Ryby do akvária 51 - 150 l (střední akvárium)
mhh... , súhlasím.
![ahoj](../obr/s/01.gif)
v takové nádrži jedno hejno nějakých přívětivých teter, nebo danií, nějaký ten ancistrus nebo otocinclus a pancéřníčci na dno. Tak jak je popsaná nádrž, tak určitě ne.
Četl jsi ty komentáře? Třeba hned ten třetí od Katky? Takto NE!.
Mečovky i gupky pujou pryc
![:)](../obr/s/16.gif)
0 26.03.2013 19:32
Kryštof [314] - Amerika Lepší nižší než vyšší je tak?
Za mě křemičitej písek, nebo jemnější štěrk.
Tak to jsem rad? Substrát asi Písek, chtěl bych zkusit liapor, co doporučujete?
Kryštof napsal: Zelené se tak nemnoží? To vím ze modra se nemusí nechat přemlouvat. Budu muset mit aq bez rostlinek když budou zelené akary?Naopak, hodně rostlin to bude prospěšnější a rostlinám nic neudělají.
![;-)](../obr/s/03.gif)
Zelené se tak nemnoží? To vím ze modra se nemusí nechat přemlouvat. Budu muset mit aq bez rostlinek když budou zelené akary?
0 24.03.2013 22:20 finnnp – Kryštof
Zelené Akary určitě ano,ale Modré rozhodně né.Modrá vyroste jak čert a množíse jak komáři v africe.
Jo asi apistrogammy elizabethae klidne? Nebo radši akary? Modre nebo zelené?
Bylo by dobrý aby se to motalo kolem těch 50 litrů.
Tam je 80 a pravé to mne zarazilo plánoval jsem pro ně aq a šlo by i 35 pro jeden par?
Cichlidka ramirezova, borelliho, wilhelmova, kakadu, baenschova, agassizova, a možno aj iné.
![;-)](../obr/s/03.gif)
Je to v Atlase...
Ramirézy, kakadu, akarky zelený a jistě se najdou i další.
Ryboň napsal:
Hemigrammus rhodostomus keď vyskúšaš nebudeš banovať ! oni ti narastú tak na 5-7 cm ...
7 cm možná spíš petitelly...rodostomy těžko...ale ono je moc lidí sebe nepozná...
Ičin napsal: Hornbach? To chce dobrou karanténu nebo prázdný akvárko. A ještě se trefit, kdy ty ryby dovezli. Osobně bych to nerisknulKaranténa se bude hodit vždy.
![;-)](../obr/s/03.gif)
Ta rada s tou rampou není špatná. Zítra si jedu objednat akva a uvidím zda je potom někde seženu. Nějak jsem se u nás v akvaristikách nedíval zda je mají.
Hmm no nějak nemám důvěru k tomu co řikáš že nepotřebují pastýře. Potřeboval bych vidět nějaké menší hejno samotné v akvu
![:-)](../obr/s/02.gif)
abych uvěřil
![;-)](../obr/s/03.gif)
0 21.03.2013 21:13
Ryboň [5] - Amerika Otíci moc nelikvidujú riasu ale napr. SAE to je veľký žrút !
S tou chorobou neoniek som asi ja mal zlú kvalitu rýb (neoniek) keď som ich kupoval...
Inak Hemigrammus rhodostomus si pláva v hejne stále a nepotrebuje "pastiera"
![:-D](../obr/s/06.gif)
Neonky se mi líbí ale nějak se mi nehejnují a to mě celkem štve. Ještě přemýšlím nad čichavcema
. Ale jsem nalomený i na ty Hemigrammus rhodostomus. Mrknul jsem k tobě na fotky a nevypadají v akvu zas tak špatně
Dokoupit pancerničky danio darovat někomu a třeba bojovníci nebo cichlidky nebo čichavce nebo rájovce a na řasu třeba parmičky sia nebo otíky
Ano délka 120cm. A hejno by nebylo na škodu akorát co k nim aby se mi pěkně mačkali? Skaláry určitě nechci.
![;-)](../obr/s/03.gif)
Ryboň napsal: Ale inak ja moc neuznávam neonky ... sú dosť náchylné na chorobyPromiň, ale to je blud. Když mají odpovídající prostředí a podmínky a je to zdravej chov, tak se žádná náchylnost k chorobám nekoná.
Kdybych hodil hejno 10ti neonek k těm mejm drobečkům, tak vám ukážu jak se dají všechny odlovit na jeden zátah síťkou
i podstatně větší tetry krvavé(ten zbytek co zbyl) se drží pohromadě. Neonky jsem s nima měl taky. Držely krásně hejno, jen jaksi klesl počet na nulu
Ičin napsal: Když jim nic nehrozí, tak se toulají individuálně. Stačí přihodit např skaláru nebo crenicichly a uvidíte jak se budou mačkat ![:)](../obr/s/16.gif)
Ale do 40cm hrubý vejšky skaláry nee. To já jenom aby se toho někdo nechtěl chytat.
![;-)](../obr/s/03.gif)
Jinak naprostej souhlas, když je přítomen nějaký hejnový houfovatel, tak to hejno vytvoří snáze.
0 21.03.2013 20:59 Machy10 Ahoj,
mám 84l akva, momentálně 14 Neonek, 4 Dania pruhované a 2 Panciky skvrnité. Zbytek mi nevydržel, rád bych dokoupil další, poradite co k nim? Mám hodně řasy, tak i nějaké, které ji mají rády.
Děkuji za rady.
Myslím si že s těma neonkama máš pravdu taky mi nějak netvoří hejno a čučí na místě
Na dno tu mám 3xKrunýřovec contradens (Hypancistrus contradens) a ještě 2xL340 ale ti pancíci špatní nebudou. Jinak akva bude mít 120x30x40 dxšxv pro představu
Chybami se člověk učí, aneb žádný učený z nebe nespadl
nj, je videt ze zacinam a obcas placnu blbost - dik za korekci
![;-)](../obr/s/03.gif)
Neonky s červenoústkama bych rozhodně nemíchal, to si nezaslouží ani jedny.
![;-)](../obr/s/03.gif)
rozdelil bych to po patrech - dno pancernici, stred hejno ci dve (neonky, tetry cervenouste apod.) a vrch cichavci, bojovnice, sekernatky
Přidat reakci
1 ...... [92] ...... 185
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 200677x