Vzduchování a vzduchovací motorky
je to blbina ...
A to jako proč? Než se sem začaly dovážet všechny ty EHEIMy, FLUVALy a další srandy, byl vzduchovací motorek pohánějící zároveň molitanový filtr i vzduchovací kámen KLASIKA ... Když jsi byl ještě na houbách, nebylo v podstatě k mání nic jiného.

No jeden jsem si už vybrala. Teď jsem ještě napsala lidem kteří ho mají jak jsou s ním spokojení a jestli není moc hlučný tak uvidíme...
www.profizoo.cz/… No já nevím. Hledala jsem nějaký vhodný motorek a místo toho jsem našla tuhle rozdvojku, tak mě napadlo že by to možná šlo. Pro jistotu se raději ptám...
Delaji se motorky i s jednim vyvodem, ktere nejsou tak drahe jako dvouvyvodove (pripadne jeste regulovatelne). Ty nejlevnejsi za stovku, dve delaji, ale docela kraval. Dalo by se skoro rici, ze s cenou klesa hlucnost.
Do tech 24l co mas by byl bublifuk nejlepsi volbou, ktery zastane taky praci vzduchovaciho kamene. Neni od veci mit na vzduchovaci hadicce zpetny ventil, je-li motorek pod urovni akvaria.
A bude to fungovat...??? Ikdyž je to blbina...???

je to blbina, ale neomlouvej se, samozřejmě, že můžeš přidat rozdvojku, nebo roztrojku, ale nezapomeň si koupit škrtítka, ať to můžeš regulovat

foto
Chtěla bych se zeptat na pár věcí ohledně vzduchování. Mám filtr Elite mini a součástí je i vzduchování, jenže bublinky jsou velké a dělají velký proud. Chtěla bych si koupit nějaký vzduchovací motorek. Popřípadě i nový klasický molitanový filtr „bublifuk“. Jenže motorky s dvouma ventilama jsou dost drahý a většinou s větším výkonem a já mám jen malé akva. Chci se zeptat zda je možné koupit motorek s jedním ventilem a k němu přidat rozdvojku. (viz.foto) A na jeden konec pak zapojit filtr a na druhý vzduchovací kamínek. A v případě že bych nekupovala „bublifuk“ zapojit tak dva malé vzduchovací kamínky.
Možná je to naprostá blbina, v tom případě se pak omlouvám...
Dík moc za každou radu.
Starší reakce
0
12.11.07 18:17 rolandmynar Pozor! Ať se vám nestane co mě. Měl jsem k filtru takovou hadičku na přisávání vzduchu. Byla sice zachycená za kraj akvária (nad hladinu) ale jednou se to smeklo a vývod nasávání se ocitl kus pod hladinou. Výsledkem bylo, že mi na almaru vytekl komplet obsah vody mezi hladinou a pozicí konce hadičky, naštěstí jen tak litr až dva.
Tedy - konec přisávací hadičky musí být spolehlivě umístěn NAD úrovní hladiny!
Dík ale návod u toho je pouze co se týče zapojení filtru nic o vzduchování.Hadičky ale mám koupené s filrem fakt nevim co mám dělat.Eva
Určitě je u toho návod.

Vážení,
nemohu zapojit do atman at f302 vzduchový kámen,u filtru je vzduchová hadička ale nevím kam jí zapojit.Děkuji Eva
0
[217] - Raci, krabi, krevetky 11.11.07 22:12 gošice ahojte vsetci, chcel by som vas poprosit o radu... je dolezite aby bolo v akvariu okyslicovanie? myslim tak ze vo vzduchu mam hadicku kt. mi vhana dovnutra aqua kyslik a robi to bublinky... no a dost ma to vyrusuje.. ci nestaci len filter,kt. je vovnutri a prebieha tam stale kolobeh vody.. mam black molly, gold molly, skalare, mecune, platy, guramy, tetry a kolizy... dakujeeeeeem dufam ze to chapete z toho

Starší reakce
pár korun
díky už jsem to taky zjistila

koukala jsem že ten váš kompresor má něco jako nožky - proto je taky možná tišší

už jsem si ho dala předběžně v mém oblíbeném intern.obchodě do košíku

Mam dva elite 801, jeden tichej a druhej nic moc, musel jsem si hrat dobu se sroubkama ktere drzi 2 casti krytu u sebe abych ho ztisil. Nyni jeste zkousim Sera air 275R s regulaci a na nejtissi je to docela v pohode, na nejvetsi vykon celkem hluci, proto ho mam s supluku pod akva polozenej na kousku biomolitanu

.
My máme Tetratec Kompresor APS 100...je úplně v pohodě, přřed ním jsme měli Elite a ten řval, ale určitě se najde někdo kdo bude mít opačný názor
Mně právě také Elit řval
S tím zpětným ventilem jsem to nevěděla,kolik tak stojí??
sera air 100 (muj) je mnohem hlucnejsi naopak, kdyz se neskrti (tim nechci rict prehanet s vykonem). Silenta byl kdyz se skrtil. Zalezi na konstrukci, asi.
Co se tyka hlucnosti, pry dobre jsou rena air. Kdyz je pod hladinou, je dulezity zpetny ventil na hadicce, aby akva kdyz nejede nevyteklo hadickou.
Edit podruhe - Gosici to stihli pred mym prvnim editem - zpetny ventil.
osobně mám max výkon pro malé akva mám tam aquael 300 a hlučnej je a bude protože je to membránovej strojek kterej vybrací rozkmitává vzduch kolem a to my slišíme je dobré ho zavřít do pevné dřevěné krabice a tu do papírové pak neni slyšet a nebo dát stínění desku výhoda je že se jen minimálně vlnění šíří odrazem čehož se dá využít
když se dívám na obrázek - kde ho máš umístěný? (četla jsem totiž na návodu,že by měl být nad hladinou akvária)

osobně mám max výkon pro malé akva mám tam aquael 300 a hlučnej je a bude protože je to membránovej strojek kterej vybrací rozkmitává vzduch kolem a to my slišíme je dobré ho zavřít do pevné dřevěné krabice a tu do papírové pak neni slyšet a nebo dát stínění desku výhoda je že se jen minimálně vlnění šíří odrazem čehož se dá využít
Konkrétní značku neřeknu. Ale protože mě samotného trápí hlučnost vzduchování přidám pár rad:
1) Nepřehánět výkon.

Čím víc se pak musí škrtit tím víc hučí.
2) Koupit dlouhé hadice - já mám vzduchování k akva z ložnice do obýváku protažené skrz zeď.
3) Strojky mám zavřené v krabici vycpané molitanem.

Chtěla bych do akvárka vzduchování,poradíte mi někdo,jaké "čerpadlo" mám koupit?Pro mě je důležité,aby bylo co nejtišší!!!!!Děkuju

Starší reakce
Náhodou jsem narazil na skvělé vzduchovací kameny - pískovec asi 4x4x10 cm, vstup dobře zalepený. Dělá to naprosto dokonale jemné bublinky!

Přidat reakci
1 ...... [32] ...... 38 39
Zpět na obsah sekce Technika • Zobrazeno 17437x