Ryby do akvária 51 - 150 l (střední akvárium)
Starší reakce
0 05.01.2009 06:51 V – Re: Lamyx
Zavojnatky ne, Cichlidy jenom nejmenší druhy. Projdi si pro začátek přinejmenším zdejší atlas ryb a snad to pochopíš.
0 04.01.2009 19:54 Lamyx – 80l akwa
Dostal som 80l akwa a newiem ake rybky tam mam dat poradte??? Rozmyslam bud 4 zawojnatky rôznych farieb alebo nejake cichlidy ktore sa lahko chowaju len newiem ake poradte plsss diky moc
![palec](../obr/s/18.gif)
Neřekl jsem, že nemít, je to jenom můj osobní názor, že když tam bude jenom ten pár ramizerek, že to bude fungovat lépe(v době tření je samec agraesivní, rodiče nežerou potěr a tak by byl odchov celkem snadný když by tam nebyly ty neonky-myslim, že jikry by jim chutnaly nebo by je samec docela prohnal
![:-D](../obr/s/06.gif)
a 15 neonek a 2 ramizerky v 60 litrech je dost ryb
![;-)](../obr/s/03.gif)
)
chicko napsal: osobně bych se asi rozhodoval mezi neonko-akvárkem nebo těma ramizerkama
Tak potom nechápu, proč nemít neonky s párem ramirézek
![;-)](../obr/s/03.gif)
ano to vím, 60 litrů bude pro pár ramizerek ideální velikost
![hmm](../obr/s/20.gif)
Do 60 l akva určitě jen jeden pár ramirézek. Jsou to teritoriální ryby, kdyby jich bylo víc, uhonily by se
![ano](../obr/s/05.gif)
Takže já bych volila neonky a ramirézky a bude to OK + nějaký menší druh pancéřníčka - pomůžou zlikvidovat zapadlé zbytky potravy
![;-)](../obr/s/03.gif)
jo to jo, rád se přijdu podívat na prezentaci, osobně bych se asi rozhodoval mezi neonko-akvárkem nebo těma ramizerkama
![:-)](../obr/s/02.gif)
uvidim ako to nakoniec dopadne
nebo pokud chceš mít ty ramizerky, tak jim zařid to 60 litrové akvárko jenom pro ně, to by taky nemuse být špatné
![;-)](../obr/s/03.gif)
0 04.01.2009 10:56 V – Re: Ajllyn
Gupky bych vynechal, jsou to čuňátka, což s přecejen trochu choulostivějšíma Ramirézkama není dobrá kombinace. Páru Ramirézek ten objem stačí, ale Neonek je potom moc. Sniž to na párek Ramirézek a 10 Neonek. A nezapomeň na dostatek rostlinek.
Vynechal bych cichlidky a bylo by to podle mě OK
![;-)](../obr/s/03.gif)
Aj ja sa pre istotu spýtam, možem mať v 60L 3x gupky, 15x neonky a mozno este párik cichlidiek ramireziek? dakujem za odpovede.
vynechal bych pavi ocka, pridal pancernicky na aspon 6 a celkem by to slo
ja bych jeden negativni vedel
a to rozdilna teplota kterou rybky vyzaduji
![;-)](../obr/s/03.gif)
benesak napsal: on se zbláznil.dáš tam neonky a bojovnicu???ja ti říkam do rana ti ty rybky bojovnica sežere
To je blbost. Snáší se v pohodě
Jediný, po kom bojovnice jde, když to není její stejnorodový protějšek jsou krevetky
Ty jsi mi nějaký expert, zbytečně tu strašíš, by mě zajímalo jak asi 6cm bojovnice sežere 3-4 cm neonku a navíc jsem tu ještě nečetl žádný negativní komentář na soužití neonek s bojovnicí a ještě k tomu já mám taky neonky s bojovnicí už skoro 3 měsíce a vůbec si jich nevšímá.
0 03.01.2009 23:07 míša Ahojky, já mám už rok neonky a mečovky s bojovníkem a v poho!!!!!Teď jsem přidala asi 2cm odchované black molly a bojovník si jich vůbec nevšímá.
Dcera měla bojovníka s pav.okama a taky OK.
Míša.
1 03.01.2009 22:33 Ivulik1 – Re: Aneete
No tak dokup par teter a mecovek. Jestli se ti nelibi mecovky, muzes misto nich koupit platy, je to skoro to samy a v hejnu budou spolu. Na vyber mas spoustu barevnych variant. Mecovek je taky spousta druhu, staci jen hledat, treba se ti nejaka zalibi
![;-)](../obr/s/03.gif)
0 03.01.2009 21:56 BENAK – on!!
on se zbláznil.dáš tam neonky a bojovnicu???ja ti říkam do rana ti ty rybky bojovnica sežere
![no](../obr/s/21.gif)
0 03.01.2009 20:12 57anmi1 ale to je asi moc rybiek na 55L
0 03.01.2009 20:11 57anmi1 panciernickovia su hejnove ryby aspon 5 ks, neonky by som nebral ale radsej viac mecoviek
0 03.01.2009 16:49 She Mato, ty rybky co píšeš jsou tak na 120l akva, možná i víc. Sečti délku všech v dospělosti a nesmí v cm přesahovat objem akva.
Mumínku, taky se mi to zdá moc, ale počítat se mi to nechce. Zkus si sečíst jejich délku v dospělosti a uvidíš. Vem si, že jen ty tetřičky když jich bude deset (což je chválihodné) jsou tak akorát na 50l akva.
Vykašlal bych se na paví oka, za čas se ti přemnoží a to neni nic moc, ale to je spíš osobní názor(taky jsem s nima začínal) a místo nich doplnil ancíky na trio-samec a dvě samice k tomu bych přidal ty neonky a pancíky a tot vše..
![;-)](../obr/s/03.gif)
poradte prosim zakladam si 54l aqva a mam v planu si koupit 10 neonek,6 pavich ocek,2 mecovky,2 pancerniccy a 2 ancitrusi je to dobra volba???
0 02.01.2009 17:00 Aneete – RE:datura
to už jsem zkoušela taky, ale nikdo ne nechce :o(
jestli chceš myslet i na tetru a mečovku, tak bys neměla zapomenout na to, že jsou to obě hejnové rybky a že je o samotě v akváriu trápíš víc, než kdybys je věnovala někomu, kdo jim dokáže poskytnout odpovídající podmínky.
0 02.01.2009 14:08 lamos – Re: delete
nebo časté výměny
cus do 6 l asi molitan že
![;-)](../obr/s/03.gif)
0 02.01.2009 02:26 Aneete – Bojovnice
Tak do mně právě začalo být meldováno přítelem, že by chtěl bojovníka :o( Myslíte si, že by to v kombinaci sameček a dvě samičky, cca.10 neonek, dva krunýřovci, obr mečovka a tetra černá mohlo fungovat??
0 02.01.2009 01:50 Aneete – RE:lamos
mně jde právě o to, že už tam mám tu Tetru a Mečovku... Ty pryč dát nechci - holt je mi jich líto - tak se snažim myslet i na ně... Jednodruhový to asi nebude, podle mně se k neonkám ještě něco dát musí, jinak to nevypadá moc dobře...
Neberte to jako reklamu, ale pokud se chceš inspirovat, tak já mám stejně velké akvárko a mám tam pouze trio čichavců zakrslejch a spoustu rostlinek a docela se daří. Opravdu jen pro inspiraci
rybicky.net/nadrze/5136
0 01.01.2009 20:54 lamos – Re: Aneete
54 litrů není moc, Myslím, že se snesou, taky můžeš udělat jednodruhové akvárium, třeba jen houf neonek, nevypadá to špatně.
0 01.01.2009 20:25 Aneete – RE:lamos
A ještě něco k nim? nějak doplnit něco od ostatních, aby nebyli sami? Chtěla bych možná nějaký Tetry, ale mečovky se mi nikdy nelíbili...
0 01.01.2009 20:21 lamos – Re: Aneete
Ahoj, podle mě se ti snesou
![ano](../obr/s/05.gif)
0 01.01.2009 20:11 Aneete – 54l
Od kolegy jsem "podědila" akvárko, čistý objem 54l. Je v něm jedna tetra černá (cca3-4cm), jedna mečovka (cca.7-9cm) a dva ancistrusi (12cm). Pořídila jsem rostlinky, nechala akvárko "zajet" a teď bych chtěla přidat rybičky. Chtěla bych houf neonek, ale co dál? snesou se neonky s tak velkejma rybana? Je mi líto je dávat pryč...
0 01.01.2009 10:40 Agis – Re: Kristýna
Ahoj...ja taktez ted zakladam new akva(52 litrove)...
![;-)](../obr/s/03.gif)
Dam do neho 3 ancistruse ancistruse,10 neonek obecnych a 2 cichavce zakrslí.Paví oka jsem tam taky chtela dat,ale jsou to fakt velky prasatka,takze si je necham v mem momentalnim mini akvarku
![X-)](../obr/s/15.gif)
.Co se tedy tyce tebe,dala bych tam hlavne co se ti libi.Vyzkousej prolistovat atlas rybek,jakmile se ti nejaka rybka podle vzhledu bude libit,tak si hned musis zjistit jeji pozadavky(Jestli to je hejnova rybka,kde se drzi,jestli u dna atd...).Ja jsem to taky tak to udelala,a ziskala jsem rybky ktere si naprosto pozazadvky na prostredi vyhovuji
![:)](../obr/s/16.gif)
.Tak ti preji aby jsi vybrala dobre :o)
Do tak malé nádrže bych volil spíše hejno mikrorazborek na dno jeden druh menších pancéřníčků,nebo krevetky.Čím menší nádrž tím hůře se udržuje rovnováha..takže raději volit menší ryby.
Živorodky jsou strašná prasátka a navíc se dost rychle množí,takže co do údržby bude akva s nimi určitě náročnější.
mrkni do nádrží, 60l je tu spousta.
0 31.12.2008 19:32 lamos – Re: Kristýna
Snést se snesou, to by šlo. Co se týká počtu ryb, tak to záleží na filtraci, výměně vody atp. Jsou to nenáročné ryby. Co se týká oček , tak z vlastních zkušeností vím, že jsou schopny produkovat kvanta detritu, takže méně je někdy více a dokoupit se mohou vždy.
0 31.12.2008 18:38 Kristýna – 60 l akvárko
Ahoj, chtěla bych se zeptat, co do 60-ti litrového akvária. Přemýšleli jsme o neonkách, pavích očkách a pancéřníčků. Kolik by jich tam dohromady tak mělo být? Neměli bysme k tomu vzít ještě nějakou rybu? Nebo se k sobě nehodí? Prosím poraďte, dík.
0 29.12.2008 17:03 V – Re: slunicko321
Šlo. Proč by ne. Jenom už tomu potom nepůjde říkat biotop.
![;-)](../obr/s/03.gif)
Přidat reakci
1 ...... [171] ...... 185
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 200677x