Ryby do akvária 51 - 150 l (střední akvárium)
Ahoj,jaká samotářská rybka by se hodila do 140-ti litrového akvária..Myslím aby bylo celý jen pro ní(vyjma bojovnice)?
Buď jednodruhová, nebo klidně s pandama a myslím, že danio by taky prosperovalo.
A s čím by se dal rájovec dobře chovat? Nebo bych měla v akváriu jen je?
Já vím že to úplně čističi nejsou, kameny mám porostlé řasou a ty mrchy mi místo toho ožírají listy. Ale mě se hrozně líbí a ráda je pozoruju, jak cucají tou svou tlamičkou, tak jsem si říkala, že by v tom akváriu nevadili. Myslela jsem, že bych tam dala tak 4.
Čichavec také není zrovna nenáročný. Když už nenáročná labyrintka, tak rájovec.
Nedoporučoval bych sumečky průsvitné někomu, kdo se ptá evidentně jako začátečník.
Náhodou, neonky vydrží hodně. Na čističe-ancistrusy moc nevěř, ty bych tam vůbec nedával, ale ti pancéřníčci svoji práci odvedou. Měl bych tajný tip. Nejsou sice moc barevní, ale když jich dáš tak 15 - 20, tak to bude paráda.
rybicky.net/atlasryb/sumecek_prusvitny A vždycky, když jsem je viděl, tak nádherně drželi hejno.
K nim hejno danií
rybicky.net/atlasryb/danio_perlove takových 40 - 50ks, bude to pěkný kontrast a super akvárium. A dál bych nic nepřidával. Na úklid stačí šneci.
0 12.01.2019 16:55 katef – Rada
Dobrý den, mám zatím ještě nezprovozněné akvárium o hrubém objemu 112 l, ale teď do něho dodělávám 3D pozadí, takže ve finále bude objem ještě o něco menší.
Zajímalo by mě jaké ryby by do něho byly vhodné. Nechci mečovky, black molly, paví očka ani platy, protože ty už mám ve vedlejším akváriu a chtěla bych je obě mít různorodé. Taky ani neonky a tetry mě nenadchly, protože kamarádka je chová (tetry krvavé a neonky, myslím, obecné) a tvrdí, že ty neonky jsou hrozně přešlechtěné a nic nevydrží, no a tetry se mi ani nikdy moc nelíbili. Chtěla bych nějaké méně náročné ryby, které by byly společenské a aspoň trochu barevné.
Přemýšlela jsem nad
rybicky.net/atlasryb/cichavec_zakrsly nebo
rybicky.net/atlasryb/danio_pruhovane , ale ráda si nechám poradit.
Co se čističů týče, tak jsem myslela, že bych si tam nasadila moje odchované samičky
rybicky.net/atlasryb/krunyrovec_sp_obycejny a dokoupila jim samečka. K nim jsem přemýšlela nad
rybicky.net/atlasryb/pancernicek_panda, které chová moje kamarádka.
Starší reakce
Držel bych se při zemi. Ty duhovky jsou dost velké ryby. Dal bych je (10 ks) a k nim na dno pancéřníčky (10 ks). A nebo hejno parmiček (20 ks), jestli se ti to zdá fádní, tak nakombinuj mechové a čtyřpruhé (je to jeden druh), a na dno znova ty pancéřníčky (10 ks). A další ryby (natož hejno) bych nepřidával. Alespoň ne zatím, dokoupit ryby lze vždycky.
Ono až tam ty ryby dáš, tak si budeš říkat, že je to celkem málo a že by akvárko zvládlo víc ryb. Ale drž se při zemi, dej tomu čas, ryby vyrostou z prodejní velikosti a ty budeš ráda, že jsi to na začátku nepřerybnila.
Díky, o parmicče ještě popřemýšlím. Můžete mi prosím ještě poradit, kolik rybek toho posledního hejna bych tam mohla dát, aby nebylo přerybněno?
Nic. Mělo by to být v pohodě.
Snad by jsi je nezabila?
Časem se to samo obmění. Já taky začínal s mixmašem
Razbora Espeho drží hejno a jezdí v horní části akvária, pak Tetra Červenoůstá jezdí pospolu a spíše dole až střed nádrže. Myslel jsem si, že Tetra Krvavá bude držet hejno, ale je po celém akvárku. Mám ale větší akvárko, kolem 430l.
Jinak souhlas se Smetany. Parmičky bych doporučil pouze do jednodruhového akvárka. I když drží krásné hejno.
Parmičky jsou dost mrchy a nejsem si jistý jejich soužitím s gavůnky. Ryby určitě nedávej najednou ale postupně aspoň ve 3 fázích s odstupem tak měsíce když nebudeš mít během toho měsíce žádný problém.
Dobrý den. Tak za dva týdny budu dávat první rybky do akvária (viz. prezentace). Ráda bych:
Gavůnky boesemanovi - 8-10ks
Parmičky mechové - 8ks
Panceřníčky tečkované-6ks
A k tomu nějaké pěkné hejno. Přemýšlela jsem nad Razborou Espeho, Daniem perlovým nebo nějakou tetrou.
Mohli by jste mi, prosím, poradit:
a) jaké rybky by mohli tvořit toto hejno a kolik.
b) jestli je takové osazenstvo do mého akvária vhodné (počtem a druhově).
Předem děkuji za ochotu.
Starší reakce
Dobře, díky za odpověď. Akvarium rozměr 80x45x35, osazené rostlinami, filtr Eheim 150l
Chtělo by to více informací o akváriu, ale když mám takhle poslepu střílet, tak pro skaláry to je malé.
0 06.12.2018 18:42 Wtl – Rybky
Zdravím dostala jsem od znameho akva 120l s rybkami 5x tetra citronová, 4x pancernicek zelený, 3x Black molly, 2x ancistrus, 2x skalár je to v pořádku? Co případně změnit? Mockrát díky
Starší reakce
0 03.12.2018 16:03 panky83 Díky za rady, ty parmičky jsem chtěl přendat z mého menšího akva 54 litrů, protože pro ně je malé.
Přidej pandy a ty tetry, ale nejdříve přidej rostliny.
Můžeš, ale ctibum má pravdu (bylo by to vhodnější řešení). ... hejníčko...
Než dělat rybí polívku, tak bych přidal bych spíš Tetry
8 ks není moc hejno.
0 02.12.2018 12:07 panky83 Zdravím, chci se zeptat mohu přidat 8 parmiček čtyřpruhých do mého akva 128l (v mé prezentaci jako no. 2), kde mám 4ks mečovek, 8 teter krvavých, 4 panceřníky pandy a 2 Ancíky?
Starší reakce
Klidně to s těma zakrslákama(od Šmerdů) zkus, nedávaj už jiný větší druhy, nedávaj je brzy, dej je až tak po dvou měsících po založení akva.
Plevelní šneci, okružáci a levatky. Konkrétně třeba ti otíci se mi zas tak neosvědčili. Řasy budou žrát, až nastane bída a hlad, což je v normálním akváriu s ostatníma rybama docela utopie.
A do těch tvých 125l bych dal taky maximálně jenom pár větších ryb. K těm čichavcům pak hejno razborek a bude to paráda.
Dobře, děkuji, a ještě jedna věc, protože ziju v Brně a chodim do Sklorexu a tam mají odchovane čichavce, tak jestli by to nezměnilo situaci? Nebo jsou i tak náročni?
Já bych to nekombinoval a dal buď pár perleťáků a nebo modrých, budeš mít větší prostor pro další osádku.
A kolik tak na 125L? Pár modrých a pár perleťových s příp. Možnosti malých rybek?
Ano, jsou to povětšinou importy a dovedou vyškolit i vorezlejší borce.
Já bych šel do perleťáků.
A co tak za druh? Neritiny? Jinak ty řasožravé ryby možná tak otík?
Takže třeba dva páry těch modrých? Jinak ti medoví a zakrslí jsou náročnější, nebo co je s nimi?
Nejlepší řasožrouti jsou šneci. Ty rybí zástupce s tímhle zaměřením bych bral s rezervou.
Pokud jsou to tvoje první zkušenosti s čichounama, vyvaroval bych se těch zakrsláků a meďáků.
Každopádně těch hejnových rybek bych dal víc. 8 je spíš skupinka než hejno. A taky mi v tam chybí nějaká ryba na dno.
0 27.11.2018 06:15 Genovesa Jasně. Tak proto asi bude lepší pořídit tetry červené místo neonek? Počet ryb je OK?Děkuji
Tam šlo o topení ne o to kolik vydrží v ostatních ohledech.
Amatértom napsal: Já bych právě raději volil neonku červenou, ta vydrží víc, tam by to mohlo fungovat.
Všude čtu, že červená je choulostivější? Jsem z toho jelen už. Se ani nevyspím
Proto jsem zvědavej
Já bych právě raději volil neonku červenou, ta vydrží víc, tam by to mohlo fungovat.
Při téhle kombinaci jsem zvědavý na kolik budeš v AQ topit (s ohledem na neonky obecné a bettu)
Rostliny tu uslyšíš "co nejvíc", já ti poradím tolik kolik chceš hlavně ať se jim daří. Plné AQ skomírajících rostlin tě nezechrání.
0 26.11.2018 22:23 Genovesa Dobrý den, zakládáme akvárium 126l, bude tam jeden samec bojovnice, samec a 2 samice čichavce modrého a 8 teter červených nebo neonek obecných.
Je naděje, že budou fungovat v míru? Kolik rostlin bychom měli vysadit do tohoto akvária? Děkuji za radu.
Nic? Druhů máš dost, počty na houby...
Skalára tam podle mě nepatří, dal bych ji pryč. Nehledě na to, že by asi neměla být sólo.
Tetra je hejnová ryba, posílil bych (resp. vytvořil) hejno.
Pancéřníček jaký?
Prezentace nádrže by se hodila...
0 26.11.2018 21:33 Mates165 – Dotaz
Zdravím vsechny, mám akvárium 120L a momentálně 3x Black molla, 2x ancistrus, 1x tetra citronová, 1x pancernicek, 1x skalára a chtěl bych radu co k nim? A v jakém počtu? Mockrát děkuji za odpověď.
Starší reakce
Je to na ně malé.Tenhle objem je tak na šnekáče z Tanganiky nebo nejaké malé říční cichlidy z Afriky.
Nejsem cichlidář, vycházím jen z nalezených informací, ale víš jistě, že tento druh patří do tvé nádrže?
www.cichlid-forum.com/…
Přidat reakci
1 ...... [23] ...... 185
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 200677x