Ryby do akvária 51 - 150 l (střední akvárium)
Co sekavci? Celkem nenároční a moc rozšířený asi nejsou..
0 01.02.2015 15:09 monny Dobry den, moc prosim o rady, MAME s manzelem 120 LITROVE AKVARIUM, jsem zacatecnik, uz mam mnojo nastudovano, akvarium pripraveno k oziveni, jeste ristoinky a rybky a bude to.Jenze, nevime porad jake rybky.Chceme nejake spise nenarocne druhy,jenze nevime jake a kolik.Poradite prosim.Jedinna podminka je, ze tam bude bud cistici sumecek, nebo snek a mela by tam byt i jeden betta samecek, na paradu
![:-)](../obr/s/02.gif)
Dekejeme za rady
Starší reakce
A ja bych tam mozna nedavala ty zivorodky, ale pridala par kousku bornejek, aby bylo vetsi hejnicko...ale libi se mi i ten puvodni navrh...
![;-)](../obr/s/03.gif)
Já myslím, že je to OK. Jen bych kvůli těm Otíkům držel teplotu okolo 25 stupnů.
jestli mohu ještě jednou poprosit o posouzení osádky.
díky
Ideální je zaplnit akvárium od spodku až nahoru. Dole budeš mít pancéřníčky, uprostřed razbory a nahoru dej bojovnici nebo malýho čichavce, třeba medovýho.
![;-)](../obr/s/03.gif)
Ok,ale dík za radu. Promyslím to. Přemýšlím co k těm Klínoskvrnnejm no. Ale určitě bych toho penceřnička a pak ještě něco ale zatim fakt nevím co.
Bude to bramboračka, akvo není objemově na více než jedno slušný hejno. Jinak řečeno, každej pes, jiná ves. Množstevně sice hodně, ale pohledově roztřel.
A proč nekombinovat více hejnových druhů? Jedno druhého hejna by se bály?
Nekombinoval bych více hejnovejch druhů, tedy ty razbory s tetrama, buď a nebo, tedy podle mě.
![;-)](../obr/s/03.gif)
Ahoj. Koupil jsem po založení 10 razbor klínoskvrnných, jedna bohužel uhynula (byla poraněná), chtěl bych si k nim dokoupit 5 ks pancéřníčků panda a 6 ks Tetry ohnivé. Hodí se tyto tři druhy ryb k sobě?
No podle mě závojnatka ve sto litrech být muže, ale nepříde mi to moc pěkné
![ne](../obr/s/09.gif)
Koukat do akva s jednou rybou (pokud tam bude závojnatka, tak už nic se tam nevejde), mi nepříde nějak pěkné. No ale to má každý jinak.
Ani samotnou závojnatku v těch sto litrech
![:-|](../obr/s/27.gif)
0 24.01.2015 17:12 GagaRush – Zavojnatky neonky
Zdravím chtěl bych se zeptat muzu mit zavojnatku s neonky dohromady akva velké 100-120l
![:)](../obr/s/16.gif)
diky za odpoved
hlavne nezapomen ze urcite pocitas sve akva 112l jako hrubej objem ale vody tam bude asi méně ale jinak bych se toho mnozstvi ryb nebál .Případně u panceřníku zvoliš menší druh .
Problém s teplotou nebude, ale přes léto to stejně na těch 24 neudržíš. cm/litr neřeš pokud budeš mít vše tak jak má být.
0 23.01.2015 13:41 patrik3332 –
Re: wayn byl by u kardinálech čínských problém s teplotou 24°C? Určitě nemohu jít níž, kvůli ostatním obyvatelům nádrže a rostlinám
viděl bych to na 10 parmiček, 6 pancéřníčků a 8 kardinálek = 120 cm ryb, ale já mám jen 112l akva, a kardinálky mají být v hejnu.....
no v jednom malym mam modre neonky a super jen jsou plachý (asi me nemaj radi
))
kdybych delal další tak bych asi chtel Razbora Hengelova nebo ty ohnivky
Ta klinoskvrnna mi prijde dost velka už na tak male akva.
Plně souhlasím. Když jsem je míval, tak žádný takový problém nebyl. Může se ale vyskytnout agresívnější jedinec a když to jednou zkusí, tak už nepřestane a ostatní to odkoukají. Pak nezbývá, než je rozsadit...
Tak neonky do 54l určitě ne....
Opravte ma ak sa mylim, ale v dostatocnom hufe si tie 4 pruhe parmicky ostatne rybky velmi nevsimaju. Vyblaznia sa medzi sebou ak maju aspon 80cm na sprinty.
A uz vobec niesu dotierave k inemu dostatocne velkemu hufu. Okrem levatiek, stacilo ze 1 parmicka v mojom predoslom akvarku do levatky zo zvedavosti spravne "dobla" a sli sa o ten kusok slizu pozabijat, ked ich bolo viac levatiek pri sebe, v tom zhone zacli okusovat vsetky
![:-D](../obr/s/06.gif)
Třeba parmičky duhový nebo neonky obecný.
U parmiček je toho na výběr: perleťové, duhové, pětipruhé... Nebo kardinálky, razbory...
U těch bys rozhodně žádného okusování nebál.
Jenom cvičně, píšeš o Razborách klínoskvrnných, což je jinej level než ty razborky.
![;-)](../obr/s/03.gif)
Jasně, že chci Razborky, ale kdybych je nesehnal chtěl jsem nějakou alternativu. Tetry ohnivý vypadaj ale taky pěkně
![palec](../obr/s/18.gif)
Nic proti romantovi, ale sehnat ohnivky v Plzni, to už si rovnou můžu říct o perpetum mobile nebo o návod na perfektní život. Ale ohnivky do 54 l proč ne, s tím problém nemám
ok děkuji, ten skvrnitý se i docela líbí...
a nemáte nápad na další druh? třeba i nějakou parmičku...
nic proti romantovi
![stydim](../obr/s/33.gif)
ale do 54 litrů bych raději volil razborky , to nejsou takoví plavci
Oba dva jsou zcela běžní. Jsou to jedni z nejrozšířenějších a běžně dostupných corydorasů, jak panda, tak skvrnitý. S jeho sehnáním by jsi neměl mít problém...
Ahoj. Moc rád bych chtěl do svého akva 54l Razbory klínoskvrnné, ale kdybych je náhodou nesehnal, tak prosím poradte které rybičky do tohoto čerstvě založeného akvárka pořídit. Nějaké hodně profláklé které mají v každé akvaristice. Díky moc za radu.
už jsem procházel, ale nevím jak jsou dostupní...tenhle je dost pěkny...dá se sehnat(ten co jsi poslal)
to jo, několikrát jsem ho viděl, a nějaký "více přírodní" by nebyl?
![:-D](../obr/s/06.gif)
popřípadě nějakého levnějšího?
S těma pancéřníčkama problém 100% nebude.
0 22.01.2015 18:25 patrik3332 – Re: Legioix
právě proto se na ty parmičky ptám ;), ale s těma pancéřníčkama by neměl být problém, ne?
na prezentaci teď nemám čas ale do konce týdne asi založím...
Ono je docela těžké k těm parmičkám něco vybrat. Jsou to potvory co někdy okusují ploutve ostatním rybám (dlouhoploutvý ) a navíc se nehodí do společnosti klidných pomalých ryb.
Stejně na to máš ještě tak dva týdny čas. Založ si tady aspon prezentaci at vidíme, jak to zatím vypadá.
no jo...chtěl bych aspoň tři druhy..
asi těch 10 parmiček, nějaké pancéřníčky (asi 6) a ještě něco..pls poraďte.
V tom je ten vtip, když budou všechny stejné a bude jich o to víc, budeš mít originální akvo.
![;-)](../obr/s/03.gif)
Jen se toho nebát a netlačit to do více druhů, ono ten prostor není nafukovací a když budou druhy dva, možná že i tři by se vešly.
Ovšem je to jenom můj názor, konečný rozhodnutí a třeba i na základě zdejších rad bude na tobě.
![X-)](../obr/s/15.gif)
ok, tak 10...ať se jim daří
![hop](../obr/s/29.gif)
...
ale nemáte tip na další rybu...ať nejsou všechny stejné..
8 je podle mě minimum. Dal bych jich aspon deset.
ok, běží už 2 týdny, zatím vše ok, ale nezdají se mi ty velké skupiny, zůstal bych na 8 parmičkách, 6 nějakých pancéřníčků a ještě něco...prosím doporučte cokoli co by se s parmičkami sneslo...
Přidat reakci
1 ...... [62] ...... 185
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 200677x