Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Znovuzaložení akvária

NápovědaFórum » Zakládání a údržba akvárií » Zakládání 

Akvaristik.eu

Přejít na předchozí stránku 14 Přejít na další stránku   1  
Znovuzaložení akvária
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   08.04.2012 08:26 R Muž romant [28001] Re: j0hny
Vodu hned po znovuzaložení bych dolil doplna. Vzhledem k tomu, že půjde o takovýto hrubší zásah a bude se měnit dno(hlavní zásobárna nitrifikačních bakterií) a společně s tím bude čištěn filtr, tak bych se pro tentokráte rozhodl k použití podpůrného prostředku pro bakteriotvorbu, třeba Nitrivec, který bude s tím restartem díky tomu, že obsahuje mletý zeolit(dokáže na sebe vázat škodlivý N látky) a kultury bakterií, nápomocen. To, že by bylo vhodné po restartu častěji než často měnit vodu, to je zřejmé, klidně denně, či obden 1/3 akva. Pokud bude posléze Tvoje delší nepřítomnost, tak pro případného pečovatele doporučuji krmit ne denně, ale obden takovou dávkou kterou jsou rybky schopny skonzumovat do 20 vteřin a na dno skoro nic nedopadá. Pokud bude mít ten, kdo se o kavárko bude starat chuť týdně menit 1/3 vody, tak to bude dobrá výchova.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.04.2012 05:24 Muž j0hny [86]
Koli nedostatku casu musim akvarko uplne prekopat a "zjednodusit" aby zakladnu udrzbu zvladla aj neznala rodina.
Akvarko uz je v dezolatnom stave, zariasene, dno zakalene, z molitanu na filt. hlave je uz ako kocka hliny, rastlinky zariasene atd...
Zvolil som tento postup:
Vypustim 30L vody do plastovej nadoby a odlovim do nej ryby.
Vyberem filter, vyperem v akvarijnej vode, vycistim hlavu a necham ho cirkulovat pri rybkach.
Vytrhnem vsetky rastlinky z ktorych nieco ostalo a setrne ulozim do velkeho kyblu s akva vodou.
Vypustim zbytok vody za sucasneho odkalovania dna, zjednodusim si tak prepieranie piesku.
Piesok preperiem v dalsom kybli s akvarijnou vodou. Nasledne do neho pridam cca 5kg piesku s väcsou zrnitostou (2-4mm).
Z akvaaria vyberem umelotinu (imitacia skaly zarastena javakom) a koren rozrezem na viac mensich casti.
Samotne akvarko riadne vydrhnem hubkou na riad.
Polozim na dno 4 rozmrvene gulicky bivoja ktore sa mi zvysili, na to ulozim a vyspadujem piesok, posadim plevel, prelejem vodu z kybla od rastlin, dolejem polovicu vody od ryb, a napustim do akva aj k rybkam cerstvu vodu aby bola zo starou 1:1. Prelovim ryby, prelejem vodu od ryb do akva, prelozim filter.
O par dni dopustim chybajucu polovicu vody.
Nasledovat bude uz jednoducha udrzba a denne krmenie. Musim totiz na par mesiacov odcestovat. :-(

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   18.03.2012 18:46 Muž Yirka [9196] Re: Raeda
Takto "připravený" filtr bych rozhodně nepovažoval za dobrý pro nastartování nádrže. Týden bez pohybu a 24 hodin bez vody bude plný shnilotin. Já bych vypral a počínal si jako u filtru nově spouštěného.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.03.2012 18:44 R Muž romant [28001] Re: Raeda
Takže propláchnot a jede ze od začátku, uhlí netřeba, to si nech v záloze pro nějaký krizový situace, stejně bude jeho účinnost po 14 dnech nulová.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.03.2012 18:42 Muž Raeda [4] - ŽivorodkyRe: romant
Odstaven více hodin z provozu filtr byl asi týden jsem ho měl vypnutej a den vyndanej z vody, takže ho nemusím ani oplachovat a mám ho dát do akva? Teď dělám dno.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.03.2012 18:40 Muž scorpion075 [254] - AfrikaRe: romant
A co se týče uhlí. S tím nalož dle libosti, jelikož jeho schopnost vázat na sebe různé látky po dvou týdnech mizí a stává se z něj obyčejné filtrační medium na kterém se tvoří bakterie.
Pokud tam nebude, vůbec nic se nestane
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.03.2012 18:36 R Muž romant [28001] Re: Raeda
Špinavej filtr je pro nově založený akvárko požehnáním. :)
Edit: Pokud nebyl odstaven více hodin z provozu. rybicky.net/clanky/373-zakladni-pouziti-filtracnich-hmot
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.03.2012 18:33 Muž scorpion075 [254] - AfrikaRe: Raeda
Ono ani tak nejde o ušpinění vody jako o spravné rozjetí nitrifikace. Když to přeženeš s dodáváním živin, může se stát, že místo akva plného užitečných bakterií ho budeš mít plné čpavku.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.03.2012 18:30 Muž Raeda [4] - ŽivorodkyRe: katterinecka
To jo předtím jsem akvárium zaváděl asi 10 dní než jsem tam dal ryby. ted s tím starým detritem a trochou vody by to mohlo být rychlejší ale stejně nebudu raději nikam pospíchat a nechám akvárko s vodou stát měsíc než začnu kupovat nové rybky.
A ještě mě napadlo co s filtrem? mám ho umýt a vložit až se detrit usadí nebo mám vyměnit uhlí a houbu ve stoji rovnou za nové?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.03.2012 18:25 Žena katterinecka [2146] - RostlinyRe: Raeda
stejně necháš akvárko nějakou dobu zaběhnout ne? jestli tam nějakej bordel bude tak se vyfiltruje nebo usadí ;-)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.03.2012 18:19 Muž Raeda [4] - ŽivorodkyRe: scorpion075
:-D Dobrá, takže já tam nasypu rovnou teď ten štěrk, mezi ním je stejně ještě ta "hlína" tak se to pak usadí a nemělo by mi to ušpinit vodu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   18.03.2012 18:16 Muž scorpion075 [254] - AfrikaRe: Raeda
No abys z toho nemněl kompost. Někdy míň znamená víc ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.03.2012 18:00 Muž Raeda [4] - ŽivorodkyRe: scorpion075
ano ale slabou vrstvu.. asi tak 1mm, zdá se mi to málo kupoval jsem jen 1 balení protože prodavačka řekla že to sačí dát jen tam kde chci mít kytky tak jsem to nasypal na 1 polovinu akvária a zasypal štěrkem, ale ted když jsem odstranil štěrk tak to mám rozlezlé všude ale není toho moc tak nevím jestli to kytkám bude stačit..
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   18.03.2012 17:56 Muž scorpion075 [254] - AfrikaRe: Raeda
Na co budeš schánět starý dno coze . To tam přeci máš ne ?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.03.2012 17:51 Muž Raeda [4] - ŽivorodkyRe: scorpion075
Jo dobře díky.. No rybky nasadím asi až za měsíc. zejtra seženu starý dno a přidám ho k tomuhle zasypu to naleju vodu. A pak teprve asi až za týden nasázím kytky. Jenže já mám na 112 l jednu zářivku a někdo psal že je to málo.. a psal abych si pořídil nějaké co2 že to pomůže a kytky budou odbře růst. No myslím že takhle moje akvárko skončilo kvůli špatnému světlu a špatnému čištění.. pokusím se na to dát pozor víc svítit a pořídit to co2 a snad se mi už dařit bude jako první měsíce akva
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.03.2012 17:42 Muž scorpion075 [254] - AfrikaRe: Raeda
Pokud chceš mít spoustu kytek tak by to problém být nemněl. Naopak spolu se zbytkem vody ti pomuže při nitrifikačním procesu. Podmínkou je ovšem rybky nasadit až uvidíš, že rostliny rostou ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.03.2012 17:35 Muž Raeda [4] - ŽivorodkyRe: scorpion075
Kupoval jsem starý dno pod štěrk, ale jedno balení. tak je to asi ono nebo nevím je to hnědé a malé jako prach neměl by to být bordel, ale spíš to starý dno..
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.03.2012 17:30 Muž scorpion075 [254] - AfrikaRe: Raeda
Myslíš hlínu jaká je třeba na poli nebo používáš termín hlína pro detrit(kal způsobený běžným během akvaria)?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.03.2012 17:18 Muž Raeda [4] - ŽivorodkyRe: OP
počkat takže se toho mám zbavit? nemůže to tam zůstat?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.03.2012 17:15 Žena pindruskaP [3] - TetryRe: OP
Já dnes taky renovovala akva... Při přidání nového dna pod rostlinky se mi vše pořádně rozvířilo, měla jsem strach, co to udělá...trochu je to na rostlinkách i kanenech, ale už se to usazuje a propadá dolů.. Tak snad se to pak usadí i tobě ;-) palec potlesk
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.03.2012 17:09 Muž Shrimpman [36] Re: Raeda
Zkus to vyndat lopatkou, nebo rozvířit a odsát.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.03.2012 16:53 Muž Raeda [4] - Živorodky – Hlína
Tak jsem se pustil do znovuzaložení. Vše je připraveno jen na dně akvária mi zůstala nejspíš hlína ze starého dna s vodou která se mi nepodaří asi už dostat z akvária. Může tam zůstat? Dokoupím asi ještě 1-2 balíky a zasipal bych to štěrkem. Jenže já tu hlínu a smítka mám i mezi štěrkem a můj kořen to taky schytal. Neušpiní se mi ihned voda když to takhle nechám? Snažil jsem se dělat co jsem mohl ale od toho štěrku tu hlínu asi těžko oddělím..

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.01.2012 15:55 Muž scorpion075 [254] - AfrikaRe: Mispulin
Pokud jsem dobře pochopil, tak bys vzduchoval jen v prostřední části. Tím bys, ale příliš kyslíku k bakteriím do molitanů nedostal.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.01.2012 15:53 R Muž Silent [5949] Re: Mispulin
Několik hodin nebude problém. Při delší odstávce vzduchování stačit ale nebude. Pak by to chtělo zajistit přísun čerstvé vody.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.01.2012 15:47 Muž Mispulin [67] Re: soubi
Schvalne jsem napsal typ toho meho filtru a ten kdo jej zna vi, ze uprostred obou kosu ktere jsou umisteny nad sebou je otvor cca 5-6 cm kterym hlava nasava vodu vlastne ode dna nadoby filtru. Na dno nadoby filtru voda priteka skrze molitny filtru "po obvodu" nadoby. Nevim, jestli jsem to popsal dobre, ale mozna se to da pochopit. Takze tim otvorem bych az na dno zpustil vzduchovaci kaminek a nemusel tak pouzivat zadny kybl. Navic bych nechal vodu ve filtru jak je , takze vlastne "original" z akvaria...ale z vasich reakci soudim, za par hodin by to tgak mohlo fungovat. Diky. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.01.2012 13:22 Muž soubi [32] Re: romant
....to není nápad ale ověřená zkušenost...akorát jsem to neměl na židli ale na takovým prkně se zarážkou(na ně se dávala vanička pro maličkou aby jsme nemuseli být ohnoutý do vany) přez vanu. Je to i bezpečnější kdyby to náááhodou vypadlo. Dobře asi víš jak by to okomentovala manželka :-D :-D :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.01.2012 13:06 R Muž romant [28001] Re: Mispulin
Nedala by se ta voda točit v nějakým belíku? Filtr na minimum a mělo by to fungovat, že se to nebude vůbec muset vypínat.
Edit: Je vidět že nejsem sám se svým nápadem. :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   31.01.2012 13:05 Muž soubi [32] Re: Mispulin
tak napusť do kýble vodu z akvaria, kýbl dej na židli, dej tem sání a výstup a udělej uzavřený okruh jako v akva a je to.. X-) já takhle studoval kudy teče a to jsem měl sudanej kryt čepadla...a šlo to :-D

dej to naplno, voda se bude okysličovat a pohoda klíded;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.01.2012 13:05 Muž scorpion075 [254] - AfrikaRe: Mispulin
To by fungovat mohlo, ale možná by bylo lepší náplně přendat do kýble s akva vodou a popřípadě dát do kýble i vzduchování jestli to bude na dýl. Nevím totiž jakým způsobem do filtru zatáhneš vzduchování.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.01.2012 12:58 Muž Mispulin [67]
Mel bych dotaz na zkusenejsi akvaristy: chystam se zgruntu predelat (vcetne vymeny dna) svou 160ku a tedy pocitam, ze nekolik hodne hodin bude muj zabehly externi filtr (Sera biofil professional 250) mimo provoz. Jestli jsem pochopil dobre zakonitosti ohledne nitrifikacnich bakterii, tak ziji dokud jim proudem prichazi kyslik. S ubyvajicim kyslikem umiraji. I napadlo me oddelat hlavu filtru, nechat v nadobe vsechny zabehle naplne (u mne jen molitany) vcetne vody a po dobu jeho odstaveni silne (ode dna) vzduchovat kompresorem+kaminkem. Mysllite, ze to bude fungovat a nitrifikacni bakterie takhle x-hodin vydrzi?
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.01.2012 19:05 Muž Raeda [4] - Živorodky – Takže jsem to po...
I přes počáteční snahu se mi nepodařilo akvárium dát znovu dopořádku.. kytky nevypadají nejlíp, ale stále se drží a z ryb mi zbyli jen 3 neonky. Vůbec nejsem spokojený s tím jak ted vypadá mluvil jsem o kořenu ten jsem vyndal ale i po takové době ho nemůžu vrátit do akva protože strašně barví.. těch dlouhých řas jsem se zbavil jedním přípravkem. Ted mé akvárko vypadá tak že se kytkám nechce růst, voda je nahnědlá po tom kořenu(ted vůbec nekrmím) a ted mi po předním skle rostou řasy.. nevím proč jen na něm protože ono není vystaveno přímo sluneční paprskům z okna a to boční má k oknu blíž a zarostlé není..
Něco jsem pokazil a neudržel rovnováhu a nakonec jsem to vzdal.. Ale nechci se koukat na můj neúspěch a chci ho dát zas dopořádku a tentokrát být maximálně opatrný a nikam se nehrnout.
Asi zítra vylovím ty 3 neonky do menšího akva s tou jejich vodou a akvárko zruším a znovu založím.
Vyleju vodu, dám pryč štěrk ten očistím, nejhezčí kytky zachráním snad mi nepřenesou řasy do nového.. No a začnu odznova a tentokrát si dám načas i když zezačátku se mi asi půl roku dařilo ! až pak se to začalo podělávat nevím proč a na co si mám dát pozor.. Každopádně to ještě jednou zkusím..

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.12.2011 12:47 Muž Yirka [9196] Re: snehulda007
To dno opravdu není ideální. A čím více do nádrže zasahuješ, tím je to horší. Mražené krmivo je třeba kupovat z dobrých zdrojů, např: www.aquamaster.cz/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.12.2011 10:18 Muž snehulda007 [850] Re: Yirka
OK. Patentkami přikrmuji.Tak mluvnicky už to mam snad správně a teď co s tou nákazou?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.12.2011 08:47 Muž Yirka [9196] Re: snehulda007
OT
A jak ty patentky po rozmražení žerou? Rostou ještě? ;-) :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.12.2011 17:28 Muž snehulda007 [850] Re: Sid
Patentky přikrmuju jednou za tři dny kvůli drápatečce. Před tim neřž je dám do aq tak je pořádně proplachuju. A kde je mám kupovat? Popř. čim jinym krmit drápatečku?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.12.2011 17:24 Muž snehulda007 [850] Re: Johan
Asi největší průser u mě je špatný dno. 4erná drť,velká frakce,ostré hrany,a přimíchaný bílý zřejmě mramor.Špatně se odkaluje. Takže dno nahradim křemičitým pískem. Chci přidat rostliny,silnější světlo... Začalo to tak že mi uhynuly čichavci na vodnatelnost.(hned jak se u nich projevila tak jsem je přendal do karantény).Na hlavu jsem dal větší molitan a asi dva týdny denně měnil část vody než se nový biomolitan zaběhne. Pak byl nějakou dobu klid,ale pak začaly ty platy. Nemoci se objevily pokaždý když jsem se "víc rejpal" ve dně. To je další důvod proč ho chci vyměnit. Já vim že jsem to někde musel pos... ,ale vážně mě nenapadá kde... Ze všeho nejvíc se bojim o ancíky a drápatečku. Jak mam teda teď postupovat?Už sety problémy vlečou delší dobu a zdá se mi že se to pořát zhoršuje. :-(
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.12.2011 17:02 Muž Johan [4955] - RostlinyRe: snehulda007
Spíš než zbrkle znovu zakládat, tak bych popřemýšlel, co se udělalo špatně. V začátcích nejsou nemocné ryby výjimkou a tak byste taky mohl znovuzakládat akvárko každý měsíc.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.12.2011 16:50 Muž Sid [6686] - RostlinyRe: snehulda007
Mražené patentky = jeden z největších "dreků" pro hobbyakvaristy. Hned za mraženými nítěnkami... :) (Profiakvarista ví, kde nakoupit, aby nekoupil "drek". :-))
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.12.2011 16:00 Muž snehulda007 [850] Re: Johan
Ryby vypadaj normálně,přijímaj potravu,množí se,ale některý polehávaj u dna,schovávaj se,a všim jsem si že některý maj dlouhý bílý nitkovitý exkrementy. Jo a jedný platě se objevila na hlavě plíseň tak jsem jí přelovil a léčim jí. A teď koukam že jedna zůstává vyset hlavou dolů. Údržba-dvakrát týdně odkalení a výměna 1/3 vody. Je možný že jsem nákazu zavlek do aq mraženýma patentkama? Nebo rostlinou?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.12.2011 08:03 Muž Johan [4955] - RostlinyRe: snehulda007
A co to je za nemoc? Je fotka nakažených ryb?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.12.2011 18:49 Muž snehulda007 [850]
ahojte. Musim znovu založit aq kvůli parazické nákaze.Chci se zeptet když budu desinfikovat rostliny v hypermanganu,jak silný roztok a na jak dlouho tam rostlinky ponořit? Vydesinfikuje se tak i kořen na kterém je přirostlý anubias? Ryby bych přelovil do náhradního aq a tam bych je přeléčil multimedikanem.V aq mám platy a ancistrusi. Nemoc se projevuje na platách. Stane se něco ancistrusům když preventivně projdou léčbou ikdyž nejspíš (nevim to jistě) nakažení nejsou? Navíc ne všechny platy jeví známky nákazy,ale nemam kam jinam je dát a bojim se aby se to u nich neprojevilo až je vrátim do novězaloženého aq. Navíc mam v aq ještě drápatečku a neritku a faunus ater. Jak mám přeléčit je aby mi nákazu nezavlekli zpět? Moc prosím o radu někoho zkušeného,moje začátečnické zkušenosti na to nestačí a sestavit sám nějaký rozumný scénář řešení tohohle průseru se bojim. Nechci přijít o žádného člena osazenstva... :-(
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.12.2011 17:45 R Muž romant [28001] Re: Sid
Jsem rád, že jsem odhadl správně "poradcův" záměr. ano
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.12.2011 17:41 Muž Sid [6686] - RostlinyRe: romant
...Jinak pro inspiraci...
Děkuji. :-)
(Smyslem prezentace tohoto akva je ukázat na možnost zdárně provozovat jednoduché rostlinné akva i méně zkušenými akvaristy... ;-))
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.12.2011 13:42 Žena katterinecka [2146] - RostlinyRe: Vlkoun
raději nějaké ne moc náročné na světlo, přecejen ta výška akvárka je dost velká, některé z těch co psal romant, jinak cokoli nižšího
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   06.12.2011 13:40 R Muž romant [28001] Re: Vlkoun
Já nejsem vyznavačem nějakých koberečků, ale to je daný tím, jak akvária provozuji(Low-tech), takže moje povědomost o nějakých rostlinách do popředí je pouze všeobecná.
rybicky.net/atlasrostlin/echinodorus_isthmicus
rybicky.net/atlasrostlin/sagittaria_pusilla
rybicky.net/atlasrostlin/cryptocoryne_wendtii_tropica
Jinak pro inspiraci vydařeného koberečku rybicky.net/nadrze/13634
Určitě se vyplatí podívat do prezentací ostatních a inspirovat se u nich.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.12.2011 13:29 Muž Zoidik [2193] - Ničemu nerozumím, nic neumímRe: katterinecka
Já to koupil jakože nějaký mix plovoucích rostlin s tím, že udělám nějaké plovoucí ostrůvky... no jak to dopadlo bez komentáře. No co, člověk se časem učí a nejlepší jsou vlastní chyby :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.12.2011 13:26 Muž Vlkoun [0] Re: romant
A jaké nízké rostlinky nebo mechy bys doporučil do přední části?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.12.2011 13:17 Žena katterinecka [2146] - RostlinyRe: Zoidik
smich kupovat okřehek, promiň ale nemůžu si pomoct
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.12.2011 13:15 Muž Zoidik [2193] - Ničemu nerozumím, nic neumímRe: romant
S těma plovoucíma nevím. Koupil jsem (jestli se tada nepletu) rybicky.net/atlasrostlin/lemna_minor a jak se to rozrostlo, tak to je hrůza. Dvě neúspěšné likvidace a třetí snad teprve nějak zabrala. Na hladině mi ještě plavou pistie z jezírka které zimuju v akvárku a každých 14 dní polovinu vyhodim aby zase mohly dorůst a ja zase vyhazovat. Pro náročné rostliny na světlo mi ty plovoucí přijdou jako absolutně nevhodné, takže jestli chceš rostlinné akvárko, tak bych se jim vyvaroval velkým obloukem. Spíše se orientovat na tu druhou možnsot co navrhuje romant a nechat nějaké rostliny se plazit po hladině.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.12.2011 13:03 Žena katterinecka [2146] - RostlinyRe: Vlkoun
dánia jsou hodně divoký, ale určitě je zábava na ně koukat. Neměl bys k nim dávat ryby co mají rády klid.
Mě nebo i některým dalším, příjde lepší nemíchat společně Ameriku a Asii, ale jestli chceš společenské akvárko a vybereš ryby co se k sobě hodí, tak je to docela jedno. Koukni třeba i na parmičky čtyřpruhé (ale zas s jinými spoluobyvateli), kdybych měla další a tak velké akvárko, tak bych tam dala je ;-)

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [14] 16 17

Zpět na obsah sekce Zakládání a údržba akvárií • Zobrazeno 18425x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/15662?od=651