v cca 2-3 litrovém akváriu. Myslela to dobře, ale rybce jsem už objednala alespoň 20l s filtrem, topitkem ... Větší nemám momentálně kam dát. :-( Betta měla na boku nad levou žábrou malý chomáček jakoby pavučinky. Druhý den ho měla i na bříšku a na druhém boku. Podle fóra jsem odhadla, že to bude plíseň. Hned v pondělí jsem naklusala do zverimexu a koupila anti-mykotin. Vodu přísoluji a denně vyměňuji třetinu vody za odstátou. Chomáčky na boku jsou už téměř pryč a ten na bříšku se oddělí nejspíš zítra. Co dál? Mám rybičku ještě léčit nějaký den dva po zmizení příznaků?
Je mi jasné, že vodu bych asi měla měnit denně do té doby, než ji budu moci přenést do akvária s filtrem. Rady pro začátečníky jsem už nastudovala, tak snad založení akvária nějak dám. A když si nebudu vědět rady, tak vím, kde se zeptat. ;-)
Děkuji předem za odpověď

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.11.2015 10:44 R Muž romant [27981] Re: AKVA
Za den, za dva, nebo za týden, ale nedá to a ty se tady zbytečně nerozepisuj, zaregistruj se, zařiď prezenatci, ať se ti může poradit, jak to udělat, aby se to už neopakovalo.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.11.2015 10:41 AKVA – PLÍSEN
ahoj když mám čichavce zlatého a má plísen tak může umřít za jak dlouho už to má dva dny když plave tak se u toho zasekává PROSÍM PORADTE DÍKY :-(
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   17.11.2015 10:30 R Muž romant [27981] Re: AKVA
Tak prosím vypni Caps Lock. ;-) Měnit vodu, zaregistrovat se, zřídit prezentaci. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.11.2015 10:27 AKVA – PLÍSEN
DOBRÝ DEN MÁM ČICHAVCEZLATÉHO A MÁ PLÍSEN MÁ TO NA ZADNÍ PLOUTVI A NA BŘIŠE A POD KLAVOU TAK PROSÍM PORADTE

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.11.2015 19:02 R Muž romant [27981] Re: michalhzs
No a je to tady, ta prezentace bude bezpodmínečně nutná. ;-) Měnit vodu, klidně denně 1/3 objemu akvária, což už podle popisu zřejmě nezabere a proto aplikovat třeba eSHu 2000 dle návodu, ale bez prezentace, jako bych nic nenapsal. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.11.2015 18:56 michalhzs – Plíseň jak se jí co nejrychleji zbavit ?
Dobrý den mě se začela v akvariu vytvářet plíseň na rybičkách měl jsmem jí na platách, ted na sumečkách skvrnitích ated na neonkách. Na mečovkách,blackmollech a goldmollech zatím ne.Chtěl bych se zeptat co jim mám dávat do akvaria abych se tý plísně co nejrychleji zbavil ?.Předem děkuji za odpovědi. ;-)
Vyzkoušejte

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.05.2015 16:39 R Muž romant [27981] Re: perla3858
Tak zaměřit se na podmínky v akváriu jako prvotní a stále platné opatření, hlavně nepodceňovat výměnu vody, kvalitu filtrace a místo preventinu použít třeba eSHu 2000, což tedy silně pálím do neznáma, protože je klidně možný, že už se jedná o bakteriální problém, na což by bylo třeba ordinovat jinou medikaci, ale když to vrátím na úplný začátek, zřídit prezentaci předmětnýho akvária, uvést co nejvíce údajů o nádrži, aby bylo tzv. z čeho vařit a radit cíleně k danýmu problému.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.05.2015 14:10 perla3858
Dobrý den, prosím o radu. Chovám živorodky velkoploutvé na u jedné z nich se udělaly oranžové skvrny na hlavě a kolem tlamy. Později se jí zvětšila spodní část tlamy a na okrajích má hrbolky.Ryba normálně žere,ale už vypadá jak kladivoun:-( Dala jsem Preventin, ale nic se nezměnilo. Děkuji za radu.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   05.05.2015 11:03 Muž Strojek [141] Re: Doog
jaky tam mas filtr a je zabehnuty ?? ...proc si menil celou vodu ..mel si vymenit jen 1/2..v tom kyblu si mel vodu z akvaria nebo taky uplne cerstvou ?? kdyz budes mit kvalitni filtr zabehnuty dej je do akva a tyden men 1/3 vody denne a pak uz treba obden ..po 14 dnech muzes menit vodu tydne 1/3 a ted moc nekrmit.mozna bude mit nekdo i jiny napad ..
Udelej si prezentaci a dej tam co nejvice informaci o akva ..pak se bude radit lepe..
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.05.2015 10:57 Doog Re: Strojek
mno jen ze ja uz vymenil vcera tu vodunu celou do sucha mno tak ze řikaš abych je tam taky hodil?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.05.2015 10:53 Muž Strojek [141] Re: Doog
ja bych je take vratil do akvaria ..v tom kyblu budou jeste vice stresovane a lecbe to urcite neprida ..menit vodu a menit.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.05.2015 10:38 Doog Re: NASREDDIN
tak ze bych je tam mel dat spat? a co kdy tam maji zapli zduhovani?v tom kyblu?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   05.05.2015 09:21 Muž NASREDDIN [1383] Re: Doog
Vrátil bych je do akvárka a léčil tam, on ten kbelík bez filtrace nebude zrovna ideální karanténa, v tom kýblu si můžeš nechat odstát vodu na další výměnu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.05.2015 08:50 Doog Re: romant
ok dobře když jsem to udělal pondeli tak přišti ponděli zase.. jen ze nevim sehnal sem si veči kibl asi 30l MAM tam některy ryby? co maji ješte asi tu pliset? tak nevim jestli je mam dat sptky do akvari anebo je tam mam nechat? ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   04.05.2015 18:17 R Muž romant [27981] Re: Doog
Tak ono to nechce jenom teď když je problém, ale pěkně pravidelně týdně vyměnit polovinu nádrže, třeba jeko prevenci proti těm plísním. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.05.2015 18:00 Doog Re: romant
mno tet jsem vymenil celou nadrz tak snat tobude ok mno :-( nevim
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.05.2015 17:12 R Muž romant [27981] Re: Doog
Co takhle prostou, tedy proi někoho až sprostou vodoléčbu. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.05.2015 09:06 Doog – plisen
Fotka k příspěvku Dobry den potrebuji pomoc myslim ze to je plisen.. Dal sem lek ANTI-MYKOTIN .. i sul teplata vody 30 stupnu uz nevim co mam dělat moh by mi někdo poradit? :-( :-( moc to nepomaha
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.04.2015 13:59 dj Re: Horác
Ok, budu to nějak řešit. Buď pořídíme větší akvárko, nebo ji někomu dám.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.04.2015 09:57 Muž Horác [3942] Re: dj
Ono jde hlavně o to, že je to pro ni příliš malé a taky příliš nízké viz rybicky.net/atlasryb/skalara_amazonska ... nejspíš ji podrazíš ... a to si piš, že za to tě tu nikdo chválit nebude ... (teda nikdo kromě zastánců výroby zakrslých rybiček :o) ... A pokud ji nepodrazíš a vyroste tak jak má, tak se ti akorát bude trápit obrovská ryba v miniakvárku ... takže taky nic moc ...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.04.2015 09:38 dj Re: romant
Myslis kvuli skalara, nebo kvuli ostatnim rybam. Vim, ze by nemela byt sama a v tak malem. A opravdu to vadi az tak moc? Kdyz ji dam pryc tak to ovlivni i podminky v akvariu?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.04.2015 09:36 dj Re: Designer
Jedna rybka ma ale na konci tu ploutvicku takovou rostresenou a belejsi. Treba to bude ok. Nedari se mi to zachytit. Kvalitni fotak momentalne neni v provozu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   11.04.2015 18:31 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: dj
Myslis to bile zbarveni na ritni ploutvi?
Prohledni si fotky v atlasu: rybicky.net/atlasryb/tetra_neonova
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.04.2015 18:29 Muž patamatix [408] Re: dj
Ta spodní ploutvička je lehce bílá ;-)
Edit: jestli máš namysli ten slabí proužek na kraji spodní ploutve.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.04.2015 18:29 R Muž romant [27981] Re: dj
Zůstal bych u té vodoléčby a řešil osádku jako celek, tedy rozhodně tu skaláru pryč.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.04.2015 18:26 dj Re: dj
Na dolnich ploutvich maji takove bile mista a jakoby chomacky a trochu tu ploutvicku rozcepirenou. Vzdycky meli spise ploutve uplne pruhledne. Nebo je to normalni , ze konec te ploutvicky nekterym trochu zbela?

+ Přidat reakci


Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [4] ...... 22 23

Zpět na obsah sekce Nemoci • Zobrazeno 26608x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/1678-plisen?od=151