Ryby do akvária do 20 l (mini akvárium)
0 10.03.2009 22:59 Ivulik1 – Re: Sid
No teda, neverim vlastnim ocim. Sid bubla
9W DZ zářivka. Chvilku jsem svítil 18W DZ zářivkou, ale kytky lezly ven z koule, tak jsem ubral plyn...
A co tm máš za osvětlení?
Není to tak složité.
Takto zhruba ta cca 6l koule vypadá teď. (Jen od focení trochu víc zarostla.
)
no jo tohle bych já nikdy nedokázal...
Ne neni to koule,do ní bych nikdy nešel...
A to já zase ano.
Dobře,ted jsem si o něm četl asi bude dobrej na ty řasy...a ještě ty rostlinky?
0 10.03.2009 22:19 Ivulik1 0 10.03.2009 22:15 Rybous Tak to je skvele no ted uz jen nakup veci a hura do toho
ale toho snecka tam dej opravdu az tak za mesic
Ne neni to koule,do ní bych nikdy nešel...
0 10.03.2009 22:10 Rybous J na kytky jsem zapomel
, ale nevim jake s tim ti musi poradit nekdo skusenejsi . Do takhle maleho akvaria opravdu nevim co dat. Dej tam hlavne toho snecka jak jsem rikal ( neritina zebra) neboj nema sanci se v akvariu rozmnozit a prefektne likviduje rasy. A hlavne jestli je to akarko 6l koule tak ji prosim pouzij na neco jineho a kup obdelnikove
Asi to tak udělám ale chtěl jsem vědět i o jinejch možnostech...
Chtěl jsem se zeptat co by jste mě doporučili do 6litrového akva?
Starší reakce
0 07.03.2009 15:17 Biky mnooo... gupky radši ne
Víme svoje-betták by je orvával a honil... Takže stejně nic, ale až budeš uvažovat o 20l, tak spíš borarasky nebo rasborky
Moc malé na další ryby. Kdyby jsi měla 20l, dalo by se uvažovat o gupkách
0 07.03.2009 15:12 Beruskajana – Betta + další rybka
Dobrý den, chci si založit akvárium 10L pro mého samečka Betty. Můžu k němu dát ještě nějakou rybku nebo je to moc malé? Díky. Jana
Starší reakce
0 14.02.2009 19:25 yanilishka – Re: masielko
No prave tohle je nejmensi druh tetry, ktery se dal u nas sehnat a protoze jsem si rikala, ze by jich melo byt aspon 6, krome bettaka jsem uz nic jineho nekupovala, to by byl myslim masakr. Takze myslite, ze je opravdu netrapim? Jurovi23 moc dekuju - fakt jsem potrebovala uklidnit
Pokud se rozplavávají a zkoumají akvárko, tak by to mělo být dobry...
Jinak pokud jsou čerstvě vypuštěny, tak to je normální, že nežerou.. Nejdřív se musej rozkoukat...
0 14.02.2009 19:15 masielko – tetry
najlepšie by bolo malé tetry+2 pancierničkov alebo živorodku najmenšiu
0 14.02.2009 19:10 yanilishka – Re: Jura23
No oni se zabarvily do tmavoseda, proste vypadaji tmavsi. Napred se drzely v rohu, ted uz rozplavavaji a smejdi po akvarku a vsechno zkoumaji. Na krmivo nereagovala, ale dala jsem ho tam tak 10 min po vypusteni. Nicmene jsem si vsimla, ze zmizely hlistice, ktere se mi tam po zasazeni rostlin vyrojily (a to jsem desinfikovala hypermanganem), takze je asi sezraly a ze jich bylo plno. Ja jsem z toho fakt perplex, chodim od akvarka k pocitaci a porad osciluju mezi: "Jezismarja ja je v 25 l akva trapim k smrti!" a :"Klidek to bude dobry, jsou to maly rybky."
No nevím přesně jak je to u teter, ale u většiny ryb je to obráceně. Většinou, když jsou ve stresu tak zblednou (ztratí barvu). Nevím, jak to myslíš to zešednutí?? Zešednutí je většinou zesvětlení
Ale to, v jakym jsou stavu se dá poznat i podle chování rybek. Pokud jsou ve stresu, tak se ryby většinou sdržují nehybně v jednom místě (většinou někde v rohu) A jde to poznat i při krmení, pokud jsou ve stresu, tak moc nežerou, nebo nežerou vůbec...
0 14.02.2009 18:36 yanilishka – Re: yanilishka
Ted koukam, ze ztmavly, jakoby zesedly - nemuze to byt stresem z prevozu? Fakt nevim, jestli je v tom 25 l akva moc netrapim. Nemate nekdo zkusenosti se zmenou barvy teter medenych a s jejich chovem v malych akvariech vubec?
0 14.02.2009 18:09 yanilishka – Re: Jura23
Dekuju za uklidneni. Zivorodky jsme prave kvuli castemu premnozeni vyloucily - pres tyden jsme na vysce v Brne (sestra uz neni tak uplne mala sestricka
, takze je rodice budou jenom chodit 1x denne nakrmit. Rekla bych, ze v tak malem akva by to chtelo s zivorodkama odkalovat i 2x tydne a to by bohuzel neproslo.
Určitě jsi to niak extra nepřepískla, jsou tady horší případy, ale já osobně bych tetry do malýho akvárka nedával, protože je to hejnová ryba, která vypadá hezky když se prohání v akvárku v hejnu a navíc jsou tetry dost plaché a čím mají menší nádrž, tim víc jsou vystrašené při každém pohybu okolo akvária a zbytečně se tak stresují. Beťákovi by to nemělo dělat problém. Jinak já bych tam dal místo teter spiš nějaky živorodky (paví očka, black molly, platy...) Ty by se sestřičce určitě taky líbyli a navíc by jste měli i pravidelny přírůstky v akvárku
Tak ať se daří
0 14.02.2009 17:36 yanilishka – bettak a tetry medene
Omlouvam se, ze zase otravuju, ale jinak asi neusnu...sestra dostala 25 l akvarium i s prislusenstvim. No dno jsme daly ricni sterk /3-5mm/, zasadily mene narocne rostlinky, 3 tydny nechaly akva zabehnout a dneska uz nevydrzela s tim, ze pokud si do nej nekoupi nejake rybky, tak uz praskne. Z toho, co bylo v nabidce mistnich akvaristik a z ryb, o kterych jsem neco vedela, jsem ji vybrala 6 teter medenych a ona jeste trvala na bettakovi. Ted jsou tam. Tetry se jeste tvari trochu zarazene, ale jinak zadna pocatecni katastrofa. Myslite, ze jsem to v ramci moznosti vyresila jakztakz dobre nebo rybky trapim? Jde mi hlavne o prerybneni (jsme lehce nad 1cm dospele ryby/1l, ale mame spoustu rostlin a ukrytu). Predem diky za komentare. Napred jsem mela radost ze sestrina nadseni pro akvaristiku, ale ted mam trochu obavy, jestli jsem to neprepiskla.
Starší reakce
0 11.02.2009 09:55 Terka JJ už jsemm jí říkala že si má koupit větší a teď se k tomu teda odhodlala. Už si šetří penízky.
0 10.02.2009 16:59 nenya Já mám v takhle malém "plivátku" neonky - jsou v naprosté pohodě, plavou si krásně, mají pěkné barvy. Jsou tam ale jen ty neonky a dvě neritina. Dost neobvyklé je, že každý říká, že v takto malé nádrži se těžko udrží biotop - nemám s tím problém - naopak při stejné péči má velké akva občas dusičnany, tohle malé mi nikdy nepřekročilo 20mg a to jen jednou když jsem dlouho nečistila filtr. Vodu měním jen ze zvyku, pořád je křišťálová a má výborné hodnoty. Rostlinky tam rostou úplně suprově, každý měsíc kus jávského mechu a pár dalších rozdávám. Nejsem proti malým nádržím a "velkochovatele" co mají doma oceánia musím upozornit, že taky existují panelákové minibyty a lidi, kteří si chtějí akvárko pořídit, ale nevejde se jim nádrž do bytu. Chce to jen PEČOVAT o to akva, pak to jde a vypadá to skvěle!!!
0 10.02.2009 13:52 Jakub – jaké ryby do 17 l akva??
Lepší větší akva bude z něj větší radost a lepší pokuk.A bude fungovat.
0 10.02.2009 01:04 Tereza – Re: picnic
A jo! My fault. Sorry.
Sú aj malé druhy rýb,nejaké borarasky,endlerky,razborky Galaxy....ale 17 L je dosť málo,tak opatrne s počtami rýb. Inak aj krevetky vedia plávať
Mno muj názor je takovej že do 17 litru bych nedal nic.Nevim proč snad že mi je těch ryb líto je strčit do takový konzervy.Myslím že i nenáročným druhům je líp když mají kde plavat-občas by neškodilo se nad tim zamyslet ne?Tušim že tak z 99,9% je v možnostech každého udělat AQ minimálně 60L a ne to rvát do "zavařovačky"
0 09.02.2009 22:00 picnic Terka napsala: No a do kolik a L akva by si mohla ty tetry č. dát?? asi tak jí se fak líběj
Vždyť ona se ptá do kolika L akvária by se mohli dát. Já jsem to pochopil tak, že by si pořídila větší... Čím větší tím lepší samozřejmě ale hraniční bych viděl fakt to 54l 60x30x30. Sice malý ale už se tomu dá říkat akvárium a udrží (těžko ale přece) nějakej biotop.
0 09.02.2009 20:55 mato127 ja byt nou dam zivorodky pavie oko a dario dario
Třeba standardní 60x30x30. Tam jich bude moct být hejno a podstatně lépe se to bude udržovat.
0 09.02.2009 20:42 Terka No a do kolik a L akva by si mohla ty tetry č. dát?? asi tak jí se fak líběj
Několik živorodek endlerových, nebo jednu bojovnici pestrou. Teter by to chtělo hejno, to bude malé.
Přidat reakci
1 ...... [30] ...... 39 40
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 45561x