Vzduchování a vzduchovací motorky
0 16.04.2007 15:43 Vítekm dají se koupit vzduchovací kamínky tvaru trubičky. Je to ohebný materiál, lze tvarovat i ohýbat. dělají se různé délky. bublinky velmi jemné. Bohužel nelze udělat na rozdvojce jiný kámen z jiného materiálu. Pokud zkombinuješ klasický kámen s velkou propustností (hrubé bubliny) a tuhle trubičku, pak všechen vzduch jde ven cestou menšího odporu. Jinak je to skoro ve všech OBI a Horbach prodejnách.
0 15.04.2007 21:03 Havel-st – Vzduchovací kámen
Kámen dělá, třeba k rybímu plůdku, velké bubliny, nejlepší je ta lípa, nebo topol. Hezky zešikma seříznout volný konec, aby se hned dole rozptýlily bubliny.
nebo se da koupit piskovcovej ale nevim jaky dela bubliny ten ale predpokladam ze taky jemny
jinak jsem zkousel to lipovy drivko a dobry
0 14.04.2007 10:59 Dussy z lipovyho dreva
0 14.04.2007 09:51 Aleš – Vzduchovací kámen
Potřebuji koupit jemně perlivý vzduchovací kámen, prozatím všechny, které jsem koupil, vypouštějí velmi hrubé bubliny, kde seženu jemně perlivý? Poradí někdo jaký typ či model koupit?
Starší reakce
Když bude trubka až nad hladinou, tak nebude filtrem proudit vody - bude neučinný. Musí končit při nejhorším na hladině nebo těsně nad ní. Dej si do akvária plovoucí rostliny, ty to čeření hodně zmírní. Taky jestli nemáš výkon motorku zbytečně vysoký.
0 29.03.2007 16:19 Terry – vzduchovací filtr
Ahojky,prosím vás mám filtr poháněný vzduchováním,ale potřebuju,aby bublinky nečeřily bettám hladinu.Můžu tedy nechta tu trubičku,ze které jdou bublnky nad vodou?Děkuji.
Starší reakce
0 05.03.2007 19:55 Libor – tiché akva
Rena air 100, nevím že ho mám, jen bublají buliny. Když vemu tohle vzduchování do ruky jen jemně brní, ale slyšet ho...to spíš uslyším šneky běhat po skle.
0 05.03.2007 19:26 Štěpán Bobo, víš o čem mluvíš? Ty jsi někdy ty zmiňované motorky slyšel? I Silenta je docela tichá, a to konstruktér strávil nad jejím odhlučněním dost málo času.
0 05.03.2007 17:59 Bobo – vzduchování
Všechny jsou hlučné,kup si malé čerpadlo a molitan.(bude ticho)Ahoj
0 05.03.2007 16:41 Štěpán Říká se, že tiché jsou Rena air (Francie) a Schego (Německo).
0 05.03.2007 16:37 cheff napiste nekdo kterej vzd.motorek je nejtizsi
Starší reakce
0 27.12.2006 15:15 nikos – Vzduchování
To ho necháme rozhodně dýl - teď o víkendu začnem dnem,vodou+technikou, pak v týdnu rostliny a ryby až tak za dalších 14 dní.
Díky !
ale zezačátku nech akvárko tak tejden zaběhnout a ryby přidávej postupně-aby vše bylo oukej,tak at Ti všechno pěkně vyjde,ahoj
0 27.12.2006 15:09 nikos – Vzduchování
OK, díky, počítám zkraje tak 3 rybky ke dnu, 10 neonek, možná pár pavích oček ze staré nádrže.
myslim že to stačí,ale nepřerybni to akvárko
já taky nemám vzduchování a myslim že je rak v pohodě-mrkni se jestli chceš
0 27.12.2006 14:57 nikos – Vzduchování
Děkuji za reakce
Má to vnitřní filtr, obdobný, jako má ve starém akvárku (a na kterém je připojena hadička se vzduchem), jenže větší.
Stačí ho tedy dát přiměřeně pod hladinu, aby čeřil vodu ?
Děkuji
tak promin
0 27.12.2006 14:32 Andy01 – j_j
Byl si rychlejší
0 27.12.2006 14:31 Andy01 – filtr
Pokud set obsahuje filtr vnější ( čeřící vodu ) není vzduchování nutné. Filtr však musí běžet nepřetržitě ( a né jenom kvůli vzduchu )
jestli budeš mít málo ryb,hodně rostlin,dobře svítit,filtr bude čeřit hladinu tak vzduchování nepotřebuješ, záleží na Tobě,jak si svoje akvárium zařídíš
0 27.12.2006 14:28 nikos – Vzduchování
Dobrý den,
dcera dostala k Vánocům nové akvarium (60 l)- set. vše je přítomno (topení, filtr, ...) bohužel však chybí vzduchování, které u staršího akvárka používáme. Je možné, že by výrobce nechal na zákazníkovi, aby si toto dokoupil (což se mi nezdá, neboť je tam i krmení a prostředky na úpravu vody) nebo není vzduchování v takovémto akváriu potřeba ?
Děkuji
Starší reakce
0 06.11.2006 18:23 Pepa – :)
Dekuju horáci
0 06.11.2006 18:17 kaca – vzduch
urcite ano! my mame ryby a nechame jim to vzdy zapnute.ted mi to rekla mama.vzdyt by se ti UDUSILI!
To je mi jasné, že vzduchuješ hlavně pro ryby :o). Jde o to, že v noci, kdy rostliny neasimilují (tj. neprodukují žádný kyslík), ale naopak ho spotřebovávají (stejně jako ryby), může v akváriu dojít k takovému nedostatku kyslíku, že se ryby začnou dusit (platí zejména pro přerybněná nebo pro holandská akvária). Z tohoto důvodu je dobré vzduchovat především v noci (a nebo i v noci :o). Už si rozumíme ??? :o)
0 06.11.2006 17:48 Pepa – :)
Vis co horaci, moji rastlinky rostou velmi dobre, vzduchuji hlavne pre ryby...jen tak jsem uvazoval ze zacnu vzduchovat aj v noci
Pokud už musíš vzduchovat, pak vzduchuj především v noci, kdy kyslík spotřebovávají jak ryby, tak rostliny.
0 06.11.2006 17:36 Lucík – vzduch
Urcite nic nezkazis
neboj se toho
0 06.11.2006 17:30 Pepa – Vzduchování v noci
Udelám dobre kdyz nehám v noci zapnuté zduchování?
Starší reakce
asi je to už neskoro ale pre ostatných ja používam iba závesný filter Aquael FZN-1 je absolútne tichý a to spím pri ňom bez problémou aj ked dám k nemu hlavu na 5cm tak ho nepočujem a ani nevybruje a kompresor som používal Aquael APR-200 úplne tichý aj ked vybruje
0 26.10.2006 10:03 Vodník – Vnitřní filtr
Tak jsem zjistil že vibruje jen když ho přiškrtím, když je na plnej výkon, je ok.
0 25.10.2006 18:58 Kate – rena air
Díky vesnach už vím co mám za strojek doma - rena air - rakouské výroby .. DĚKUJIIIII (byl to jeden odkaz na nějaké příšernosti, ale ta firmy vyrábí i tohle. Dííííkýýýý
Není to champion cx 0088? Ten mám já a je fakt tichý, akorát nvím, jestli jde koupit, "zdědila" jsem ho po otci spolu s akvárkem. Akorát že není moc silný, přes pískovcovou "skalku" dělá jen jemné bublinky, i když je naplno, ale pro efekt stačí.
ne, je hezkej modrej, z tvrdý umělý hmoty, utěsnenej a naposedku má 4 gumový malinký nožičky
Ale ten co mám u sebe je hnusnej hněděj s gumovým spodkem.
a ten už nechci
0 23.10.2006 09:24 Štěpán – .
a je takovej hnusnej hnědej bakelitovej s celogumovým spodkem?
no pro změnu jsem zapomněla se na nějpodívat na značku.. ale odpoledne to budu vědět a tak to sem napíšu.
Tetratek se mi, podle toho co jsem četla zdá dobrý, ale když jsem si ho nechala pustit v akvaristice, tak je hodně hlasitý. Samozřejmě nebyl připojený na hadičky, ale když jsem si kupovala tu příšeru co mám doma, tak vydávala taky hrozný hluk, s tím že po připojení se ztiší a.. nic.. po připojení k hadičkám je to opravdu děsný :( navíc i když stáhnu průtok vzduchu na toli, aby se mi voda v akva nevařila, tak se po nějaké době ventilky samy povolí.. ne o moc, ale je to poznat
takže pokud máte ještě nějaké rady, prosím prosím, ře kněte co víte, a já se podle toho nějak zařídím. Je lepší mít silnější strojek, nebo slabší? víc kamínků? nebo jeden velký? .. malý průtok? velký průtok? ..
0 23.10.2006 09:18 Štěpán – .
A jaký že se to už nevyrábí?
Sharku neříkám zázrak, ale fungující filtr
Po dlouhé době se mi podařilo mít filtr, který není slyšet ani v noci, ani trošinku, a navíc funguje, rybičky samozřejmě mám a kupodivu se jim tam líbí i se sharkem (teda doufám) Problém ke vzduchování mám ještě ten, že nemám v dosahu žádnou skříň, kam bych ten příšerný hlučný stroj mohla zavřít. A taky, ho nikam zavírat nechci, V druhém bytě mám u akvária vzduchovací strojek, který není sylšet ani když mám ucho u něj přitisknuté, jen je cítit v ruce jak vibruje. Tak něco takového chci. (tento co mám se už nevyrábí)
No pokud chceš bublinky tak si to bublej z CO2 a dej tedy čerpadlo jak radil Václav.Budeš mít dvojí užitek.
Přidat reakci
1 ...... [35] ...... 38
Zpět na obsah sekce Technika • Zobrazeno 17094x