Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Problém s filtrem

NápovědaFórum » Technika » Filtry 

Akvaristik.eu

Přejít na předchozí stránkuPřejít na další stránku   1  
Problém s filtrem
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.06.2022 16:36 Muž VLAZA [2] Re: ctibum
www.alza.cz/…
bude tohle dobré?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.06.2022 16:30 R Muž ctibum [7228] Re: VLAZA
Mazání se teď řešilo tady rybicky.net/forum/15046-filtry-sunsun
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.06.2022 16:22 Muž VLAZA [2]
Dobrý den,
mám filtr Aquel Turbo 500 a trochu drhne čerpadlo jako kdyby to jelo na sucho (asi když jsem to čistil tak jsem to smyl), čím bych to měl namazat?

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.03.2022 16:48 Muž Lojza007 [1237] Re: zekon
To nedokážu říct, JBL jsem nikdy neměl v ruce. Asi by to šlo zjistit i tak, že se filtr bez médií pustí mimo akvárium a přidá se barvivo, mohlo by to ukázat, odkud to teče.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.03.2022 16:44 zekon Re: Lojza007
OK, směr hledání to asi bude. Poznám to nějak podle vhkosti kde by normálně nebyla? Abych nekoupil pumpu zbytečně.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.03.2022 16:37 Muž Lojza007 [1237] Re: zekon
Tipuju, že omezením průtoku se zvýší tlak a pak to někudy teče. Pokud jsou vyměněná těsnění v pořádku a ventily nejsou prasklé, tak to může být pumpa.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.03.2022 16:21 zekon Re: Buldr
No okraj je gumový, namazal jsem samozřejmě taky, ale v obchodech náhradní nevidím, tak netuším jestli jde vyměnit. Prodává se asi jen celá ta pumpa. To bude ten problém? Jde to nějak jednoznačně určit? Není problém spíš v těch ventilech, že to teče když omezím ten průtok?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.03.2022 16:03 Brodys Re: zekon
Ta pumpa nemá těsnění? ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.03.2022 16:02 zekon Re: Buldr
Koše jsem zkusil několikrát, dával jsem to dohromady celé 3x a dycky díval jak na tom hlava sedí než ji zacvakl. Nic jsem nepozoroval a šlo to vždy krásně nacvaknout. Psal jsem, měnil jsem těsnění jak pod hlavou tak na ventilech O kroužky. Jiné těsnění jsem nenašel ani na filtru ani v obchodech. Když uberu průtok, teče to fest :(
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.03.2022 14:51 zekon – JBL e901 teče a teče
Ahoj všem,
jako zoufalý bych poprosil o případnou radu.
Mám 5 let JBL e901 šlapal do prosince jak hodiny, žádná hlučnost jak někteří píší, filtrace super. Čistil jsem 1x za půl roku.
V prosinci po čištění nefungovala pumpa, nebylo možné načerpat vodu. Voda napuštěna samospádem s problémy. Před 14ti dny jsem snížil průtok a nastala katastrofa, vyteklo z filtru hafo vody. Když jsem pustil průtok opět naplno únik vody přestal. Takže jsem rozebral, vyměnil a řádně namazal těsnění pod hlavou a ventilů. Dal filtr dohromady a problém zůstal. Filtr funguje, neteče, ale stačí s ním zatřást a začne protékat jakoby pod hlavou u nohy voda, to samé když omezím průtok, navíc jde u páčky slyšet jakoby to přisávalo vzduch. Pumpa šla stlačit, ale vůbec nic to v hadicích nedělalo.
Takže jsem rozebral znovu tentokrát naprosto vše. Hlava plná vody. Těsnění v pumpě očistil, mastnýma prstama vše pošudlil. V pumpě bylo trochu písku, vyčištěno. Vše smontoval, všechna těsnění znovu namazal. (Viděl jsem ve videu rozebrání pumpy v JBL a měl tam dva obdélníky těsnění, já mám jedno s dírou. Jiný model?). Nicméně pumpa už funguje OK.

Prodejce neporadil a odepsal, že je filtr opotřebovaný a musím koupit nový. Jako fakt?
Vyzkoušejte

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.12.2021 19:10 Skalar_mango – Problem s filtrom
Zdravím akvaristi, odišiel mi filter Aqua Nova NCF-1200 a aj po výmene rotora má prerušovaný chod (ide 20 min, potom 20 min nejde, potom sa znova spustí... , a takto stále dookola). Nemáte niekto skúsenosť s podobným problémom ? :-)

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.10.2021 16:44 patrik Re: Lojza007
tam ty dvě kulaté těsneni vypadaji dobře . ale každopadne pak to taky zkusím pokud nepomuže to těsnení kolem hlavy+pumpy
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.10.2021 16:41 Patrik Re: Xif
No ješte jsem to nerozebral protože se tam nemužu dostat šroubovákem ale ani bych se nedivil kdyby byl tam problém :) zajdu koupit šroubovak a zkusím se podívat.. Zatím děkují moc pak dam vědět
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.10.2021 13:57 Muž Lojza007 [1237] Re: Patrik
Ventil říkám tomu bazmeku, do kterýho jsou namontovaný hadice a celý je to píchnutý do filtru. Tam je taky těsnění, případně může dojít k namáhání a prasknutí.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   04.10.2021 23:01 Muž Xif [340] Re: patrik
Nemůže to téct kolem tlakové pumpy?
od 2,20 minuty.
www.youtube.com/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.10.2021 22:19 Patrik Re: Lojza007
jaký ventil máte na myslí ? Nejsem zrovna moc expert přes filtrace. A za mě si myslím že kdyby bylo těsnění pod hlavou KO tak to bude tec někde po boku(ale je to jen moje myšlenka třeba se pletu)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.10.2021 22:11 Muž Lojza007 [1237] Re: patrik
Nemůže být to těsnění prostě KO? Při seskládání se mohlo cvaknout a teď protíká a vazelína už nepomůže. Případně nemohlo by to být u ventilu?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.10.2021 21:35 patrik – EHEIM Vnější filtr Professionel 4+ 600
Dobry den

Chtěl bych se zeptat zda nevíte kde může byt problém že se mi do hlavy dostane voda a pak teče ven přes kabel. těsneni pod hlavou jsem umyl a promazal a taky nepomohlo. Děkuji za radu

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   12.08.2021 11:57 Muž CHiP [48] Re: ds
Po měsíci nepřetržitého provozu už uvnitř filtru nemůže být žádný vzduch. Podle mě filtr musí někde přisávat vzduch, který se ve filtru hromadí a následně je vytlačen ven. Zkus přicpat nasávací hadici v akváriu, jestli začne bublat ještě víc, někde cestou si přisává vzduch. Pak už to bude chtít jen najít kde :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.08.2021 11:20 Muž ds [53] Re: Lojza007
Díky za tip. Co mě ale zaráží je fakt, že postupem času se to děje častěji. Z počátku pouze 1-2x za den.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.08.2021 10:54 Muž Lojza007 [1237] Re: ds
Filtr se zavzdušňuje nebo jsou tam ještě zbytky vzduchu, může to dělat už při cestě z akvária nebo těsnění pod hlavou, CO2.
Ideální je s filtrem zatřepat nebo na chvíli přiškrtit vtok. Mně trvalo asi dva týdny, než jsem nový filtr úplně odvzdušnil.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.08.2021 10:42 Muž ds [53] – Filtrace v nepravidelnych intervalech vypousti vzduch
Zdravím,
pořídil jsem si filtraci Eheim Xperience 150. Cca po měsíci v provozu si všímám, že čas od času "zašumí" a vypustí do akvária bublinky. Někdy to udělá jednou za půl hodiny, jindy cca po 5min. Nejsem si jistý, zda je to běžný jev, nebo je něco špatně. Vzduchování není součáastí této filtrace.
Nejdříve mě napadlo zkontrolovat, zda vše dobře těsní a někde neprosakuje voda. Nic jsem ale neobjevil, takže by to snad nemělo ani přisávat vzduch. Průtok není přiškrcený.
Pak mě ještě napadlo zda to není výsledek procesu rozkladu nečistot bakteriemi ve filtraci.

Má někdo podobnou zkušenost?

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.05.2021 22:46 Muž vlka [3529] Re: Róza2
Fotka k příspěvku Takhle to vypadá v mém filtru...

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.05.2021 22:31 Žena Róza2 [4] Re: DanS
Díky, zkusím to tak! :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.05.2021 22:30 Žena Róza2 [4] Re: afc1886
Ok, zkusím, diky. Ono je to všechno zabudované uvnitř akva v černé krabici, ale zkusím to jak to půjde vyndat a rozebrat a vyčistit.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.05.2021 05:21 R Muž afc1886 [15569] Re: Róza2
Hlavně musíš tu vrtulku s magnetem pročistit od toho hnědého šlemu a uvidíš, že čerpadlo zase bude pěkně nabíhat na první dobrou.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.05.2021 23:51 Muž DanS [77] Re: Róza2
Zkusil bych zkontrolovat čerpadlo u toho filtru - usazení vrtulky, jestli se nezasekává. Někdy u těchto čerpadel stačí protočit a "přesadit.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.05.2021 23:34 Žena Róza2 [4] – funguje/nefunguje
Hezký den, neuměl by prosím někdo poradit, oč může jít a co s tím, že když vypnu, a pak znovu zapnu, někdy nenaběhne. Vytáhnu ze zásuvky, znovu zapojím - a naběhne. Někdy to ale není tak samo sebou a mám nervy, aby to naběhlo. Občas stačí chvíli počkat a zasunout třeba za čtvrt hodiny. Netuším, čím to může být a bojím se, že jednou prostě nenaběhne. Netušíte prosím? A jak by se případně vyřizovala reklamace? Máte prosím někdo zkušenost? Jde o akvarijní set Juwel Rio 125, ještě v záruce. Nemám kam jinam rybičky/rostliny ad. přemístit a nevím, jak dlouho by akvárium mohlo přežít bez filtru...?

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   21.02.2021 10:05 Brodys Re: Shimi
Asi na to postupně dojdu, ale zatím se mi líbí mít to schovaný pod skříňkou a hotovo. Asi by bylo super, místo kanystru mini akvárium jako filtraci, ale vůbec s tím nemám zkušenost a teď ani čas experimentovat smich Takže jsem objednal Eheim professionel 5e 600T 2178 a jestli ani ten nebude ok, dám se na modelářství smich
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   21.02.2021 09:10 Muž Shimi [692] Re: Brodys
Taky jsem byl zklamaný, protože jinak mám s tou firmou fakt dobré zkušenosti. Myslím si, že záměr byl dobrý, ale už to zbytečně moc přetechnizovali. Když si ten filtr rozložíš a podíváš se, kudy všude a jak teče voda, tak je tam prostě hodně míst, kde se může vytvořit vzduchová bublina a z toho potom můžou pramenit tyhle problémy. Hlavně ten předfiltr je z mého pohledu udělaný zbytečně složitě a jsem skálopevně přesvědčený, že hlavním strůjcem problému se zavzdušňováním je právě on. Třeba AquaEl to má vymyšlené 100x lépe. Ona je vůbec otázka, jestli má smysl kupovat kanystr s integrovaným předfiltrem.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.02.2021 08:08 Brodys Zavzdušňování filtru
Díky za reakce, jsem z toho trochu zklamaný, že i takový výrobce má problémy. Koukal jsem po internetu a bohužel nejsem jediný s tímhle problémem. Bublinky před vstupem do filtru nikde nejsou, takže to v týdnu zabalím a pošlu jim to zpátky. Prozatím se vrátím k sunsunu, než vyberu něco lepšího :-(
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.02.2021 23:56 Muž Tojsouvěci [4143] - Kytky s čudlamaRe: Brodys
Opticky zkontroluj nasávací hadici prosvícením ze zadní strany,těsně před filtrem,jestli v ní nejsou strhávané bublinky proudem vody,tak bude problém v těsnění hlavy filtru,případně uchycení hadic.Pokud by se vyskytovaly bublinky nad filtrem,tak je závada v přepadu,hadici a spojů částí sání.U nasávacích dílů z tvrdých plastů mohou vzniknout trhlinky,které nejsou na první pohled vidět,bývá to v místě spojů po lisování,nebo kolmého namáhání průchodek,při instaci hadic.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   20.02.2021 21:45 Muž Shimi [692] Re: Brodys
Vítej v klubu, měl jsem s ním úplně stejné problémy. A nejhorší to bylo v případě, když se filtr neodpojil komplet, ale vyndal se jen předfiltr kvůli čištění. Následné znovuzprovoznění byl porod na n-tou, to jsem proklínal výrobce do pátého kolene. Zkoušel jsem různé materiály, nejhorší to bylo s kompletní molitanovou náplní a nejlepší to bylo, když jsem "vyřadil" předfiltr (nechal jsem ho bez náplní) a "předfiltr" jsem udělal ze spodního koše, do kterého jsem dal filtrační vatu a do zbytku košů jsem dal Siporax. Což samozřejmě není řešení, protože si přeci nekupuju filtr s předfiltrem, abych ho potom vyřadil, to nedává smysl, ale tady to jinak nešlo. Následný problém byl v tom, že když byl filtr zavzdušněný, tak dělal neskutečný randál. No a v jednu chvíli jsem se na*ral a letěl z baráku. Nikdy jsem externím kanystrům neholdoval. S firmou Oase mám výborné zkušenosti v kontextu jezírkové techniky, tak jsem si řekl, že to risknu a jeden kanystr si na zkoušku pořídím. No a dopadlo to, jak to dopadlo, už nikdy více. A to se týká všech kanystrů, zlatý vnitřní filtry. To ticho, klid a bezpečí žádný kanystr nezajistí.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.02.2021 21:34 Muž _Rob_ [80] Re: Brodys
Tak je možná špatné těsnění pod hlavou ač je to nové. A nebo to reklamovat.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.02.2021 20:11 Brodys Re: _Rob_
Vše se zdá těsné, s filtrem zahrkám, vzduch vyženu a za 30 minut tam je znovu.....
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.02.2021 20:03 Muž _Rob_ [80] Re: Brodys
Vtok a výtok těsní? Pomůže i trochu zahrkat s filtrem, ale někdy to trvá docela dlouho než se sám odvzdušní v médiích se drží vzduch dlouho.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.02.2021 19:57 Brodys – Zavzdušňování filtru
Ahoj, neuměl by někdo technicky zdatný poradit s problémem u externího filtru Oase biomaster thermo 600? Mám ho nově, čekal jsem úsporu elektřiny a ticho, ale stále se trápím s neustálým zavzdušňováním filtru. Filtr jsem promazal, znovuposkládal, odpojil předfiltr, zkontroloval zapojení, komplet hadice, ale stále stejné. Zdá se mi, že k zavzdušňování nedochází při vypnutí CO2, ale nejde mi do hlavy jak je to technicky možné. Bublinky plynu nedojdou k sání filtru a i kdyby, ne v takovém množství jaké vyprodukuje filtr. A filtr abi nikde neteče. Díky za rady.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   01.02.2021 20:49 Muž irza [1] Re: _Rob_
Velice děkuji,tuto odpověď jsem očekával a jsem rád že se potvrdila potlesk potlesk potlesk
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.02.2021 20:34 Muž _Rob_ [80] Re: irza
Ahoj, určitě by koše neměly být narvaný k prasknutí. Matrix/pemza je různě tříděný a tak může určitě částečně bránit průtoku a samozřejmě vata rovněž. To je daň za tyto filtrační materiály. Jestli například vatu vyloženě nepotřebuješ, tak ji klidně vyndej nebo alespoň nahraď jemnějším molitanem na zkoušku a uvidíš jestli se to zlepší. A zkus taky trochu odlehčit košům. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.02.2021 19:09 Muž fido16 [631] Re: irza
Ahoj co je to za filtr? Jak velké akva a kolik ryb?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.02.2021 18:58 Muž irza [1] – Problém s průtokem
Můžu prosím poprosit o radu vyčistil sem exter. filtr i s hadicemi po týdnu sotva protéká voda,dole mám keramické kroužky poté Matrix na konec vatu , otázka zní je možné že mám moc Matrixu v koši a voda řádně neprotéká je pravda že sem to narval na maximum dík za radu

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.05.2020 18:33 Muž vlka [3529] Re: trso7
Zkus tady, nebo pohledej, prodávají náhradní díly...
www.sklorex-akvarium.cz/…
www.sklorex-akvarium.cz/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   30.05.2020 10:23 Muž _ucx_ [1424] - Symphysodon + CorydorasRe: trso7
Tohle ti asi pomůže:

www.eheim-service.de/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   30.05.2020 10:14 Muž MichalV [337] Re: trso7
vychádzam len z technického listu:
aj Biopower 200 aj Biopower 160 majú príkon 6W a výtlak 0,43 m, takže hlavy budú rovnaké
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.05.2020 09:33 Muž trso7 [0] – eheim biopower 200
Pokazil som cerpaciu hlavu na filtri Eheim Biopower 200. Samostatne sa asi neda zakupit ako nahradny diel. Ma filter Biopower 160 alebo Aquaball 130/180 rovnake hlavy? Objednavacie cisla vrtuliek su pri vsetkych rovnake. Dakujem

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.05.2020 09:21 R Muž ctibum [7228] Re: Yasmine88
I těsnění adaptéru hadic? Kryt hlavy jsi zkusila sundat? Je pod ním spousta místa na vodu...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.05.2020 07:03 Žena Yasmine88 [0] Re: ctibum
Fotka k příspěvku Posielam foto, okolo hlavy je to suché, voda je len dole pod nohou. Skúsime to ešte rozobrať, ale úprimne som čakala, že keď vymeníme tesnenia, bude to ok. Chalan, čo ho mal predo mnou, s ním nemal problém žiadny.

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.05.2020 05:55 R Muž ctibum [7228] Re: Yasmine88
Viz RAP o pár řádků níž...
RAP napsal: Jestliže byla voda v uvnitř hlavy, zkontroluj nasávací pumpu a napojení trubic hadicového adaptéru do hlavy + těsnící kroužky. To jsou 2 nejčastější místa, kudy může protékat voda do hlavy filtru.
Hlavně nepřenášet filtr za hadicový adaptér, zejména pokud je plný vody!!!

Zkus zjistit, kudy to teče...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.05.2020 21:13 Muž Tojsouvěci [4143] - Kytky s čudlamaRe: nekdo
+ adaptéru a těsnění,není moc firem,které to dodávají v náhradních dílech komplet. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.05.2020 21:08 Muž nekdo [356] Re: Yasmine88
Všeobecně u všech filtrů je z ekonomického hlediska lepší koupit nový filtr, než jenom hlavu... hlavně vzhledem k ceně hlavy

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... 15

Zpět na obsah sekce Technika • Zobrazeno 14603x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/14022-problem-s-filtrem?od=25