Hornbach
Množíš je?
jinak já si koupil 10 od chovatele a 10 z hornbachu
a mam jich tam asi 13..
ale težko říct které ubyly
Nevím jak rybičky, ale rostlinky se u nich objednat dají, a to jakékoliv, které má Denerle v nabídce, a to i pokud je v Hornbachu běžně nevedou. S rybičkama to teď mají trochu těžší. Zatímco dřív si mohli do jisté míry jednotlivé obchody vybírat, co si objednají, teď jim většinou vše určuje centrála... nebo to tak bylo ještě na jaře, teď už jsem tam delší dobu nebyl. Nicméně pokud mohu srovnat olomoucký Hornbach s brněnským, je to 100 a 1. Je vidět, že v Olmiku se o ten akvakoutek stará parta lidí, která má zájem.
Já tam kupoval B.uropthalmoides, na které ses ptal. Mám je už dva roky a pořád se jim daří. Jak říkal Jiri_99, je potřeba dát je do karantény, ale to dělám vždy, ať kupuji od sebelepšího chovatele. Člověk nikdy neví, co se i u zcela zdravé rybky spustí změnou parametrů vody.
Starší reakce
Mispulin napsal: ...ale pokud si dobře pamatuju, tak disky tam maj pouze v jednom "výstavním" akvárku odhadem tak 400 l hned na začátku (zřejmě slouží jako reklamní a těžko říci jestli lze disky tyto i koupit). Nicméně v prodejních nádržích žádné disky nevedou a v životě jsem je tam neviděl.
Byl jsem tam minulý týden ve středu a mají je tam pořád. Jednou jsem to akvárko okukoval trochu blíž a myslím, že prodejní bylo. Dokonce tam měli na boku rozepsané co kolik stojí, ale to jsem viděl minulý rok, jestli to tam mají pořád, to nevím. Jinak v nádržích jsem je taky neviděl, jenom v tomto.
Aforte: Nechceš ještě pár týdnů počkat a zajet si spíše na burzu do Olmouce? Nakoupil bys rozhodně levněji a burza se koná "pár metrů" od Hornbachu. Navíc pokud budeš sledovat diskuzi, tak by se tam určitě s nějakýma prodejcema dalo domluvit aby ti požadované ryby dovezli.
Já kupoval v Hradci víc jak před rokem endlerky 4 kousky (v okolí nebyly k sehnání), rybky byly v perfektním stavu, pan prodavač super, jen cena byla hrozná myslím že to bylo asi 75 Kč za kus
, .... no dneska jich mám tolik že zase nevím co snima
Pravdu díž, i Denerle (stejně jako jejich sortiment aquachemie). Ale mám pocit, že naposledy jsem tam kupoval Lysimachia nummularia a ta měla na sobě označení Aqua-Daho. Ale můžu se mýlit - je těch informací kolem hodně a plete se to....
Krevetky nevím, ale rybky bych si troufnul říct, že zdravé mají.
I když já nové rybky vždy na pár dní dám do "karantény", kde jim pravidelně a často měním část vody a kapu jim tam eshu 2000. Takže těžko říct..
Razbory jsem kupoval asi pětkrát a v pohodě. Naprostá spokojenost.
Souhlas s Johanem. Rostliny mají vždy Dennerle.
Spíš bych řekl, že rostliny mají od firmy Dennerle (Aqua-daho ani Tropicu jsem tam neviděl).
V Olomouckém Hornbachu jsem sice již několik týdnů nebyl, ale pokud si dobře pamatuju, tak disky tam maj pouze v jednom "výstavním" akvárku odhadem tak 400 l hned na začátku (zřejmě slouží jako reklamní a těžko říci jestli lze disky tyto i koupit). Nicméně v prodejních nádržích žádné disky nevedou a v životě jsem je tam neviděl.
Jinak Olomoucký Hornbach je celkově dlouhodobě hodnocen poměrně kladně a to i tady na rybicky.net. Rostliny vedou od Tropica a Aqua-Daho pokud můžu posoudit tak v největším sortimentu z Olomouce a okolí (samozřejmě dost drahé, ale s tím se musí počítat). Ryby bývají v poměrně dobré kondici a řekl bych že sortimentem a počtem prodejních nádrží také převyšují veškerou konkurenci v Olomouci. Dokonce jsem zaslechl, že lze u nich i objednat některé druhy, který zrovna nemají v nabídce. Ale to mám jen z doslechu.
Podle chování obsluhy (především obou mladších mužů co jsem tam vídal) je znát, že mají s akvaristikou i něco společného a nejsou to jen pouzí prodavači.
jo asi tak
kdyz otevreli hornbach v Plzni meli placky v akva kolem 300 l tak to pochopim,docela udrzovane pak je hodily do tech mensich a konci jejich rust
v Brněnskem hornbachu mají taky terčovce a viděl jsem tam cenu něco přes 800 a myslim,ze velikost kolem 8-10cm,ale palcky bych tam rozhodne nekupoval... at ty terčovce klidne mají,ale v podmínkách které potrebuji!!!
Tomiino napsal: Nakupuje rybky nekdo v Plzenskym Hornbachu?Drobne rybky docela v pohode bez znamek nemoci ale kdyz se podivam na Tercovce,je mi jich lito.Uz jsem jednou rikal mlady prodavacce,ze se trapi a ona ze je vyhodit nemuze.Ryby tam prezivaji,chodim tam casto..nerostou,vyhuble,bile vykaly i na dne akvaria,nektere zbarvene do cerna i potrhane ploutve..Discus do takoveho obchodu nepatri!!!a ta cena?ma 5 cm a chteji za nej 1200 kc blazni Nakupuje rybky nekdo v Plzenskym Hornbachu?Drobne rybky docela v pohode bez znamek nemoci ale kdyz se podivam na Tercovce,je mi jich lito.Uz jsem jednou rikal mlady prodavacce,ze se trapi a ona ze je vyhodit nemuze.Ryby tam prezivaji,chodim tam casto..nerostou,vyhuble,bile vykaly i na dne akvaria,nektere zbarvene do cerna i potrhane ploutve..Discus do takoveho obchodu nepatri!!!a ta cena?ma 5 cm a chteji za nej 1200 kc
blazni
Sekce pro akvaristiku tam je. Ale jak to bývá v těchto velkých obchodácích, věci se dají sehnat levněji a výběr může být vždy větší.
Jinak občas tam mají zajímavé ryby a některé mají i velmi dobrou cenu. Rostliny jsou sice na košíček hodně drahé, ale pokud chce člověk víc rostlin od jednoho druhu, tak jsou po rozebrání košíčku mnohem levnější než v běžné akvaristice (i kvalitnější). Mají mražené a velké množství sušeného krmiva.
Starší reakce
Také vím, co tam mám, ale líbí se mi to..na styl expozic v ZOO.
Díky za reakce.
No já osobně si teda "cedulky" u svých ryb pamatuju a případným návštěvám rád udělám prohlídku s výkladem
Na nějakém atlasu se vezme fotka, k přičmrkne nějaký popisek a je...
Nevíte, když jsme u toho, kde by se daly podobné cedulky se základním info a obrázkem ryby najít? Na vytisknutí. Chtěl bych si udělat takový přehled u akvária, ale na individuální grafickou výrobu jsem levej.
Osobně bych to bral jako vědomé klamání spotřebitele, či zákazníka.. Ale protizákonné to asi není.
Není to protizákonné takhle klamat zákazníky??? Sumeček žraločí, max velikost 20cm, min akvárium 160l??? Pak to dopadá takto
img16.allegroimg.pl/… Možná.. Vždy nechávám tři dny, kapku esha2000 a nikdy jsem si žádný "mor" nepřitáhl..
3 dny nejsou vubec zadna jistota...
Já musím Olomoucký Hornbach docela pochválit. Stavil jsem se tam po dlouhé době. Rybky krásné a hned jsem si odnesl Razbory skvrnoocasé. Sice je prodávají pod názvem bornejská, ale nevadí. Za 7,- kaček, no nekup to..
Třídenní karanténa s přídavkem kapky esha2000 je ovšem nutnost.
Na druhou stranu, každá nová fauna si u mě projde karanténou, ať je z jakéhokoli obchodu.. Jistota je jistota..
Koupit si ryby v Hornbachu, po te co uz jsem tam videl, to je proste riziko. Nekdy to tam vypada dobre a nekdy clovek prijde a vidi ruzne nemocne ryby (alespon na Cernaku). Ale chapu, ze je to tezke udrzet a jsem rad, ze stale akvaristiku maji, jinde ji s klidem zrusili, pac prodvat se daji i veci, se kterymi takove problemy nejsou. A obcas maji v Hornbachu i neco hezkeho, treba jsem tam videl Neonky cerne... Kdyz uz tam neco koupit, karantena je nutna vice nez jindy.
V Hornbachu Pod Svinovskými mosty v Ostravě mají ryby v karanténě. Na první pohled Krupička. Už vím, odkud jsem si jí přitáhl posledně domů
Starší reakce
Starší reakce
Ahoj,
dnes jsme byli v Hornbachu, pozor na to, v akváriu s bettami krupice, betty našťouchané jedna přes druhou pod malou převrhnutou kytičkou (cca na prostoru 4x5 cm 5-6 bett), evidentně se necítily dobře. Společnost jim dělali čichavci, někteří teda "in memoriam".
V dalších cca 3-4 akváriích hodně mrtvolek (paví oka). Paní dělala, že o ničem neví a hrozně nám (dost podezřele) děkovala, že jsme ji upozornili, že má kupu mrtvých ryb v prodejních nádržích (asi je slepá, nebo jinak nevím). Nedivila bych se, kdyby je jen vylovili a zbytek prodávali dál bez karantény, takže opatrně, ať si něco domů nepřitáhnete.
Starší reakce
Já bych nepanikařil. Mně se při zakládání třístovky rozpadly listy všech kryptokoryn, i těch emerzních... a dnes krásně rostou.... ony se rozpadnou, ale vyraší nové, skoro u všech rostlinek. Chce to jen trpělivost. A 4 týdny založené akva je čerstváček, až tak po roce se v akvárku ustaví ta opravdová rovnováha.
Doporučuju na to založit zvláštní vlákno.
Mě už ty kecy s Hornbachem se.ou. Uvažuju že si pořídím Aponogeton madagascariensis. V Hornbachu stojí 89,-Kč, v Aqua-Dahu 200,-Kč. Mám snad tady cancat že je Aqua-Daho drahé?
To je pravda s tím Hornbachem. Potřeboval jsem dvě kytky a nechtělo se mi to moc řešit, tak jsem zašel do blízkého Hornbachu a z cen jsem byl teda dost vykulenej. Ovšem třeba ta tebou zmíněná Kryptokoryna byla hodně nabušená. Jinou věcí je, že se mi nechce chytit v akva cca 4 týdny starém. Po prvním razantním zástřihu (po rozpadu listů) už to vypadalo nadějně, ale teď jsem defacto na začátku. No, asi ještě ta biolog. rovnováha není v cajku.
onkysonic napsal: HELLBOY napsal: hornbach je dobry na naradie do dielne alebo do zahrady ale urcite ne ako predajna rybiciek alebo rastlin....to je moj nazor....ja by som nikdy neriskoval zdravie celeho akvaria koli tomu,ze v baumaxe alebo v hornbachu maju rybicky o 2 koruny lacnejsie ako v akvaristike... Ale mne sa zda, ze v Hornbachu maju drahsie ryby a rastliny ako v malych predajniach.
Ta cena rostlin je relativní. Košíček jako celek je dražší, ale obvykle je v něm více kytek, takže když to rozpočítám na jednotlivé rostliny, dostanu se na hodně zajímavá čísla. Pro příklad - do paludárka jsem si teď v Hornbachu koupil Cryptocoryne wendtii Green. Košíček stál 129 korun, ale bylo v něm patnáct vzrostlých kytek. To mi vychází na 8,50Kč na kytku a za ty prachy tu kryptošku nekoupím ani na burze. I když tyto kytky podražily (před asi dvěma roky jsem je kupoval za 89,-Kč), pořád to vyjde levněji než kdekoliv jinde. A tak je to třeba i s Echinodory, Aponogetony a stonkovkami. Takže při tom tvrzení o cenách by měl být člověk konkrétnější, protože jinak káže bludy.
jak sem rekl, drazsi sou ale vyber je nejvetsi (kdyz nepocitam burzu)
tož to já vždy dojdu tu k nám a říkám... v globusu mají tuto rybu za 45 a vy ji máte dražší... apán na to tak že jste to vy máte ji mít za 40... to se pak nakupuje
HELLBOY napsal: hornbach je dobry na naradie do dielne alebo do zahrady ale urcite ne ako predajna rybiciek alebo rastlin....to je moj nazor....ja by som nikdy neriskoval zdravie celeho akvaria koli tomu,ze v baumaxe alebo v hornbachu maju rybicky o 2 koruny lacnejsie ako v akvaristike... Ale mne sa zda, ze v Hornbachu maju drahsie ryby a rastliny ako v malych predajniach.
tak dneska sem obrazel akvaristiky v osr a hornbach na rudne si udrzuje dle meho nazoru porad vysokou uroven (nejenom v cenach rostlin)nenasel sem jedinou mrtvolu, voda cista rasy zadne vyber ryb velky, mrknul sem i do spalicku v hrabuvce - maly vyber ryb, obsluha nereagovala (byl sem tam sam) a naposled sem byl u osmancika v polomi - uzasna prodavacka, velky vyber ryb (nechal sem tam pet kilo)
Máte někdo zkušenosti se Sagittaria pusilla, kterou prodává Hornbach? Zajímalo by mě, do jaké výšku komu vyrostla apod. Či jestli si jen nepřejmnovali S. subulata.
Díky
Starší reakce
0 28.12.2012 18:11 Ičin [1405] - Cichlidy Rozdíl v přístupu lidí na burze už tady popsal Pepan. Není prodejce jako prodejce
Jinak rybu bych v Hornbachu prostě nekoupil. Nebral bych je ani zadarmo.
Pozitivního na něm, že se tam dá relativně levně sehnat "levnější" technika a mají relativně velký výběr kořenů, kamenů a spol za rozumné peníze. Krmení tam nakupuju docela běžně. Zaprvé je to relativně blízko a taky nehrozí, že si od tam dovezu něco jiného než jen to krmení
Mě říkal pán v akvaristice, že mrtvolky nechává záměrně, pokud neplave u hladiny, jako potravu přeživším
. V Kromclu jsem klukovi (možná) zachránil akvárko cihlidek, kde neměl vzduchovátko a lapaly už z posledního.
Co kdybychom přestali na sebe vzájemně dštít oheň a síru. Každý způsob prodeje má svá pozitiva i negativa. Zkusme na obou způsobech prodeje (kamenné obchody x burzy) spíše hledat ty klady. Když budu chtít, spoustu nedostatků najdu na všem. Co takhle tu hádanici ukončit a bavit se třeba o tom, co pozitivního na tom či onom způsobu prodeje vidím?
Já jsem záměrně psal o těch, kteří se prodejem na burzách živí. Pokud totiž člověk ty ryby doma odchová, ví, co je s nimi za piplačka a je mu pak líto výsledek několikměsíční práce zlikvidovat během měsíce rajzováním po burzách. Jiná situace je u profesionálních prodejců. Ti mají jisté procento úhynu započteno v marži.
Přidat reakci
1 ...... [12] ...... 24 25
Zpět na obsah sekce Obchody • Zobrazeno 43199x