Ryby do akvária 51 - 150 l (střední akvárium)
Když jsem je měl kdysi v Pravé šedesátce, pořád šmejdily kolem předního skla a škemraly o jídlo. Spolu s nimi jsme měl B. urophtalmoides a ty skutečně lekavé byly a i když jich bylo 40, pořád šmejdily vzadu v rostlinách a moc jsem z nich neviděl.
Zcela úpřimně,neonka modrá a dánio madagaskarské jsem měl doteď a oba druhy mě hrozně zklamali...
...ta je zas lekavá...mám malé děti a kočku...
![:-)](../obr/s/02.gif)
Tak mi zkuste doporučit hejno ryb,cca 20-25 ks...něco menšího,živějšího...budu zítra měnit dno za
www.superzoo.cz/… (snad 5kd bude stacit) a nechám i stávající rostlinky..
Do necelých 50 litrů čistý vody bych je nedoporučoval.
![X-)](../obr/s/15.gif)
Tak Tetru ohnivou už bych si znova nepořizoval...hrozně nudné ryby (aspoň u mě). Výborná a zábavná ryba, co moc nešpiní, je tato:
rybicky.net/atlasryb/tetra_kralovska
Z fotek to tak moc nevypadá, ale má také krásné zbarvení při vhodném světle.
...no plave mi tam cca 3 ks Danio perlove, a asi 2-3 ks neonka modra...+ jeste par krevetek...
Bývají v hornbachu, alespoň u nás a počet bych ti řekl až podle toho, co už v akváriu máš.
ta mě taky napadla, ale nevím kde ji sehnat... Zkus ještě poradit koli ks mohu pořídit...
A co hejno teter ohnivých?
...myslím že rostlinek mám docela dost...
Ta je tak na hraně, ale při dobré péči a vhodných podmínkách by se dala použít. Ale říkám že nejdřív je třeba řešit kytky, protože za krátkou dobu tady budeš se stejným dotazem znovu. Jo a mimochodem - je tady velice dobře udělaný atlas ryb, rostlin i ostatních žovočichů. Nejdříve bych se poradil s ním a teprve pak dával dotaz do vlákna.
![Fotka k příspěvku](../k/forum/n/827778.webp?a=0)
jinak akva teď vyzerá takhle, fotka v prezentaci je stará už asi 8 měsíců
S ohledem na velikost nádrže se nedají použít ani tetry krvavé, ani parmičky purpurové. Hledal bych menší druhy. Navíc, v uvedené nádrži je žalostný nedostatek rostlin. Možná to je důvodem úbytku ryb. Nejdřív bych doplnil kytky a pak teprve řešil ryby.
Ahoj, nějak mám úbytek v akváriu 54l a zvažuji buď jedno hejno, nebo max. dva druhy ryb z tohoto výběru: Parmička purpurová, Tetra červená, Tetra krvavá nebo . Chtěl bych tak cca 25-30ryb. Poradíte někdo co vybrat?
Starší reakce
Aha. Tak díky za tip jdu si o těch kakadu něco načíst ;)
Japoniky jsou ok jak s ramirézkama, tak s kakaďákama. Ale ramky už jsou trochu náročnější například na stravu.
Na kolik v nádrži topíš?
![:-)](../obr/s/02.gif)
posílím, zakládal jsem v dubnu tak jsem ještě nedoplňoval. Navíc ty sehnat černé neonky bez krupičky je v Ústí nad moje síly zatím
![:-D](../obr/s/06.gif)
Cichlidky vypadají krásně, koukal jsem i na ramirezky, ale nevím co na ně řeknou krevety?
![:)](../obr/s/16.gif)
a taky mám pořád strach že tam nemám tolik prostoru pro ně
![:-D](../obr/s/06.gif)
ale píše se minimum 50L
No ty hejnové ryby by to chtělo posílit každopádně. Neonky v 6 ks., to není hejno
![;-)](../obr/s/03.gif)
To chce alespoň 25 ks. Nebo udělat pořádné hejno těch galaxek.
A co by se ti líbilo z těch párových ryb? Co třeba
rybicky.net/atlasryb/cichlidka_papousci
Jakou tam držíš teplotu?
Ahoj
aktuální osádka 8x Danio, 6x Neonka černá, 3x SAE, 4x Japonica.
Chtěl bych poradit jak dál. Nejradši bych chtěl nějaké rybky které bych mohl mít v páru. Nějakou větší dominantu k těm prckům. Ale nevím jestli je k té litráži něco reálného?
Nebo mám raději navýšit počty toho co mám? a na větší kusy se vykašlat..Koketoval jsem i s myšlenkou Betta...
Starší reakce
No ale jsou to mimořádně zajímavé rybky...to jejich chování je úžasné...rozhodně nebude nuda.
Zvažoval jsem je taky, ale nakonec mi to tu zkušenější rozmluvili, neb mám jen menší 30L akvárko.
![:-(](../obr/s/13.gif)
Tak to si asi vyberu nějakou jinou rybku. Akvárium by mi přišlo strašně "prázdné"
![sad](../obr/s/26.gif)
Jednoho kluka a dvě holky.
A kolik těch čtverzubců do toho akvária?
Představovat si můžeš ledacos, leč nejlepším řešením, bude samostatný chov.
![;-)](../obr/s/03.gif)
V akváriu zatím nic není.
A chtěl bych i nějaké ryby do střední vrstvy nádrže.
Fotka nádrže by nebola ? Ako je stará ? Koľko je v nej štvorzubcov ? Bez týchto informácií ti nikdo neporadí. Inak ak máš dosť veľkú plochu dna tak možno toto
rybicky.net/atlasryb/pancernicek_maly inak razbory neonky a pod. ti asi bude napádať. Ono chov štvorzubcov v spoločenskej nádrži je dosť o štastí , pretože každý štvorzubec je silné indivídium podobne ako napr. JA cichlidy
EDIT: ešte ma napadlo
rybicky.net/atlasryb/hlavacka_sabanus
0 14.06.2018 20:06 Martin – Složení akva
Ahoj, chtěl bych se zeptat co za ryby k čtverzubci trpasličímu. Čistý objem akvária 50l. Představoval bych si nějakou hejnovou rybku. Díky za rady.
![pivo](../obr/s/36.gif)
A na bornejky bacha, někdy pod tímto názvem prodávají jiné druhy.
![;-)](../obr/s/03.gif)
.
Že já vůbec doufal že by to šlo
Ahoj. Čtverzubec se nejspíš nesnese s ničím.
Ahoj, razborky bornejské se asi nesnesou s jedním čtverzubcem trpasličím co?
Čichavce nedoporučuju z vlastní zkušenosti (do tohohle objemu, jinak jsou boží), jsou to dost aktivní ryby. Mám je ve zhruba dvojnásobné nádži, a mám pocit, že je to fakt minimum, a spíš by se jim líbilo ve větším.
Tohle opravdu na větší ryby nebude, ale jako začátek je to slušné. Dej tam menší hejno a bude to paráda. A jestli po těch lorikáriích a čichavcích opravdu toužíš, tak časem pořídíš něco většího.
Tak jelikož jsme tak na nějakých 41 litrech, tak bych volil 20 - 25 razborek a 10 pancéřníčků (například malých). Na lorikárie, pandy i ty medové čichavce mi to připadá malé. Toť ale jen můj názor.
Edit: Máš pěkné akvárko
![palec](../obr/s/18.gif)
Tak prezentace hotová
To akvárium bude mít čistý objem tak 45 litrů. Dal bych tam jenom ty rázborky a konec. I tak to bude pěkné akva.
To vypadá na nějakou atypickou nádrž. 45x35 na 60 litrů. Skoro kostka,řekl bych. Nic pro plavce
![;-)](../obr/s/03.gif)
Plocha dna je 45x35 cm a čistý objem bude míň
U lorikárie je rozhodující plocha dna. Pokud máš klasickou “šedesátku„, tak mi to nepřijde na deseti centimetrovou rybu dostačující. Ale počkám si na tu prezentaci
![;-)](../obr/s/03.gif)
Dost se mi líbí lorikárie ta by nešla přidat s pancéřníkama?
Podle mě to na pár větších ryb moc nebude, je to malé. Držel bych už uvedeného. Hejno menších ryb. Čím tam bude míň druhů, tím to bude hezčí.
Rád bych tam měl pár nějakých větších ryb a doplněný více kusů menších ryb. Prezentaci doplním odpoledne
Chtělo by to vědět jak ta nádrž vypadá, bez toho se blbě radí.
![;-)](../obr/s/03.gif)
60 l je čistý objem?
Pokud by ta nádrž byla dobře zařízená, tak já bych tam dal velké hejno (cca 40) razborek a k tomu nějaké malé pancéřníčky v počtu 8 kusů. A nic dalšího bych nepřidával. Možná leda krevetky.
![;-)](../obr/s/03.gif)
0 11.06.2018 07:28 Denis – Jaké ryby
Ahoj, potřebuji aby někdo uklidnil mé nadšení a já to nepřehnal s rybami
. Mám 60 litrové akvárium. Co bych tam chtěl: pár čichavec medový, kolem 15? kusů razborky borenejské, pár Lorikárie kopinatá, a 5 pancéřníčků panda.
Asi to je moc ryb
![sad](../obr/s/26.gif)
potom také nevím jestli by to daly razborky s většími rybami. A jestli není na tom dnů moc kousků. Je panda obstojný čistič dna?
Děkuji za rady
Přidat reakci
1 ...... [27] ...... 185
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 200677x