Ryby do akvária 51 - 150 l (střední akvárium)
No vida. Pistií jsem si ani nevšiml. Chce to těchto kytek víc. Na množství. Ne na druhy. Tři pistie toho moc neodčerpají. Ten růžkatec tam teda nikde nevidím.
![:-)](../obr/s/02.gif)
Vlastně obě z nich v akvárku mam
Když mrkneš na fotku tak růžkatec mam v levém dolním rohu a nad tím je plovoucí kytka kterou mi věnovala jedna slečna odsud i s levatkami a to je zdá se ta Pistia. Mam jí 2-3 týdny a už pustila 3 mladé kytky - je to fakt rychlík.
Potřebuju nějaký rybičky "na dno"
Neonek bych dal klidně víc. A těch cichlidek (pokud to ještě trochu rozčleníš) taky. Ancíky bych nedával, když tam máš ty echináče.
Tos mě moc nepotěšil
Mam 125L chtěl bych tam tak 3Ancíky, 2Xcichlidky kakadu a 10-15 neonek.
Ryby se ti na řasy s největší pravděpodobností vyprdnou.
![;-)](../obr/s/03.gif)
Mě se víc líbí ancíci - jsou to takoví správní oškliváci. Ale právě se bojim aby mi nelikvidovali rostlinky. Navíc mi jde i o roli té rybičky v akváriu - tj které víc chutnají řasy
Já mám s neonkama obojí. Ancíci jsou větší bordeláři a můžou požírat rostlinky, ale jsou nádherní. Pancéřníčci jsou čistotnější a zase jich můžeš mít větší hejno. Záleží na Tobě co si vybereš
![;-)](../obr/s/03.gif)
Ahoj,
akvárium mam založené zhruba měsíc, a ještě další cca měsíc ho nechám "zabíhat". Chtěl bych neonky a k nim nějakou rybičku na dno. Jsou lepší panceřníčci nebo ancitrusy? Který z nich je lepší žrout řas? Popřípadě se tempetamentem více hodí k neonkám?
Dík za radu
Starší reakce
No vidíš, a já doufala, že dostanu ty úplně bez červeného pruhu
![:)](../obr/s/16.gif)
Kdyby ses rozhodla pro neonky modré, tak počítej s tím, že to co tu bývá k dostání často nemá červený pruh. Nebo ho má ale časem se vytráti. Já měl asi štěstí, z 20 ks. jsem měl takto nevybarvenou jen jednu. Ale jsou lidi, kterým se nevybarví žádná. Asi to ničemu nevadí. Jen tím chci říct, že výsledná podoba ryb může být dost rozdílná.
rybicky.net/fotogalerie.php…
rybicky.net/obr/ryby/max/8073.jpg Mayo, občas je dobré si počkat. Trpělivost je základ akvaristiky.
Tak uz je maji.
![potlesk](../obr/s/04.gif)
Drobneny jsem prave u nich na netu nenasla, tak jsem tam ani nejela...
Já mám slabost pro razbory Hengelovy. Ale i neonka modrá ti tam bude hezky zářit.
Drobnoústky mají v ZOO Braník. (
zoobranik.cz/…)
0 16.05.2019 21:22
Maya [30] Ahoj, prosim o radu
Uz jsem udelala nejuzsi vyber do akvarka, ale moc sem toho nenacetla- obecny veci vim....takze me zajimaji hlavne zkusenosti
akvarko 60x30x44 cistych cca 60l
Chtela jsem parmicky- ikdyz by se podle jejich popisu vejit do akvarka mely- docetla jsem se,ze by tam asi stradaly-coz nechci...
Jasny jsou pandikove. A co k nim:
Bud mnou osvedceny vetsi hejno razborek (kombinace bornej skrnoocasky)-ty mam vyzkousene v malem akvarku- a vsechny zijou
Razbora hengelova
Drobnoustku beckfordovu (neda se sehnat)
Neonka modra
Tetra ohniva
Danio perlove mi momentalne vymira po dvou tydnech v akvarku -takze tu asi uz zkouset nechci:(
Dekuji
Starší reakce
Pořiď si 50 „bornejek“ a uvidíš tu parádu.
Danio perlové za mě určitě ne...
Do padesátky bych Galaxky nedával. Víc jim sluší větší prostor...
Pokud bude nádrž dostatečně zarostlá (jak píše Smetany) a zaběhlá, tak si taky myslim, že těch 20ks bude úplně v pohodě
![ano](../obr/s/05.gif)
25 ryb na 40 litrů? je to stejně dlouhý jako ty Tetry.-)
Myslím že 15-20 kusů např. dania perlového by v adekvátně zarostlé nádrži nebyl vůbec problém.
Když vezmu, že bych dal těch fousáčů dejme tomu 8 a velikost je teter ca. 2- 3 cm, tak 6 bude hraniční počet. Kolik můžu ca. těch razbor/ dánií?
Tetra se bude hodit +- biotopně. Jinak je to asi jedno. Pokud zvolíš nějaké micro razbory/dania můžeš jich dát víc a mít větší hejno. Já mám třeba slabost pro drobnoústky které se k malým pancéřníčkům hodí také.
Razbora Espeho by se hodit mohla.
Vypadá to dobře a bude větší akvárko. Snad to nebude trvat dlouho.-). Dostal jsem rozum a vyměním celou posádku té svojí 54. Otázka zní i s prosbou o radu, co se hodí líp k prťavejm pancéřníčkům. Tetra ohnivá nebo Danio, resp. Razborky. Když já na ty kluky fousatý prostě nedám dopustit......-)
Není zač. Klidně ještě mrkni tady do atlasu
rybicky.net/atlasryb/hledat/
Vyplň si políčko min. velikost nádrže (čistý objem).
Vyber si, které se Ti líbí a pak se zeptej, jestli k sobě půjdou.
![;-)](../obr/s/03.gif)
Děkuji za dobrý tip. Myslím že se tím budu řídit.
Ve 120l bude vypadat pěkně jedno hejno těch modrých neonek a k nim třeba nějaké menší pancéřníčky na dno + menší párová ryba (jihoamerické cichlidky)
![;-)](../obr/s/03.gif)
0 23.04.2019 22:08 Jirka1987 – Neonky modré
Ahoj rád bych se zeptal jaké rybky se hodí k neonkám ? Budu teprve AQ pořizovat ale rád bych měl dopředu tohle rozmyšlené. Plánuji také nasadit jednu nebo dvě neritiny. AQ bude mít cca 120 litrů vody.
Cichlidy ramirezovy mám, electric blue i klasiku, pár. Jsou to úžasné ryby, krásné, velmi klidné, jen zpočátku se proháněly, jiných ryb si v podstatě nevšímají. Jsou to klenoty mého akva
Bacha na ramirézky zas tak jednoduchá rybka to není.
Hned jsem mrknul, a co ta cichlidka co jí tam máš, vypadá taky moc hezky
Možná jsem větší neměl psát, spíš nějakou výraznou, dominantní, proto mě napadla ramirezka, možná ve formě elektro blue, ale líbí se mi i klasika. Budu uvažovat i jiné cichlidce, ale akary me začaly lákat taky
Akarky zelené jsou super, mám je taky
![ano](../obr/s/05.gif)
Moc děkuji, mám nad čím přemýšlet, akary mě vůbec nenapadly, nic o nich nevím, nikdy jsem je neměl. Ale všechno je jednou poprvé. Díky všem
Ramizerka není špatná volba. Ale máš v akvárku poměrně dost ryb. Mě se třeba líbí akarka zelená. Tu bych zvolil. Ale šel by třeba i čichavec medový, ale to není "větší" rybka. Zde výpis své požadavky, určitě pomůže
rybicky.net/atlasryb/hledat/ Můžete mi prosím poradit větší párovou rybu do 112l společenské nádrže? Přemýšlím nad cichlidkou ramirezovou. Chtěl bych k těm mým drobkům něco většího. Nádrž je dost zarostlá. Viz prezentace. Díky za rady...
Starší reakce
A co tmavopruhé? To zase nikde není....
Záleží na konkrétním druhu. Třeba d. perlové je sice malé ale je to celkem torpédo.
Tetry ohnivé vypadaj taky pěkně.-) Co do malýho Dania? Mám tam plexi kryt (kvúli světlu), takže by nebyl leteckej den.-)))
Tak stavy bych doplnil. Čichavců je hodně druhů a nemám s nima zkušenosti, to ti bude muset poradit někdo jiný.
No tak tam bych klidně přesunul všechno. A sem dal pěkně hejno razborek, teter ohnivých nebo neonek modrých a na dno partu nějakých malých pancéřníčků.
Ancistruse bych tam nenechával. To jsou v dospělosti velké ryby. Jak velká bude ta větší nádrž? Nebylo by nejlepší tam přesunout veškerou osádku?
Přidat reakci
1 ...... [19] ...... 185
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 200677x