Vzduchování a vzduchovací motorky
0 03.12.2007 23:33 Kacisek foto
0 03.12.2007 23:32 Kacisek – Vzduchovací motorek + příslušenství.
Chtěla bych se zeptat na pár věcí ohledně vzduchování. Mám filtr Elite mini a součástí je i vzduchování, jenže bublinky jsou velké a dělají velký proud. Chtěla bych si koupit nějaký vzduchovací motorek. Popřípadě i nový klasický molitanový filtr „bublifuk“. Jenže motorky s dvouma ventilama jsou dost drahý a většinou s větším výkonem a já mám jen malé akva. Chci se zeptat zda je možné koupit motorek s jedním ventilem a k němu přidat rozdvojku. (viz.foto) A na jeden konec pak zapojit filtr a na druhý vzduchovací kamínek. A v případě že bych nekupovala „bublifuk“ zapojit tak dva malé vzduchovací kamínky.
Možná je to naprostá blbina, v tom případě se pak omlouvám...
Dík moc za každou radu.
Starší reakce
0 12.11.2007 18:40 chicko [124] 0 12.11.2007 18:17 rolandmynar Pozor! Ať se vám nestane co mě. Měl jsem k filtru takovou hadičku na přisávání vzduchu. Byla sice zachycená za kraj akvária (nad hladinu) ale jednou se to smeklo a vývod nasávání se ocitl kus pod hladinou. Výsledkem bylo, že mi na almaru vytekl komplet obsah vody mezi hladinou a pozicí konce hadičky, naštěstí jen tak litr až dva.
Tedy - konec přisávací hadičky musí být spolehlivě umístěn NAD úrovní hladiny!
1 12.11.2007 17:26 rolandmynar Vážení,
nemohu zapojit do atman at f302 vzduchový kámen,u filtru je vzduchová hadička ale nevím kam jí zapojit.Děkuji Eva
Evi, ta hadička se napojí na ten malinký vývodek nad tou trubičkou a vystrčí se z akvárka ven. Je to na přisávání vzduchu a bublinky jdou pak stejným otvorem jako voda z filtru. Samozřejmě, že musí být celý pod vodou!
0 12.11.2007 17:26 Eva Dík ale návod u toho je pouze co se týče zapojení filtru nic o vzduchování.Hadičky ale mám koupené s filrem fakt nevim co mám dělat.Eva
0 12.11.2007 17:18 Eva – vzduchovací kámen
Vážení,
nemohu zapojit do atman at f302 vzduchový kámen,u filtru je vzduchová hadička ale nevím kam jí zapojit.Děkuji Eva
0 11.11.2007 22:27 Sebastian men sa jedna hlavne o to okusavanie rastlin a potom o ten kyslik, ale to uz je vyriesene...
moze to byt sposobene aj tie rastliny ze nedavam im ziadnu rastlinnu potravu? ja mam len granule... a potom take tabletky co som daval ancistrusom ale tie uz nemam...
0 11.11.2007 22:25 Sebastian skalara mam len jedneho a zatial maleho.. no maleho.. 4cm.. a tie ostatne mam tiez max. 4-5cm...
0 11.11.2007 22:12 gošice [217] - Raci, krabi, krevetky 0 11.11.2007 22:07 Sebastian aqua ma 55 l a je tam asi 16-17 ryb
0 11.11.2007 21:57 Sebastian diky moc za tie rady odstavil som kyslik a za polhodinku boli vsetky ryby na hladine takze mi doslo ze asi im to tam chyba... ja tam tych rastlin totiz nemam moc lebo vsetky mi doslova obzrali zostali mi len korienky... neviem preco musim kupit nove...dik
0 11.11.2007 21:48 Sebastian – Okyslicovanie
ahojte vsetci, chcel by som vas poprosit o radu... je dolezite aby bolo v akvariu okyslicovanie? myslim tak ze vo vzduchu mam hadicku kt. mi vhana dovnutra aqua kyslik a robi to bublinky... no a dost ma to vyrusuje.. ci nestaci len filter,kt. je vovnutri a prebieha tam stale kolobeh vody.. mam black molly, gold molly, skalare, mecune, platy, guramy, tetry a kolizy... dakujeeeeeem dufam ze to chapete z toho
Starší reakce
sera air 100 (muj) je mnohem hlucnejsi naopak, kdyz se neskrti (tim nechci rict prehanet s vykonem). Silenta byl kdyz se skrtil. Zalezi na konstrukci, asi.
Co se tyka hlucnosti, pry dobre jsou rena air. Kdyz je pod hladinou, je dulezity zpetny ventil na hadicce, aby akva kdyz nejede nevyteklo hadickou.
Edit podruhe - Gosici to stihli pred mym prvnim editem - zpetny ventil.
0 26.10.2007 12:37 Šarulka osobně mám max výkon pro malé akva mám tam aquael 300 a hlučnej je a bude protože je to membránovej strojek kterej vybrací rozkmitává vzduch kolem a to my slišíme je dobré ho zavřít do pevné dřevěné krabice a tu do papírové pak neni slyšet a nebo dát stínění desku výhoda je že se jen minimálně vlnění šíří odrazem čehož se dá využít
když se dívám na obrázek - kde ho máš umístěný? (četla jsem totiž na návodu,že by měl být nad hladinou akvária)
0 26.10.2007 12:33 Aiven – moje zkušenosti
osobně mám max výkon pro malé akva mám tam aquael 300 a hlučnej je a bude protože je to membránovej strojek kterej vybrací rozkmitává vzduch kolem a to my slišíme je dobré ho zavřít do pevné dřevěné krabice a tu do papírové pak neni slyšet a nebo dát stínění desku výhoda je že se jen minimálně vlnění šíří odrazem čehož se dá využít
0 26.10.2007 12:25 Šarulka Konkrétní značku neřeknu. Ale protože mě samotného trápí hlučnost vzduchování přidám pár rad:
1) Nepřehánět výkon.
Čím víc se pak musí škrtit tím víc hučí.
2) Koupit dlouhé hadice - já mám vzduchování k akva z ložnice do obýváku protažené skrz zeď.
3) Strojky mám zavřené v krabici vycpané molitanem.
0 26.10.2007 11:53 Šarulka – Vzduchování
Chtěla bych do akvárka vzduchování,poradíte mi někdo,jaké "čerpadlo" mám koupit?Pro mě je důležité,aby bylo co nejtišší!!!!!Děkuju
Starší reakce
Náhodou jsem narazil na skvělé vzduchovací kameny - pískovec asi 4x4x10 cm, vstup dobře zalepený. Dělá to naprosto dokonale jemné bublinky!
Starší reakce
0 22.08.2007 14:24 Rybář – Jo
Co dělníci ? Už je vidím jak přemejšlej co dát do chleba o svačině
A nevyžaduje ta rekonstrukce odstranění nábytku? Už mám v hlavě představu, jak chudáci rybky stojej uprostřed místnosti zakrytý igelitem...
0 21.08.2007 14:05 Laďa Loni touto dobou jsem stál před podobným problémem.E-on se rozhodl v naší obci rekonstruovat přívod VN.Elektrika nešla denně od 7:00 do 17:00 celý týden.Zrovna v té době jsem měl ve třech nádržích čerstvě vykulený potěr Akar hnědých ,zelených a krunýřovců.Vyřešil jsem to zapůjčením velké UPS,kterou jsem připojil na dvě 210 Ah baterie z Tatry.Jelo na to 5 externích filtrů a 5 topení na 5ti nádržích,největší 300 l a vzduchování.Osvětlení jsem vypnul,respektive vyplo samo,když vypnuli síť.Naštěstí to všechny ryby přežily.Nikde jsem se nedočetl,jak velké je akvárium a jaký máš filtr.Pokud máš externí,je ho potřeba pro tak dlouhou dobu nečinnosti vyřadit,protože v něm uhynou všechny bakterie a ty po zapnutí filtru spolehlivě otráví vodu.Pokud máš nějakého známého kolegu akvaristu a je to technicky možné,tak bych dal na dobu dovolené ryby k němu.To je nejjistější.
0 21.08.2007 11:05 georged [44] - Živorodky Bez tak to budou Ukrajinci
a bude to na způsob: Hej Voloďo, tam jě nějaká nádrž s živejma rybama
, to je asi pro nás
. Jsou nějaké malé
To neva sardinky mám taky rád
.Jak je vyndáme ?
Strčíme tam tu prodlužku a ony vyplavou sami
.
0 21.08.2007 10:47 Nik [191] jak znám zedníky, tak hoděj rybičkám půlku chleba a budou si k nim chodit umejvat ruce až rozmontujou koupelnu
No ale u toho nepočítáš, že mezi těmi zedníky může být taky zapálený akvarista
, který to všechno udělá dobře a ještě rád
Přidat reakci
1 ...... [32] ...... 38
Zpět na obsah sekce Technika • Zobrazeno 17094x