Neonky - chov
Tak to už je hejno,to bych chtěl vidět na živo

Měnil jsem často vodu, zbarvení se ji vrátilo a vypadá už fit.
zdarec. nic chcu jen rostlinky a neonky?
Záleží co tam máš dalšího

Zdarec kolik neonek tak muzu dat do 300L akva. Dik

Starší reakce
ok

Napsal jsem Ti jí.

Přesný věk "od-do" mě moc nebere, to je hodně variabilní údaj.

Vliv na to má samozřejmě mnoho věci,mě spíš zajímali vlastní zkušenosti kolegů.
Ono je to s tou délkou života, jak obvykle akvo od akva, ale to, co je značně limitující je teplota a vzhledem k tomu že se docela dost přetápí(aby nebyla rybičkám zima), tak to dožití a nejen neonek významně ovlivňuje. To že je v atlasech napsána teplota v nějakým rozmezí je třeba vnímat jako mazní hodnoty a snažit se o nějakej zlatej střed. Prostě snesou to i to, ale jak dlouho. Samozřejmě, že těch faktorů jenž ovlivňují kvalitu života je daleko více, ale ta teplota je jedním ze zásadních.
Neónky červené majú rovnako uvedené 4 roky, (ak čítame popis druhu, treba sledovať v ktorom roku a kto ju popísal) a momentálne mám zopár kúskov, ktorým ťahá na ôsmy rok a vyzerajú vitálne
U Neonky obecné se uvádí délka života cca 5 let (dle atlasu),jaké máte vlastní zkušenosti?
Tak tak měl jsem je ve stejné velikosti akva (zajetém),byli v karanténě a vůbec se jim tam nelíbilo,byli pořád zalezlé

Měň i dnes taky i zítra a třeba i pozítří a když se ryba nezlepší, tak to bude mít asi spočítaný. Tipuji na načnutí pobytem v nicotnějších podmínkách.
Prosím o radu, co je s neonkou:
Mám 10 neonek obecných a jedna z nich je špatně vybarvená, drží se stranou od ostatních v levé části akvária a nechce tam pustit žádnou jinou neonku.Jakmile se nějaká přiblíží, tak ji zažene, jakoby si bránila teritorium.Mám tam ještě Panceřníčky, ale ti ji nevadí.
Akvárium je čerstvé, 54l(ted už vím, že na neonky je to nic moc - jsem začátečník).Založeno před třemi týdny, třetinu vody jsem měnil naposledy včera.
0 27.01.2014 22:22 Kájinka – Neonka
A je pravda že Neonky Obecné jí hlávkoví salát ?

0 27.01.2014 22:00 Kájinka Tak děkuji.

A ještě se chci zeptat jak to mám udělat aby byla březí ?
Jak tady již padlo zkus jim to namočit bokem a pak to tam hodit mokré,já to tak dělám a vše ok.
No tak krmím je nějakýma vločkama, ale ty mi došli tak jsem koupila vipagran základní krmivo vypadá to jako drobenka.Tak nevím třeba jí bude trvat než si na to nové žrádlo zvykne. Děkuji
No tak pokud to snesou,což asi jo,ale určitě nebudou žít tak dlouho,jako by mohly

Neonka obecná by to možná snášela líp.

Neonky jsou suveréně největší žrouti, co mi plavou v akvárku. Když zápasi s koretou, to je fakt pohled. Dokud se ve vodě něco hýbe, loví.
Ano pokud krmím vločkami a není to namočené,tak jakoby šijí

(snaží se plavat dolů a táhne je to nahoru)
Ty moje se dokáží takto přežrat za minutku

,čím je krmíš?
To dno a plastový rostliny, to není zrovna to pravý, to bych řešil nějak v dohledný době. Jinak souhlas s kolegou, dva dny půstu a bude se vidět. Jestli krmíš granulema, tak před podáváním namočit, ono to někdy v nich bobtná.
Podle mě je jen přežraná.
0 27.01.2014 16:56 Kájinka – Neonka Obecná

Nedokážu poznat jestli je březí a nebo nemocná ? Prosím poraďte. Je to moje první rybička a nedokážu to poznat snad není nemocná.Když jsem se dívala na obrázky jak vypadá březí neonka tak to docela souhlasilo.Nevím co dělat

Omlouvám se ale lepší fotku jsem nenašla měla by to být samička a samec. A ještě když jsem si toho všila tak druhý den už takové bříško neměla.
Starší reakce
ja ctu jako das

u mne bude i PH problem mam kolem 7-7,4 a ony maji mit 6-6,4 ze?nechci to ale menit....Podle toho co jsem si do ted precetla verim tomu co pise i Urtman- je to hodne narocne,kdyz tedy myslis ze to skutecne muzou byt jikry,kouknu,co z toho bude a jak to muzu alespon trochu podporit

--DEKUJU--
Přesně, jak píše Roman... Pro koníčkáře je neonka hodně vysoká liga. Je zapotřebí na to ryby připravovat a hlavně hodně, ale hodně měkká voda. Že ti je parmičky sežerou bych neřešil, asi se tak daleko ani nedostaneš...
A tím nezpochybňuji tvůj um, jako akvaristy, sám jsem se o to několikrát pokoušel a pokaždé pro neúspěch vzdal...
Edit: tím neříkám, že to nejde, jsem také ale "jenom" koníčkář...
Je to hlavně o vodě, když si přečteš v atlasu jaký mají požadavky na vytírací vodu, tak Ti to bude jasnější.

Na podzim a na jare se mi hodne trely a ted jak ma teplot kolem 25 stupnu tak taky ale nikdy nic z toho nebylo,mam jich ted jen pet...postupne mi jich 5 umrelo..

to by bylo jako neonkove vanocni prekvapeni!

ale ja nemam poneti jak to,nemam na to podminky......sice uz jsem si dost precetla jak na to ale u mne nemaji sanci

....mam tam i parmicky tri a ty sezerou cokoliv.... mam sice sitkovou odchovnicku ze bych jikry dala pred vylihnuti tam ale nevim jak na to....

Ano, vypadá to na zaplněnou samičku jikrama.

Ahoj....nevim jestli to seem patri protoze ma neonka- doufam-nemocna neni,chtela jsem se zeptat jestli naaaaahodou takhle nevypada "tehotna"neonka?

....nenasla jsem jine vlakno

Starší reakce
Jako jednodruhovku, to beru, u mě dobrý. Na dno klidně partu nějakých pancéřníčků a bude vystaráno, nebo třeba skupinku otíků. Přidávat výluh, pravidelně týdně měnit min. 1/3 vody a bude.
Edit: Zamyslel bych se nad konkrétníma neonkama a to jsou modrý, ty by mě tam do té velikosti(délky akva) pásly nejvíce.
Starší reakce
V mělnickém Viváriu je jich většinou dost a také posílají...
0 10.08.2013 22:32 Er – Neonka černá, neonka modrá
Dobrý den,
chtěla bych zakoupit neonku modrou (modrozelenou), ale nemůžu nikde na ní narazit. To je taková vzácnost v našich podmínkách? Jinak černou jsem si pořídila, pouze dvě, bohužel, ale daly se dohromady s pavíma očkama a plavou spolu, není to divný? Ostatní chovatelé mě přesvědčují, že určitě se mi neonky schovaj a nebudou plavat s jinými rybkami...je možné zaměnit neonku za jinou rybku? Předem díky za odpověď
Starší reakce
Mě tetry neonové a neonky červené krásně tvoří jeden houf

jo ja vim.....mela jsem jich vic ale na zacatku,pak jsem je hned vratila s tim,ze jsem nevedela ze by to mohl byt problem (vice druhu spolu)pak jsem si ale vice procetla co se "snasenlivosti" tyce a vlastne to zadny problem neni ....kamaradka rusila akvarko a ja ty "obycejne" prevzala-dve

Krasne spolu plavou -vsechny

- To vse pred rokem

Ano tím jsem myslel, že jsou plný jiker.
co to znamen zaplneny?jako v brezi?..nebo jak se tomu u rybek rika?

3cm nejsou velký neonky, tedy pokud to nejsou neonky modrý. Možná že to co pozoruješ, jsou zaplněný samičky.
ahoj..mela bych dotaz...vidim u vas vsude male neonky a ja je mam obrovske...dve nejvetsi maji alespon tri cm a na sirku tak 8mm.....je to normalni?Pred rokem koupene a zdrave(aspon myslim)...
Přidat reakci
1 ...... 26
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 25484x