Hornbach
V Hradci Králové zrušili komplet živou akvaristiku.
Alespoň zůstala technika a nějaké to příslušenství, kameny, kořeny, písek atd.
Takže třeba to tak dopadne časem i jinde.
Anthrax napsal: Na druhou stranu neakvarijní rostliny se prodávají asi ve všech řetězcích... A obdobně „odborné“ rady si vyslechne nezkušený akvaristé skoro všude. Člověk by měl do jakéhokoliv obchodu jít alespoň trochu informovaný. Ale rozumím, co chceš říct. Je to bída.
Právě v tom Hornbachu si z minulosti ty neakvarijní rostliny nepamatuji, a to ani v dobách, kdy mi je už cpali na burzách (to se pod vodou přizpůsobí, jen to nesmíte nechat vyrůst nad hladinu
). Když jsem tam zašel po přivezení nové dávky zboží, tak všude byly krásné rostliny, které sice byly drahé, ale zjevně "životaschopné," žádní chcípáci, často i druhy, které nebyly k mání zcela všude.
S těmi radami je to ošemetné a na nekonečnou debatu. Samozřejmě, rozumím, že kdyby každého poslali domů měsíc zakládat akvárium a vysvětlovat dusíkový cyklus, nic by neprodali. Ale zase takové lhaní, jak někteří prodejci předvádí, se mi už zdá být přes čáru. Jednou do thoho Hornbachu přišel chlápek, že přeléčil 54 litrové akvárium nějakým Multimedikalem, pochcípaly mu po tom neonky a rozmohla se mu tam řasa. Ostatní neonky se mu nějak nezdály. Tak prodejce řekl, že neonky potřebují pořádné hejno a šel mu hned "nalovit." A na tu řasu Ancáka. Ale když je té řasy hodně, tak raději rovnou tři. Když se ptal, jestli to není moc ryb, tak se dozvěděl, že je to v pohodě, protože Ancák zas tak rychle neplave a hodně místa k tomu nepotřebuje.
Čekal bych, že zrovna Hornbach tohle nebude mít zapotřebí až v takovéhle míře. Pokud si správně pamatuji, tak akvaristiku tam zřizovali hlavně kvůli prezentaci a aby přilákali zákazníky i do jiných oddělení (alespoň tak mi to kdysi jeden prodejce říkal), i za cenu že to nebude přímo vydělávat. Možná zjistili, že lidi tam chodí stejně když nabízejí chcípáky a radí nesmysly jako když se trochu snažili.
Na druhou stranu neakvarijní rostliny se prodávají asi ve všech řetězcích... A obdobně „odborné“ rady si vyslechne nezkušený akvaristé skoro všude. Člověk by měl do jakéhokoliv obchodu jít alespoň trochu informovaný. Ale rozumím, co chceš říct. Je to bída.
Když jsem tam byl naposledy, tak bych nekoupil nic živého. Nádrž plná mrtvých neritin a nemocné ryby.
Technika se tam možná vyplatí. Viz. příspěvek afc1886 o něco níže.
Zapadá to do celkového konceptu tamního způsobu prodeje. Když se někdy podívám, jak si šťastní začínající akvaristé na velkých vozících odvážejí nádrže, "speciální barevné akvarijní písky", "prospěšné bakterie", tekuté uhlíky (aby ty fittonie hezky rostly, žejo), papírkové testy (aby věděli, že ty ryby, které si rovnou taky vezou, jsou spokojené) a já nevím co za hlouposti, tak mě ten stav rostlin už ani moc nepřekvapuje.
A když se někdy zaposlouchám, jak se tam lidi přijdou s prodejci radit, proč jim zdechla půlka ryb a co mají dělat, tak se jen bavím a odpočítávám, jak dlouho to potrvá, než koupí další ryby nebo lepší filtr nebo další vodičku. Teď nějak vedou ty vodičky poslední dobou.
A přitom ještě před několika lety mívali na Čerňáku tak hezké rostliny a ryby...
Tak rostliny jsou v Hornbachu vtipné.
Černý Most. Přičemž z druhé strany jsou samé fittonie.
V Brno Hornbach to taky vypadá jak před zrušením. Přestali prodávat Eheimy, já tam koupil dobře 2213 za cca 1300, nic takového už nemají. Ryby skoro žádné a předražené Tropica rostliny.
drvi napsala: Já jsem v Čestlicìch poměrně často a nikdy jsem tam nic hrozného nepozorovala, možná mám jen štěstí na pečlivější směnu, je to jen o lidech...
Tak třeba tenhle chudák je z HB v Čestlicích a asi tam je stále ještě k vidění. Takhle intenzivně napadenou rybu střevními parazity jsem jinde neviděl.
Starší reakce
Starší reakce
0 05.11.2019 22:34 JanKV – Dennerle tank scaper 55 l
Nemáte někdo účet k tomuto aqua? Je z Hornbachu a potřebuji ho vyreklamovat....stačil by scan...
Starší reakce
Pro někoho to může být šance odkoupit ta použitá akvária, pokud by umožnili a hlavně i zvýhodnili, jejich prodej. Stačilo by je očistit savem a daly by se po výplachu znovu využít k chovu ryb.
Byl jsem v pondělí v Hornbachu v HK. Všechny AQ zrušené, přepočítávali zboží, ptal jsem se prodavače a na otázku co se děje s akvaristikou, tak že se kompletně ruší
Starší reakce
Viz nas pripad modralky :( pritahli jsme ho z hornbachu polomrtvyho a pak jsme ho jeste dorazili v akvarku:(
A ta vedle ve sklenicce cervena byla taky kantare:(
Já jsem v Čestlicìch poměrně často a nikdy jsem tam nic hrozného nepozorovala, možná mám jen štěstí na pečlivější směnu, je to jen o lidech...
Nakoupil jsem v Chuchli a vše v pořádku.
Jezdím do Chuchle, jde to.
Chuchle byla dobrá. Ale už jsem tam dlouho nebyl... Černý most mi přijde pořád nic moc...
Starší reakce
Starší reakce
Už jsem ve Vítkovickém hornbachu dlouho nebyl, asi budu muset zajít na obhlídku.
Já nevím no. V tom Svinově je ta akvaristika prostě jiná, než ve Vítkovicích.
Tyhle se evidentně zhlídly v těch madagaskarácích, které jsem tam před pár dny kupoval.
Panečku,pěkně vyhoblovany
Starší reakce
jedinečná příležitost na úplnou novinku ( i ve světě nesehnatelná).
Jediné místo je HORNBACH Praha Čestlice.
Prodávají tam Sewellia lineolata je to kříženec mezi Corydoras a Ancistrus.
Tato informace je stará cca 1 hod.
Opravdu vysoká odbornost blond prodavačky.
Hned předělávám nádrž a kupuji všechny co tam mají.
Starší reakce
Úterý.
Pepan napsal: Konkrétně maculaty a urophtalmoidesky se asi dovážejí.
Určitě... zcela...
Vozej
... ale logicky ne pořád všechno...
... mám dojem, pokud mne paměť neklame ... úterý, nejhůř středa?
Konkrétně maculaty a urophtalmoidesky se asi dovážejí.
je to možné/věřím
... jen co znám profíky, tak krmí vesměs živou potravou - a když to v šoku převezou do obchodu
... ale statistiku nemám
...
Boraras urophtalmoides a B. maculata mi od nákupu v pohodě braly Micro od Dajany. A něco podobného tam určitě v sortimentu budou mít.
to bude asi ten problém - když tam dostanou nějaké mini-razborky - tak to asi nemají čím nakrmit? ... podobně třeba neonky - mají je tam ve velikosti, kdy si určitě ještě umělou potravu nevezmou a živou tam nedávají
...
JJ, přesně moje zkušenost. Já byl hnedka den po
ale asi nevozej pravidelně...
Nó ... na Čerňáku záleží na tom, jak je daleko od závozu ... sestupnou tendenci to má, to potvrdím, ale na začátku jsou ryby v pohodě...
V Řepích jsem nakoukla nedávno (jeli jsme okolo, jinak to mám přes celou Prahu) a přišlo mi to tam OK.
V Praze doporučuji i Řepy.
Kazdej Hornbach je jinej, zalezi na personalu. V Praze treba Cestlice a Chuchle jsou super, Cerny Most je katastrofa. Je to o lidech
Ja mam Hornbachem osázenýy skoro celý AQ. Hlavně ty kytky co jsem kupoval, byly tak velký, že jsem je rovnou řízkoval. Za 500,- jsem osázek půlku 200 l AQ.
Ryby taky OK. Akvárka čistá, rostlinky taktéž. Když srovnám Hornbach s většinou akvaristik, tak vede...
Nakupoval jsem mockrat Hornbach Brno a vzdy vse v pohode. I rostlynkam se dari tak i rybkam.
Pokud jsou prodavači odborníci, určitě dokáží poradit, které ryby nebrat. Já jsem bral z Ostravských Hornbachů ryby několikrát a vždycky byly v pohodě.
no, znám jen Hornbach v Olmiku - nekoupil bych tam ani gupku
... zdravé a prosperující rybky vypadají opravdu zcela jinak ...
oni ti prodavači třeba mohou být i odborníci - ale kšeft je kšeft
...
0 15.05.2017 22:27 Taurusek Cca 3 měsíce zpátky jsem v Hornbachu v Ově - Vítkovivích bral Otíky a Amanovy krevetky a všechno v pořádku.
Mě Hornbach přijde dobrý. čistá akvária a zdravé ryby. Akorát prodavač nehodlá lovit rybu, dle přání a je línej použít skleněnou výlovku.
Ale nechápu, jak za týden mohly změnit Parmičky červenoploutvé barvu ze standardně šedo/oranžové na černo/červenou. Byly to ty samé ryby.
V druhém Hornbachu byly zbarvené úplně stejně.
To jsem neviděl nikde jinde.
To se tam mají tak dobře? Nebo něco přilévají do vody?
Nechápu
Starší reakce
0 28.02.2017 07:55 Juras – Hornbach Brno
Hornbach Brno mohu doporučit. Ryby vždy v pořádku.
Starší reakce
Svinov. Bral jsem tam zářivku do světla a jednu kytku.
A v kterem?Svinov ci Vitkovice.
Přidat reakci
1 ...... [2] ...... 24 25
Zpět na obsah sekce Obchody • Zobrazeno 43199x