Jak se mi který motorek pozdával?
JK Animals/ Atman AP 1500 - malá a překvapivě tichá věcička, nutné podložit houbičkou na nádobí. Docela se hřeje. Pro dva bublifuky stačí. Zkušenost: Membránka se mění trochu složitěji než u větších modelů.
JK Animals/ Atman AP 3500 (120l/hod) - Možnost regulace High/Low. Docela hlučný. Na malý výkon moc nedává, na větší bublá pěkně ale je hlasitý. Kuchyňská houbička (nebo raději dvě) nutnost! Zkušenost: Membránka se mění snadno.
JK Animals/ Champion AP 78 (120l/hod) - Hodně podobný výše popsané AP 3500. Přišel mi tišší, má očko pro zavěšení, což hlučnost ještě trošku sníží. Na dva bublifuky dobrý na Low, po pár týdnech zeslábl a bylo nutné přepnout na High ale pořád to není takový kravál. Houbička při položení pod gumové nožičky nutnost.
Sera Air 110 R (108 l/hod) - Velká vobluda proti předešlým modelům. Taky se zdá, že těch bublinek šlo i o něco méně než od Atmanů. Jenže při položení na houbičku je najednou docela parádní klid. Při dovření dvířek skřínky pak ticho naprosté.
Schego Prima (100 l/hod) – pro každého kluka, kterého zajímá, jak to vypadá uvnitř, je průhledný kryt naplněným snem. Vizuální paráda, robustní provedení, nožičky jako u jediného modelu opravdu dobře fungující jsou z měkké pěny. Houbičku nechte u dřezu, tady ji není třeba. Motorek bubla jak divý ale k mé nelibosti docela vrčí. Je tišší než AP3500 ale s Championem možná nastejno a Sera i malý prcek jsou tišší. Sice jsem tady fandil nejvíc ale není to ono. Škoda.
Výsledek pro mě byl ten, že natrvalo už teď jede Sera (a překvapivě to nebyl ani nejdražší motorek). Malý Atman a Schego (ten je na podívání prostě boží
) jsou v záloze. AP 3500 asi pustím do světa. Je to sice trochu křikloun, ale práci odvede. Na low utáhne jeden bublifuk i s přijatelným zvukovým projevem.
Jinak je docela možné, že při jiném zatížení by zvukový projev mohl být jiný. V bublifucich jsou místo kamínků slim cigarove filtry s malým odporem.