Přihlásit se RYBICKY.NET »

Neonky - chov

NápovědaFórum » Akvarijní ryby » Druhy ryb - chov 

rostlinna-akvaria.cz
Přejít na předchozí stránku Přejít na další stránku   1  
Neonky - chov
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Miraell
Ahoj, co by mi asi řeklo 30 kusů teter neónových, kdybych je přestěhovala z domečku 80x35x40 do jiného 135x20x25, kdyby uměly mluvit? hmm

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - Magic Re: romant
To si mi teraz rozžiaril oči, práve si totiž kladiem rovnakú otázku na 250l objem. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Wanderer
Když na to svoje akvárium koukám, tak těch neonek je fakt málo a přemýšlím, kam dál směřovat, až budou ryby přirozeně ubývat. Jediné co řeším, jsou skaláry. Aspoň jeden, dva páry by to chtělo i do budoucna. Musím to nějak vymyslet, když tak holt budou mít svoje akvárium.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R romant Re: Wanderer
Pod 400 nechoď. X-)
 Reagovat na tento příspěvek 1  - Wanderer
Kolik neonek červených se dá dát do 460l nádrže, kdyby to byla jednodruhovka? Případně s malou skupinkou pancéřníčků na dně... Už jsem tady vyčetl několika set hlavá hejna v podobných objemech... :-)

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - R Anthrax Re: Suntour
Já myslím, že 15 l (možná 20 l) týdně by neškodilo :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Suntour Re: Anthrax
Ano zjistil jsem ze mam dva druhy :-) Vodu menim 5 - 10l jednou tydne ...ted jsem nasel neonku cervenou.
Anthrax napsal: Suntour napsal: stabilne mam 24 , ted 28... To o velké stabilitě nevypovídá. Přes den ti to vyhřeje osvětlení + je teď teplo, ale v noci to už žádná sláva nebude. 28 °C už může být na ty neonky obecné moc. 24 °C je zase na ty neonky červené málo.

Snažil jsem se tím svým prvním příspěvkem říct, že tam máš dva druhy, které k sobě teplotně nepasují.

Edit: Nemohlo by to vyskakování být tou nedostatečnou výměnou vody?
Suntour napsal: stabilne mam 24 , ted 28... To o velké stabilitě nevypovídá. Přes den ti to vyhřeje osvětlení + je teď teplo, ale v noci to už žádná sláva nebude. 28 °C už může být na ty neonky obecné moc. 24 °C je zase na ty neonky červené málo.

Snažil jsem se tím svým prvním příspěvkem říct, že tam máš dva druhy, které k sobě teplotně nepasují.

Edit: Nemohlo by to vyskakování být tou nedostatečnou výměnou vody?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Suntour Re: Suntour
Četl jsem že když se třou tak skáčou. Je to možny ?
Suntour napsal: Ahoj, poslední dobou často nacházím usušené neonky které vyskočili z AQ ? Kde je problém ?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Suntour Re: Anthrax
stabilne mam 24 , ted 28...
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R ctibum Re: romant
Tak skáčou ty druhý, protože je jim vedro... :)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R Anthrax Re: romant
Stačí poctivý starší barák, tam se vedro jen tak nedostane, ale to jsou jen dohady :-) Ale myslím si, že přes noc tam požadovanou teplotu asi mít nebudou :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R romant Re: Anthrax
Teď a klepat kosu? :)
Problém může být v nedostečné údržbě. Cituji z prezentace: "jednou za týden až dva výměna cca 5 - 10l vody odkalovacím zvonem" Chtělo by to dodržovat výměnu 1/3 vody týdně.

Navíc. Asi to není příčina toho vyskakování, ale máš tam neonky obecné i neonky červené (které z nich ti vyskakují?). Jelikož tam nemáš topítko, tak bych si tipnul, že tam ty neonky červené celkem klepou kosu.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R ctibum Re: Suntour
Třeba se jim tam nelíbí? Viz atlas: "Běžný chov v nádrži střední velikosti o minimální délce 80 cm, 80-120 l. Nikoliv stísněné prostředí." Ale jen tipuju...
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Suntour – Vyskakují z AQ
Ahoj, poslední dobou často nacházím usušené neonky které vyskočili z AQ ? Kde je problém ?

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 2  - R lacewings Re: Wanderer
-se samovolným vypuzením mívají problém ,většinou
-mnohdy ta změna podmínek v teplotě a vodě ,je impulsem vypuzení
-pokud jikry v samici zatvrdnou ,odrazí se to především na vývoji a délce života ,v některých případech i deformací těla a následným úhynem ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - motýlek Re: Wanderer
pokud jsou neonky "nachystané" na tření - je dobré jim to umožnit - většinou stačí vyměnit polovinu vody za čerstvou a dobře okysličenou - i když v dobrých podmínkách se třou ve společenské nádrži běžně ...
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Wanderer
Mám nějak řešit samičky neonek plné jiker? Pročetl jsem celé vlákno, ale zatvrdnutí jiker nikdo neresil. Dá se tím něco dělať? Je to potřeba?

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - jackk1974 – neonky chov
Sorty. Přísavák. Psal jsem z mobilu smich
 Reagovat na tento příspěvek 0  - jackk1974 – neonky chov
Nemusíš se bát.Panceřníček ani přísavek to neudělal :-)
Přísavek si maximálně pochutná na dně na nějaké, co odešla do věčných lovišť. :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - zdenoRe: Jana
ja mam neonky s ancitrusama a ziadny problem som zatial nepostrehol :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Jana – neonka diamantová
AHOJTE. Chtěla jsem se zeptat na radu, jestli muže neonkam ublížit ancistrus nebo sumeček. záhadnym zpusobem mi jedna přišla o ocasek a kromně neonek a sumečka s ancistrusem v akvarku nic jineho nechovám. PORADÍTE PROSÍM? Děkuji.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - Jitka66 Re: afc1886
Jasně. Díky za info.
 Reagovat na tento příspěvek 1  - R afc1886 Re: Jitka66
Ano,ale nebude to tak pěkné,jak kdyby jsi dala jenom jedny.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Jitka66 – neonky modré a obecné
Zdravím. Mám prosím jeden dotaz: Vytvoří spolu neonky modré a obecné hejno?

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 1  - pitris65 Re: TRULY
Jo,to máš pravdu.Díky!Pokusím se ho založit znova.Ještě asi vybrat šneky.Ty asi chciply taky...
 Reagovat na tento příspěvek 0  - TRULY
ach jo tak to je skoda no. Vycistit založiť a do noveho roka ti prajem vela stastia a ziadne taketo nehody. Hlavne ze sa nestalo nieco tebe alebo rodine.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - pitris65 Re: TRULY
Nedopatřením přidání tekutého uhlíku (snad půl litru)dávám míň jak 2,5ml.Při výměně vic jak 75 procent vody.Měl jsem malého pomocníka.Nebo si to nedovedu vysvětlit.Celè akvàrko je mrtvé. sad
Asi ale přežily 2 krevetky japonské...
 Reagovat na tento příspěvek 0  - TRULY Re: pitris65
co sa stalo? coze
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - pitris65 Re: pitris65
Tak nakonec po havárii při výměně vody nepřežila ani jedna neonka... sad sad
 Reagovat na tento příspěvek 0  - pitris65 Re: romant
Rozumím.Možné je všechno...Ale nikam se neschovávají,plují v pohodě i s ohnivkama v hejnu.Nebo spíš se drží v hejnu.Mají se i kam schovat do kytek.A na víc těch 15 W asi už taky není taková pecka jako když byla zářivka nová...
A každém případě děkuju za postřehy.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R romant Re: pitris65
Mám tu zkušenost, že když je světlo tzv. rozbitý právě něčím na vodní hladině, jsou rybky více v pohodě a i vybarvení je podle mého subjektivního názoru lepší.
Teď Přímo.Jinak je tam Ludvigie která přistiňuje.Viz aktuálí fotka v profilu nádrže
Máš hladinu nějak přistíněnou a nebo to světlo dopadá přímo?
Díky za odpověď.Když rosvítím tak mají modrý pruh hodně tmavý ajako svítivý.ale jen asi 15 minut.Pak už ne.Pruh zesvětlá a vypadá úplně jinak.Proto se tu ptám jaké světlo kdo má vyzkoušené a jaké se doporučuje.
Tedy já ti nevím, ale moje modrý neonky když rozsvítím vypadají nemlich stejně. :) Zprvu trochu barvy vyblitější a jak se svítí, tak cca do hodiny chytnou tu správnou barvičku a to včetně modrý. Jinak já jsem milovník teplejších odstínů a proto mám zářivku 827. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - pitris65 – osvětlení a Neonka modrá
Ahoj všem! Mám v akvárku 63 l Neonky modré.A osvětlení zářivku 15 W 840 obyč .Při rozsvícení mají jinou barvu než při delším svícení.Chtěl bych se prosím zeptat co byste mi doporučili za typ zářivky nebo osvětlení stejné nebo dost podobné intenzity na hezké vybarvení rybek.Teda ne že by to bylo nějak špatné,ale rozdíl v tom když rozsvítím a svítím je hodně znatelný co se modré barvy týká.Děkuji za případné rady,názory.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 1  - R afc1886 Re: paseka
Neonky ne vždy drží v hejnu,potřebují trochu strachu,aby držely pospolu.Ale 15 neonek červených,bettu a 4 paví očka v 45 litrech. no
 Reagovat na tento příspěvek 0  - paseka – Neonky spolu nepečou
Zdravím.
Mám cca 45l akvarium v nábytkové stěně.
V něm mám 15 neonek červených, 1 betu a 4 Paví očka.
Zajímá mě to, proč Neonky neplavou v hejnu, jak by asi měli
(já bych si to tak představoval :-)), ale jsou rozházený cik cak,
po celým akvariu. Beta je neprohání, akvarium je osázené rostlinami
a kameny, takže to není žádná výkladní skříň. Vodu 1/3 měním týdně.
Kvuli malýmu objemu akvaria. Zkrátka spolu nepečou :-)
Vím je to kravina, ale proč tomu tak je a neprohání se spolu v hejnu
sem tam, když je to hejnovitá ryba. Co je špatně? Má s tím někdo zkušenost?
Dik za odpovědi.
Paseka.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - Bacoun – Podivné chování neonek
Zdravím,
Chtěl bych se zeptat.Už tak 2-3 dny pozoruji podivné chování u Neonek obecných.Vždy 1-2 ks začnou rychle a chaoticky plavat po akváriu i s výskokama nad hladinu(zbytek to nedělá).Vždy se to děje až po vypnutí osvětlení,když je osvětlení zapnuté,tak se takového nic neděje.Už se mě stalo,že jedna byla zaražena za biomolitanem na sání(mezi biomolitanem a sklem).Jinak krmení probíhá bez problémů naopak pořád žadoní jakmile se někdo ukáže před akváriem(při zapnutém osvětlení).N látky jsem měřil-jsou v pořádku.Mám tam ještě 5 pancéřníčků a u nich není ani náznak takového chování("lekavého").Nevíte někdo čím to může být?

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - wdenda Re: Tantalalinka
Nerozumím tomu co píšeš, ale může to být neonková nemoc.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Tantalalinka – Neonka
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku Ahoj chci se zeptat měla jsem pět neonek,ktoré mi do třech dnů umřeli jedná se držela teda dalsidny plavala britském nahoru motala se a postupně slabla co jsem si s nimi donesla danie produkované ty se mají poradjestedalsimajíNvětu i ostatní rybky.Nejinak měly nejake fakticky jakoby přetrhnout barvu jinak nic nevíte čím by to mohlo být?

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - PaCi – Akvárium pro neonky
Zdravím.Jsem akvarista začátečník,jedno akvárko už mám a to 60 litrové,ale chtěla bych si založit min.120l na mé vysněné neonky.Poradíte jaký mám koupit filtr a světlo (nejlépe LED)a jaké dno a rostlinky jsou pro neonky nejvhodnější?Díky

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - motýlek Re: konrad
jo - to by mohlo být lepší ;-) ... tak vydrž ...
 Reagovat na tento příspěvek 0  - konrad Re: motýlek
krmim ich mrazeným cyklopom (na živé nemám gule ani priestor :) ) na striedačku s čiernym komárom (ramka cyklopy nechce) + vločky
Do konca týždňa sa hádam dočkám stojanu na svetlo takže ho dvihne o nejakých 5-10cm, čo by ho mohlo zoslabiť a budem vidieť
Vyzkoušejte
hmmm ... ještě zkus nalovit plankton - teď je buchanek plno a neriskuješ ještě zavlečení nějakých potvor - bo je dost zima ...
někdy pomůže po rozsvícení jim hned nasypat potravu ... ale určitě to nemám vyzkoumané jako spolehlivou metodu ...
 Reagovat na tento příspěvek 0  - konrad Re: motýlek
To svetlo by to mohlo byť, ale máme trochu odpozorované, že ak tam nikto nie je tak si plávaju po celej zadnej polovici nádrže a ak sa niekto priblíži na 2 metre tak sa skryjú - preto ma napadlo to vyklopkávanie.

Ako predátor je tam ramirezka, tá si vpohode pláva kde sa jej zachce :)
Pri odklaovaní loví hadicu Ramka ale o neonkach vtedy ani neviem, zalezené sú, že ich ani nevidno
může být problém v osvětlení - příliš ostré ... nebo příliš světlé dno? ...
někdy se mi takhle chovají, když jim přetáhnu dobu svícení večer - asi mají spací rytmus naladěný na 18:00 hod ;-) ... a to jich mám v odchovně třeba přes sto na 40 litrů ...
co se týká "vyplašení" - tak to ty moje se spíše chovají opačně - jsou zvědavé ... když jsou tak okolo 15mm, je problém je dostat od hadičky na odsávání kalu ;-) ...
zkus jim přidat nějakého "soupeře"
 Reagovat na tento příspěvek 0  - ludvik Re: KreJa
By mě ještě zajímalo, jestli se ti schovávají Neonky (v tomto vlákně), nebo Molly ve vlákně o Mollynách ... Máš tam docela dost míst na schovávačku.

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... 26

Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 25673x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/1526-neonky--chov?od=221