Hornbach
0 25.05.2009 15:04 JuraS Já v hornbachu kupoval 2x piraně collosoma bitens a za tu cenu jsem byl spokojený..2x protože mojí vlastní pitomostí ty první umřeli..jinak byli zdravé a vitální...jo a takové druhy ryb co mají na čerňáku jsem v jiné akvaristice neviděl...
Pokud sháníte něco, co běžně na burze nejde sehnat, lepší než riskovat Hornbach a jiné prodejny v Ostravě bych doporučil nákup přes internet. Sice doprava vyjde přibližně na 300kč, ale výběr obrovský a aspoň mi dorazily ryby v dobrém stavu.
S Ostravským Hornbachem mám taky špatné zkušenosti, sice jsem koupil vždy na první poled zdravé ryby, ale třeba čichavci mi vyrostli asi poloviční oproti ve stejnou dobu kupovaným a stejně velkým čichavcům jiné barevné varianty. Chodím tam docela často, ale už jenom na techniku a stavební materiál. Mrtvé a nemocné ryby jsem tam viděl vždy a ta jejich centrální filtrace ve mě nevzbuzuje důvěru, i když možná vodu ženou přes UV lampu.
Nezoufej. V Ostravě se staví Globus a bude v nem novy dobry zverimex! =)
no v té ostravě jsem měl jednou tu "čest" si poslechnout kluk a holka si kupovali také set a ten prodavač jim říká: "no ten sumeček žraločí sice v přírodě dorůstá metrtřicet, ale v akváriích dosahuje běžné velikosti 30 centimetrů, takže si ho do toho 120 litrového akvária klidně můžete koupit" k němu jim dal ještě čtverzubce, který má být údajně velmi roztomilou a mírumilovnou rybkou a paví očka a mečovky (která patrně budou sloužit jen jako potrava). Jo a druhý čichavec ze včerejška je kaput, umírá velmi pomalu, jak já ten hornbach nenávidím, a ještě nenávidím taky to, že tam maj druhy, které jinde neseženu.
0 25.05.2009 13:01 JuraS nemám žádné problémy s hoernbachem v praze na Černém mostě kromě toho, že tam běžně je jeden jediný prodavač..lidí desítky a každej by od něj něco chtěl..nedávno tam měli za pakatelnou cenu plný akvárko neritin..čekal jsem snad 20 minut než se na mě dostane řada ale poslouchat jak si rodinka co si zrovna kouila set vybírá rybičky a prodavač jim pečlivě vysvětluje, že ta piraňka se jin do tý stovky jednak za chvíli nevleze ale vzít si k ní závojnatku a neonky to nejde...a proooč ?..a tahle by šla ? ta se nám líbí...tak jsem raději šel..nejprve by tam měli mít jednoho prodavače na cezení lidské hlouposti a neznalosti a další aspoň dva na prodej toho co si sám vzít z regálu nemůžu....nevím jak v pracovní dny, já se tam dostanu pouze o víkendu...
0 25.05.2009 11:25 deathfoe – Re: MichalK
Do toho Hornbachu u Svinova chodím tak 5x týdně, no v některých akvárií mají přední sklo uplně hnědé než to vyčistí a taky tam většinou najdu nějakou tu mrtvolku, občas se objeví krupička, ale tu pak léčí a akvárium označí štítkem "neprodejné". Jen mám velkou výhradu k neonkám, které jsem tam s krupičkou viděl snad pokaždé, ty bych si tam rozhodně nekoupil a taky žádné paví očka, ty jsem taky občas viděl s rozpadem ploutví nebo nějakou křivicí, jinak asi jsem natrefil na ty dobré prodavače, protože mi zručně rybky chytli a to nemluvím o krevetkách japonica

. Každopádně jsem tam koupil minimum mých ryb, dost jich bylo z Pet Centra z Tesca zastávku za Svinovem a od tama jsem měl 2x krupičku s neonkama, ale eSHa to vyřešila, no teď jsem rád, že je ta burza v menze, tam je snad nákup bez obav

. Každopádně si musím pořídít karanténu, protože už riskovat nechci, ikdyž ta krupička se mi objevila na těch neonkách tak před půl rokem a od té doby jsem ryby kupoval několikrát a nic.
No já ani nic nepaušalizoval, jen prostě ostravský hornbach je děs a hrůza, do olomouce se nemám jak dostat. V ostravském hornbachu plavou v akváriích většinou mrtvé nebo poškozené ryby, když prodavačce spadne ryba na zem (hodně drastickým způsobem - když mi lovila otocinclus affinis nejdříve jich bylo v nádrži tak 50, po lovení MOŽNÁ 30 přežilo), polomrtvé a nemocné papouščí ryby se tam prodávají za 400,- a třeba včera jsem si od tamtud přivezl ten páreček čichavce perleťového, do 2 hodin zbyl jen jeden. Tak to je ostravský hornbach, jistě že tam je jedna holka a jeden kluk, kteří tomu rozumí, ale ani sebesvědomitější prodavač nedokáže ovlivnit chování těch ostatních, ten, co tam byl včera lovil ty ryby takovým stylem, že mu nakonec moje babička řekla ať jde radši počítat hřebíky, že tam by udělal méně škody.
No jo, ale až na výjimky zde nikdo
olomoucký Hornbach nezná. Přesto nemusí paušalizovat, že?!
Taky se zde nebojím koupit rybky. Už proto, že na mnohé z nich jinde nemám šanci natrefit...
Tím netvrdím, že mají absolutně vždy všechny rybky v naprostém pořádku - prodavači nemohou ovlivnit, v jakém stavu jim dodavatelé rybky pošlou. Ovšem - pokud mohu posoudit - jestliže rybky nejsou v pořádku, prodavači se jich nesnaží udat, ale léčit!
Přesto i tady platí, že je třeba se dívat, (pokud možno očima

), a používat karanténu.
Co máte všichni pořád proti Hornbachu, já nakupuju vetšinou tam - v Olomouci - a nemůžu si na kvalitu stěžovat. Vetšina perzonálu taky ví o čem mluví. Jediné mínus co pro mě mají, je cena. Ale kvalita a hlavně výběr na jedničku.
Starší reakce
0 09.03.2009 11:31 Jirka – Hornbach
Ahoj, chodím nakupovat do Hornbachu v HK dost často a většinou jsem celkem spokojený. Neříkám, že ceny jsou u všeho zboží v pořádku, ale to co jsem v obchodě koupil bylo za víc jak rozumnou cenu (např. venkovní filtr Eheim). Co se týče rad prodavače tak na řasu jsem chtěl použít chemii, ale na doporučení prodavače jsem zakoupil 4 ks. parmiček (řasa je pryč – ryby jsou v pohodě). A co říct na závěr, neznám ani jednoho chovatele nebo prodejce kterému něco čas od času něco neuhyne. S pozdravem Jirka

ve slušné akvaristice bys mrtvou rybu najít neměl.skoro bych řekl že podle toho hned můžeš posoudit úroven obchodu.nebo alespon nesmí být už polorozpadlá(těžko pak uvěřím že umřela "před chvílí")
Je tam několik, prodavačů a vím stopro že minimálně rybám rozumí. Dokáže poradit. Ryby jak kdy, někdy tam prostě nějaká ta mrtvolka plave. Mrtvou rybku najdeš v každé akvaristice. (neříkám že vždy )
Když máš takříkajíc blbej den tak holt je tam těch mrtvejch trochu víc.

0 08.03.2009 19:28 Luba Do Hornabchu v Hradci sem se tesil jak malej kluk..avšak kdyz sem tak prisel tak sem byl hoodně zklamanej..vsude plno chciplích ryb,a jestě k tomu vše předražené..personál vůbec nebyl ochotny a rekl bych ze ty prodavaci cekaly jen na to až jim padne..prostě hrůza...!
Na obchodě, kde prodávají Ophiopogon japonicus jako typicky akvarijní rostlinu, nemůže být něco v pořádku

Mrtvých ryb tam je stále dost, aspoň jedna v každé nádrži, kdykoliv tam přijdu. Personál mi přijde dost protivný a neochotný a prodali by asi i vlastní matku, kdyby měla žábry. Ale akvarijní kytky mají občas pěkný, to se musí nechat (pokud je tedy skutečně akvarijní).
Jaký smysl mají ty tvoje megacitace a řešení CO2 v tématu o Hornbachu?
rybař napsal:..Tak to tak dělám,přesně podle návodu.....Dal jsem dva sáčky suš.kvasnic +hrnek krystalu včera ...
Neco mi nesedi. Delas to OPRAVDU podle navodu??

Doporucil bych ti 2dcl cukru a tretinu 10g pytliku kvasnic, do 1.5l lahve, asi litr vody, ale to by ses docetl skoro ve vsech navodech.
Starší reakce
0 08.02.2009 08:01 neznamo – axolotl mexicky
plosim vas nevite nekdo jestli v teplicich u cervenyho kostela ve zverimexu prodavaj axolotla mexickeho predem vam moc dekuji a vse co budete vedet mi posilejte na Babu.E@seznam.cz

Starší reakce
Starší reakce
0 12.01.2009 17:52 Spinx Prave som nakupil komplet na akvarko v Hornbachu v Bratislave - Slovensko, dobry vyber vsetkych typov akvarii, len pri 6-stenoch som bol sklamany kvalitou.
Rastlin maju tiez velky vyber a v dobrej kvalite. U nas ho otvorili vcelku nedavno, akvarka s rybickami tam maju v celku dobrom stave, aj ked nie velmi originalnom.
Tak isto tam maju prakticky vsetko na zariadenie sladkovodnych akvarii, videl som tam aj nejake veci na morske tusim.
Rybicky som tam este nekupoval, avsak chystam sa. Potom napisem jak to s nimi dopadlo

Kdybych chtěl koupit mrtvou rybu, tak jdu na jistotu. Krupičku jsem nezpozoroval.
0 10.01.2009 10:43 smajlik1 – Ova - Mariánky
Tak já nevím, všichni tady vychvalují akvaristiku v Mariánkách, ale já s ní nemám dobré zkušenosti... Když jsem začínala, tak jsem šla tam a pán mi poradil plastové kytky, nacpal mi pikslu krmiva jak pro 4x větší akvárko a většina ryb mi během 5 dnů pochcípala (ty které jsem kupovala jinde byly v pohodě)...

Vsude to je o lidech. Prima akvaristika se dokaze behem par mesicu k nepoznani, leckdy staci, aby se vymenil v obchode jeden clovek.
0 10.01.2009 01:18 Romiš – Re: Leitlik
Když před pár lety v Olomouci Super ZOO začínalo - SUPER rybky, solidní rostliny.
Dnes - hrůzinec.
0 10.01.2009 01:15 Romiš – Re: vejvar
...velky vyber kytek, co mi skoro dycky doma shnily, nebo tak neco...
To ale nebyla chyba ani Hornbachu ani kytek...

Jak už tu bylo opakovaně uvedeno - rostliny mají od fy. Dennerle. Výběr a kvalita vysoká, stejně jako ceny.

V Olomouci nejlépe na rostliny ve středu odpoledne - po závozu.

Danuška napsala
Tak já v olomouckým taky hodně kupuji a jsem v celku spokojený. Celkem čistý akva a dost velkej výběr.

A na rady je tam jen jeden schopný člověk,asi víte o kom je řeč. A s tím úhynem ryb ?? To si myslím, že je na lidech co tam pracují, takže nesuďte celý řetězec, ale dejte pohlavek člověku co to obsluhuje a dostává za to plat. Mimojiné je to 100:1 ve srovnání s olomouckým Super ZOO !!

Ale Super ZOO se tady neřeší a ani by to nemělo cenu.

0 09.01.2009 23:49
vejvar [26] - Raci, krabi, krevetky tak ja taky pridam svuj nazor na hornbach, sice brnenskej, ale to je jedno.
velky vyber kytek, co mi skoro dycky doma shnily, nebo tak neco,
ale neonky co sem tam koupil prezily ryby z nejmenovane akvarystiky co mam kousek od baraku.
O ryby se tam moc nestaraj, ale rekl bych ze v dusledku toho ocas zapracuje darwin a jejich pedci prezijou jen ti nejsilnejsi jedinci a kdyz ma clovek stesti a koupi je, ...
je to proste risk

Tak to omrkni a dej vědět.
0 09.01.2009 18:34 Zdenek58 – Re: deathfoe
Jenže tam budou nejspíš ti obchodníci různí, kdežto v Hornbachu je vždycky jen Hornbach

.
0 09.01.2009 16:43 deathfoe – Re: Zdenek58
No on spíše myslí, nějaký ten Pet shop co je jako jeden z mnoha obchodů umístěn v tom celkovém Tesco komplexu

.
0 09.01.2009 16:36 Zdenek58 – Re: snake
Od kdy mají v Tescu akvarijní ryby?
0 09.01.2009 16:21 snake – Re: Janiska
Heh, no vida tak to jsem vubec netusil a to bydlim kousek od toho. Nevsiml jsem si nikdy zadne cedule se jmenem, ze ktere by plynulo ze jde o potreby pro akva. Diky za upozorneni.
0 09.01.2009 08:58 0 – Re: samis
Nemáš-li ještě žádný kontakt na nabídku krevetek crystal red , tak tady máš čísla na dva telefony + E-mail , které se v inzerátech loňského roku objevily. Nejprve zkus tento 606773324 , pravděpodobně E-mail: hrivnak.jiri@seznam.cz. A další možnost 721315232 , E-mail:PetrJanousek88@seznam.cz
Pokud vím, celá středeční dodávka rostlin od Dennerleho do českých Hornbachů pomrzla. Vina byla ovšem na straně dopravce a exrémních mrazů v Německu, které byly asi o 10 stupňů větší než v ČR.
Například v Brněnském Hornbachu byly poškozené rosliny už znovu nabaleny do krabic a čekaly na návrat do německa jako reklamace. Pár jich to ovšem přežilo bez viditelných následků (kryptokoryny apod.)
To co chceš mají v ZOO-Tropic, OVA-Přívoz za 1ks/55,-kč. V úterý sem tam byl pro živou, něco červenobílého tam lezlo...

0 08.01.2009 21:05 deathfoe – Re: samis
Piskořky tam v Hornbachu v OV mají, ale neprodávají je. Viděl jsem je asi ve dvou nádržích, v těch brakických, teda doufám, že to byly ony

.
Asi si špatně hledal

Byl jsam v Hornbachu dnes ráno. Tlamovci vesele snídali kamaráda, sumečci sklovití tam byli mrtví hned tři. Nepočítal jsem to, ale určitě min. ve třetině akvárek mrtvolka byla. Měli tam jedno akva plné velkých rostlin, všechny s hnědými fleky, prý byly přes noc v autě a zmrzly. No nekoupil jsem nic

. Sháním piskořky a krevetky cristal red. Nemáte nějaký tip ?
Ale v u nas v Haji ve Slezsku zadnou akvaristiku nemame. Nebo to jenom nevim? Jako libilo by se mi to

0 08.01.2009 12:07 Gudmundur – aktualni stav
včera jsem tam byl. ryby jak se pise je to sazka do loterie, ale to asi skoro vsude. technika ok. rostlinky překvapivě velký výběr, akorát větší cena. Mají tam rostlinky od Dennerleho. Momentálně asi nejvíc v Ostravě. Když člověk toho má víc tak je asi lepší si objednat přes net z AquaDaho apod, ale když si chce koupit jen nějaký kousek tak si myslím že stojí za to se tam mrknout.
Přidat reakci
1 ...... 24 25
Zpět na obsah sekce Obchody • Zobrazeno 43209x