Ryby do akvária 51 - 150 l (střední akvárium)
2 pary OBSAHUJI 2 samce a 2!!! samice
Kazda samice si vybere samce, ktery je ji blizsi.
Vic samic na samce je u ramirezek uplna BLBOST. Samice mezi sebou totiz take bojuji.
Přidám svoji zkušenost, tyto ryby sice tvoří trvalé páry ale není podmínkou, že samci se bude líbit zrovna ta samice, kterou vybereš ty
![;-)](../obr/s/03.gif)
Já jsem k samci dokupovala jednu samici a prostě si nepadli do oka a samec tu samičku stále proháněl a odháněl až jsem o ní přišla
![:-(](../obr/s/13.gif)
Takže buď koupit už párek, kterej se k sobě má, nebo dokoupit raději více samic k jednomu samci s tím, že potom ty ostatní samice dáš pryč.
0 03.08.2008 10:11 vojta93 – Re: Petr
lepsi by bylo 2 samci a 4-5 samic..pak mas veci sanci na uspech....
![palec](../obr/s/18.gif)
Jesli tam nemas moc ryb, tak 2 pary (2 samce a 2 samice). Tyto ryby tvori trvale pary a proto, jak pise Snofrev, kupovat 1 samce a 2-3 samice je uplna blbost.
PS: Nejdrive si o tom neco precti.
proč 2-3 samice?
co tě k tomu vede?
0 02.08.2008 20:41 Petr – Cichlidka Ramirezova a 72l akva
Ahoj mám 72l akvárium a chci si do něj koupit Cichlidku Ramirezovu, myslíte že bych do něj mohl dát 1 samce a 2-3 samice?
Starší reakce
0 23.07.2008 10:28 riso – remirezka
prosim vas poradte mi ked mam dva velke mrenky 4-pruhove potom mam 1 velku mrenku ruzovu potom mam este jednu mrenku nevim jak sa vola ale ma okolo 15 cm a este mam dva velke remirezki(cichlidka duhova alebo cichlidka remreziva)no a mam este 1 malu mrenku machovu no a pred troma dnami som mal prisavnika rano som sa zobudil a do dnes som ho v akvariu nenasiel a dnes som sa zobudil a nenasiel som 1 mrenku machovu prosim poradte mohli ich zozratr remirezky.
0 20.07.2008 23:14 Nobody – Re: Povalec
Pokud pochází z asijských chovů...,tak je to bída a umírají.
Z českých žijí v pohodě dost dlouho.Déle než tetry a parmičky.
![;-)](../obr/s/03.gif)
Jeste zvaz, ze RAMy moc nevyrdzi. Jsou docela citlivy na cistotu a nedozivaj se moc vysokyho veku. Co tak slysim, tak jsou spis spotrebni zbozi. Kazdej je chce, skodo kazdej je mel ale vsem to chcipa o 106. Ale jsou moc pekny, to zas jo.
Ahoj všem. Opět přicházím s dotazem. Plánuji 128 litrové akvárium, do kterého se chystám dát Parmičky čtyřpruhé (8-10x), Tetry císařské (8-10x) a chtěl bych přidat páreček Cichlidek. Z nabídky jsem si vybral dvě: Cichlidka kakadu a Cichlidka Ramirezova. Ramirezovka je lépe sehnatelná, a mě se i více líbí, ale píše se že chce hodně úkrytů, v špatné vodě je choulostivější na nemoci. Kakadu je sice hůře sehnatelná, není tolik choulostivá, ale zase chce být sameček na více samic. A údajně i agresivně útočí na jiné ryby při tření či v malém prostoru. Poraďte, osobně bych raději Cihlidku ramirezovu, ale zase bych nechtěl udělat hloupost a třeba mít kvůli nedopatření nemocné a pak i mrtvé ryby... Děkuji za odpovědi
![ano](../obr/s/05.gif)
Starší reakce
0 16.04.2008 14:16 Simfouska – Re: weru
to si děláš srandu ne?
![:-D](../obr/s/06.gif)
zkus se narvat do vany a být tam celý den schválně jak ti bude
0 15.04.2008 20:54 haidfeld – Re: Pepe
teď mam zamotanou hlavu
![:)](../obr/s/16.gif)
pár jako dvě nebo jako pár (několik)? do akvária neonky rozhodně přidat můžeš, ale doporučuje se tak šest neonek.. Též jich mám šest a je jim lépe, než předtím když byly jen tři.
0 15.04.2008 16:27 Ondras – Re: Pepe
Kolik je pár kusů?? Neonka je hejnová ryba...
0 15.04.2008 16:12 Pepe – Můžu přidat?
Taky této sekce využiji
Můžu do akva 60 l přidat pár teter neonových, když už tam bydlí
1x pancéřníček skvrnitý
4x black molly
3x čichavec líbající
Já bych tam už nic nedával...
![:-O](../obr/s/14.gif)
0 14.04.2008 19:27 Novypes – Re: marek
díky, chtěla jsem se zeptat, abych si nepřerybnila akva
0 14.04.2008 18:15 Novypes prosím poraďte
0 14.04.2008 18:09 Novypes a ještě kdyžtak nějakého malého krunýřovce
0 14.04.2008 18:08 Novypes Ahojky. Využiji této sekce a ptám se vás :
Můžu do 60-tky přidat k:
-2 mečovkám červeným a zeleným
-2 pancéřníčkům zeleným
-2 drápatečkám malým
-2 krevetkám japonica
-3 pavím očkům
-1 zebřičce
-2 platám pestrým var. mickey mouse
toto:
-2 pancéřníčky zelené
-4 zebřičky
0 13.04.2008 23:25 haidfeld pravý příklad týrání zvířat!
0 13.04.2008 18:13 weru – Re: weru
a muzu dat cichavce libajici k betakovi???
1 13.04.2008 18:10 weru – Re: chicko
kdyzbych tam mela jen ty platy,pavi ocka,toho ancistruse a tetry vlaknoploutve spolu se sekavci a pancerniky-je to stale moc???
![sad](../obr/s/26.gif)
Pokud máš opravdu ve 20-tce 29 ryb, tak z mé strany již bez komentáře.
1 13.04.2008 17:48 weru – Re: holenda
k tem platam a pavim ockum!!! vzdycky samici odlovim mlade davam do jineho akva a pozdeji rozdavam nebo rozprodam
![:-)](../obr/s/02.gif)
1 13.04.2008 17:46 holenda Toto je veeeelmi vela na 60l. URCITE NIE. Ja by som nechal:
3x parmicka duhova
1x ancistrus
3x tetra vlaknoploutva
5x neonka obecna
4x pancernicek skvrnity
-tetra cerna je podla mna dost velka na 60l, mensie rybky v nom ukazu lepsie
-plata mickey mouse a pavi ocko su zivorodky, dost znecistuju vodu, co je podla mna neprakticke v malej nadrzi a navyse sa rychlo namnozia a co potom s nimi?
-cichavec libajici je urcite velka ryba do toho akva
-sekavec pricnopasy, s nim nemam osobnu skusenost, podla mna to nieje prave najvhodnejsia rybka pre zaciatocnika, dost citlivy na kvalitu vody, ktora v 60l sa moze velmi rychlo menit
-pancernicek skvrnity by som dal radsej 4ks, budu sa citit ovela lepsie ako 2ks, su zvyknute zit v skupinkach
Nevím, jak byl prováděn výběr a které favorizuješ, nerad vnucuji svuj vkus. Proto by to chtělo si něco o svých favoritech přečíst, pak dát do skupin dle snášenlivosti a ty sehnat. no a mohlo by jich dohromady být třeba 60cm
![;-)](../obr/s/03.gif)
1 13.04.2008 17:41 weru – Re: Yirka
kolik by jich tam a jake z uvedenych mohlo byt???
1 13.04.2008 17:32 weru – kolik ryb
chtela bych s zeptat jestli v 60-ti litrovem akva muzou byt:
2x tetra cerna
3x parmicka duhova
1x ancistrus
4x plata mickey mouse
4x pavi ocko
2x cichavec libajici
3x tetra vlaknoploutva
5x neonka obecna
2x pancernicek skvrnity
3x sekavec pricnopasy
????
1 12.04.2008 11:49 LLLLLL – re:Pedro Raminés
Cichlidy bych uz si nekupovala. podle mne kvuli sve velikosti v dospelosti se hodi spis do vetsiho akva. Zkus treba cichavce ja je mam v kombinaci z parmickama a celkem to jde. jednoho jme si alekoupili uz nemocneho tak umřel
.Ale nesmis davat na rady vsech vyber si hlavne to co se ti libi. Tak se mejte aaahhhooojjj
![ahoj](../obr/s/01.gif)
1 09.04.2008 22:23 teekey – Re: Tereska
vpodstate mame stejne akvarka -
rybicky.net/nadrze/2872
2x Ancistrus, 7x Pancernicek Skvrnity, 5x Parmicka zlata
v tvem pripade bych asi prikoupil jeste nejake ty Panciky, prece jenom jim je lepe v hejnu, nez v par kusech
![;-)](../obr/s/03.gif)
Jak říká Vondra taky bych přidal danio pruhované a parmy. A nebo danoi tečkované měli by se držet pohromadě s pruhovanými..
A jinak těm platám a molám by to moc vadit nemělo.. teda myslím
Ale pozor čím více živorodek tím více špiní vodou..
1 08.04.2008 14:05 Feri Počítej 5 l na rybu - malou, což je samozřejmě minimum. Vycházím z hodně používaného výpočtu co 1 cm délky ryby, tak 1 l vody. Malé ryby mají v průměru kolem 5 cm, proto těch 5 l vody. Pokud uvádíš čistý objem, tak můžeš mít 13 ryb a budou móóóóc spokojené.
1 08.04.2008 13:15 Tereska – Ryby v akváriu 63l.
Ahoj, potřebovala bych poradit. Mám akvárium 63L, a nevím, kolik rybiček do něj můžu dát aby byly spokojené.
Mám tam teď 2 krunýřovce, 3 pancéřníčky skvrnitý, 4 dania pruhovaná, 2 parmičky nádherný a 2 gold molly. A chtěla jsem ještě přidat 2 black molly a 2 platy pestrý. Neni to moc ryb??? a nebude živorodkám vadit když budou jen dvě od každýho druhu???
Děkuju za radu....
Starší reakce
Jinak 16 parem téhle velikosti si myslím že je v pohodě.
no já měl asi před 5 lety 75 litrové akva. a tam jsem měl parmičky nádherné (což je temperamentem podobná ryba, pak danio pruhované a danio zlaté, pak čichavec zakrslý. Ten čichavec to asi nebyla dobrá volba ale myslím že ty dania by k nim mohli jít jsou taky dost rychlé..
no nevím záleží co na to řeknou ostatní v tomhle ůplně odborník nejsem. Nebo spíše tak já bych to dohromady dal, ale nechci ti poradit blbě
1 29.03.2008 20:28 Duny – Re: Pedro Ramiréz
na 80l by si podľa mňa mohol
![palec](../obr/s/18.gif)
1 27.03.2008 20:56 guest – Re: Pedro Ramiréz
Parmička mechová je vyšlechtěná varieta původní Parmičky 4pruhé,jestli se budou držet spolu v akvárku jako hejno,neví s určitostí nikdo.
Jako druhové akvárium by to nemuselo být vůbec špatné,zvlášť při takovém temperamentu Parmiček by pomalejší ryby trpěly ohryzanými ploutvemi.Jako doplněk nějaký Krunýřovec a je vystaráno
.
A co ramirezky?
![smich](../obr/s/12.gif)
1 27.03.2008 20:01 Pedro Ramiréz Hm, tak asi zvolím nakonec jen ty parmičky a nějakýho toho krunýřovce.
16 parmiček? není to už moc, mám strach aby se mi tam až vyrostou neumačkaly
Přidat reakci
1 ...... [179] ...... 185
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 200677x