Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Ryby do akvária 151 - 250 l (větší akvárium)

 

NápovědaFórum » Akvarijní ryby » Výběr ryb / Hodí se tyto rybky k sobě? 

Akvaristik.eu

Přejít na předchozí stránku 34 Přejít na další stránku   1  
Ryby do akvária 151 - 250 l (větší akvárium)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.08.2013 14:06 Muž Zoidik [2193] - Ničemu nerozumím, nic neumím
Teď mě napadla další možnost. Co se tak vykašlat na nějaké dominantní ryby do akva, udržovat hejno hokejek, neonek a pandiček, řekněme po 15 kusech hejno a zakrevetit to?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.08.2013 11:26 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: Ičin
Tak ono i divat se, jak maka takovy rybicky.net/atlasryb/tlamovec_lombarduv , ma svuj puvab. Nekdy by skoro meli nosit prilbu, aby to bylo stylove. Akorat nic pro cloveka, ktery rad neco sazi do dna... nebo mozna opacne, muze sazet stale, ovsem dost zbytecne :-D .
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.08.2013 11:01 Muž Ičin [1405] - Cichlidy
těch by bylo víc, ale to není důležité. hlavně si to člověk musí promyslet(a načíst) a pak s tím počítat. když si vzpomenu kolik místa si zabral párek sajic s potěrem a jak byli "něžní" k dekoraci, tak bych si s kytkama moc hlavu nelámal :) to jen pro pořádek, nic proti tomu druhu
ps : řeším situaci v těch 130 litrech, kde si zaberou celou nádrž
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.08.2013 10:41 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: Ičin
Ja to pochopil, jen jsem chtel ty osvicene, ekologicky zamerene ryby, trosku vyjmenovat. :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   12.08.2013 10:37 Muž Ičin [1405] - Cichlidy
samozřejmě že se dají najít vyjímky a proto jsem taky psal "obecně". malé cichlidky ničí méně, velké více, kančíci mají podle rytí i jméno atd. ona i skalára dokáže vytáhnout kytku, když jí zavazí jen to nedělá tak často. ale o tom to není. prostě člověk musí podle druhů počítat s určitou podobou a osázením nádrže. tak jak si do holandského akvária nedáte tetru rostlinožravou, tak si tam taky nedáte kančíky nebo třeba uaru
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.08.2013 10:22 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: Ičin
Ramky rostlinam neublizuji, Cichlidky thomasovy take rostliny nenici. Ale jde o male cichlidy.

EDIT: A z velkych Tercovci a Skalary se take nevyznacuji nejakym rytim ;-) .
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.08.2013 10:18 Muž Ičin [1405] - Cichlidy
já teda dřív oboje a dokáží pro potěr vyhrabat opravdu velké díry. a pokud jim rostlina vyloženě zavazí, tak taky memá moc šanci. což je teda problém většiny kančíků(a cichlid obecně)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.08.2013 09:53 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: Zoidik
Urcite je fajn je videt na zivo. Ja ja videl prodavat jeste mlade a nemohl jsem se od nich odtrhnout, laska na prvni pohled. Ale je fakt, ze to u mne udela jakakoli Cichlida. Videl jsem Kancika pricnopruheho mezi rostlinami v Hornbachu, asi zlobil, byl to pekny samecek, tak ho tam soupli. Byl fakt nadherny, mlady, ale uz bylo videt, ze je to samec jak ma byt. Mit ho tehdy kam dat, nevim nevim, jak jsem ty pricnopruhe nechtel... :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.08.2013 09:46 Muž Zoidik [2193] - Ničemu nerozumím, nic neumímRe: Designer
Díky za další eventuálního kandidáta. Je to pěkná rybka. Popravdě řečeno, ani nevím, jestli je nějaká ryba, co se mi nelíbí, všechny mají své kouzlo a krásu, jen si jí všimnout. Dnes jdu k Ratajovi pro hamání, tak se podívám, jestli ji tam náhodou nemají.

Hnědovka přirostlá je celkem pevně, aspoň se mi tak včera jevila. Jenom ještě anubias potřebuji aby pevněji přirostl a ostatním chci dát tak měsíc na zakořenění. Co jsem je včera vyndával rostliny, tak se zvedalo dno v okruhu 5cm od rostliny, pravda, byly to kryptošky, sagittarie a ecihniáč, stonkovky na tom byly hůře. Být takto zakořeněné, tak by to stačilo ne aby s tím kančíci nic neudělali?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.08.2013 09:45 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: Ičin
Kdyz bude mit kolem Echinacu kameny a jeste je podlozi kamenim az ke dnu, tak aby mel Echinac kde korenit, dobre pridela Hnedovku ke koreni atp., neco i tak tam fungovat muze ;-) .
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.08.2013 09:41 Muž Ičin [1405] - Cichlidy
ale teda v případě zelenooček i příčnopruháčů nemá prakticky cenu ty kytky sázet
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.08.2013 09:34 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: Zoidik
Nez jsem si obsadil 200l poterem Ramirezek, velice vazne jsem uvazoval o rybicky.net/atlasryb/kancik_zelenooky . Klidna ryba, snadna i k odchovu (ono to radost udela i kdyz je to snadne) a ackoli nekomu muze prijit barevne fadni, mne se opravdu moc libi. Navic jsou to vetsi ryby, ale klidne a nemaji tak az tak velkou potrebu mista, ze by chtely nejak rychle plavat sem a tam. Pokud by akvarko melo byt jednodruhove, nebo treba se dvemi druhy, myslim ze by tohle akvarko pro ne stacit mohlo a vlastne je to i jedna z nejvetsich ryb, ktere tam muzes mit a nemusis si rikat, ze je to pro ne prilis male.

Ovsem to byl muj zamysl, ktery zatim dopadl jinak, co se libi Tobe muze byt uplne o necem jinem ;-) .
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.08.2013 09:19 Muž Zoidik [2193] - Ničemu nerozumím, nic neumím
Ahoj. Ve své 162l (cca 130l čisté vody) pidi nádržce jsem udělal menší změny ve složení. Poslední zbývající ramirezku jsem daroval Tilleckovi a současně s ní dostal i dvě poslední mečovky, samečky. Bohužel jsem musel rozhrabat celé akvárko abych ramku dostal ven. Takže kořeny a všechny rosltiny šly ven a znova byly umístěny. Nyní si pohrávám s myšlenkou, že bych pořídil nějakou větší párovou rybku jako dominantu akvárka ke stávajícímu osazenstvu jen jak trochu zakoření rostliny abych nemusel každý druhý den znovu zasazovat, takže uvažuji v horizontu měsíce, že bych tak učinil. Ve hře je Perleťovka pruhovaná pokud ji seženu, nebo Kančík příčnopruhovaný. Pěkná je i Akara zlatá a Pestřenec červený i když pravdou je, že bych měl raději ryby pouze z amazonky a blízkého okolí. Kterou z těchto ryb byste doporučili? Nebo raději nějakou úplně jinou? Rady, návrhy, doporučení jsou vítány.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.06.2013 17:27 Muž LiborSprysl [9015] Re: Designer
Designer napsal: Nikdy jsem nechoval:
rybicky.net/atlasryb/kancik_cervenooky

Ta ryba se mi velice libi a v tom linku je psano, ze by melo stacit i 150l. Nadrz mame pripravenou 200l, ale je ten udaj u te ryby vubec spravne? Nebo se s tim vazne spokoji? Vim ze i pomerne velkym rybam obcas staci i mene nez by se zdalo, treba uz proto, ze jsou velice klidne a neplavou rychle, ale nezda se mi tam ani udaj o tvrdosti vody, kdyz jsem jinde nasel udaje i jine, a kdyz stejne, jde o obsleh stejneho textu...


No...to zase bude polemika... smich Já jsem měl severy kolem dvaceti cm před dobře třiceti lety v pětikile a bylo jim hej. Severy jsou larvofilní tlamovci. Ty už asi dneska nikdo nemá, protože se to prskalo páté přes deváté v rámci rodu Heros, anžto každý znal jen severy, a netušil, že je v tomto rodě poměrně slušná nabídka druhů. Ovšem spolu se bezproblémově křížících. Dneska prodávané severy téměř s jistotou tímto druhem nejsou. Ovšem právě pro to křížení se také značně zvětšily. Dovedou narůst klidně i do téměř třiceti cm, pokud budu akceptovat vlající ploutve a ocas. A to teda do dvoukila nevím...Z hlediska té vody. Tuzemský jakýkoliv Heros je velmi tolerantní i k tvrdosti vody. Protože od roku 1975, kdy se tu tak baj oko objevily první ryby tohoto rodu, si už zvykl na ledacos. Jen je problém při hodně tvrdé vodě s vývojem jiker. Na horách jsem s nimi problém neměl, tu u Řáholce jsem musel jikry separovat.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.06.2013 09:19 Muž Designer [5695] - Cichlidy – Kancik cervenooky
Nikdy jsem nechoval:
rybicky.net/atlasryb/kancik_cervenooky

Ta ryba se mi velice libi a v tom linku je psano, ze by melo stacit i 150l. Nadrz mame pripravenou 200l, ale je ten udaj u te ryby vubec spravne? Nebo se s tim vazne spokoji? Vim ze i pomerne velkym rybam obcas staci i mene nez by se zdalo, treba uz proto, ze jsou velice klidne a neplavou rychle, ale nezda se mi tam ani udaj o tvrdosti vody, kdyz jsem jinde nasel udaje i jine, a kdyz stejne, jde o obsleh stejneho textu...

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek -3   06.06.2013 11:40 mustanggt
tak dam len jeden druh tetier,asi cisarske skor.ja robym v petcentry takze skalarov mame sice su este maly,mozno objednam vacsich a tam skor vyzistim samca a samicu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   06.06.2013 11:28 R Muž romant [27983] Re: mustanggt
Začnu těma tetrama krvavejma. Jakmile je dáš do akva v takto malým počtu a budou tam i skaláry, tak se o ně budou zajímat a začnou jim okusovat ploutve, buď pořádnou partu, aby se nenudily a zajímaly se samy sebou a nebo nic. Další tetry bych nedával a dal jenom jedno větší hejno, bude se to tlouct a nevyniknou ani jedny. Nedáš-li si vymluvit dvě skaláry, prosím zkus to. Buď budeš mít kliku a koupíš opravdu pár, což bude u menších ryb dost problematický poznat a nebo budeš mít smolíka a uvidíš ten cajmrsk. Neber to jako strašení, to je jenom takový poinformování o možném vývoji. Skaláry jsou klasický hejnový ryby a páry se vybírají právě z toho hejna a teprve po tom by se dalo nechat právě ty dva vybraný jedince a to o jaký pohlaví poznáš nejlíp až se projeví ve tření, takže tak.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.06.2013 11:19 mustanggt
2x skalára amazonska ( ako kukam vela ludi ma po akvarkach skalarov 2ks vyskusam to aj ja.
3x akarka zelena
6x panciernicek skvrnity
1x ancistrus
3x sekavec thajský
1x mrenka pakistanska
8x tetra cisarska
8x tetra krvava


???
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   05.06.2013 20:07 R Muž romant [27983] Re: mustanggt
Jeden brouk do hlavy, jak mít v akváriu strašně moc rybiček a ještě aby to hezky vypadalo. Zamysli se nad variantou mít tam třeba 50 nějakých tetrovitých ryb(neonky, červenohlavky atd.) a k tomu na dno pancéřníčky a ty cichlidky. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.06.2013 20:01 mustanggt
ešte som rozmýšlal aj nad Motylkovcom
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.06.2013 19:46 mustanggt
ved to je len taka dopredu myslienka toto,do rozmyslenia mam este kopu casu,aj tak kym ho spojazdnim a zabehne sa tak to potrva aspon 2 tyzdne,3 tyzdne kym tam dam nejake ryby. no to z tej 60tky tam pojde urcite vše.a prve co tam pojdu nove budu akarky na 100%.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 9   05.06.2013 19:31 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: mustanggt
Hele, blbost udelal kazdy z nas, a kdo tvrdi ze ne, dela blbosti dodnes. Ale zkus se na to podivat jinak, ty blbost ted udelat nemusis ;-) .

Budes mit vetsi akvarko, mas ted bajecnou sanci mit neco paradniho. A kdyz si zvolis jen par druhu, ale takovych, ktere k sobe prirozene patri, a hodi se do tak velkeho akvaria, muzes z toho mit opravdu radost, coz bych Ti pral.

Ale jak tam nacpes vsechno mozne, zacnes zjistovat, ze to vubec nedela dobrotu. Nektere ryby se Ti schovaji, neco se nepekne orve, neco bude zit jen kratce diky vysoke teplote, neco trpet nemocemi, pac tomu bude zima a jeste to bude mit nevhodnou vodu. Nikdo nerika, ze nemuzes mixovat Asii s Amerikou, mnoha lidem ziji Skalary s Cichavci a nejak to funguje, ale ono to chce fakt s citem. Mel jsem docela nedavno akvarium, kde to byl sileny mix, a muzu Ti rict, uz bych tohle nechtel. Udelal jsem chybu, chtel jsem tim taky udelat radost dvema malym klukum, a v akvariu bylo vsechno mozne. Ale je otazka, udelal jsem jim timhle vlastne radost?

Takze pouvazuj o par malo druzich, at nemas akvarium opticky prazdne (at treba vsechno neni jen stale u dna) a udelej si radost tim, zes to udelal dobre a ze resis spis ty prijemne veci okolo, nez problemy, ktere i tak obcas prichazeji.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.06.2013 19:30 Muž Hansel [945] - Cichlidy, Lka a sumci obecně... co má vousy to je dobrýRe: mustanggt
Skalár bych dal 6, ale i tak o bude těsné a osobně bych to uplně vypustil. Stejně tak bichira. A pokud budou skaláry tak nepořizovat akary. Tlačenice už bude tak jako tak. Pokud budete nádrž teprve zakládat tak určitě zarybňovat postupně, jinak to dopadne špatně.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.06.2013 19:25 mustanggt
Výška bude 50cm.Tak aspon kolko skalárov?
pancierničkov dam teda jeden druh viacej kusov.ancistrus mi staci jeden.male ryby ako neonky nechcem ,skor tie čichavce.male ryby koli bichirovi nechcem.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.06.2013 19:09 Muž Zab01 [62] - Raci, krabi, krevetkyRe: mustanggt
Tak já měl akary několik druhů i skaláry a k tomu krevetky, i když jsem vybíral větší průhledný druhy aby nebyly vidět neměli nejmenší šance, akorát tak příjemné zpestření jídelníčku během chvilky, ty rájovci taky, zaútočej na všechno co můžou :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   05.06.2013 19:03 Muž Hansel [945] - Cichlidy, Lka a sumci obecně... co má vousy to je dobrýRe: mustanggt
To sice přežijou ale v akváriu kde jim něco nehrozí na každým rohu. Ten seznam mi přijde jak recept na guláš. Paneřníčky spíš jeden druh a větší hejno. Skalára je hejnová ryba, tedy koupit dvě je nesmysl (sám sem ho už taky udělal) a pár se chová pouze když je vybrán z hejna, ne tak jak si to představujete tady. Pokud nemáte výšku nádrže min 50 cm tak ani ty skaláry nekupovat. Z toho co jste napsal bych to hodně zredukoval, a to na jedno větší hejno pancéřníčků,3 acisturse, potom třeba ty mřenky pakistánské (3-4 kusy) , jako dominantu ty akary zelené a k nim nějaké hejno menších rybek. Třeba neonek či nějakých teter.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.06.2013 18:53 mustanggt
Zab01 asi si prepasol odsek kde som napisal chcem dokúpiť do tej 200L takze neviem co pises ze tohle vsechno mas v jedne 60tke.pozornejsie citaj.praveze som cital tu otych rybkach a u vsetkych je ze su spolocenske.panciernikov ved mozno dam 6 kusov ak nedam rajovce.mrenke sa dari aj jednej,pekne raste je to najživšia rybav 60tke stale plave selikade :)ak budu mat krevetky dostatok skrys tak prežiju to som sa dočital tuto v jednom članku.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.06.2013 18:49 Muž Zab01 [62] - Raci, krabi, krevetkyRe: Kytka
I ten eupterus, sám mám 2 a je to ohromná ryba i těch 200 pro dva je malé pokud máš jiné sumce, které velmi rád prohání a rychle roste, menší ryby jako neonky i krevetky slupne jak nic přes noc X-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.06.2013 18:39 Muž Hansel [945] - Cichlidy, Lka a sumci obecně... co má vousy to je dobrýRe: mustanggt
Šmankote to snad ne coze zkuste se ponořit do literatury a pak to zkusit znovu ;-) (materiálů tu je opravdu hrozně moc takže číst číst číst)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   05.06.2013 18:36 Žena Kytka [2146] Re: mustanggt
Pancéřníček je hejnová ryba - rybicky.net/atlasryb/pancernicek_leopardi - min. 6 kusů, mřenka min. 4 ks do 200 litrů, krevetky poslouží jako krmivo pro dravce...
Já bych doporučovala v první řadě pročíst podrobně alespoň zdejší atlas, vodítek je tam dost.
A založit prezentaci k té 60ce.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.06.2013 18:35 Muž Zab01 [62] - Raci, krabi, krevetkyRe: mustanggt
Jestli tohle máš v jedný 60tce, tak jsem nic horšího tu snad ani neviděl :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.06.2013 18:23 mustanggt – PLanovane osadenstvo do 180L
Zdravím mám malé akvárko momentálne 60ku. koncom leta(teda ako našetrim chcem kúpit 180L až 200L akva,skrinka, externá filtrácia atď.Chcem sa opýtať či tieto ryby spolu môžu byť v pohode:
zo 60tky tam dám:
1x acistrus sp.long fin
3x pancierniček škvrnitý, dokúpim +1
3x sekavec thajský
?x krevetky
1x Mrenka pakistánska
2x Bojovnica pestrá (pár)
chcem dokúpiť:
2x Skalára amazonská (pár ak sa podarí)
3x Akarka zelená (samec, 2xsamica)v obchode mam rezervovane krasne kusky :)
2x čichavec zakrslí (pár)
2x čichavec modrý (pár)
2x čichavec zlatý (pár)
1x Synodontys eupterus
rozmýšlam čo by tam urobil 1x Bichir senegalský(albin)samozrejme mlady
možno 3x rajovec dlhoplutvý
4x pancierniček leopardí

Váš názor, rady mi pomôže.hladal som tu v témach kombinácie no takéto som nenašiel.:)

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.05.2013 16:54 Žena Annabell [40] - Labyrintky
Jistě ze ;-) :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.05.2013 16:46 Muž Kryštof [314] - AmerikaRe: Annabell
To budou mít, a nebo si je necháš objednat ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.05.2013 16:37 Žena Annabell [40] - Labyrintky
Jistě ze ale kdyby tady měli ty ryby :-D :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.05.2013 16:22 Muž Kryštof [314] - AmerikaRe: Annabell
Akvaristika ;)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.05.2013 16:13 Žena Annabell [40] - Labyrintky
Ok budu vám věřit ted je ještě někde sehnat ? :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.05.2013 16:00 Muž grunda [1781] - CichlidyRe: Annabell
nebude
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.05.2013 16:00 Žena Annabell [40] - Labyrintky
Nebude prerybnene
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.05.2013 14:17 Žena Annabell [40] - Labyrintky
Vázne tolik kdyz myslíte a nevíte o chovateli co je prodává prosim a moc děkuji za rady
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.05.2013 14:08 R Muž romant [27983] Re: Annabell
20,20,10.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.05.2013 14:07 Žena Annabell [40] - Labyrintky
Ok dokoupim kardinalky i rasbory a pancerniky :-D kolik by jich mělo byt jako i rybek
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.05.2013 14:04 Muž Zab01 [62] - Raci, krabi, krevetkyRe: Annabell
Spíše doplň pár pancéřníčků, 3 neni zrovna ideální počet, jinak Ramirezky bych ke krevetkám asi moc neriskoval X-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.05.2013 14:02 Muž grunda [1781] - CichlidyRe: Annabell
posil stávající osádku, bude to vypadat líp a rybám to taky prospěje
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.05.2013 13:53 Žena Annabell [40] - Labyrintky – Mohu dat k razboram a kardinalkam neonky nebo Cichlidky?
Ahoj chci se zeptat mám 160l akva a v něm 9 razbor klinoskvrnych,9 kardinalek čínských,3pancernicky,2ancistruse,krevetky a piskorky teplota je 25stupnů.Moho k nim koupit hejno neonek,nebude už tam moc hejnovych ryb nebo tam mohu dat Cichlidky Ramirezovi ? Snesli by se nebo mate jinou rybku

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.04.2013 11:16 Muž aivenhov [16] Re: RAP
RAP napsal: duko1995 napsal: je to kakadu
A na to si přišel jak? coze


Asi použil maľovanie a prekreslil :-D Ale teraz vážne. Kakadu má úplne inú morfológiu, rozloženie farieb a tvar plutiev. Tiež sa prikláňam k aglassi:

rybicky.net/atlasryb/cichlidka_agassizova
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.04.2013 10:41 RAP Re: duko1995
duko1995 napsal: je to kakadu
A na to si přišel jak? coze
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.04.2013 08:40 Muž duko1995 [32] Re: MotylHanka
je to kakadu
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.04.2013 22:50 Muž Cosmogagy [592] - AmerikaRe: aivenhov
já má čtveřici skalár Rio Manacupuru v 250tce, zatím jsou to prcci, ale stejně mi to pro ně připadá malé, kdyby tam měli být natrvalo.. mít je ve 160tce bych si asi nelajz :-) V létě se stěhujou do 60cm vysokého 350L akva :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek -2   21.04.2013 22:43 Muž aivenhov [16]
Ja som mal v 160l tiež skaláre. 1x som mal tú smolu/šťastie že som si náhodne vybral pár. Pri trení (každé 3 týždne) obsadili 2/3 akvária a hájili si.
2x som mal 2 samcov platinum a red devil. Boli síce nádherný ale žiadne potomstvo v akva nemalo šancu sa dožiť ani 2hodín. Tak išli preč. Nahradili ich kakadu a ramirezky.
Oba druhy sú v dospelosti tiež dosť veľké , hája si potomstvo, ľahko rozoznáš pohlavie a aj pekne vyzerajú :-D

+ Přidat reakci


Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [34] ...... 61

Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 67386x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/11648-ryby-do-akvaria-151-250-l-vetsi-akvarium?od=1651