Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Ryby do akvária 151 - 250 l (větší akvárium)

 

NápovědaFórum » Akvarijní ryby » Výběr ryb / Hodí se tyto rybky k sobě? 

Akvaristik.eu

Žádná předchozí stránka 1 Přejít na další stránku   1  
Ryby do akvária 151 - 250 l (větší akvárium)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   16.11.2023 09:41 Muž Lojza007 [1175] Re: stodic
Boesemani se umí chovat dost teritoriálně, na to tam máš teď málo zeleně. Beta samci potřebují víc schovek. Diamantovým by se tam líbilo, nejspíš by se ti tam i množili. Každopádně jsou to takový dost statický ryby, dost se drží na místě v hejnu. S ostatními druhy nemám přímou zkušenost, takže tam úplně nevím.
Na dno máš ještě možnost třeba gara ruffa, ale já bych šel do nějakých pancéřníčků.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.11.2023 09:23 Muž stodic [34] – Obsádka do brutto 240l
Pěkný den přeji. Mám dotaz ohledně obsádky do měsíc založené nádrže - Velká Bystřice (viz. prezentace).
Pozvolna by tu mohly připlout ryby. Jako hlavní obyvatele, do středu nádrže, bych si představoval jedno hejno jednoho druhu duhovek (diamanťáky, třípruhé, nádherné, jezerní, či boesemany, ještě nejsem rozhodnut, který druh vyberu). No a přemýšlím, co k tomu na do? Zda vybrat něco z Asie a tam právě nevím úplně co (v druhém akváriu mám zábavné gary flavarty, ale do nového akvária bych chtěl něco jiného) nebo neřešit Asii a jít "osvědčenou" cestou nějakých pancéřníčků (zelených, smaragdových,..)

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   30.04.2023 14:11 Muž Rybar [-29] Re: Xklop
Zdar čichavci a rájovci ,kdo by je neměl stará klasika . Za ně ty Bety jsou dost líné . Začátečník ať si pořídí něco jednoduššího . Ale volil bych podle rostlin . Tam se dá hodně experimentovat a vymýšlet . Jinak jak píšeš buď hodně Teter nebo parmičky za mě parmičky nádherné . To malé akvárium je pěkně ,ale podstatné je to aby se líbilo majiteli.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   30.04.2023 09:27 Muž Xklop [142] - RostlinyRe: Rybar
Zdar, já mám zkušenost s obyčejnými čichavci, případně s rajovci, ty se mě i samovolně rozmnožili a nikdy jsem problém s proudem vody ani případnou velkou hloubkou nepozoroval. Bettu jsem nikdy neměl, už jen kvůli tomu jak je u nás nejvíce nabízená varianta splendens na můj vkus strašně "přeploutvená". A z prodávaných pár litrových betarií se mě dělá zlé, to je týrání. To samé, nemám rád přešlechtěná paví očka, kvůli tomu ocasu skoro nemůžou plavat. Endlerky jsou ok.
Ale to jsem odběhl od téma. Je to téma ze sekce začátečník. Takže bych buď změnil Bettu za již zvažované parmičky, třeba Šubertky. Nejsou tak problémové jak ty mechové. Nebo parmičky taky opustil a vybral si kombinaci danií, kardinálek, nebo z mnoha druhů razbor a udělal dvě až tři větší hejna menších rybek. To samé lze udělat i z nepřeberného množství jihoamerických teter. Rozhodně to bude na první pohled větší zábava než několik Bett. Můj názor. A fotky té malé nádrže vypadají hezký zarostle palec
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.04.2023 07:41 Muž Rybar [-29] Re: Xklop
Zdar , mě se nikdy Bety nedrželi dál od proudu . Ať jsem měl filtr z roztříkovací rampou , nebo jen tak ,vždy se drželi u toho proudu bylo tedy jedno, jak byl silný . A to byl vždy jejich konec . Možná ,že by jim ten proud nevadil do výšky 15cm sloupce vody,ale také akvaria nevlastním ,abych to vyskoušel a předal dál . Momentálně mám v akváriu 15 labyrintkek ( Bety a čichavce zakrslé) ve vodním sloupci 30 cm . Bio filtr ponořen 5cm pod vodním sloupcem to samé u výstupu z původního filtru . Podle mého mínění čím větší výška akvaria , tím větší problém a s labirintkama proto bych byl s tím proudem vody opatrný .
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   29.04.2023 21:48 Muž Xklop [142] - RostlinyRe: Rybar
Hele jak jsem psal vnitřní filtry nepoužívám..... prostě se mě v akvárku nelíbí. A ať se jedná o akvárko s Bettou nebo ne, tak bych vždy nějaký filtr použil. Jednoduše proto že smysl má. Betta si své klidné místo v zarostlém akvárku vždycky najde. A snažit se vytvářet nějaký biotop "louže" kde Betty žijí.....?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.04.2023 18:55 Muž Rybar [-29] Re: elapondeli
Za mně jsou tam rostliny z různých kontinentů nemusí to dělat paseku . Rozhodující jsou ,ale ryby ty budou dělat to hnojivo ,aby to zarůstalo . Pak se rostliny dají z redukovat .
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   29.04.2023 18:44 Muž Rybar [-29] Re: Xklop
Zdar , pokud někdo chce dát do akvária betu , proč by tam měl cpát do budoucna nějaké čerpadlo nebo proud z venkovní filtru? Pokud tam budou vesměs labyrintky ,tak toby to byl asi nesmysl . To jak to bude fungovat nebo může fungovat jsem napsal. Ty čerpala jsem musel dát pryč .
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.04.2023 14:30 Muž Xklop [142] - RostlinyRe: Rybar
Ahoj, Betty nebo obecně labyrintky mohou fungovat bez filtru....a Bettam se spíš líbí stojaté vody. Vnitřní filtry nepoužívám, takže ti doporučení nedám....od boku bych použil nějakou čerpací hlavu a na to nasadil libovolně velkou houbu..... Ale mě se vnitřní filtry v akváriu ani nelíbí opticky, třeba si někdo vyhraje stím jak ho šikovné zamaskovat. Já bych doporučil externí filtr s integrovaným topítkem. Výkon by měl jít regulovat a 200l akvárko už není takový prcek že by ten filtr tam udělal výřivku. A filtr obecně bych doporučil používat s ohledem na vytvoření stabilnějšího prostředí v nádrži.....ale může to fungovat i bez něj, ale to není můj šálek kávy:-).
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   29.04.2023 11:17 Žena elapondeli [1] Re: Xklop
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku Neonky (12) mám v 50 l akváriu spolu s krevetami (+-23). Tam mám vnitřní filtr s průtokem 300 l/hod. Z tohoto akvária mám dobrou zkušenost se substrátem INVITAL Japanese soil, mám ho už i v tom 200l akvárku. Dnes jsem to osázela.
Výčet rostlin: 5x Hemianthus callitrichoides, 2 x Alternanthera Rosaefolia, 2 x Rotala rotundifolia green, 1 x Anubias barteri,1 x Cryptocoryne becketii, 3 x Cryptocoryne wendtii green, 2 x Echinodorus bleherae, 2 x Sagittaria platyphylla, 3 x Anubias barteri nana, 2 x Microsorium pteropus, 2 x Hygrophila corymbosa mini, 3 x Sagittaria subulata, 2 x Hygrophila Cherry leaf, 1 x Vallisneria spiralis, 1 x Echinodorus, 1 x Nymphoides sp. 'Taiwan.
světlo: Sinkor LED II 105 osvětlení akvária 105cm 35W s Wifi LED Controlerem

Tak vám nevím. Je pravda, že bez filtru to je náročné, asi by se mi líbil nějaký výkonný vnitřní filtr. Ono to s rybami ještě nehoří, nějakou dobu bude trvat, něž pro ně akvárko bude ready.

Edit: Tohle je to menší. Světlo je takové provizorní, měla jsem světlo uvnitř ale byly s tím problémy, hodně řasy atd.
 
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.04.2023 07:56 Muž Rybar [-29] Re: Xklop
Pokud budou v akváriu Bety (labyrintky)co by si doporučil za ten filtr ? Pokud člověk hledá pouze trhané informace ,je to k ničemu . Aby se člověk vyhnul problémům měl by akvárium stavět ,jako celelek : dno , rostliny, ryby, světlo a filtraci. Pouze řešit jednu část je nesmysl . Měl jsem Bety 45l bez filtrace. Ve 300l jsem zkoušel čerpací hlavu s molitanem i venkovní fluval 204 neúspěšně . Dnes Bety , čichavci další obyvatelé ve 100l . K tomu vzduchovací motorek molitanový filtr a půdní filtr . Ale zbytek jsem napsal již výše.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.04.2023 01:05 Muž Xklop [142] - RostlinyRe: elapondeli
Ahoj, co tě vede k té změně plánu? Vyladit prosperující akvárium bez filtru není jednoduché jak se může zdát. Nepíšeš jaké budeš mít světlo, materiál pro dno, skladbu rostlin atd.....???? 200 litrů a tam jedna Betta nebude žádné terno :-( Časem stejně začneš doplňovat další ryby :-) a pak se ti určitě funkční filtr bude hodit.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.04.2023 08:02 Muž Rybar [-29] Re: elapondeli
Pro začátečníka je beta velké sousto.Ve 200 l se jich vleze několik. Podmínkou dobře zarostlá nádrž .A rostliny ,aby odpovídaly zadaným podmínkám . Hodně rozmanité potravy i živé . Měl jsem i nádrž( 300l )bez filtru. Nakonec jsem pořídil vzduchování
teď zkouším i půdní filtr kvůli výkyvům teploty . Na jedné straně akvária 26c a na druhé straně u dna 22c přez zimu v místnosti i 17 c . Těch 22c je asi hranice přežití. V nižších teplotách nepřežijí dlouhodobě.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.04.2023 19:54 Žena Starka [204] Re: elapondeli
A co třeba něco tradičního a vhodného pro začátečníka jako jsou neonky? V hejnu jsou krásné a hlavně neustále plavou. Případně dania pruhované.
Mám jednoho beťana ve 25 l a přijde mi to akvarko prázdné i s tou jednou rybkou. :-D Nedovedu si představit bettu ve 2oo l.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 5   26.04.2023 19:15 R Muž Anthrax [4730] Re: elapondeli
Rostliny jsou základ, to chválím... Ale jedna ryba v 200 l... To budeš mít docela prázdné. Navíc vytápět 200l akvárium kvůli jedné nebo dvěma teplomilným bettám mi nedává úplně smysl.
Akvárko bez filtrace není úplně pro každého. Má to svoje specifika. Chce to dost trpělivosti a trochu praxe s údržbou. Jsme v sekci začátečník... A začátečníkovi bych to úplně nedoporučil.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.04.2023 19:03 Žena elapondeli [1] Re: elapondeli
tak změna plánu. Napadlo mě zkusit to bez filtru, jenom hodně hodně rostlin a jednoho bettu samce, možná k němu jednu samici. (zatím nemám ani zasázeno, řeším dopředu)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   26.04.2023 09:26 Muž Lojza007 [1175] Re: elapondeli
Ty mechový parmičky budou podle mě okusovat ploutve těm duhovým, takže tuhle kombinaci bych nedoporučil. Obecně parmička mechová je dost agresivní a dravá ryba a je s tím potřeba počítat. Cokoliv menšího než ona bude lovit, cokoliv s vetším závojem, než je běžná ploutev, bude okusovat.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.04.2023 09:19 Muž Rybar [-29] Re: Jozef
Ty nároky na biotop je zásadní a velmi rozdílný . Za další je mám několik roků v akváriu a jejich chování v akváriu je zvláštní . Nedokáží v klidu vedle sebe plavat a už vůbec v hejnu . Neustále se napadají . A co jim nebude vyhovovat je to sůl . V tomto případě ,ale neznáš ,jak vypadá to akvárium , jestli to bude ta pravá volba . Pokud vím pouze o jaké ty jde a nic víc ,těžko se radí . Pokud jsou v seznamu na prvním místě parmíčky ,tak bych zůstal u nich .
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.04.2023 07:28 Muž Jozef [311] Re: Rybar
V čom presne? Čo bude jednej prospievať a druhej vadiť? Keď odhliadneme od biotopu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.04.2023 06:55 Muž Rybar [-29] Re: elapondeli
Ty tetry bych , tam nedával nejde o kusy ,ale o druh ryb . Mají rozdílné nároky na vodu .
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.04.2023 20:27 Žena elapondeli [1] – jsou počty ok?
Fotka k příspěvku Ahoj, prosím o schválení. Rybky půjdou do osázeného zarostlého 200l akva, je to v poho, nebo moc? :-)
Edit: Jedná se o: Parmička duhová long fin 10 ks, Parmička mechová 10 ks, Tetra měděná 16 ks
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.11.2022 21:36 Muž RAP [1546] Re: LoLoFon
Když si porovnáš nároky ryb, co máš a které chceš, tak to lépe vychází pro diamantové.
Bylo by dobré, kdyby si aktualizoval prezentaci. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.11.2022 20:13 Muž Lojza007 [1175] Re: LoLoFon
Osobně si myslím, že není problém 3+5, ale zatím je nemám ani půl roku, tak nedokážu referovat, jak ve skutečnosti vyrostou a jestli to prostě není moc.
Diamantových takto velký akvárium zvládne tak kolem patnácti až dvaceti, jsou prostě menší. Nebo srovnatelně velcí jsou vidloocasí, kteří vypadají taky moc pěkně. Nebo si je nakombinovat.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.11.2022 19:35 Muž LoLoFon [0]
ahojte, tiez uvazujem o gavunkoch. Mam akva 100x40x50. chcel by som 1 samceka a 3 samicky alebo 2 samcekov a 4 samicky. Potrebuje poradit ci je moje akva vhodne pre gavůnci boesemanovy alebo ist radsej do diamantovych. Teraz sa nachadza v akvariu 20 ks razbora espei, 10 ks Japonica, kopec malych krevetiek bloody mary, 5 ks panciernicek panda. Filtraciu mam Aquael ultramax 1500. diky za kazdu radu

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   24.10.2022 15:40 Muž Lojza007 [1175] Re: Vodnice
Gavůnci potřebují proud vody, doporučuju skimmer nebo proudové čerpadlo. Pak bych se nebál jít přes deset kusů. Já mám tři samce a pět samic, ale k tomu spoustu diamantových z vlastního odchovu, tak na vyšší číslo jít nemůžu. Místo ancistrusů bych zvážil nějaké pancéřníčky, jsou čistotnější. U neonek bacha, že se v přítomnosti větších gavůnků můžou bát a budou se schovávat, byť jsou gavůnci velmi mírumilovní a prohání se prakticky jen mezi sebou.
Z Třebíče to máš kousek do Sklorexu, tam je mají vystavené, alé této velikosti prý v akváriu běžně nedorůstají. A samozřejmě je tam mají i na prodej.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.10.2022 14:51 Žena Vodnice [0] – Poradíte s osádkou
Jaké rybky poradíte do akvária (100x50x50)? Moje představa by byla gavůnci boesemanovy (přiznávám na rovinu, že jsem se do nich "zamilovala"), neonky červené a ancistrusy. Jen si nejsem zcela jistá těmi gavůnky. Vzhledem k jejich velikosti mám obavu, aby jim v nádrži nebylo těsno. Případně, které rybky doporučíte.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.07.2022 09:34 Muž Lojza007 [1175] Re: Redsnake
Tohle je pro krevetky málo zarostlý. Aby se populace bez problémů udržela a množily se dál, tak to potřebuješ mnohem zarostlejší. Gavůnci diamantový, pokud mají dostatek žrádla, tak si krevetek vůbec nevšímají. Taky doporučuju počkat, až budou ty krevetky velký, pak si na ně už netroufají vůbec. U boesemanů ti neporadím, zatím nad něma uvažuju. Každopádně větší jsou a tím pádem můžou krevety víc prohánět.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.07.2022 22:24 Muž vlka [3426] Re: Redsnake
Všechno je to o krmení. Mám stovky Krevetek s Neonkami a Tetrami a nic se neděje, pokud rovnoměrně krmím. Když omezím krmení, začnou ubývat nejdříve Okružáci, pak mizí mimina Krevetek. Dokážu si tak celekm slušně regulovat počty obou...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.07.2022 18:12 Muž Redsnake [52] Re: zervajs
Neda se nic delat, krevety se budou muset snazit aby se prosadily, to by bylo drahe krevetarko….diky
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.07.2022 17:58 Muž zervajs [334] - RostlinyRe: Redsnake
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   17.07.2022 17:56 Muž Redsnake [52] Re: zervajs
V pripade ze je zerou neonky i dania tak asi uz neni co resit a zkusim ty gavunky. Ja si toho ze by po nich neony nebo dania sly nevsiml ale ze si zobnou pidi krevety samozrejme vyloucit nedokazu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   17.07.2022 17:41 Muž zervajs [334] - RostlinyRe: Redsnake
Zajímavé, mě nejvíc krevetek ubylo díky nenažranosti teter ( neonky černé) a dania ( zebry i perlové)...
Podle mě tam vždy něco zbude ( z dospělých) ale budou schované, (a když vylezou je po nich), a to prostě není ono.
Ale je to třeba vyzkoušet ;-)
I zde platí "co se jim vleze do tlamky, to zabijí,nebo snědí".
Je to stejně na vás :-) . ( Co tam dáte)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.07.2022 17:22 Muž Redsnake [52] – Vetsi ryby ke krevetam
Fotka k příspěvku Ahoj a dobry den,
plne si uvedomuji, ze muj dotaz bude znit nejspis hloupe ale neda mi to nezeptat se - pred casem jsem zalozil akvarium o obj. 240 l, 120x40x50, akvarium je pomerne slusne zarostle myslim a v tom hodlam pokracovat. Zacal jsem endlerkami po cca mesici po zalozeni, postupne pribylo 50 ks neonek, 50 ks dania perloveho, 10 otiku a deset pancernicku sterbaku. Vse doplneno o cca 100ks krevetek neocaridina davidi ktere se zacinaji mnozit.

Uprimne - rad bych osadku doplnil o par vetsich ryb, jednak aby to bylo hezke na pohled a asi to bude znit krute, ale i drobnou selekci poteru endlerek. Soucasne bych byl rad kdyby zustala zachovana populace krevetek, pokud si ryby ulovi poter nebo novorozene krevetky mi nijak zasadne nevadi, ale dospelce bych likvidovat nechtel.
Velmi se mi libi gavunci, bosemani nebo diamantovi kteri by snad mohli byt i mensi.

Myslite ze cca 6-10 ks gavunku zvladne zlikvidovat populaci krevet kompletne?

Pripadne lze doporucit jiny vhodny druh na doplneni osadky?
Diky
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.07.2022 15:25 Muž Lojza007 [1175] – Gavůnci
Mám v akvárku 250l (hrubých) gavůnky diamantové. Díky odchovu jich je přes deset. Myslíte, že bych k nim mohl pořídit ještě boesemanovy? Akvárko má metr, jim se prý líbí víc 120cm a delší, myslím, že to jde trošku našidit skimmerem, i ti diamantoví v něm rádi plavou a po večeři vyloženě čekají, až se skimmer zase zapne. A co případný počet, aby to akvárko ještě zvládlo? Rád bych se dostal na 2 samice a 5 samců. Asi bych nad něma neuvažoval, ale viděl jsem dospělý kusy ve Sklorexu a vypadají prostě nádherně.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.03.2022 16:24 marvvin Re: Jozef
jde o to, jestli ty hejna maji tvorit ;) tady se tvrdi, ze by nemeli byt v hejnu, ale "rozlezle" vsude ... ale taky zalezi jakou nadrz si clovek predstavuje ... www.youtube.com/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.03.2022 12:57 Muž Jozef [311] Re: Jozef
Čistou náhodou som narazil na toto video www.youtube.com/… kde do podobnej nádrže 120cm/280l dal počty dvoch hejn po 20 (na začiatok - ako sa to bude vyvíjať) a možeš pozrieť, ako sa "stratili" (ešte mu povyrastú :) ). Vpúštanie od 32. min.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.03.2022 21:39 Muž Jozef [311] Re: pjaro77
Tak ak správne čítam a počítam tak to bude akva 200l(hrubý) s dĺžkou 1m. Tam tých 12 rybičiek ani neuvidíš a budú sa cítiť lepšie vo väčšom počte. Ak tam plánuješ pár pancierničkov a trochu cichlidiek tak by som dal kľudne 40 ak jeden druh alebo po 20 ak dva druhy. Kľudne môžu spraviť pekne dve hejná. Ja mám 16 neóniek čiernych a 9 obecných (tie chcem ale v budúcnosti nahradiť diamantovými do 12-15ks - budú lepšie znášať vyžšie teploty, alebo rozšírim čierne) a majú tendenciu držať sa svojich. Keď ich je moc veľa, vraj už nedržia tak hejno a sú rozlené. Ale nech sa niekto ešte vyjadrí :) možno som ti to prerybnil, alebo niekto povie ešte viac :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.03.2022 21:04 Muž Lojza007 [1175] Re: pjaro77
Jsou podobně velký, takže možná udělají společný hejno, těžko říct...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.03.2022 19:11 pjaro77 Re: Jozef
Práve rozmýšľam, či neskombinujem tetru ozdobnú a tetru bleherovu dohromady. Obe sa mi páčia ale na väčšiu nádrž miesta niet. Viem, že sa doporučuje jeden druh húfovej ryby.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.03.2022 10:08 R Muž vaclav [14544] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: Píno
Fotka k příspěvku Jo šachovničky jsou super.
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.03.2022 16:25 Muž Píno [70] Re: pjaro77
Za mne také v pohodě. Mám Akarky zelené, tetry krvavé a pancéřníčky. Dle mého pozorování nikdo netrpí a mám je v menší nádrži. Akarky zelené mne úplně nadchli. Barvozměna samice, vzájemné chování a naparování samce no super. Základem je hodně zarostlá nádrž.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.03.2022 12:41 Muž Jozef [311] Re: pjaro77
Podľa mňa bez problémov. A ak nebudeš dávať iné druhy, tak by som pridal na počte tetier.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.03.2022 09:56 pjaro77 – cichlidy
Budem zakladať druhé veľké akvarium 100x40x50 (otvorené, tmavé dno, korene, rastliny, biotop južná amerika). Chcem sa spýtať či je vhodné k hejnu 8-10ks tetra ozdobná (alebo 10-12 ks tetra Bleherova) + 8ks panciernicek leopardí pridať 2-4 ks akara zelená prípadne cichlidka kakadu. Nenastane problém v prípade agresivity cichlid ?

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.02.2022 19:50 Žena Morticia [118] Re: _ucx_
Jenže nyní tam jsou neonky, dania a panceřníčci. Zatím nic jiného. Přemýšlím, zda/co k nim.
Edit: Tak akary jsem zavrhla, žerou drobné plže, které bych ráda zachovala..
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.02.2022 18:55 Muž _ucx_ [1406] - Symphysodon + CorydorasRe: Morticia
Já bych předně nemixoval jihoamerické ryby s asijskými.Ta stodevadesátka je v provozním režimu "společenská nádrž" vhodná tak pro šest skalár (méně nebrat) a šest až deset pancéřníčků, ale tím to končí. Neonka obecná se skalárou si teplotami taky úplně nesedne.

Akara hnědá, toť ta správná, málo náročná, přesto vzhledem zajímavá a při tom klidná a mírná ryba, samec se dvěma samicemi a bude to bez problémů i s dvaceti či třiceti neonkami a s těmi pancéřníčky. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.02.2022 09:49 Žena Morticia [118] Re: Lojza007
Tak ty neznám, zkusím o nich něco načíst.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.02.2022 08:20 Žena Morticia [118] Re: Brodys
Mě se skaláry líbí. Otec měl 3 barevné formy spolu s pancéřníčkama, ancíkem a myslím tetrou černou, jestli si to z dětských let pamatuju dobře a vypadalo to krásně. Ale taky jsem pročetla tady pár témat a někde problémy a zrovna se mi asi nechce zkoušet, zda to u me bude v poho.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   12.02.2022 21:15 Brodys Re: Morticia
Nerad bych ti něco podsouval,nakonec každému přijde sympatická jiná ryba, ale chci dementovat skaláry=potvory. Sám jsem měl kdysi tuhle mylnou představu, ale pokud mají podmínky, jsou to super pohodáři. Jediná výjimka je samec při hlídání jiker, ale je to spíš sranda než teror smich A to jsem měl i 5 kusů pohromadě, k tomu čichavce apod. Teď mám pár a je to krásná dominanta akvária, která ale doposud nikomu neublížila. Jsou to velké ryby, budí zasloužený respekt, ale nejsou to teroristi.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.02.2022 20:51 Muž Lojza007 [1175] Re: Morticia
Zkus zvážit gavůnky diamantový, chce to tak metrový akvárko, ale dá se podvádět skimmerem, rádi plavou v jeho proudu. Mají rádi klidnější společenstvo, dají se i odchovávat, mně se to povedlo třikrát omylem (přesouval jsem rostliny). V podstatě potřebují týdně měnit třetinu až polovinu vody, jinak se jim celkem daří.
Ještě hezčí jsou boesemanovi, ty mají ve Sklorexu na ukázku odrostlý, ale těm by se hodilo tak 120cm, ale předpokládám, že se jim celkem bude dařit i v metrovým.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.02.2022 20:30 Žena Morticia [118] – Osádka
Zdravím...furt dumám, jak vymyslet osádku akva (prez.Moje první...). V současné době jsem ve fázi postupných nákupů: je tam 13 danií pruhovaných, závojková forma, 6 pancéřníčků drobných a 23 neonek ob. Tyto 3 druhy chci určitě.
Původně byly místo pancéřníčků tetry krvavé, bylo to bez problémů a hezké, ale teď mám dania s dlouhým ocasem a nevím, zda by je krvavky neokusovaly.
Otázky teď zní, zda nechat jen tyto 3 druhy a do jakých počtů si mohu dovolit jít. Nebo, zda k tomu nepřidat nějaký velký druh. Napadlo mě jich víc, ale u všeho mám ale. Čichavci nevyzpytatelní a nároční na čistotu. Skaláry potvory. Akary / Sekernatky lekavky, akary můžou vyžrat malé ryby. Rájovci / kančíci / cichlidky teritoriální a nikdy jsem je nechovala. Líbí se mi i black molly, kdysi ze začátku jsem tam měla 3 samice, aby se nemnožily, ale zas tam nebyly neonky. Nebo betty? Není jim líp v soukromé nádrži? Dívala jsem se i na Sekavce (spíš jako zajímavost než dominanta), ale úplně se mi to nezdálo zkombinovatelné jejich nároky s tím, co mám..
Požadavek je ještě odolné nelekavé ryby vhodné pro začátečníka! Sice už mám akva nějaký pátek, otec akvarista, ale znáte to..prostě nic, co vyžaduje ultra čistou vodu.
Jo a druhý požadavek: nic, co žere šneky. Šneky mám a chci na úklid.

+ Přidat reakci


Žádná předchozí stránka
Přejít na další

[1] ...... 61

Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 67381x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/11648-ryby-do-akvaria-151-250-l-vetsi-akvarium