Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Hornbach

 

NápovědaFórum » Obchody » Kamenné 

Přejít na předchozí stránku 20 Přejít na další stránku   1  
Hornbach
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.05.2009 16:40 zrada
ČUPR napsal: ! Nikdy jsem tam ryby nenakouopil a nenakoupím...

V tom případě bych si tyhle soudy odpustil. Brouk Pytlík aspoň všude byl a všechno viděl.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   28.05.2009 16:02 Muž ČUPR [204] - Tetry
Fotka k příspěvku Nebudu ani dál pitvat toto téma, jen potvrdím pravidlo: HORNBACH => krupička u zakoupených ryb => zcela jisté onemocnění a postupný úhyn ryb. HORNBACH NEBRAT ! Nikdy jsem tam ryby nenakouopil a nenakoupím... Stačí když mi někdo vypráví jaké koupil ryby z HORNBACHU a věřte, že těch lidiček, co se nechalo napálit není opravdu málo! rozzureny Jejich "obrana" je pouze ve velké ceduli, která upozorňuje na nutnou karanténu a že nemáte nakupovat ryby před zavírací dobou, protože jsou nakrmené a nepřežijí transport.... smich - takže v tom asi "něco" bude!
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.05.2009 12:55 Muž Sid [6637] - Rostliny – Re: Larisa
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.05.2009 12:39 Žena Larisa [0] – Re: Sid
:-O ???
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.05.2009 12:30 Muž Sid [6637] - Rostliny – Re: Larisa
Přijdete do pivovaru?! :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.05.2009 12:12 Žena Larisa [0]
v olomouckem Hornbachu ted maji taky čerstvě Atyopsis moluccensis za 99,- a MICRORASBORA SP: GALAXY

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.05.2009 09:44 Muž Sid [6637] - Rostliny – Re: harpunar
V olomouckém Hornbachu se dá s (velmi ochotným) personálem domluvit, že vám pošlou SMS zprávu, když dorazí to "vaše" zboží. Jako všechno je to na prvním místě o lidech. :-)
Takto mi dnes ráno přišla SMS s informací, že byl aktuálně zlevněn filtr EHEIM 2215 (základní verze) na 1490,- ... :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.05.2009 09:07 harpunar – for Darka
Včera jsem tam byl s přítulkyní a měli opravdu novou zásilku ryb.Paletový vozík s bednama stál u nádrží cca v 18.30.V nádržích byly sáčky s ještě nevypuštěnýma rybama.Tudíž jsem porušil své tabu a vzal si deset otocinclusů,ovšem přímo ze sáčku,aby neprošly vodou s Hornbachu.Vypadají že jsou v dobré kondici-nažraní,nevyhublí,čilí,tak snad je uchovám-jen na okraj,je to O. hoppei.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.05.2009 08:13 Muž MichalK [16] – Re: anitka
Moje zkušenost: z 12 gavúnků diamantových zbyli 2, z 5 ottocinclus affinis 4, z páru čichavců perleťových žádný, z 2 krevetek atyopsis moluscencis 1, z 6 razbor průsvitných 5, když sečtu všechny mrtvé položky, mohl jsem si ryby 3x objednat zboží z prahy, ale pozdě bycha honit, na chybách se člověk učí.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.05.2009 07:27 Muž Eff [417] - Rostliny – Re: lady0punx
Co bylo kdysi, není dnes a není Hronbach jako Hornbach. Brněnský Hornbach má nyní stejně jako v Olomouci filtraci společnou pouze pro každý sloupec akvárií a pokud se někde objeví choroba, důsledně označí akvária v celém sloupci. Akvária jsou čistá, nabádka rostlin taková, že už jinde rostliny nakupuju jen vyjímečně.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.05.2009 07:11 anitka
Ja sem si koupila v olomouci v Hornbachu 2-Čichavce medove 1-čichavec zakrslý a 10 neonek a z toho mi zbylo :1-cich.medový a 1 neonka . tak to uz si udelám radeji výlet do nijake dobre akvaristiky a koupim to tam
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.05.2009 04:37 Žena Nigerin [19] – ...
Tím samozřejmě nemyslím, že každý den měním všechnu vodu že. :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.05.2009 04:35 Žena Nigerin [19] – ...
Někdo tu mluvil o superzoo a že je prý horší než hornbach. No jak kde. Třeba u nás v Břeclavě je superzoo opravdu skvělá prodejna. Majitel akvaristice rozumí a akvária mají čisté. Mají jich plno a v každém je štěrk, pokud sem něco nepřehlédla tak rostlinky a uhynulých rybek tam bylo taky minimum. Velký výběr rybek, rostlinek a sortimentu. Sice trochu dražší ale když něco nemůžu sehnat určitě bych jela tam. Prodavačka veselá a příjemná. Bylo vidět, že jí baví dělat se zvířátkama. A řekla nám, že zadali nová přísná pravidla na výběr prodavačů.

K hornbachu.
Kdysi jsem byla v jednom v Brně. Opravdu nic bych tam nekoupila. Akvária zelené, zařasené a rybky povymírané. Nevím jak vy, ale já si zakládám na tom, že v akváriu musí být tak čistá voda, abych byla schopná se jí napít. ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.05.2009 00:51 Žena darka [520] – Hornbach Ostrava
Dnes těsně před zavíračkou jsem se tam po dlouhé době zašla podívat a opravdu děs a hrůza :( I když rybky a krevety, pro které jsem si přišla, měly být z dnešní dodávky, všude plno mrtvol, rostliny z předchozí dodávky tak zařasené, že bych je nedala ani na kompost, v akváriích mrtvoly, špína a řasy, neuvěřitelné!!! Japonica, kterou jsem se přesto rozhodla koupit, nedávno pochválenému prodavači v brýlích dvakrát vypadla při přelovování do dřezu, radši jsem si ji vzala, 43 Kč zvládnu a v karanténě se snad dříve vzpamatuje než kdyby ji hodil zpátky a já požadovala jinou. Jediný plus bylo vyčištěné Nano akva, ale krevety byly buď zalezlé, nebo už tam žádné nejsou. To se s tím týráním ryb opravdu nedá nic dělat? Není tu někdo KHS? coze tone
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.05.2009 14:53 harpunar – Hornbach a ryby? To je neslučitelné!!
Alespon tady v OV.Já tam občas koupím nějakou rostlinu,které vozí od Dennerleho.Jsou sice drahé,ale občas tam seženu i nějaký špek.Ovšem co se týká ryb-NIKDY!!!!! Byl tady dotaz na filtraci,ano prodavač ten v brýlích(mimochodem je docela příjemný,ochotný a celkem v obraze) mi potvrdil že je tam centrální filtr,proto prý tam mají takový úhyn.Doufám že jsem ho touhle informací nepoškodil.Ostravský Hornbach je co se týká rybek ostudný,doufám že tady jednou najdu slušnou prodejnu,kde budou odborníci a hlavně sortiment,který mi docela chybí!
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.05.2009 13:19 Muž . : Hunter : . [17]
no pravda priklad kupoval som hypostomusa gold a predavacka ich chytala takymi trhavimi pohybmi az jedneho pritlacila a u mna o par dni zdochol .no tie predavacky su fakt len predavacky z velkeho obchodu co o akvaristike vedia len velky prd :-| :-| rozzureny
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.05.2009 23:18 akar77 – Re: grizly
Tomu manažerovi je to u... Na stránkách Hornbachu mají formulář pro podněty, když tam napíšete-slušně a přátelsky nějaký podnět, námět či slušně formulovanou výtku tak se vám neobtěžují ani odepsat. Proč? Protože tyhle velkoobchody prostě nemají svým způsobem konkurenci a protože o téhle oblasti se toho málo píše veřejně a většina růlzných tzv.akvarijních nadšenců tam stejně z jednoduchosti přístupu nakoupí(parkoviště, nakoupí všechno možné i mimo akvaristiku, stráví tam moře času, sortiment obrovský všeho druhu atd atd, malá byť perfektní a kvalitní akvaristika někde schovaná na okraji městečka-kdo o ni ví?Pár místních a pak pár z nás nadšenců co si ze zajímavosti najdou na netu a dojedou se tam podívat-musím říct že v řadě případů jsem byl mile překvapen a s Horbachem se to nedá srovnat ani omylem, např.vynikající akvaristika v Mělníku-nechci jim dělat reklamu,ale z těch nádrží by se snad dalo pít jak byly křišťálové a výběr ryb mega obrovský, žádné známky nemocí, příjemná obsluha, hned se vám věnují a je z nich znát že ten kšeft mají i jako srdcovku a ne jen jako vysloveně job.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   25.05.2009 23:17 Hagar – Ne vše je v Hornbachu špatné
Mám zkušenosti s Hornbachem Praha Černý most-nikdy jsem nic nekoupila i když jsme chtěla-špinavá akva,spousta mrtvol.Olomouc-Panaque nigrolineatus jediný přežil,jinak vše poscípalo-několik ancistrusů.Brno-rostliny se šnekama,ale to se dá celkem s trpělivostí vyřešit sbíráním,ani jediná rostlina nepošla a mám jich spoustu.Mrtvolky se občas najdou,ale kde ne?Mám od nich ancistrusi(starší prodavač mě vehemetně přesvědčoval,že to s vouskama je samička) :-) Gavúnci v perfektním stavu-ani jeden nebyl nikdy nemocný.
Nejvíc nakupuji ve Sklorexu,ale dost mi toho scíplo i když šlo o choulostivé ryby(hlavně otíci,corydoras sterbai),některé rostliny se neujaly,ale je to přesto nej prodejna.Líbí se mi víc než Vivárium-ale to je jen můj názor :-)
Vzhledem k tomu,že mám víc akva,tak nakupuju ,,ve velkém,,a často-to aby to nevypadlo,že mi to pořád scípá :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.05.2009 23:10 akar77 – Re: hornbach
V dobách kdy jsme ještě nosili pionýrské šátky, tak byla u nás poměrně velká akvaristika a v každé nádrži byl "bublifuk", žádná centrální filtrace, v životě se mi nestalo, že bych si přinesl krupičku nebo tak něco, za to u Hornbachu je to téměř pravidlo. App. protože jak jste sám správně přiznal a je to pravda, ryby mohou být nemocné už při příjmu, tak ta centrální filtrace tomu jen pomůže to rozšířit na všechny nádrže. Už jsem i v téhle době viděl větší akvaristiky, kde měli filtry samostatné a jen centrální rozvod vzduchu. Přeberte si názory jak chcete, ja se osobně přikláním po zkušenostech k tomu v Hornbachu ryby nekupovat. Hornabach je dobrý na techniku do akvárií, pomlcky, krmiva, léčiva, různé věci pro akvaristiku,ale ryby nee. Rostliny mají občas hezké a výběr,ale strašně drahé, taktéž ryby nejsou v Hornbachu zrovna ty nejlacinější. že by cena odpovídala té přidané hodnotě v podobě zavlečení všech možných si nemocí domů? :-|
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.05.2009 23:05 Muž grizly [145] – Re: hornbach
Tak to jsi urcite nebyl v Ostrave. Jestlize jsou zamestnanci lini a nespolehlivi, proc je nevymeni?
Nevim jak to mate u Vas v Hornbachu, ale akvarko rasou za jedno dopoledne nezaroste. Kdyz se tam dostanu, omrknu to a dam ti vedet. Tak si to tam dejte do poradku, at nemusite priste hledat trapne vymluvy, ale at Vas tu muzu pochvalit. potlesk Chodil jsem tam rad, mnohdy hlavne z duvodu tech akvarii. Ted uz tam nemam zadny duvod jezdit tam pro kazdou drobnost, koupim si ji jinde. Usetrim cas, penize na benzin a chvili zklamani. Co nato asi rekne Vas marketingovy poradce, jestli se to dozvi??? tone
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.05.2009 22:28 hornbach – Re: NHKG
Pokial si myslíte že sa nerobí dostatočná hygiena tak ste na omyle.Každé ráno sa ryby nakrmia a následne dochádza k odkaleniu každej nádrže s následným dopustením vody.Všinite si predavačov že aj sietky sú vyčlenené na každú nádrž zvlášt.Pokial to nie je lenivec ktorému sa neche behat vždy po inú sietku.Filtrácia je centrálna.Niektoré nádrže však majú filtráciu zvlášt.Záleží na druhu rýb a samozrejme ich cene.Chyba je v tom že ryby prídu už nemocné(nie všetky,čest výnimkám) a pokým si to daná služba preberajúca nové ryby všimne tak je už pozde(rozbehne sa to do ostatných nádrží za pomoci centrálnych filtrov).V týchto prípadoch už nestačí odstavit mimo obeh nemocnú nádrž.Výsledok je potom taký že vidíte ako sa nemoc postupne objavuje a skáče po nádržiach.Pokial však chcete ryby kupovat z Hornbachu je nutné ich karanténovat tak ako ktorékolvek iné zakúpené ryby.Tento problém sa netýka len Hornbachu ale aj iných a menších akvaristík na Českom i Slovenskom trhu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   25.05.2009 22:27 Muž Jrk [143] – Re: MichalK
Nechci se Hornbachu zastávat, ale Otocinclus affinis jsou rybky importované, mívají velké problémy z aklimatizací na akvarijní podmínky. Bývají problémoví i ve skvělých akvaristikách.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.05.2009 22:06 Muž MichalK [16] – Re: NHKG
Jestli se můžu podělit o zkušenost, radu, tak jsem asi několik dní (možná 2 týdny) skoro denně chodil do hornbachu, protože jsem chtěl malého otocinclus affinis, okamžitě jak je dostali jsem si vzal 2 a byli úplně v pohodě, minulý týden jsem si tam byl pro 3 a nevím jak dlouho tam byli, měl jsem je v karanténě a po třech dnech mi zůstal jediný, takže bych doporučoval si v hornbachu vyhlídkovat, kdy rybku, kterou chcete dostanou a pak si ji neprodleně koupit než ji zhuntují zdraví.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.05.2009 22:06 Muž Sid [6637] - Rostliny – Re: NHKG
V olomouckém Hornbachu je společná filtrace pro nádrže v jednom "sloupci".
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.05.2009 21:56 Muž NHKG [3900] - Hadohlavci – Re: Sid
Ano Hornbach není jediný špatný, tady v Ostravě až na jednu malou prodejnu se slabým výběrem ryb a možná tu v Tesku samá tragédie, ale pořád je nejhorší z těch co jsem navštívil.
Pokud víte jak mají v Hornbachu řešenou fitraci, napište. Samostatná filtrace bez pořádné péče o ryby je samozřejmě nanic, ale může pomoct v případě nákazy lechce izolovat nemocné ryby a zabránit šíření nákazy.

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.05.2009 19:57 Muž Sid [6637] - Rostliny – Re: NHKG
...Každopádně pokud nemají vnitřní filtr v každém akváriu, tak jim nevěřím! Ani UV lampa není stoprocentní...
Je pravdou, že každá nádrž svůj vlastní filtr nemá. Zajímalo mě, jak je filtrace řešena, tak jsem byl "poučen" :) a ještě jsem se mohl kouknout. :-)
"Důvěra" na jedné straně a "jistota" v podobě karanténní nádrže jsou ovšem dvě rozdílné věci...
Nechci být považován za nekritického obhájce Hornbachu, ale své zkušenosti s ním mám. Mohu s klidným svědomím prohlásit, že znám i jiné "prodejny rybek", které ač vybaveny nádržemi s vlastní filtrací v každé jedné z nich, to, co prezentují, se dá charakterizovat slovy - "děs a hrůza"... :-|
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.05.2009 18:04 Muž NHKG [3900] - Hadohlavci – Re: Sid
Každé akvárium nemá vlastní vnitřní filtr, ale voda je odsáváno do nějakého externího filtru kde se pravděpodobně míchá a pak pouštěna zpátky do akvárií. Pokud tam nemají UVlampu, nemoc co je v jednom akváriu se rozšíří všude. Kdysi jak byl Hornbach v ČR nový, jsem o tom četl článek, ale už jsem ho nenašel.

Každopádně pokud nemají vnitřní filtr v každém akváriu, tak jim nevěřím! Ani UV lampa není stoprocentní.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.05.2009 16:56 Muž Sid [6637] - Rostliny – Re: NHKG
...ta jejich centrální filtrace ve mě nevzbuzuje důvěru...
Co myslíte tím "centrální filtrace"?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.05.2009 16:54 Muž Sid [6637] - Rostliny – Re: MichalK
...jak já ten hornbach nenávidím, a ještě nenávidím taky to, že tam maj druhy, které jinde neseženu...
:) Milé a upřímné. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.05.2009 15:15 Muž grizly [145]
Naposledy jsem tam byl pred nekolika mesici, asi v lednu. Akvarka zarostle rasou, rybky skoro zadne, v nekolika akvariich karantena, mrtvolek hodne. To kdysi krasne velke akvarko jevilo znamky mnoho tydenni neudrzby, byl to hnus. Kdysi tam byl velky vyber rybicek. Posledni dobou to hodne upadlo. Kdyz to ale nevadi vedoucimu, tak to asi bude v poradku.....Pritom staci par hodin tydne venovat udrzbe a misto toho abychom je tu pomlouvali, meli by reklamu zadarmo. Ikdyz toto je taky reklama...... rozzureny tone
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.05.2009 15:04 JuraS
Já v hornbachu kupoval 2x piraně collosoma bitens a za tu cenu jsem byl spokojený..2x protože mojí vlastní pitomostí ty první umřeli..jinak byli zdravé a vitální...jo a takové druhy ryb co mají na čerňáku jsem v jiné akvaristice neviděl...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.05.2009 14:41 Muž NHKG [3900] - Hadohlavci – Re: MichalK
Pokud sháníte něco, co běžně na burze nejde sehnat, lepší než riskovat Hornbach a jiné prodejny v Ostravě bych doporučil nákup přes internet. Sice doprava vyjde přibližně na 300kč, ale výběr obrovský a aspoň mi dorazily ryby v dobrém stavu.

S Ostravským Hornbachem mám taky špatné zkušenosti, sice jsem koupil vždy na první poled zdravé ryby, ale třeba čichavci mi vyrostli asi poloviční oproti ve stejnou dobu kupovaným a stejně velkým čichavcům jiné barevné varianty. Chodím tam docela často, ale už jenom na techniku a stavební materiál. Mrtvé a nemocné ryby jsem tam viděl vždy a ta jejich centrální filtrace ve mě nevzbuzuje důvěru, i když možná vodu ženou přes UV lampu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.05.2009 14:18 Muž boruberry [159] - Raci, krabi, krevetky – Re: MichalK
Nezoufej. V Ostravě se staví Globus a bude v nem novy dobry zverimex! =)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.05.2009 13:58 Muž MichalK [16] – Re: JuraS
no v té ostravě jsem měl jednou tu "čest" si poslechnout kluk a holka si kupovali také set a ten prodavač jim říká: "no ten sumeček žraločí sice v přírodě dorůstá metrtřicet, ale v akváriích dosahuje běžné velikosti 30 centimetrů, takže si ho do toho 120 litrového akvária klidně můžete koupit" k němu jim dal ještě čtverzubce, který má být údajně velmi roztomilou a mírumilovnou rybkou a paví očka a mečovky (která patrně budou sloužit jen jako potrava). Jo a druhý čichavec ze včerejška je kaput, umírá velmi pomalu, jak já ten hornbach nenávidím, a ještě nenávidím taky to, že tam maj druhy, které jinde neseženu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.05.2009 13:01 JuraS
nemám žádné problémy s hoernbachem v praze na Černém mostě kromě toho, že tam běžně je jeden jediný prodavač..lidí desítky a každej by od něj něco chtěl..nedávno tam měli za pakatelnou cenu plný akvárko neritin..čekal jsem snad 20 minut než se na mě dostane řada ale poslouchat jak si rodinka co si zrovna kouila set vybírá rybičky a prodavač jim pečlivě vysvětluje, že ta piraňka se jin do tý stovky jednak za chvíli nevleze ale vzít si k ní závojnatku a neonky to nejde...a proooč ?..a tahle by šla ? ta se nám líbí...tak jsem raději šel..nejprve by tam měli mít jednoho prodavače na cezení lidské hlouposti a neznalosti a další aspoň dva na prodej toho co si sám vzít z regálu nemůžu....nevím jak v pracovní dny, já se tam dostanu pouze o víkendu...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.05.2009 11:25 Muž deathfoe [58] – Re: MichalK
Do toho Hornbachu u Svinova chodím tak 5x týdně, no v některých akvárií mají přední sklo uplně hnědé než to vyčistí a taky tam většinou najdu nějakou tu mrtvolku, občas se objeví krupička, ale tu pak léčí a akvárium označí štítkem "neprodejné". Jen mám velkou výhradu k neonkám, které jsem tam s krupičkou viděl snad pokaždé, ty bych si tam rozhodně nekoupil a taky žádné paví očka, ty jsem taky občas viděl s rozpadem ploutví nebo nějakou křivicí, jinak asi jsem natrefil na ty dobré prodavače, protože mi zručně rybky chytli a to nemluvím o krevetkách japonica :). Každopádně jsem tam koupil minimum mých ryb, dost jich bylo z Pet Centra z Tesca zastávku za Svinovem a od tama jsem měl 2x krupičku s neonkama, ale eSHa to vyřešila, no teď jsem rád, že je ta burza v menze, tam je snad nákup bez obav :). Každopádně si musím pořídít karanténu, protože už riskovat nechci, ikdyž ta krupička se mi objevila na těch neonkách tak před půl rokem a od té doby jsem ryby kupoval několikrát a nic.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.05.2009 10:47 Muž MichalK [16] – Re: Sid
No já ani nic nepaušalizoval, jen prostě ostravský hornbach je děs a hrůza, do olomouce se nemám jak dostat. V ostravském hornbachu plavou v akváriích většinou mrtvé nebo poškozené ryby, když prodavačce spadne ryba na zem (hodně drastickým způsobem - když mi lovila otocinclus affinis nejdříve jich bylo v nádrži tak 50, po lovení MOŽNÁ 30 přežilo), polomrtvé a nemocné papouščí ryby se tam prodávají za 400,- a třeba včera jsem si od tamtud přivezl ten páreček čichavce perleťového, do 2 hodin zbyl jen jeden. Tak to je ostravský hornbach, jistě že tam je jedna holka a jeden kluk, kteří tomu rozumí, ale ani sebesvědomitější prodavač nedokáže ovlivnit chování těch ostatních, ten, co tam byl včera lovil ty ryby takovým stylem, že mu nakonec moje babička řekla ať jde radši počítat hřebíky, že tam by udělal méně škody.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   25.05.2009 08:50 Muž Sid [6637] - Rostliny – Re: ajaroz
No jo, ale až na výjimky zde nikdo olomoucký Hornbach nezná. Přesto nemusí paušalizovat, že?! ;-) :-)
Taky se zde nebojím koupit rybky. Už proto, že na mnohé z nich jinde nemám šanci natrefit...
Tím netvrdím, že mají absolutně vždy všechny rybky v naprostém pořádku - prodavači nemohou ovlivnit, v jakém stavu jim dodavatelé rybky pošlou. Ovšem - pokud mohu posoudit - jestliže rybky nejsou v pořádku, prodavači se jich nesnaží udat, ale léčit!
Přesto i tady platí, že je třeba se dívat, (pokud možno očima :)), a používat karanténu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.05.2009 22:37 Žena ajaroz [3] – Re: ČUPR
Co máte všichni pořád proti Hornbachu, já nakupuju vetšinou tam - v Olomouci - a nemůžu si na kvalitu stěžovat. Vetšina perzonálu taky ví o čem mluví. Jediné mínus co pro mě mají, je cena. Ale kvalita a hlavně výběr na jedničku.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.03.2009 11:31 Jirka – Hornbach
Ahoj, chodím nakupovat do Hornbachu v HK dost často a většinou jsem celkem spokojený. Neříkám, že ceny jsou u všeho zboží v pořádku, ale to co jsem v obchodě koupil bylo za víc jak rozumnou cenu (např. venkovní filtr Eheim). Co se týče rad prodavače tak na řasu jsem chtěl použít chemii, ale na doporučení prodavače jsem zakoupil 4 ks. parmiček (řasa je pryč – ryby jsou v pohodě). A co říct na závěr, neznám ani jednoho chovatele nebo prodejce kterému něco čas od času něco neuhyne. S pozdravem Jirka ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.03.2009 00:15 Muž elko [30] - Sumci – Re: Mrakoplash
ve slušné akvaristice bys mrtvou rybu najít neměl.skoro bych řekl že podle toho hned můžeš posoudit úroven obchodu.nebo alespon nesmí být už polorozpadlá(těžko pak uvěřím že umřela "před chvílí")
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.03.2009 22:00 Muž včelař [44]
Já se do H. chodím vždy jen pobavit hlavně na cenách :-D se vždycky tlemím protože nechápu jak to můžou za ty ceny prodávat rozzureny rozzureny
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.03.2009 21:45 Muž boruberry [159] - Raci, krabi, krevetky
Dnes jsem si z hornbachu privezl rostlinku Hemianthus callitrichodes "cuba". Mají tam rostlinky od Dennerleho a jsou v parádním stavu. Cena je sice vyšší, ale narozdíl od ryb jsem s rostlinami od nich nemel nikdy problémy. Pán mi dokonce poradil, že HC potřebuje hodně světla :-D

Na rybky jsem se radsi ani nedíval, protože vím, co bych viděl ....
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.03.2009 20:41 Žena jufo [4] - Miniakvária
Musím se přidat. I v Brně je situace podobná (mrtvé ryby, předražená kvítka). Jednou jsem si tam koupila ryby a ukázalo se, že mají jakousi plíseň.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.03.2009 19:34 R Muž Mrakoplash [1776] – Re: Luba
Je tam několik, prodavačů a vím stopro že minimálně rybám rozumí. Dokáže poradit. Ryby jak kdy, někdy tam prostě nějaká ta mrtvolka plave. Mrtvou rybku najdeš v každé akvaristice. (neříkám že vždy )
Když máš takříkajíc blbej den tak holt je tam těch mrtvejch trochu víc.
:-(
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.03.2009 19:28 Luba
Do Hornabchu v Hradci sem se tesil jak malej kluk..avšak kdyz sem tak prisel tak sem byl hoodně zklamanej..vsude plno chciplích ryb,a jestě k tomu vše předražené..personál vůbec nebyl ochotny a rekl bych ze ty prodavaci cekaly jen na to až jim padne..prostě hrůza...!
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.03.2009 21:03 Muž Puškin [0] – Prodej rostlin
Na obchodě, kde prodávají Ophiopogon japonicus jako typicky akvarijní rostlinu, nemůže být něco v pořádku :-) Mrtvých ryb tam je stále dost, aspoň jedna v každé nádrži, kdykoliv tam přijdu. Personál mi přijde dost protivný a neochotný a prodali by asi i vlastní matku, kdyby měla žábry. Ale akvarijní kytky mají občas pěkný, to se musí nechat (pokud je tedy skutečně akvarijní).
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.03.2009 18:18 Muž . : Hunter : . [17]
ja som kupoval rybky v hornbachu vela krat teraz momentalne mam jedneho ruzoveho hypostomusa plecostomusa 2. zomrel asi bol chory a bol dost drahy takze by si mohli dat trochu zalezat na tej ich "akvaristike" :-| :-| tone
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.03.2009 10:52 Muž PentueR [256] – Re: rybař
Jaký smysl mají ty tvoje megacitace a řešení CO2 v tématu o Hornbachu?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.03.2009 08:32 Muž filipsi [1295]
rybař napsal:..Tak to tak dělám,přesně podle návodu.....Dal jsem dva sáčky suš.kvasnic +hrnek krystalu včera ...


Neco mi nesedi. Delas to OPRAVDU podle navodu?? ;-) Doporucil bych ti 2dcl cukru a tretinu 10g pytliku kvasnic, do 1.5l lahve, asi litr vody, ale to by ses docetl skoro ve vsech navodech.

+ Přidat reakci


Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [20] ...... 24

Zpět na obsah sekce Obchody • Zobrazeno 43121x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/3620?od=951