Ryby do akvária 51 - 150 l (střední akvárium)
0 23.09.2008 20:49 Hanzyk – Jake ryby do rostlineho akva?
Zdravim, teď budu zařizovat rostlinné akva(72L) a chtěl bych se zeptat jaké osazenstvo bych měl do něho dát?
![coze](../obr/s/24.gif)
Starší reakce
0 02.09.2008 21:33 Bexim nevýte jestli by sekavec příčnopásí sežral krevetky red cherry?
0 01.09.2008 14:19 Bexim dám si tam určitě razbory hengelovy neb sem si je už pořídil
![smich](../obr/s/12.gif)
a pak si možná ještě nějaké dokoupím sou to hezké rybičky jakoby neonky
s tvrzením, že do 55 l má dát 10 pavích ok, teda nesouhlasím. 4 - 5 v pohodě a něco k nim
![;-)](../obr/s/03.gif)
cichavec zakrsly/medovy, ty tam koukam mas, to bude dobra dominanta. Nic jineho me uz nenapada.
0 30.08.2008 20:40 Bexim notřeba nějakej čichavec prostě ryba která není hejnovitá -třeba jak psal betta prostě něco takového
Ale co bys sis predstavoval pod "dominantou"
0 30.08.2008 19:43 DoctorT No ahlavně není 55l, jako 55l. Záleží i na rozměrech ( u většiny ryb hlavně délce ) aq.
0 30.08.2008 19:39 DoctorT Tři pancéřníčci je málo, ti jsou hejnoví a u nich to fakt platí, že minimálně tak 5-6ks.
Jinak bych se přikláněl k těm neonkám. A k nim jako dominantu třebas párek Rájovců dlouhoploutvých nebo Bojovnice pestré.
A´T se daří.
![palec](../obr/s/18.gif)
0 30.08.2008 19:31 Bexim no když tam je nějaké hejnko a na dně sumci tak tam chybý ještě nějaká větší ryba barevně nebo tvarově zajímavá
Nechapu co chces za dominantu? Jako dominantu zvol rostlinu nebo koren ne rybu!!!
0 30.08.2008 18:36 Bexim ještě nějakou dominantu
Osobne bych vynechal ty anciky a byla by to parada
![:-)](../obr/s/02.gif)
0 30.08.2008 17:47 Bexim co takhle místo zelených/skvrnitích pancíku pandy?
0 30.08.2008 16:30 Jooky100 viac ako 3 urcite nie.. lebo to budes mat prerybnene.. hahahahaha -
0 30.08.2008 16:11 Bexim – 63 L a co do něj
hojte díky prasklému akvárkuplánuju63 l a plánuju co donějtak mi skuste pomoct
![;-)](../obr/s/03.gif)
můj návrh 1x ancistrus-100%
6xrazbora/neonka
2x čichavec zakrslí
2x paví očka
3x panceřníček zelený/skvrnitý
4x kreveta red cherry-100%
a chtěl bych se zeptat jestly by některé z těchto ryb neobtěžovaly krevetky ty tam budou 100%
Osobne bych poradil, hledej, hledej, hledej a urcitou predstavu si tim utvoris sam... Nehlede na to ze si rozsiris obzory a vyvarujes mnoha chyb.
EDIT: opakovane upozornuji na hledani, protoze si myslim, ze v tyto zakladni otazky padaji co tyden...
0 30.08.2008 13:15 thunderstorm – infoooooooooooooooooooooo
Lidičky. mám ten samej problem... Právě sem si v aci koupil 150 l aqa z obchodu kde to chlapík odmítl již jako hotovou zakáázku, se slevou. Copak by jste mi poradili za skušenosti co za dno, techniku , dekorace a podobně... ?
0 30.08.2008 12:53 lipli – Re: Unnamed
jj
0 30.08.2008 12:26 lipli – Re: majo
Záleží na tom co chceš za ryby. Počítá se zhruba 3 litry na rybu a pak je dobrý aby byly ryby rozdělený i podle lokalizace kde se v akva pohybují.
0 30.08.2008 12:23 majo – kolko ryb do 55l akva
0 30.08.2008 10:23 Michal – 160 l
A nebylo by lepší kdybych do akvária dal 1 pár ramirezek a 1 samce a třeba 2 - 3 samice cichlidek kakadu??
0 30.08.2008 09:28 RAP – Re: Unnamed
Ano stačí, když jsou samotní. Ale ve větší nádrži ve společenství se jejich chování a územní nároky výrazně odlišují. Dal bych buď 2páry ramirézek nebo pár a pár.
Rikam klidne, paru ramirezek staci 40l (pri treni), pestrencum asi 80l (pri treni), tj. kdyz se ti vytrou vsichni najednou, melo by neco prezit.
PS: vcera vecer se mi vytrely ramirezky, ale v noci to nekdo sezral (nejspis ramirezky), k vyteru se pripravuje dominantni par, jeste ho necham vytrit ve spolecenskym a pak pujdou do vytiracky
0 30.08.2008 01:31 RAP – Re: Michal
Spíš ne.
0 29.08.2008 21:23 Michal – 160 l
Můžu dát do 160 l akvária 2 páry ramirezek a 1 pár pestřenců červených ??
0 28.08.2008 18:23 Mato00 – re:primainfo
A este ikry pred vykuklenym maju taku ciernu bodku vo vnutry!
![;-)](../obr/s/03.gif)
0 28.08.2008 18:18 Mato00 – re:primainfo
U ikier to poznas tak, ze neoplodnene su biele a oplodnene su cire!Par by ty mal neoplodnene ikry odstranovat!
![ahoj](../obr/s/01.gif)
A dá se nějak poznat, že jsou jikry OK? Jako, že nejsou plesnivý, mrtvé a pod..
Sameček se samičkou se zatím střídají na stráži ve vytíračce.
![palec](../obr/s/18.gif)
Ahoj,já bych si k bojovníkovi dala hejno razborek.Třeba ty galaxy,když se ti líbí.Hodily by se i biotopem.
edit:Ještě k těm cihlidkám ramirezi,ty bych nedoporučila,jsou opravdu hodně náročné na kvalitu vody a všude se jim nelíbí.
![ahoj](../obr/s/01.gif)
0 28.08.2008 13:23 Mato00 – re:primaimfo
Primainfo zalezi aj na tom aky mas par, nechtory ikry prijmu, any hned zozeru!kuklit by sa malo pri teplote 26 stupnov za 2,5 az 3 dny!Ked sa vyliahnu robicov neprelovuj!Ked mladata rastu spolu s robicmy rastu rychlejsie,su vitalnejsie a su v buducnosti lepsimy robicmy!
Re unnamed daju sa odchovat aj bez robicov!Sice tam neco splesnie, ale da sa to regulovat strati nie su az tak hrozne!A musis sa piplat s odstranovanym ikier!
![ahoj](../obr/s/01.gif)
drzim palce
jestli odstranis rodice, tak to zplesnivi. nech je tam, de o to, jestli jikry prijmou, ale meli by.
Blbnul mi comp, tak jsem tam v mezičase strčil i rodiče, zdá se že jsou v poho, střídají se v ovívání jiker.
1/ Hrozí ještě nebezpeční sežrání, ať je zas nestresuju přelovem.
2/ Za kdy by se mohly vylíhnout?
3/ Kdyby se to vylíhlo, mám je přelovit potom?
Dík za radu.
![ahoj](../obr/s/01.gif)
0 28.08.2008 11:33 Mato00 – re:primaimfo
bez robicov!V strese by to pozrali!
![ahoj](../obr/s/01.gif)
Díky - budu tedy chovatel
a mám tam přesunout i rodiče?? Aby je nepožraly.
![:-(](../obr/s/13.gif)
pestuji se kytky. Poter se da tak maximalne odchovat, ale v tomhle slozeni osadky bych na to moc nesazel. Kdyz presunes koren do vytiracky s holym dnem, jen s filtrem a tim korenem o objemu min. 20l bych nevidel problem
0 28.08.2008 09:37
nipac [3] Oživuji své téma.
Akvárium bude brzo hotovo a já se dostávám ke konečnému rozhodnutí co do něj.
A tak se ptám- bude vhodné chovat Tetry císařské a Parmičky čtyřpruhé dohromady, od každýho dvanáct kousků?
Prosím poraďte.
Tak se mi zase "tajně" vytřely Ramirezky, když jsem v Hornbachu kupoval rostlinky - potvory. Teď nevím jestli je můžu sadit kvůli těm jikrám (ty jsou ale na kořeni, s kterým nebudu hýbat). O jikry se zatím starají, je to druhý výtěr, ty první sežraly, tak se naskýtá otázka co mám dělat.
1/ Dá se vypěstovat potěr ve společenské nádrži (4 mřenky pakistánské, 8 razbor klínoskvrných a 8 razbor černopruhých, jo a samozřejmě pár ramirezek) abych zbytečně nesháněl žábronevímco, když by to stejně němělo šanci na přežití.
2/Měl bych se to nějak snažit přemístit do vytíračky i s tím kořen a ramirezkama? To by byla celkem hustá akce.
Díky.
0 27.08.2008 18:45 Scar Zdravim, ahoj
predem se omlouvam deathfoeovi ze zneuziju jeho tema, ale resim podobne dilema a mam i podobnou nadrz tak mi prijde zbytecny zakladat nove tema
Takze k veci : Mam 74l nadrzku do ktere chci nastehovat 2-3 anciky (k tem se jeste vratim) a samecka bojovnice pestre. Ale nak se nemuzu rozhodnout co k nim. Zivorodky nechci. Radsi bych hejno mensich rybek nez 2 nebo 3 vetsi, ale trebas me presvedcite
![:)](../obr/s/16.gif)
kazdopadne nechci skoncit u hejna neonek. Premyslel jsem nad tetrami cisarskymi nebo razborkami galaxy ty se mi celkem libyli. Nadherne jsou taky cichlidky ramirezovi (a jsme tu, prdim na hejno
![:-D](../obr/s/06.gif)
) ale u nich mam docela strach aby se snesli s bojovnici a ancikama, zvlast kdybych poridil par a taky jsem se docetl ze jsou nachylny k vode horsich kvalit.....zkratka budu vdecny za jakykoliv napad.
Ted k tem krunyrovcum. Ktere by jste mi doporucili (prinejhorsim skoncim u klasickejch anciku)? Takovej priveskatej je moc peknej
![:)](../obr/s/16.gif)
Hlavni je aby nevyrostli do pul metrovi velikosti a jejich chov nebyl o moc narocnejsi nez u obyc anciku.
P.S.: Jakou akvaristiku by jste mi v UL doporucili? co se rybicek tyka samozrejme.
Diky vsem co se nejak vyjadri a poradi.
Díky moc za odkazy, začnu o vnějším filtru více uvažovat.
0 27.08.2008 13:51 Baset
0 27.08.2008 13:49 Baset www.akvarista.cz/…
PLUS znemená, že k filtru jsou dvojkohouty. Vnější filtr kolem 1.500,-Kč se dá sehnat. Hledej trochu na internetu.
Vyzkoušel jsem jak vnitřní filtr, kostku molitanu + čerpací hlavu, ale vnější je pro mě nejpraktičtější. Čistím ho jednou za rok.
Přidat reakci
1 ...... [175] ...... 185
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 200677x