Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Znovuzaložení akvária

 

NápovědaFórum » Zakládání a údržba akvárií » Zakládání 

Akvaristik.eu

Žádná předchozí stránka 1 Přejít na další stránku   1  
Znovuzaložení akvária
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   05.07.2024 09:54 Žena Danča84 [31] - Notech, a za minimum peněz co nejvíc muziky, jak se pěkně česky říká. A retro, cokoliv jen ne klasická silikonem lepená akvária. Prostě punk. Ne stádoRe: jesterka3
Ahoj. Z příspěvku usuzuji že to bylo Tvé akvárko i před tím, ne z bazaru. Takže víš co v něm bylo - mělo to nějaké potíže, nemoci, parazity? Pokud ne, neblbla bych s desinfekcí, akvárium není operační sál X-) octem umej usazeniny (kartáček s plastovými štětinami namáčej do horkého octa a pustí to pěkně). PEČLIVĚ vypucuj octem i hrany zevnitř (jde to starým zubním kartáčkem) od usazenin všechny maličká zákoutíčka, 60l uneseš a vejde se do vany tak ho potom pořádně osprchuj zevnitř. A když už to budeš mít prázdné a čisté tak toho využij, lihem PEČLIVĚ odmasti vnitřní hrany (líh je i desinfekce tak zničí i zárodky řas aby nebujely v nějaké skulince pod lepidlem) a přemázni lepidlem pro jistotu. Druhý den nebo radši za dva dny ať to pořádně zatuhne, opět osprchuj.
Dekorace, kameny, kořeny, vraky lodě a podobné opičárny (pokud se Ti to líbí to je Tvůj vkus, já bych to tam nechtěla) jen umej kartáčem, jestli hodně chceš tak vyvař v čisté vodě. To zničí i případné nežádoucí brebery.
Já teď řeším akvárko z bazaru, tam je situace jiná, to Savo chce protože nevíš historii.
Koukala jsem na Tvé prezentace, předpokládám že to je to tarzánium? Na to kolik jsi tam lila chemie (vyhazuješ načaté lahvičky) jsi tam měla hooodně málo kytek! Někde jsem četla pravidlo - založ akvárko, dej tam kytky po celém dně, a když si budeš myslet že už se další nevejdou, ještě přidej. Z eshopu invitalu mám jedinou zkušenost, a to koupě mechu - přišla mi krabička jako od salátu a v ní 1-2cm kousíčky tone tak jsem se zařekla že co nevidím to kupovat nebudu, navíc platit zbytečně poštu... ne ze zverimexu se mi na první dobrou chytla jen mokřanka, psali submerzní forma. Ona má jiné listy ve vodě a jiné nad hladinou. Jinak katastrofa. Oni to pěstírny do obchodů nepěstujou ve vodě aby na tom nebyli řasy a šneci, ale jen ve vysoké vlhkosti a ty listy pak když je dáš do vody, tak uhnijou. Sežeň si kytky z prostřihu od jiných akvaristů, ty mě vždycky šli nejlíp protože už jsou zvyklé na vodu. A pokud si s nima přineseš nějakého toho šnečka, buď ráda, jsou to pomocníci a ve zdravém akvárku se nepřemnoží ;-) ale tady bych ten slabě růžový roztok hypermanganu asi použila, pokud dárce kytek neznáš... ;-)
Jinak my teď budem také zakládat od píky, a pojedem do Neratovic podívat se za p. Urbanem. Ten má bez-tech akvárka (jen svítí) a běží mu to všechno tak se jedem přiučit ;-) komunikuje výborně a je fakt rozumný tak se s ním můžeš také domluvit na life čumendu, pokud by Ti tahle filozofie (přírodu neznásilňovat ale podřídit se jí) byla blízká ;-)
Každopádně přeji hodně štěstí a ať nové akvárko dělá radost! X-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.07.2024 19:32 Muž Sid [6678] - RostlinyRe: jesterka3
Nejen na desinfekci, ale i na vodní kámen výborně funguje Savo.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.07.2024 09:32 Žena jesterka3 [1] Re: Starka
Od vodního kamene a bakterií, než založím nové akvárium.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.07.2024 09:19 Žena Starka [264] Re: jesterka3
Záleží, od čeho chceš akvárko čistit. Osobně bych jako desinfekci použila ocet nebo savo. Zas na usazený vodní kámen funguje skvěle kyselina citronová.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.07.2024 09:00 Žena jesterka3 [1] Re: Freedlo
Děkuji, za rady ohledně koupě rostlin. A co radíte na to, vyčistit akvárko Savem a dekorace hypermanganem nebo mam použít hypermangan i na akvárko?

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   30.06.2024 17:10 Muž Freedlo [319] Re: jesterka3
Ahoj
Expirace bych se moc nebal a pripravky spotreboval. Pokud nejsou po expiraci treba rok.
Co se tyce eshopu invital, tak rostlinky maji ipravdu v super kondici. Alespon ja je vzdy mel a to jsem je objednaval minimalne 10x.

pivo
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.06.2024 15:14 Žena jesterka3 [1] – Bude nová 60sátka
Dobrý den, v srpnu budu znovu zakládat novou šedesátku s úplně novými rybami. Celé dno vyhodím a plánuji koupit světlý šedý akvarijní písek (po prohlédnutí několika prezentací zde usuzuji, že to nečiní žádný problém pro růst rostlin, které tam zabuduji - nyní tam mám staré dno a drobné kamínky, když se dařilo tak to tam rostlo). Od pár akvaristů ze zverimexu vím, že když se vyčistí vypuštěné akvárko Savem, poté horkou a studenou vodou řádně to vypláchnu a nechám asi týden vyvětrat, že to nebývá problém pak, když ho znovu zajedu s novým dnem, rostlinami a po "zajetí" tam dám ryby - nemůže se těm rybám nic stát? Prodavači tvrdili, že ne. Dekorace, kameny a kořen očistím horkou vodou a poté hypermanganem. Do filtru Aquel pořídím houbu. Kam vyhazujete tekuté přípravky s prošlou expirací jako hnojiva, přípravky na čištění filtru atd.? Nechci tu chemii lít do záchodu.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.06.2024 08:33 Žena Starka [264] Re: Yirka
Děkuji. Budu sledovat a uvidím tedy. Teď už jsem klidnější, rybče jsou od včerejška v akva a vypadá to, že normálně fungují.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   12.06.2024 20:37 Muž Yirka [9164] Re: Starka
Nepřeháněl jsem to, další výměna po týdnu a pak můj cyklus 14 dní.
Uvidíš sama, jak se rybky budou chovat a podle toho se zařídíš.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.06.2024 19:04 Žena Starka [264] Re: Yirka
A asi měnit preventivně vodu nemá smysl, že?
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.06.2024 18:34 Muž Yirka [9164] Re: Starka
Když jsem měnil dno, pustil jsem tam rybky s cca 25% původní vody ihned jak jsem skončil. (filtr po dobu práce jel v kbelíku)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.06.2024 18:06 Žena Starka [264]
Fotka k příspěvku Dneska jsem dělala větší údržbu akva a kvůli tomu jsem odlovila ryby, protože jsem se vrtala ve dně, pořádně odkalovala, lovila v něm shnilé kořeny apod. Při tomto zásahu jsem dala filtr z akva. Nyní filtr ve vyčistěném a znovu napuštěném akva běží cca 6 hodin. Vody z původního akva tam je cca 1/3. Můžu dát ryby do akvárka nebo ještě ne? Mám je nyní odložené ve 25 l akva s filtrací, takže relativně v tom akva chvíli vydrží.
Váhám s přemístěním zpět kvůli tomu, že na skle velkého akva jsou mini bublinky a je až moc čisté, takže mám strach, aby tam neprobíhaly nějaké výměny plynů, které by byly pro ryby škodlivé. Jestli nepotřebuje chvíli běžet.
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   08.07.2023 21:49 Muž Nessino [53] Re: Anthrax
Díky za rady, pořídím světlo se stmívačem.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   08.07.2023 19:50 R Muž Anthrax [4837] Re: Nessino
Více plovoucích rostlin taky může pomoct, když nemáš stmívač. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.07.2023 19:45 Žena Starka [264] Re: Nessino
Pokud se Ti ryby schovávají, můžou být vystesovane z hodně světla. Mě to dělaly neonky, když jsem měla silné neregulovatelné světlo a světlý křemičitý písek. Po výměně písku i světla začaly plavat normálně. Takže být Tebou, tak toho světla opravdu uberu, tmavý substrát máš. A už jen dle fotky se mi zdá, že to je presvetlene.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.07.2023 18:27 Muž Nessino [53] Re: skypi
Bakterie jsem nasadil den před vypuštěním parmiček a to už voda zakalená nebyla. Dnes už začínají prozkoumávat. Nejspíš stres ze změny prostředí.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.07.2023 14:29 Muž skypi [254] Re: Nessino
No na titulní fotce zákal vidět není. Pro ryby mohou být otravné i ty bakterie ve vodním sloupci-je to v podstatě forma organickèho znečištění-byť snad tedy dočasného. Ty "správné" bakterie jsou žádoucí na površích, ne ve vodním sloupci. Pak je ve "správně" fungujícím akvariu voda naprosto čistá, možná s lehkým zbarvením.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.07.2023 12:36 Muž Nessino [53] Re: skypi
Měřil jsem amoniak 0, NO2 0, NO3 25mg/l (měřím každý druhý den), PH 7,2, Tvrdost 300uS, CO2 dropcheckerem, svítím 15-21. Přesun proběhl viz můj první příspěvek dole. Pokud se nesvítí, tak jezdí po celé nádrži. Přisuzuji to tomu světlu.

Jak jsi vypozoroval z fotky kvalitu vody? Na první fotce je zákal způsobený startovacími bakteriemi bactoesex od rataje.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.07.2023 12:05 Muž skypi [254] Re: Nessino
No.. pokud to ty ryby dělají, tak je zjevně problém nějaký stresový faktor a většinou to bývá tak, že těch faktorů působí víc současně a prudký náběh osvětlení je jen jedním z nich. Co např. kvalita vody?
Edit: Pokud je aktuální foto z prezentace, tak s tou vodou asi vše v pořádku nebude...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.07.2023 11:43 Muž Nessino [53] Re: Rovano
Všiml jsem si že se ryby po rozsvícení hned schovají pod kořen. Když se nesvítí přes den tak si jezdí po celém akva. Před tím byly zvyklé na postupný náběh a ne hned vypálit oči a večer jsem měl akva decentně osvětlené na cca 3%. Už jsem si v okolí našel aquatlantis led 2.0 za dobrou cenu, tak ho nejspíš osadím místo trubice. Díky za postřeh, budu sledovat.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.07.2023 11:00 Muž Rovano [242] - RostlinyRe: Nessino
Spíše silné. Což ti může kompenzovat právě to CO2 a hnojení.
U mě jedu bez CO2 dosycování, tak jsem ho musel oblepit páskou. A jedu tak na 50%.
Některým rostlinám to už úplně nevyhovuje, když jsou zastíněny nebo v dolní polovině akva. Ale když bylo silnější, rostla zelená vláknitá strašně moc.
Možná bych si s tím mohl hrát a lehce ho zesílit, ale nechce se mi. To si nechám až na regulované světlo do budoucna.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.07.2023 17:30 Muž Nessino [53] Re: Rovano
Ok, díky, radši tomu dám nějaký čas. Světlo myslíš že je slabé? Štve mě že není stmívací. Budu pokračovat v příslušném vláknu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.07.2023 16:48 Muž Rovano [242] - RostlinyRe: Nessino
Počkal bych 6 týdnů. Ale je to na Tobě. Jsem zvědav jak to světlo pofrčí s CO2.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.07.2023 14:56 Muž Nessino [53] – Přesun do většího akva
Zdravím, ve středu jsem přesouval svou louži do většího. Původní soil jsem odkalil ale jinak nepropíral (11l) do většího akvária jsem ještě jedno balení přidal (8l). Filtr točil vodu z akva v kýblu během stěhování. Cca 30l z původního akva jsem nechal do nového, zbytek RO + remineral. Rostliny byly v akva, takže nebudou přelistovávat. Když se podívám shora tak vidím max 20% substrátu. Včera jsem tam už vysadil původní parmičky (7ks) a moje otázka, jak dlouho čekat na přikoupení dalších? V plánu se mám dostat na 16ks (cca 100l čistý objem vody) Samozřejmě bych nejradši hned, ale akvaristika je spíše o trpělivosti :-D Díky

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.03.2023 22:00 Muž Xklop [163] - RostlinyRe: KarásekLut
:-) Jestli potřebuješ jen lahvičku na dávkování. www.rostlinna-akvaria.cz/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.03.2023 19:39 Muž KarásekLut [112] Re: Xklop
Rozhodl jsem se pro profiplants pullitrovy protoze tam je pumpicka a pak budu moct koupit "jakykoliv" dusik a bude se to lepe davkovat :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.03.2023 13:15 Muž skypi [254] Re: Xklop
Xklop napsal: Dusík je lepší rozdělit na menší dávky, například z důvodu jeho postupného odbourávání v extrémních filtrech.....
Mohu se Petře zeptat jak konkrétně probíhá denitrifikace v externích filtrech (v ostatních ne?), když v nich zároveň probíhá nitrifikace? Děkuji.

EDIT: Pokračování diskuze zde: rybicky.net/forum/380
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.03.2023 13:01 Muž Xklop [163] - RostlinyRe: KarásekLut
Dusík je lepší rozdělit na menší dávky, například z důvodu jeho postupného odbourávání v extrémních filtrech a taky tam dát jednorázově týdenní dávku může zahýbat s parametry vody více než by člověk chtěl..... ale i takto to někomu bez požití funguje a ještě je to pohodlnější.
Jinak jestli easy life nebo profiplants je na tobě.... český výrobek bude asi levnější ani jsem nekoukal.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.03.2023 11:25 Muž KarásekLut [112] Re: Xklop
Dekuji za rady ohledne davkovani. Ja jsem si rikal ze by bylo nejlepsi davkovani jednou za tyden ale z toho zacatku je potreba asi jednou za jeden az dva dny at se rostlinky pekne rozrostou a zarostou akvarium. Jen premyslim jesi koupit easy nitro nebo hnojivo N PLUS od profiplants
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.03.2023 19:20 Muž Rovano [242] - RostlinyRe: Xklop
Seachem Flourish Nitrogen
Složení:
Dusík: 1%
Draslík: 2%

Tak je tam taky draslík a má to tak každý. To jsem netušil(nejsem chemik). A dávkuju to blbě. To máš pravdu. Díky za trknutí. Vím že tam je složitější přepočet, tak jsem nechtěl riskovat a asi jsem zapomněl, že pak mám to dávkování po úspěšných testech upravit.
www.seachem.com/…
Considerations: If using a “nitrate equivalent” value for Current and Desired Nitrogen levels, divide the result by 5.

Běžné dávkování: Dávkujte 2,5 ml (půl víčka) na 160 litrů vody 2x týdně podle potřeby.

Pro zvýšení množství dusíku ve vodě o 1 mg/l do akvária o objemu 100 litrů přidejte 6,6 ml Flourish Nitrogen. Pozor, jedná se zvýšení dusíku, nikoliv dusičnanů!
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.03.2023 18:58 Muž Xklop [163] - RostlinyRe: KarásekLut
Kup to Easy nitro dávej 1ml denně. A každý víkend měn půlku vody. Takhle to dělej tři týdny. Koukej jak reagují rostliny, jestli začínají růst. Jestli ti přijde 1ml denně moc, tak třeba dávej půlku, 1ml za dva dny. Po těch třech týdnech začni přidávat i to Profito, taky 1ml denně, nebo za dva dny..... Pakliže se ti rostlinou začnou rozrůstat bude pak nutné dávku zvyšovat, třeba na dvojnásobek.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.03.2023 11:40 Muž 4Sima [1917] Re: KarásekLut
www.profiplants.cz/… , zde bys mohl hledat odpovědi
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.03.2023 22:18 Muž KarásekLut [112] Re: Xklop
Tak ja mam nadrz 54 l a nechtel bych to prehnojit ze zacatku. Idealne bych se obesel bez dusiku abych nemusel zase neco kupovat.Mam doma jako hnojivo dusicnany,zelezo a draslik, tak bych zkusil treba dopnovat draslik a videl bych. Co vy na to?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.03.2023 22:16 Muž Xklop [163] - RostlinyRe: KarásekLut
To easy life nitro bude nějaké KNO3, takže tam ten draslík bude...... koncentrované to mají všichni výrobci a jen se předhánějí kdo víc. Dávkování uvádějí každý jinak přepočítaný, takže je to jen matoucí.
Já bych dával do té tvé 54ky 1ml denně. To dá 7mg NO3 plus trochu ve vstupní vodě, takže budeš někde okolo 10mg/l týdně. A pozoruj rostliny.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.03.2023 21:54 Muž Xklop [163] - RostlinyRe: Rovano
1ml nitrogenu týdně na cca 100litru vody je nějak strašně málo. Možná denně... Ale důležité je že Vám rostou rostliny.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.03.2023 12:48 Muž Rovano [242] - RostlinyRe: KarásekLut
Seachem Flourish Nitrogen
Tento by měl být jen dusíkaté látky a vydrží věčně. Třeba já dávám 1ml týdně a už se krásně vybarvila Sagittarie.

Pokud bys chtěl mít hnojivo bez draslíku a draslík dodávat nějakým komplexním makro+mikro bez fosforu.

No tak ale nevím. Teď se dívám, že to je do 54L. Tak to rychleji píšu než myslím. To se bude špatně dávkovat do 54L akvária. Možná to naředit destilkou nebo koupit jiné hnojivo.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.03.2023 08:23 Muž KarásekLut [112] Re: Xklop
Děkuji za odpověď. Díval jsem se a koupil bych easy life nitro ať je to to všechno stejné značky. Píšou že tím dodám dusík a draslík tak by to mělo být v pohodě co myslíš? A je otázka kolik bych ho tam měl dávkovat aby to bylo v pohodě když píšou že je koncentrovaný.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.03.2023 23:30 Muž Xklop [163] - RostlinyRe: KarásekLut
Jestli můžu říct svůj pohled na věc. Tak Profito první týdny vůbec nepouzivej..Ty mikro prvky rostliny ze začátku nepotřebují, jsou to mikro prvky. Tím profitem pomůžeš tak řasám. Ve stupni vodě není dusík. Takže měn vodu jak píšeš a sežeň ji nějaký hnojivo s dusíkem...ve většině případů budeš tímto dodávat i draslík. Ale nekupuj žádné all in one hnojivo, kde je součástí i fosfor. Takhle jeď ten měsíc a až pak postupně začni přidávat mikro prvky.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.03.2023 17:53 Muž KarásekLut [112] Re: Sha
Tak ja ho zkusim nekde sehnat
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.03.2023 20:45 Muž Rovano [242] - RostlinyRe: KarásekLut
No my tak soudíme dle tvé vstupní vody s tím dusíkem.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   24.03.2023 18:27 Muž Sha [501] Re: KarásekLut
Bez dusíku však bude akvárium zarůstat špatně. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.03.2023 17:36 Muž KarásekLut [112] Re: Rovano
Já ve dně žádné tablety nemám, protože jsem si říkal že nechám zarůst akvárko rostlinama, udělám si papírkový test jestli bude nějaká změna oproti tomu jaký výsledky jsem měl a pak se uvidí. Dusík se dá doplnit kdykoliv. Dát do dna NPK kapsle nebo kuličky Bivoj, či dodat jakýkoliv makro či mikro prvek se dá vždycky. Ale chtěl jsem prvně nechat zarůst nádrž. Co se týká toho hnojiva tak to vypadá že to roste hezky ale jak říkáš, zkusím začít třeba na 1 ml týdně a uvidíme, případně přidám a uvidím kdy to poroste hezky :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.03.2023 23:10 Muž Jozef [327] Re: Rovano
Silne koncentrované má v popise mnoho výrobcov pri komplexných hnojivách. Odporúča týždenné dávkovanie - to nesedí pre silne nasvietené akva.
Ako hovoríš, toho dusíku má na vstupe málo.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.03.2023 22:24 Muž Rovano [242] - RostlinyRe: KarásekLut
Nj, ale přímo výrobce píše, že je to vysoce koncentrované hnojivo a dávkování teda odpovídá nádržím s CO2 a hodně světlem a hodně rostlinami.
Takže jsi měl dát tak 10x míň.
A budeš muset doplňovat makro prvek, dusík.
Jak uvolňují tablety ve dně rychle dusík netuším. Ale nesázel bych na to.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   22.03.2023 15:15 Muž KarásekLut [112] – Nove zalozeno
Fotka k příspěvku Tak jsem dnes znova zalozit akvarium, aplikoval jsem 5 ml easy life profito (davkovani podle pribalenejo papiru) jiny hnojivo v aq nemam. Ted budu dvakrat tydne menit tretinu az ctvrtinu vody (minimalne mesic) a uvidim jestli se rostlinky chytnou?
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.12.2022 21:28 Muž svist [3] Re: MVano
Menil som takto skrinku pred rokom. Z akvaria islo všetko von. Rybky a krevety boli docasne v inej nadobe kde som vypustil väčšinou časť vody aby som ju opäť pouzil. Filter bezal cely cas s hadicami vo vedre. Akvárium som zalozil na novo s pouzitim povodneho strku do dna a rastlin. Rybky a krevety boli vratene ten istý den. Ziaden problem, ani riasy
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.12.2022 21:59 Muž vlka [3475] Re: MVano
Tak se nic nestane...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.12.2022 21:18 Muž MVano [58] Re: Noky
A co když do takto založeného akvárka s části původní vody a neporušeným filtrem nasadím i rybky a krevetky? Zvládnou to? Protože nemám možnost je nechat v tom původním. Bylo by to bez filtru.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.12.2022 23:07 Noky Re: MVano
Úplne v pohode. Už som absolvoval opakovaně. Problémy s řasama sa vyskytnú, no rýchlo odezní. Doležité je nesahat na filtr a meniť 50% vody každý druh deň cca prvý mesiac. Najhorší asi býva druhý mesiac, ale rýchlo sa to nasledně stabilizuje. Chce to meniť minimálně 50% vody dva krát týdne.
Řasy sa prestriedajú dle fáze zábehu, ale rybky, a u mna dokonca i krevety red crystalky ( a tie sú sakra náročne na vodu) to dávajú v pohodě každý rok.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.12.2022 11:41 Muž Lojza007 [1231] Re: MVano
Čím víc původních věcí, tím menší riziko řasové kalamity.

+ Přidat reakci


Žádná předchozí stránka
Přejít na další

[1] ...... 16

Zpět na obsah sekce Zakládání a údržba akvárií • Zobrazeno 17924x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/15662