Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Znovuzaložení akvária

NápovědaFórum » Zakládání a údržba akvárií » Zakládání 

Akvaristik.eu

Přejít na předchozí stránku 11 Přejít na další stránku   1  
Znovuzaložení akvária
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.12.2015 22:36 Žena sonetka [136] - ŽivorodkyRe: Miruš
Hygienu zajišťuje externí filtr :
www.sklorex-akvarium.cz/…
perfektní výkon a spolehlivost
Další hygiena je aktivní dno, které též je schopné zpracovávat odpad a hromada kytek na steroidech CO2 a světlo :)
Dno jsme měli původně jen písek, ale kytkám uhnívali kořeny, takže po restartu šla půlka písku pryč a smíchala se z :
www.sklorex-akvarium.cz/…
dno je lehké, vzdušné a kytky v tom koření jak blbé :-D
takže bordel co produkují Molly má své odbytiště :)
A když jsme kupovali Molly, tak na 60 nám bylo řečeno i 10 ks, bo jsou to hejnovky a rády jsou po kupě ... u nás v tom problém není :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.12.2015 16:14 Žena Miruš [15] Re: sonetka
jak že máte řešenou tu hygienu? Já mám mollyn 6 a asi 11mladých mi tam plave.. 3 dospělé mollynky povezu ke kamarádce a uvidím kolik jich přežije z mladých..
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.12.2015 23:10 Žena sonetka [136] - Živorodky
No mi máme 60litrů akva a máme tam cca 10 mollyn dospělých a nevypadá to. že by trpěli nedostatkem prostoru a živořili. Jsou to všeobecně nenáročné ryby, ale trošku nepořádné :(

Hygiena je řešena externím hrnce a vše šlape jak hodinky :), momentálně tam plave ještě tak 50 mladých :-D, na nový rok budou k dispozici :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   26.12.2015 12:33 R Muž afc1886 [15243] Re: Miruš
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.12.2015 12:30 Žena Miruš [15] Re: afc1886
no to by mi vyhovovalo, ale tím, že tomu nerozumím a pán co mi ho doporučil mi napsal to co jsem psala tak řeším to uložení za komodu.. jsem začátečník co se týká vnějších filtrů, ale co jsem četla nebo viděla všechny byly pod úrovní akvária a elektrika nad ním tak nevím, proč by tento to měl mít jinak, ale bylo by to fajn..
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   26.12.2015 12:28 R Muž afc1886 [15243] Re: Miruš
Tento filtr se ale pokládá vedle akvária,jestli se nepletu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.12.2015 12:21 Žena Miruš [15] Re: Legioix
www.akva-exo.cz/…
je malý a už ted by se tam vešel, ale komodu bych ještě pošoupla dopředu.. spíš mi jde o to jestli může být na té trubce od topení ikdyž bude odizolovaná a na dřevěné poličce.. snad to nebude zespoda do filtru moc hřát.. je to pitomé, ale jinak to nevymyslím abych nemusela kupovat novou komodu.. to by mi ani doma neprošlo.. to by manžel radši vyhodil akvárium :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.12.2015 12:11 Muž Legioix [574] Re: Miruš
Co je to za filtr? Za tou komodou je dost málo místa.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.12.2015 11:57 Žena Miruš [15] – kam s vnějším filtrem..
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku ahoj, řeším vnější filtr do mého malého akvária.. dostala jsem krásný tip takže vybráno mám, ale měl by být níž než 70cm a zásuvka nad ním... nejlépe dát filtr do komody pod akvárium.. toto vše vím.. problém je v tom, že komoda na které akvárium stojí je šuplíková.. není pod akvárium určena.. takže dovnitř nejde.. chci se tedy zeptat zda vidíte jako schůdné řešení dát filtr za komodu, ale nemohu až na zem tak mě napadlo obalit trubku od topení izolační pěnou a nechat si tam uříznout prkénko na míru a vytvořit za komodou jakousi poličku.. přikládám foto pro představu.. a pokud se mi filtr nebude vejít pod kryt akvária budu ho muset uříznout.. nejspíš.. moc děkuji za názory jak by jste to vyřešili vy.. upřímně komodu pod akvárium kupovat nechci.. není kam dát tato stávající a jiné místo nemám.. ani tolik financí.. děkuji :-D

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.12.2015 11:52 Žena Miruš [15] Re: Jifi
ano mám dva pancéřníčky, ale bohužel druh nevím :(
Vyzkoušejte

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.12.2015 17:46 Muž Jifi [675] Re: Miruš
Vykašli se na počítadla. Na molyny máš akvárko tak na hranici. Je trochu malé z toho důvodu, že to nejsou malé rybky a umí se trochu prohnat.
Co se čistoty týká, holt musíš často odkalovat.
A jak se tak dívám na fotku akvárka, víc rostlin by mu prospělo ;-)

Edit: Na fotce jsem měl pocit, že vidím nějakého pancéřníčka. Jaký to je druh?
Vyloženě malé to pro ně není, ale větší by jim pasovalo víc. Molyna je větší ryba než třeba paví očko.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.12.2015 17:43 Žena Miruš [15] Re: Miruš
V atlasu píší, že může být i menší nádrž jen je třeba dbát na větší hygienu akvária.. stačí tedy jednou týdně nebo mám odkalovat častěji když tam tedy je 6 moll a dva pancéřníčci? Ted jsem teda smutná jestli jim to je malé.. a to mi v akvaristice říkali, že jich mohu mít mnohem víc ty vado.. ještě že jsem trvala jen na nízkém počtu.. hmm
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.12.2015 17:39 Žena Miruš [15] Re: Jifi
myslíš že 54l je na 6 moll malé? Tak to jsem si naběhla v akvaristice kde mi je doporučily ale ikdyž to zadám do počítadla tak mi to hlásí že počet ryb je v pořádku.. :-O
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   20.12.2015 15:13 Muž Jifi [675] Re: Miruš
Ale na molyny máš to akvárko trochu malé.
Já bych se ani nebránil (v případě 120 l) hejnu nějakých menších rybiček. Hejno, kde je 20-30 rybek, vypadá taky pěkně.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.12.2015 15:04 Žena Miruš [15] Re: Jifi
Moc děkuju.. jsem tím teď pohlcena tak jak mám čas čtu a přemýšlím :-) chci mít hodně zarostlé akvárium a méně rybiček.. nenáročných páč na velkou akvaristiku s malými dětmi nemám moc času.. vím, že u těch živorodek je třeba odkalovat tak to tedy dělám dobře.. potlesk
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   20.12.2015 14:57 Muž Jifi [675] Re: Miruš
Uf, to bylo opravdu moc dotazů.
Odpovím jen na některé, ať nenapíšu celý román.
Miruš napsala: Ahoj, můžete mi prosím poradit jak postupovat při výměně filtrů.. jako že si koupíte nový a chcete ho vyměnit za zajetý co je v akváriu..
Přidáš do akvárka nový filtr a až je zaběhnutý, tak ten starý vytáhneš :-)
Přesně tak to teď budu dělat. Pod stromeček jsem si koupil nový externí filtr. Napřed nechám tak měsíc běžet oba a pak ten vnitřní vytáhnu. je potřeba, aby v novém filtru dobře nastartovala nitrifikace a to pár týdnů potrvá.

Miruš napsala: Dále mne zajímá - četla jsem tu, že někdo neodkaluje každý týden jen mění část vody a odkaluje třeba jednou za měsíc.. mám 54l akvárium a v něm 8 živorodek moll takže odkaluji každý týden - hodně kadí
S takovou rybí osádkou v tak malém akvárku je potřeba odkalovat často.
Četnost odkalování záleží na tom, jaké živočichy máš, kolik jich je v akvárku a jak je akvárko velké. A taky jak je zarostlé. Jsou třeba i akvárka skoro bez rostlin, tam je potřeba odkalovat fakt často.

Miruš napsala: do budoucna si přeji minimálně 120l akvárium.. u takového objemu se mění také třetina vody nebo stačí méně?
To záleží na rybí osádce, ne na velikosti akvária. A taky to záleží na metodě hnojení.

Miruš napsala: a není mi jasný jak měníte vodu v obrovských nádržích
Asi snad všichni rovnou hadicí nebo sprchou do akvárka - nutno si hlídat teplotu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.12.2015 14:41 Žena Miruš [15]
Fotka k příspěvku Ahoj, můžete mi prosím poradit jak postupovat při výměně filtrů.. jako že si koupíte nový a chcete ho vyměnit za zajetý co je v akváriu.. Dále mne zajímá - četla jsem tu, že někdo neodkaluje každý týden jen mění část vody a odkaluje třeba jednou za měsíc.. mám 54l akvárium a v něm 8 živorodek moll takže odkaluji každý týden - hodně kadí :-D ale zajímá mě to z důvodu, že do vudoucna si přeji minimálně 120l akvárium.. u takového objemu se mění také třetina vody nebo stačí méně? A také mně zajímá jak se odkaluje dno u nádherných akvárek, které jsou celé porostlé koberečkem.. a není mi jasný jak měníte vodu v obrovských nádržích - jako technicky si to nedovedu představit.. já odkalím jeden kýbl a ten tam zase naleju.. není problém si ho nechat do rána odstát popřípadě upravit vodu regulátorem ale jak měníte naráz třeba 50l? Jsou to takové dotazy, které se mě netýkají, ale při čtení těchto stránek mě napadají :-D a taky až jednou budu mít to větší akva chci venkovní filtr a to už vůbec nevím jak se s ním pracuje.. neumím si to představit.. ukáže mi to někdo třeba na akva burze? Moc děkuji a nezlobte se za všetečné otázky :-D zbylo mi tu akva po krabovi tak jsem pořídila rybičky.. kdysi jsem je měla.. mám založené akva měsíc a kousek takže zatím nic moc a pořád se mi voda zdá trochu šedá.. ikdyž možná to dělá sklo jestli je to možný, protože zvrchu se mi zdá krásně čirá.. běželo naprázdno jen s rostlinkami měsíc než přišly rybičky.. tak uvidíme co dál.. mám málo kytiček tak se těším na další dokoupení.. to jsem se ale rozepsala potlesk

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   15.12.2015 18:12 Muž Jifi [675] Re: stafhaf
stafhaf napsal:
Spíš mě ted zajímá: pokud je substrát místy pokryt ruduchou či řasama, je vhodné ho přesypat jiným? Pokud tam chceme dávat nějaké kytky, asi to bude chtít místy dosypat.

A co si od toho slibuješ?
Problém s řasou tím nevyřešíš ani omylem.
Je potřeba pochopit, proč tam ty řasy rostou.
A pak upravit péči o akvárko tak, aby řasy neměly podmínky k růstu.
Aby bylo možné nějak radit, je potřeba udělat to, co psal romant: zaregistrovat se a udělat prezentaci akvárka.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   15.12.2015 17:54 R Muž romant [28001] Re: stafhaf
Nevím co je to slušný filtr, když ani neznáme o jaký filtr se jedná, ale nebude rejpat. Doporučím se zaregistrovat a založit prezenatci předmětnýho akvária, aby se dalo skutečně cíleně poradit a nebyl z toho sáhodlouhej korespondenční kurz. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.12.2015 17:46 stafhaf Re: romant
Filtr má slušný, ten bych neměnil.

Spíš mě ted zajímá: pokud je substrát místy pokryt ruduchou či řasama, je vhodné ho přesypat jiným? Pokud tam chceme dávat nějaké kytky, asi to bude chtít místy dosypat.

Zatím se to jeví tak, že mu dokoupíme nějakou tu rasboru, at není sama a doplníme rostliny.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.12.2015 17:40 R Muž romant [28001] Re: stafhaf
Tak je to věštírna, ale nebál bych se udělat radost vhodným filtrem, funkční nitrifikace je základ a za vcelku solidní peníz se dá pořidit vnitřní klasika v podobě čerpací hlavy a kostky biomolitanu. www.greenpets.cz/… a www.greenpets.cz/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.12.2015 17:28 stafhaf – oživení akvária
chán má akvárko, jakože stará se, ale že by tomu dával tak moc, jak bychom očekávali, to ne. Rád by ho nějak oživil, upravil, ale sám se k tomu nějak nemá.

Rádi bychom mu koupili na vánoce nějaké věci do akvárka, jen nevím, jak postupovat.
Akvárko je cca 120l, zarybněno devíti neonkama obecnýma, dvě rasbory nějaké, dva ancistrusy, něco málo rostlin.

Rok či dva zpět měl akvárko zamořeno ruduchou, opravdu všude chomáčky, hnus. Kameny se očistily, rostliny nejvíc poškozené odstraněny, přebraný štěrk. Nyní tam něco málo ruduchy přetrvává, ale v rozumné míře (přiznám se, že ruduchu nepovažuji za úplný mor, pokud je v akváriu ve snesitelné míře, spíš dle mě evokuje, že se "něco" musí doladit).

Jelikož nám v akvárku roste všechno hezky a měli jsme přemnožený růžkatec (ceratophyllum), což je podle mě v podstatě snadno pěstovatelný plevel, dali jsme pár rostlin tchánovi. Do týdne, deseti dnů mu z růžkatce zbyly jen stonky, jak když orvete kopr do polévky.

Čím to může být?
Tvrdost vody? Nesnese se s jinýma rostlinama u tchána? Orvaly ho ryby?

Jde o to, že jsme mu chtěli dokoupit pár rybek, např. ty rasborky, ale nyní spíš přemýšlíme, že dokoupíme rostliny, pořádně zalesníme, zkusíme, jak se co uchytí, jak to začne odebírat živiny z vody a celkově, zda se to nějak v akvárku rozroste. K tomu třeba CO od Rataje v kapkách, to se u nás osvědčilo perfektně.

Což mi připomíná, že po očistě od ruduchy je v akvárku na můj vkus nízká výška substrátu (kamínky nějaké), cca 2-3 cm max. Na tak velké akvárium bych to viděl nejraději na klidně 5 cm. Je reálné současné dno něčím dosypat?

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.10.2015 20:46 Muž Rounce [30]
Kdybych tam primárně dal Ceratophyllum demersum a doplnil případně nečím dalším do tvrde vody mohlo by se to akva udržet v stabilitě ?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.10.2015 19:29 Muž Rounce [30] Re: romant
Momentálně tam mám jeden anubias, Cryptocoryne walkeri a Bacopa monnieri
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.10.2015 19:22 R Muž romant [28001] Re: Rounce
Jinak když se vrátíme na začátek, je to o tom světle. ;-) Tedy dá se to bez dosycování CO2 z venku provozovat bez stresu a když se přizpůsobí rostlinstvo a použijí se nenáročné až středně náročné na světlo, může to fungovat. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.10.2015 19:16 Muž Rounce [30] Re: romant
Kdysi sem si ho dělal, ale fungoval mě tak na 50% u hladiny to bubliny dělalo u dna už ne a moc dlouho mě nevydržel to bylo nejspíš poměrem.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.10.2015 19:03 R Muž romant [28001] Re: Rounce
Osobně bych začal s burčákem.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.10.2015 19:02 Muž Rounce [30]
Má cenu jít do tech CO2 setů nebo si vyrobit doma vlastní ?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.10.2015 18:13 Muž Rounce [30] Re: NHKG
Taky možnosnost, ale mě se to tak zas nelíbí když to akva bude prázdný. Leda že bych tam dal nějaký hodne rychle rostoucí a nechal jenom je plus nějaký pokusy o hnojení.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.10.2015 18:05 Muž NHKG [3900] - HadohlavciRe: Rounce
No a nebo můžeš se na rostliny vykašlat,udělat akvárko bez nich a dát tam dost řasožravců, aby řasy nevládly akváriu. Já to takto mám a jsem maximálně spokojený. Rostliny mám prakticky jen na hladině. Ale hnojím. Bez hnojení mi nerostou ani ty na hladinovky. Samozřejmě měním 40% vody každý týden.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.10.2015 17:56 Muž Rounce [30] Re: Diego
Přerybnění není to bude spíš tou výměnou vody momentálně tam mám zelenou řasu. Zkoušel sem CO2 z kvasnic, ale to mě moc nefungovalo. Když to začlo dělat bublinky tak to udělalo cca 3 za pár minut.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.10.2015 17:53 R Muž romant [28001] Re: Rounce
Rounce napsal: Já sem nikdy nehnojil mě to akva dycky skolily řasy.Možná zde je pes zakopán, tedy v tom nehnojení. Ač nejsem zastáncem kdovíjakýho házení hnojiva lopatou do akvária, vím, že když se volí nenáročná cesta lehkýho komplexního přihnojení(zde je nutno přihlédnout k osádce), může to akvo posunout do nečekaných variant. Je nutno mít na paměti, že čím více světla, tím větší bude poptávka rostlin po živinách, je nutno jim je poskytnout a to včetně CO2.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.10.2015 17:51 Muž Diego [72] Re: Rounce
Nebylo akvárko přerybněno? Byla pravidelně měněná voda? To jsou základní kameny pro řasu. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.10.2015 17:48 Muž Rounce [30] Re: Diego
Já sem nikdy nehnojil mě to akva dycky skolily řasy.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.10.2015 17:33 Muž Diego [72] Re: Rounce
Přesně, nebydlím zrovna daleko a vím, co ta "naše" betonová voda zvládne. I Ph 8 není zrovna ideální.. Mě osobně, aniž bych upravoval techniku, pomohla měkká voda. Bohužel není čas, tak jsem se vrátil k tvrdé a zatím jsem nedošel ke stejnému výsledku, jen když jsem zvýšil světlo,CO2 a PMDD, ale pořád to nebylo ono.. (proto jsem poradil zvýšení osvětlení :-) ) Druhá možnost je, pořídit si cryptokoryny, anubiasy a neřešit. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.10.2015 17:25 Muž Rounce [30]
Tak já mám jednu zářivku co má bílý světlo a druhá svítí řůžově obě 20W. U nás máme navíc celkem tvrdou vodu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   18.10.2015 17:25 R Muž romant [28001] Re: Jifi
Jifi napsal:Teď mně ale napadá, výška 35 cm nic moc, to budou takové mokřanky rychle vyrůstat z vody. To mně i ta výška mojeho akvárka 40 cm připadá jako trochu málo. Ale dá se to jednoduše řešit: ustřihnout a zasadit :-)Tak, tak a ještě k tomu člověk dostává malej bonus v podobě docela solidně olistěných rostlin na celém stonku. Tedy ty první spodní patra budou bez listů skoro vždycky. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   18.10.2015 17:14 Muž Jifi [675] Re: romant
Jo, mám akvárko 80*40*35, což je skoro stejné a mám zářivky 2x18 W (s reflektorama). Mokřanky pohoda, Blyxa japonica pomalu, ale pěkně roste, Anubias taky pohoda, Vallisneria mně rostla jak plevel, Egeria to samé ...

Teď mně ale napadá, výška 35 cm nic moc, to budou takové mokřanky rychle vyrůstat z vody. To mně i ta výška mojeho akvárka 40 cm připadá jako trochu málo. Ale dá se to jednoduše řešit: ustřihnout a zasadit :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   18.10.2015 16:18 R Muž romant [28001] Re: Diego
S tou druhou větou souhlas a s tou první bych nesouhlasil, právě tebou jmenované rostliny půjdou tazateli i s tím jeho osvětlením. ;-) Tedy používám je běžně v klasických 112 litrových setech i bez reflektorů a jde to. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.10.2015 15:57 Muž Diego [72] Re: Rounce
Doporučuju na téměř 100l akvárko trochu přidat na osvětlení, 2x 18W je málo. Pak bych si sehnal rychlerostoucí rostliny např. hyqrophily.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.10.2015 13:59 Muž Rounce [30]
Nazdar nenašel by se někdo kdo by mě pomohl vybrat nejvhodnější rostliny a celkově mě pomohl tak aby si akvarium udrželo stabilní podobu ?

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   10.10.2015 18:28 R Muž romant [28001] Re: Mejla82
To co nakousl kolega s těma parametrama bych dokončil. ;-) Občas, bývá to i závislý na klimatických podmínkách se ve studniční vodě může ukázat nadlimitní množství NO3(kolem 100 mg/l), ale hlavně NO2, což je daleko větší průser. Klidně se může stát, že se větším dešti spláchne třeba z pole nějakej sajrajt a je vymalováno. Ovšem to co píšu je v rovině teoretické, to není strašení, jenom povědomost o tom, že se tak může dít. Takže studnu není od věci sem tam otestovat. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 5   10.10.2015 18:19 Muž NASREDDIN [1384] Re: Mejla82
Nebál bych se jen tehdy, pokud znám její hodnoty.
Bohužel studniční není vždy lepší než z řádu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.10.2015 17:15 Mejla82 Re: Plush
Studnicni vody bych se nebal...asi bych si ji prichystal do nadoby a donesl do mistnosti aby mela pokojovou teplotu, nebude to sok pro ryby
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.10.2015 17:34 Plush – Voda jaká ?
Zdravím od kamaráda budu kupovat akvarijní komplet i s rybickama. Na převoz mě jej odpustí a měl bych dotaz vodu tam mohu dat z kohoutku že studně? Musí být odstata? Právě jsem začátečník. Prosím do SZ odpovedi

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   09.09.2015 13:20 jamajcan Re: dami996
Nebo navštívit knihovnu a něco si o tom přečíst? Rychlokurz akvaristiky Ti tady v jednom fóru težko někdo dá.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   09.09.2015 13:14 R Muž Silent [5949] Re: dami996
A co přečíst něco málo pro začátek www.akvarijni.cz/… www.horacovoakvarium.cz/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.09.2015 13:05 dami996
Dobry den mohli byste mi prosim poradit jak nove aknoveakvarkoo? Hlavne jak menit filtr, a jak upravit vodu aby vyhovovala rybkam? Uz jsem s toho cela jalova :-(
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.09.2015 06:45 jitkazidovice – založení akva
Dobrý den, potřebovala bych poradit, jak znovu založit akvárium, abych to udělala správně. Akvárium mám 54l, rybiček 14 živorodek. Dočasně bych je mohla dát do 10l?Mám koupený: Start plus, Biofiltr, Proflor, Tetra Plant Complete Substrate, Nutron CO2 Plant. Jak mám postupovat, kdy vpustit rybičky?Děkuji za rady.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.06.2015 15:07 Lukot Re: Lukot
Fotka k příspěvku

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [11] ...... 16 17

Zpět na obsah sekce Zakládání a údržba akvárií • Zobrazeno 18420x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/15662?od=501