Přihlásit se RYBICKY.NET »

Vzduchování a vzduchovací motorky

NápovědaFórum » Technika » Vzduchování, vzduchovací motorky 

Akvaristik.eu

Přejít na předchozí stránku 27 Přejít na další stránku   1  
Vzduchování a vzduchovací motorky
 Reagovat na tento příspěvek 0  - peter123
A čo eheim čo ma aj regulaciu? Ten byva hlučný? Da sa vzduchovaci motorček umiestniť po akva a použivať ho iba občas? Nemôže dôjsť k spätnému výtoku vody?

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - milan – Re: včelař
ph a tvrdost vody nevim mam 10 neonek teplota 24c.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - milan – Re: ondra08
vodu měním kazdy tyden.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - včelař – Re: milan
jak chceš poradit kdy těch informací napsal tak málo a prezentaci nemáš aby se dalo něco vyčíst. Jaký máš pH, tvrdost, kolik litrů, kolik ryb, tepolta, atd.. pak se dá něco poradit
 Reagovat na tento příspěvek 0  - ondra08 – Re: milan
jak často měníš vodu?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Romy – Re: milan
To bude spíš nedostatek,nebo přebytek něčeho,ale že by to bylo CO2,to si nemyslím.Sice nejsem rostlinář,ale to asi nebude ono.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - milan – Re: Romy
z internetu.zacinaji cernat listy a koreny mi lezly ven. :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Romy – Re: milan
Jak jsi přišel na to,že je to z přebytku CO2? coze To je právě to,co rostliny potřebují.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Yirka – Re: milan
Pokud akvárium funguje, je v něm dostatek rostlin tak vzduchování není třeba. Obecně není vzduchování jako součást technického vybavení nádrže nutné, je to spíše vizuální efekt a sice malý, ale přesto spotřebič elektřiny.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - milan
mám akvarko 60l neonky obecne musim jim vzduchovat?vypada to ze mi odchazeji kytky z prebytku co2.diky za radu
Vyzkoušejte

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - venca21 – Re: Landvir
kup si škrtítko na hadičku
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Horác
Re: Arnošt I ve vzduchu z kompresorku je CO2. Vzduchování vyhání CO2 z vody pouze tehdy, když ho uměle přidáváme - v důsledku čehož je ho ve vodě víc, než má být /při dané teplotě a tlaku/.

Re: Landvir Pokud trváš na vzduchování a chceš omezit počet bublin, pouhé zaškrcení nepomůže. Musíš použít rozdvojku, škrtítko a další vzduchovací kámen a ten dát třeba do sklenice od okurek. Škrtítkem si nastavíš, kolik chceš vzduchu do akvária, zbytek půjde do sklenice s vodou.

Ondra mě předběhl :o) ...
 Reagovat na tento příspěvek 0  - ondra08
jestli chceš zmenšít tlak tak dej na hadičku rozvodku ve tvaru T a jedním vývodem "ufukuj" a druhým normálně vzduchuj.Dají se taky koupit škrtítka na hadičku a tou už si to seřidíš jak potřebuješ. ahoj
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Landvir
S tím s váma souhlasím, taky jsem "technik" :)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Yirka – Re: Landvir
Ano, přesně tak, je to hlavně vizuální efekt. Každý technik ti jinak řekne, že energie stlačeného vzduchu je jedna z nejdražších (i když tu je to jen v miniměřítku).
Jak to tak tady čtu tak se na to vykašlu. Já celý rok co jsem akvaristou taky jen čeřím hladinu a bohatě to stačí. Přemýšlel jsem nad tím jen kvůli estetické stránce.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - arnošt
spíš bych taky nevzduchoval - stačí mít dostatek kytiček a těm naopak vzduchování moc neprospívá, protože vytlačuje z vody co2, který rostlinky potřebují k životu... pokud ale nechceš džungli, tak hurá do vzduchování... lipové dřívko je fajn, ale já mám odzkoušenou jinou věc - vzduchovací opona - na zaškrcování hadičky to reaguje velmi ochotně - koupíš škrtítko za 10 kaček - kratší opona stojí kolem 50 korun a je to hodně efektní, když ti nejde vzduch jen z jednoho místa, ale třeba z celé zadní stěny...
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Yirka – Re: TomášB
Na nesouhlasení máš pochopitelně právo, ale věř mi, že pokud se rybky udusily tak to asi nebylo vzduchováním, spíš nebyla splněna některá z mnou uvedených podmínek.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - kristian – Re: TomášB
Rozstrikovaci rampa dostatecne rozviri hladinu, a tim okyslici. Taktez jsem drive vzduchoval, ale je to dost hlucne.
zkusim to drivko dekuju
 Reagovat na tento příspěvek 0  - TomášB – Re: Yirka
s tím bych nesouhlasil, kolikrát se mě ryby udusili z nedostatku vzduchování, snad není problém za pár stovek koupit do nádrže aspon nejlevnější a nejoblíbenejší vzduchovací motorek ELITE. Například 799
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Usine – Re: Landvir
Zkus bublat přes lipové dřívko bubliny jsou daleko jemnější. :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Vak. – Re: Landvir
Ja vzduchovanie nepoužívam,pretože chovám ryby,ktoré ho nepotrebujú ano
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Yirka – Re: Landvir
U zavedené nádrže není vzduchování potřeba, potřebný obsah kyslíku zajistí rostliny a pohyb vody od filtru.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Landvir – Poraďte prosím se vzduchováním
Zdravím všechny akvaristy, kteří čtou tohle fórum. Potřeboval bych poradit od zkušenějších, jak mám zmenšit množství bublinek vycházejících z kompresorku. Zkoušel jsem vzduchovací kámen ale je to pořád dost bublinek pak jsem zkoušel různě zaškrtit hadičku, ale také bez výsledku.
Nic jinýho mě nenapadá. Snažím se o to aby tam šla třeba jen 2 nebo 3 bublinky zasebou a nevím jestli na to něco existuje. Předem moc díky za odpovědi.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - Dixon
ja ho mam.. palec je tak tichy ze ani neviem ze ide :-)doporucujem, ten servis neviem.....
 Reagovat na tento příspěvek 0  - agent007
Chci koupit Rena motorek, ale odrazovali mě v obchodě se špatným servisem v ČR. Máte zkušenosti?

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - ezechiel – Re: terča
Jak už bylo řečeno, v takovém případě není třeba vzduchovat (dokonce to není dobré).
 Reagovat na tento příspěvek 0  - terča – vzduchování
Ahoj všichni,prosím jak je to teda s tím vzduchováním?mám akvárko 60litrů,v něm po páru tetry,ancistrusy,paví očka(těch mám 6),molly a pancéřníčky.a taky samozřějmě rostlinky,jak často teda vzsuchovat a je to vůbec potřeba?předem mooooc díky za radu

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - vena
ten eheim tichý je, tenhle model mám ..
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - carmelo – Re: TomášB
Já mám Atman a vadí mi to, že je hlučný. Proto chci něco tichého a ptám se na te Eheim. Píšeš, že elite jsou hlučný..... to právě nepotřebuju hmm
 Reagovat na tento příspěvek 0  - TomášB
mám dobrou skušenost s elite 799 (mám 4kusy),elite 800 (1kus), a 802 (1kus) , sou super jen jsou moc hlučné i když vysí ve vzduchu
jinak mám ještě další 2ks 799 ale ty taky nevzduchují ani po vyměně membrany, jako u horáce, co je stím?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - carmelo – máte někdo zkušenost s tímto motorkem

Kompresor EHEIM Air 3702

tichý vzduchovací motorek se dvěma vývody, 2x100l/h, integrovaná regulace
Všechny typy vzduchovacích motorků Eheim jsou dodávány včetně vzduchovací hadice a nastavitelného vzduchovacího kamínku Eheim.

www.vltava2000.cz/…

Jde mi o to zda je opravdu tichý
párkrát ? já to luštil 5 minut smich
 Reagovat na tento příspěvek 0  - vhisky – Re: vena
jé tak hned nebuř ne? jsem ještě rozjetej z vánoc tak sem se párkrát překlikl smich
co tahle psát česky rozzureny
 Reagovat na tento příspěvek 0  - vhisky
:-) tak oj, snad ho lae někdy ještě budem potřebovat, bay tonebyly zbytečně vyhozený peníze :) děkujem za rady:)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Sid – Re: vhisky
Ten závěsný filtr by měl prokysličení vody bez problémů zajistit. Vzduchovat netřeba. Schovejte si vzduchovací motorek na horší časy - v létě může teplota vody vystoupat k hodnotám, kdy by filtr nemusel stíhat... :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - vhisky
Fotka k příspěvku v noci to nejde protže je hlučnej a v té samé místnosti se spí :-) je to koupený na takový oživení akvárka a na provzdušnení vody.. filtr máme závěsnej a ten tu vodu nijak nečeří. tak já nvm no.. bude vadit moc když to vzduchovaní pojede? buble to jen tak jak je to na fotce

Reagovat na tento příspěvek 0  - Usine – Re: vhisky
V normálním akváriu je vzduchování zbytečné a většina akvaristů ho má jen proto, že se jim to líbí. Používá se většinou tam, kde je ryb mnoho a to ale 24 hodin denně. Ty ho máš zapnutý jen přes den, ale když už by to mělo mít nějaký smysl, tak je to přesně obráceně a to v noci, kdy i rostliny spotřebovávají kyslík. Pro rostliny to není nic dobrého.
:-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - vhisky – Dotaz ohledně CO2 ve vodě
Jěště bych se chtěl zeptat jestli vzducování nevyžene většinu CO2, vzduchujeme jen lehce ryb máme celkem 11 v 44litrech nvm jestli se rostlinám bude dařit, jinak vzduchováníjede 12hodin deně :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - vhisky – Re: ampik
jj já to pochopil :) jen jsme improvizovali, princip je stejnej a funguje ano palec
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - ampik – pro nechapave
Fotka k příspěvku tady to je namalovane. palec

Reagovat na tento příspěvek 0  - vhisky – Re: Sid
Fotka k příspěvku zatím jsme to udělali provizorně pomocí malýho ventilu viz foto :) a dík za radu, určo kouknem do akvaristiky :-)

Reagovat na tento příspěvek 0  - Sid – Re: vhisky
Přes "téčko" a škrtítko odpouštějte část vzduchu "bokem". Motorek to určitě ocení. :)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - vhisky – nespálí se motorek?
Zdravím, přišktili jsme hadičku vzduchovacího motorku a ten se zahřívá.. nestane se mu nic, když bude proudit míň vzduchu? nechceme právě nic extra silnýho, obří hromada bublin nevypadá dobře a na rybky je to moc agresivní. :-) předem díkes za odpověď

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - Láďa – Re: Horác
Zdravím, sice asi s křížkem po funuse, ale ty ventilky si již léta vystřihuji z gumových rukavic (těch na úklid) manikurovými nužtičkami. vydrží asi rok. Mám dvě elite 803 asi deset let a v pohode, jednu MAXIMU - tam jsou ventilky kulaté ale taky z rukavic, jo a pojistka u MAXIMY perfektní z stažené bužírky z kablíku. Jsme přece Češi - urob si sám. ahoj
Vyzkoušejte

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - chicko – Re: starosta
neřekl jsem podle otravy, ale podle testů, což znamená že vzorec je opravdu jen orientační, ale zase nesahá do extrémů(otrava) a podle testů si počet bublinek už upravíte snadno.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - starosta – Re: ghostik
Koukal, proto jsem vyrazil na dřevo a odhadem jsem výdrž tipoval tak na dva roky :-) .
Jinak ten selský rozum, byla nadsázka.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - ghostik – Re: starosta
Bublinky cik cak ?
Koukal jsi na cenu tohoto reaktoru ?
Za to budu mit plny kufr lipovych drivek :o))))))
Mam na 200L AQ lahev CO2 1.5kg a bubla uz pul roku prez lipove drivko, kdybych dal 6kg tak ji budu menit jednou za 8 let :o)

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [27] ...... 38 39

Zpět na obsah sekce Technika • Zobrazeno 17437x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/970?od=1301