Ryby do akvária 51 - 150 l (střední akvárium)
Po tom týdnu jak jsi se dočetl, by se dalo uvažovat o nějaký tzv. startovací rybce, třeba nějaký živorodce, která ten prostor bude zabydlovat a tím jak dýchá, přijímá potrvu a vylučuje, tak napomáhá tvorbě nitrifikačních bakterií. Další ryby po těch třech týdnech a postupně, nikdy né větší počty najednou.
Všude znamená kde? Relevantní informace bych hledal na akvaristických webech u zkušenějších. Hledat chybu až se projeví je pozdě,lepší je předcházet a proto je lepší ten měsíc čekat.
znám pár lidí co třeba celej život odchovávali ryby a přitom toho o normální akvaristice moc neví, taky znám ty co mají akvárko x let a buď se k informacím nedostali nebo je nechcou poslouchat, takže na ty roky bych to moc neposuzovala
Jirkar97 napsal: ja s akvaristikou nezainam podle me staci tyden zabehle akva a 2 tydny jsou ideal
Číslo u tvého nicku je rok narození? Za zkušeného akvaristu se můžeš prohlásit tak po 10 letech úspěšného a bezproblémového vedení akvárka.
Týden opravdu nestačí. Za tu dobu se biorovnováha nevytvoří ani náhodou. Minimum je tři týdny, lépe měsíc. Je to o trpělivosti. Pokud zarybníš moc brzo zaděláváš si jen na potíže.
a víš proč se nechává to akvárko zabíhat?
Promiň, ale Tvoje názory tak trochu začátečnicky působí(nic proti začátečníkům).
řekla bych že na všechno moc spěcháš, kupovat ryby když pro ně ještě němáš akvárko. Nebo ti někam utečou?
tolik dusičnanů nevadí, horší by byly dusitany které jsou toxičtější (jsou hlavně z výkalů ryb), právě proti nim je potřeba dobře zaběhlé akvárko
Já taky
Tak tam hlavně měj před těma rybama alespoň tři neděle jenom rostliny.
pozor pozor jsem zadaná
Jo jo, co bych bez tebe dělal
dneska jsem asi vědma
Pardon, byl jsem myšlenkama jinde. Měl jsem namysli ryby.
jestli spíš nemyslel Zoidik místo rostlin ryby
A to jsou mezi námi tací, kteří dají do akvária rostliny dříve než napustí vodu.
Zítra založíš a hned dáš rostlinky?
a co s tím má společnýho moře?
jestli nevěříš že tam vůbec nějaké kytky porostou tak koukni na moje akvárka, všude mám tak jemný písek a druhů rostlin mám až až, a to ani nehnojím ani nepřidávám CO2, vpodstatě se o to ani moc nestarám jen občas vyměním vodu. A tak to nebude jen u mě, akvárek kde se daří rostlinám v písku je hodně
já mám radší takový jemnější než nějaký hrubší štěrk, právě dneska mi v něm začli kančíci zelenoocí dělat ďolíky
Ale jestli máš nějaký říční štěrk doma a není moc velký tak tam klidně dej ten
Já si byl nahrabat v potoce s dokonce úplně zadarmo jsem to měl
já kupovala spárovací, 25kg asi za stovku a jsem s ním nadmíru spokojená, i barva je fajn
Jirkar97 napsal: nemusim utracet za drahy sterk s malou zrnitosti
třeba stavební písek je drahej?
ani neodporúčam...na väčšinu rastlín je najlepšia zrnitosť 2-4mm a fakt že tie pestrence nemaju ani snahu pri takejto zrnitosti prenášať štrk a pritom mám doma ešte Perlovky v druhom akva a tie vpohode bagrujú i v takom štrku...ale tiež len minimálne
pestrenec červený (pelvicachromis pulcher) nebagruje ani náhodou...teda áno ak máš v nádrži piesok zrnitosti 0-1mm...a aj to len minimálne čiže takmer vôbec...pri väčšej zrnitosti vôbec nebagruje...vlastná skúsenosť mám ho doma v akva...rastliny (cryptocoryny, eleocharis acicularis, echinodory, anubiasy, microsorium pterocus či aké... ) jedine čo treba je nechať mu úzky vchod do kokosu on si to potom odhrabe jak je mu libo
to tezo rict jestli ji dany obchodnik veme zpatky, prece jenom, pookud to bude prodej prebytku, tak vetsinou neni tolik nadrzi aby si vracenou rybu karatenoval a i kdyby, je to proste prace navic. Mozna je lepsi se domluvit s nekym tady kdo by si ji pak vzal. Jinak pulcheru na burze byva dost.
Muzes dat i nejake sagittarie, vallisnerie, kryptokoryny, anubiasy a i egerie snese cichlidu velikosti pestrence. Vyber zas tak maly neni. Nezarucuju, ze vsechno poroste, ale neco urcite ;)
K sehnani je dost u zadniho stolu od firmy akvarijni rostliny, ty maji v kosickach, hnedovku tam prodava kazdy druhy, levne jsou i zastipky od rostlin, prodejcu jich tam je jak maku, neco si vyberes ;)
řekla bych že je to docela jedno, jaké tam porostou podle podmínek v akvárku a jaké se ti líbí (záleží na osvětlení, jestli chceš hnojit nebo přidávat CO2 nebo spíš nenáročné máloúdržbové akvárko)
Přidat reakci
1 ...... [125] ...... 185
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 200677x