Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Vzduchování a vzduchovací motorky

NápovědaFórum » Technika » Vzduchování, vzduchovací motorky 

Akvaristik.eu

Přejít na předchozí stránku 3 Přejít na další stránku   1  
Vzduchování a vzduchovací motorky
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   11.03.2020 16:37 Muž Papik [622] Re: Antha
Mohu porovnat Schego Prima 100 a Sera air 275 R plus. Oba jsou velmi tiché, ale když se Schego vhodně položí (je třeba to zkoušet), tak je podle mě tišší.

Sera je výkonější, robustnější, má papírově o 1 W větší spotřebu a také se o dost víc hřeje.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   10.03.2020 18:53 Muž Antha [39] – Test malých motorků pt.2
Fotka k příspěvku Jak se mi který motorek pozdával?
JK Animals/ Atman AP 1500 - malá a překvapivě tichá věcička, nutné podložit houbičkou na nádobí. Docela se hřeje. Pro dva bublifuky stačí. Zkušenost: Membránka se mění trochu složitěji než u větších modelů.
JK Animals/ Atman AP 3500 (120l/hod) - Možnost regulace High/Low. Docela hlučný. Na malý výkon moc nedává, na větší bublá pěkně ale je hlasitý. Kuchyňská houbička (nebo raději dvě) nutnost! Zkušenost: Membránka se mění snadno.
JK Animals/ Champion AP 78 (120l/hod) - Hodně podobný výše popsané AP 3500. Přišel mi tišší, má očko pro zavěšení, což hlučnost ještě trošku sníží. Na dva bublifuky dobrý na Low, po pár týdnech zeslábl a bylo nutné přepnout na High ale pořád to není takový kravál. Houbička při položení pod gumové nožičky nutnost.
Sera Air 110 R (108 l/hod) - Velká vobluda proti předešlým modelům. Taky se zdá, že těch bublinek šlo i o něco méně než od Atmanů. Jenže při položení na houbičku je najednou docela parádní klid. Při dovření dvířek skřínky pak ticho naprosté.

Schego Prima (100 l/hod) – pro každého kluka, kterého zajímá, jak to vypadá uvnitř, je průhledný kryt naplněným snem. Vizuální paráda, robustní provedení, nožičky jako u jediného modelu opravdu dobře fungující jsou z měkké pěny. Houbičku nechte u dřezu, tady ji není třeba. Motorek bubla jak divý ale k mé nelibosti docela vrčí. Je tišší než AP3500 ale s Championem možná nastejno a Sera i malý prcek jsou tišší. Sice jsem tady fandil nejvíc ale není to ono. Škoda.

Výsledek pro mě byl ten, že natrvalo už teď jede Sera (a překvapivě to nebyl ani nejdražší motorek). Malý Atman a Schego (ten je na podívání prostě boží :-D ) jsou v záloze. AP 3500 asi pustím do světa. Je to sice trochu křikloun, ale práci odvede. Na low utáhne jeden bublifuk i s přijatelným zvukovým projevem.

Jinak je docela možné, že při jiném zatížení by zvukový projev mohl být jiný. V bublifucich jsou místo kamínků slim cigarove filtry s malým odporem.

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   10.03.2020 18:49 Muž Antha [39] – Test malých motorků
Jaký malý motorek si vybrat?
Tak na takovou otázku je sakra těžká odpověď :-D . Protože jsem sám toto téma projel několikrát od začátku do konce a stejně si neudělal jednoznačný názor, rozhodl jsem se rozbít pracně krmené spořící prasátko a vybrané motorky si pořídit vyzkoušet na vlastní uši.
Jakožto obyčejný kuchyňský akvarista potřebuji vzduchovací motorek k pouze pohonu malého molitanového filtru v elementce (nebo dvou filtrů, nebo jednoho filtru a jednoho vzduchovacího kamínku, nebo více vzduchovacích kamínků pro parádu apod.) Vybíral jsem tedy mezi nejmenšími modely s dodávkou do 120 l/hod (2 l/min). Testováno velmi amatérsky a subjektivně - na oko a ucho. Některé motorky jsem měl doma dlouho, jiné jen pár dní.
Na základě různých doporučení zde na foru a podle osobních preferencí, jsem doma za poslední rok shromáždil následující motorky.
JK Animals/ Atman AP 1500 (90l/hod)
JK Animals/ Atman AP 3500 (120l/hod)
JK Animals/ Champion AP 78 (120l/hod)
Sera Air 110 R (108 l/hod)
Schego Prima (100 l/hod)
Motorky jsem napojil na vzduchovací hadičku, která pohání dva malé elementkové molitanové filtry. Na hadičce byl zapojen zpětný ventil a škrtítko pro každý filtr. Škrtítka jsou nutná pro vyvození dostatečného tlaku v systému a snadno pomocí nich rozdělíme dodávku od motorku do každého filtru, aby oba bublaly stejně.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.03.2020 18:44 Muž Shrimpman [36] Re: Tojsouvěci
Ano kompresorek je zcela potichu když vývod uzavřu. V návodu nic o nastavení není. I jen malé povolení znamenalo veklý hluk = vrátil jsem ho a vyměnil za Schego Optimal, který má stavitelný šroub přímo zabudován. Je výrazně tišší, přes den neslyšný, takže super. pivo Jestli ta hlučnost byla chyba kusu nevím, už bych si ho znovu nekoupil. tone
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 7   06.03.2020 23:21 Muž Tojsouvěci [4061] - Kytky s čudlamaRe: OP
Je to pouze o nastavení tlaku průtoku vzduchu,nedostatečně zatížená membrána má malý protitlak na zpětné ,,ventilky,, ,tím dochází k rozkmitání a hlučnosti kladívka a rychlejšímu opotřebení všech pohyblivých částí.Nastavení tlaku a rychlosti kladívka je v přiloženém návodu.Pro odhlučnění vibračních zařízení je vhodné jejich umístění tak, aby se nedotýkaly okolních předmětů a byly podloženy tužším pružným materiálem,který zastává funkci silentbloku,např.tvrdší pěnová hmota.Může se sice jednat o výrobní vadu,ale před reklamací by jsem si výše uvedené prověřil.Vlastním Schego,které jede na plný výkon,ale jeho zvuk neslyším,přehlušuje ho ševelení bublinek a spínacích hodin ;-) .
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 6   06.03.2020 21:59 Muž vlka [3507] Re: OP
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Hezký večer, mám tenhle vzduchovací motorek necelý metr od hlavy když spím a není slyšet naprosto nic, když ho zapnu bez připojení na hadičku, tak je slyšet, ale jakmile ho ,,zatížím,, není slyšet vůbec nic. Tahle firma jako jedna z mála dokládá hlasitost v dB svých výrobků. Jen moje zkušenost.

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.03.2020 21:36 Muž Shrimpman [36] – Schego Prima 100
Ahoj, dnes jsem si pořídil Schego Prima 100, zejména kvůli kladným recenzím jak má být tichý. Ale vůbec není, je to normální? Opravdu by měl být tišší než samotný bublifukový filtr? Jestli ho mám jít reklamovat nebo vrátit... Co místo něj? Sera Air 110?

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   02.03.2020 22:27 Muž _ucx_ [1409] - Symphysodon + CorydorasRe: vlka
A opravdu je u té zarostlé nádrže vzduchování nutné?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.03.2020 22:09 Muž vlka [3507] – Vzduchovací kámen.
Fotka k příspěvku Hezký večer, přidal jsem si v prezentaci kraťučké video s novým vzduchovacím kamenem.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.12.2019 16:59 Muž zervajs [335] - RostlinyRe: Kawa
to nikdo nerozporuje smich
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.12.2019 16:53 Muž Kawasaki [2965] - AmerikaRe: zervajs
Měli by jste se pánové někdy kouknout k nějakému chovateli. Vzduchem hnané filtry jedou téměř ve všech akva.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.12.2019 16:38 Muž zervajs [335] - RostlinyRe: afc1886
jj, znám ;-)

mám na mysli, nějaký "převod", a to do akvaristické praxe.
Používá vůbec někdo do akvárií ( cca 200l) ještě vzduchem hnaný hamburský ?

Takhle: nechci svou novou dvoustovku pro čichavce bez "honiče vody".
Napadl mě HF, pak čistě čerpadlo,pak mini,pidifiltr :)
něco co nepůjde slyšet,neudělá z hladiny pračku, a bude bezúdržbové hmm
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.12.2019 16:20 R Muž afc1886 [15243] Re: zervajs
Podívej se dole na video.
www.akva-tera.cz/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.12.2019 16:17 Muž zervajs [335] - Rostliny – Eheim
co znamená u vzduch.motorků hodnota 100 l/h ?

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   30.11.2019 15:44 Muž vlka [3507] Vzduchování.
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku Tak jsem vyrobil pomocí kolínek, trubičky a hadičky vzduchovod. A konečně jsem s minibublinkama spokojený.

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   27.11.2019 22:23 Muž vlka [3507] – kámen
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku Hezký večer. www.youtube.com/…
po zkouknutí tohoto videa mě zaujaly vzduchovací kameny, které jsou v tom AQ. Zeťák někam pisnul, v pátek objednal a včera dorazil z Amazonu z germánska balíček. Vše Made In China samozřejmě. Ale suprově zabaleno. Uzavírací kovový ventil, zpětný ventil, redukce, rozdvojka a dvě přísavky. A pod příslušenstvím kámen o průměru 50mm. Píšou pro něj vhodný výkon motorku 2W a víc. A před spuštěním nechat 2 hoďky ponořený ve vodě. Tak jsem ho po 2 hodinách vyzkoušel a je to suprová pecka. Miliony mininaturních bublinek. Předposlední fotka přiškrceno. Naprostá spokojenost.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.11.2019 00:59 Muž Xif [340] Re: vlka
Zdravím
Prý to jsou vzduchové kamínky používané v hydroponických systémech.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.11.2019 22:32 Muž vlka [3507] Re: Planorbella
A on je ve svém obchodě prodává? Tam v komentářích náhodou není?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.11.2019 22:16 Muž Planorbella [643] Re: vlka
Jo, to jsou vzduchovací kamínky. I se v komentářích na to lidi hodně ptají, co to je.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.11.2019 21:35 Muž NHKG [3900] - HadohlavciRe: Blackie89
Akorát to nebude kus z Aliexpressu. Koupil jsem tam 2 a oba vypouštěly jen velké bubliny z jednoho místa, tak jsem je musel vyhodit.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.11.2019 20:10 Muž UndeR [80] Re: Blackie89
Jo to je docela podobné palec
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   17.11.2019 20:07 Muž Blackie89 [493] Re: vlka
Já bych řekl, že to bude něco takovéhoto ano
www.aliexpress.com/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   17.11.2019 19:59 Muž Smetany [1226] Re: vlka
Kdysi jsem měl vyrobený "kamínek" z válečku siporaxu a dělal i ze vzduchu podobně malé bublinky ale vzduchovací motorek dost trpěl tak jsem toho nechal. Třeba vzduchuje z tlakové láhve tam pak takováhle mlha není problém.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.11.2019 19:53 Muž vlka [3507] Re: silviebaris
No jasně. Omlouvám se, ale ty hadičky vypadají na vzduchovací, ne na ,,kabely,,.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   17.11.2019 19:49 Silviebaris Re: vlka
smich chihiros doctor není cočko... X-) www.rostlinna-akvaria.cz/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.11.2019 19:34 Muž vlka [3507] Re: silviebaris
Proč by tam rval tolik céóčka, když tam má jednu rostlinu?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.11.2019 19:29 Muž vlka [3507] Re: UndeR
Dobrej nápad, ale když je jeden antitalent na komunikaci v cizím jazyce, je to těžké.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   17.11.2019 19:25 Muž UndeR [80] Re: silviebaris
Na chihiros Doctor mi to moc nepřipadá, ale nevím. Nebude nejlepší mu napsat a zeptat se přímo něj? ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.11.2019 19:16 Silviebaris Re: vlka
a není to chihiros Doctor,nepřipadá mi to jako vzduchování,to je spíš pára www.youtube.com/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.11.2019 19:08 Muž vlka [3507]
Hezký večer. Pokud je to za tím týpkem vzduchování, nevíte co je to za vzduchovací kamínek? www.youtube.com/…
Vyzkoušejte

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.10.2019 13:01 Muž Antha [39] Re: vlka
Anebo hadičku jen protáhnout nějakou trubkou jako chráničkou. V železářství nebo kutilskych obchodech mají trubičku 10x1 z plastu kolem 30 Kč/m. Ale ta varianta od ctibuma bude vypadat líp.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   28.10.2019 20:57 R Muž ctibum [7090] Re: vlka
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.10.2019 20:12 Muž vlka [3507]
Fotka k příspěvku Hezký večer, dá se někde sehnat místo vzduchovací hadičky 4/6 trubička 4/6? Mám hadičku položenou na dně pod pískem a při dnešní velké údržbě jsem si ji nejdříve totálně přidusil a následně při vytahování velké Cryptocoryny vytáhl ze dna. Plastová trubička by to vyřešila. Děkuji.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.08.2019 21:38 Eumu
Moc děkuju všem a rady, tipy. Využiji! :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.08.2019 21:30 Muž Roger [1876] Re: Eumu
Mám od Marine a docela je tichý ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   20.08.2019 21:20 Muž Robin151 [11] Re: Eumu
Mám ho doma a podle mě je extrémně hlasitý.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.08.2019 21:11 Jarda62 Re: Eumu
www.rostlinna-akvaria.cz/…

Jak psal NHKG níže.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.08.2019 21:07 Eumu Re: NHKG
Díky.

A s tímto má někdo zkušenosti?

www.jkanimals.cz/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.08.2019 21:02 Muž NHKG [3900] - HadohlavciRe: Eumu
Takže doporučuju Hailea ACO-6604, případně nějakou slabší verzi. Solidní cena, spotřeba i přijatelný hluk, obzvláště pokud se přelepí sání izolepou.

Z nenáročných jemnolistých kytek do startu doporučuju:
rybicky.net/atlasrostlin/limnophila_sessiliflora
rybicky.net/atlasrostlin/nitella_flexilis
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.08.2019 20:55 Eumu Re: Anthrax
Na stupnici od 1 do 10, zvládnu 5 :) . Takže ideálně tišší, ale nemusí být zas tak moc. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.08.2019 17:42 R Muž Anthrax [4934] Re: Eumu
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.08.2019 16:24 Eumu Re: Anthrax
Tedy …
Nedoporučil by jste nějaké nenáročné, jemné (žádné mohutné prosím) rostlinky?
-Pistie, řasokoule - plánuji

A aby jsme drželi i téma vlákna, nějaké vzduchování? :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   20.08.2019 16:18 R Muž Anthrax [4934] Re: Eumu
Určitě bych se na to nespoléhal. Krevetky nejsou všemocné. Navíc se spíš než řasou jako takovou živí různými povlaky. Se vzrostlou řasou si jen tak neporadí nejsou to kombajny. :-)
Navíc je třeba brát v potaz, že ta nádrž se pravděpodobně zařasí ještě před nasazením krevetek. Krevety potřebují pořádně zajetou nádrž. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.08.2019 15:56 Eumu Re: silviebaris
Díky, podívám se :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.08.2019 15:55 Eumu Re: Anthrax
A kdyby se ta řasa u mě vyskytla, můžu spoléhat na to že to krevetky stejně "vyčistí" ne?

Takže budu hledat nějaké menší vzduchování, děkuji za zkušenost :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   20.08.2019 15:37 R Muž Anthrax [4934] Re: Eumu
Většinou se to dělá právě naopak. Na začátek se nasadí rychlerostoucí kytky a až po čase se přechází na ty pomalurostoucí. Je to taková prevence proti řasám, které v začátku nastupují. Pomalurostoucí rostliny a mechy se celkem snadno zařasí.
Co se týče toho molitanu. U mě na něj krevetky vlezly hned po vypuštění do nádrže, protože na něm bylo pro ně víc žrádla. Ale jak to očistily, tak byl jejich zájem o molitan stejný jako o jakýkoliv jiný povrch v nádrži.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   20.08.2019 15:25 Silviebaris Re: Eumu
kukni tady do darování,někdo je tam nedávno daroval... rybicky.net/forum/19452-darovani-vymena-akvarijnich-prebytku
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.08.2019 15:23 Eumu Re: silviebaris
Ty pistie vypadají pěkně, děkuju za tip :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.08.2019 15:21 Silviebaris Re: Eumu
ono je myšleno plovoucí rostlinky,hladinové...růžkatec,egeria,nebo nějaký pistie... ;-)A ono jde dost věcí zamaskovat,třeba zrovna těma stonkovýma rostlinama...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.08.2019 15:17 Eumu Re: Anthrax
Ano přesně tyhle kostičky.
Chtěla bych nejdřív zkusit to rozjet bez těch vysokých kytek jen s řasokoulema a uvidím jak to půjde. Právě proto bych chtěla nějaké to vzduchování/filtr cokoliv.
Radši bych asi jávský mech než vysoké kytky.

A nějaké vzduchování/filtr/cokoliv?
Četla jsem že na molitanu si krevetky lebedí a zbožňují ho, tak uvažuji o něm, ale zase mě omezuje místo v akva...

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [3] ...... 38

Zpět na obsah sekce Technika • Zobrazeno 17094x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/970?od=101